IRC-Galleria

Makk 1:43 ja myös monet Israelista mielistyivät hänen uskonnollisiin menoihinsa, ja uhrasivat epäjumalille ja saastuttivat sapatin.

2Ms 16:23 Niin hän sanoi heille: ”Tämä tapahtuu Luojan sanan mukaan — huomenna on levon päivä, Luojalle pyhitetty sapatti. Mitä leivotte, se leipokaa, ja mitä keitätte, se keittäkää — mutta

2Ms 20:10 mutta seitsemäs päivä on Luojan, sinun Jumalasi, sapatti — silloin älä mitään ansiotyötä harjoita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.

2Ms 31:13 ”Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Luoja, joka pyhitän teidät.

2Ms 31:14 Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla — jos joku silloin tekee ansiotyötä, se sielu hävitettäköön kansastaan.

2Ms 31:15 Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, Luojalle pyhitetty. Jos joku tekee ansiotyötä sapatin päivänä, rangaistakoon kuolemalla.

2Ms 35:2 Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä olkoon teille pyhä sapatti, levon päivä, Luojalle pyhitetty. Kuka vain silloin tekee ansiotyötä, se surmattakoon.

3Ms 23:3 Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, pyhä kokous — silloin älkää harjoittako mitään ansiotyötä, se on Luojan sapatti, missä asuttekin.

5Ms 5:14 mutta seitsemäs päivä on Luojan, sinun Jumalasi, sapatti — silloin älä harjoita mitään ansiotyötä, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi, sinun härkäsi, aasisi tai muu juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on, että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niin kuin sinäkin.

Jes 56:2 Autuas se ihminen, joka tämän tekee, se ihmislapsi, joka tässä pysyy, joka pitää sapatin eikä sitä riko, joka varoo kätensä tekemästä mitään pahaa!

Jes 58:13 Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Luojan pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,

Jer 17:22 Älkää viekö sapatinpäivänä mitään kantamusta taloistanne älkääkä tehkö mitään työtä, vaan pyhittäkää sapatinpäivä, niin kuin minä käskin teidän isienne tehdä.

Jer 17:24 Jos kuulette minua, sanoo Luoja, niin ettette tuo mitään kuormaa tämän kaupungin porteista sapatinpäivänä, vaan pyhitätte sapatinpäivän, niin ettette silloin tee mitään ansiotyötä,

Hes 20:12 Myös sapattini minä annoin heille, olemaan merkkinä minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Luoja, joka pyhitän heidät.

Hes 20:20 ja pyhittäkää minun sapattini — ne olkoot merkkinä välillämme, minun ja teidän, että tulisitte tietämään, että minä olen Luoja, teidän Jumalanne.

Matt 12:8 Sillä Ihmisen Poika on sapatin herra.”

Matt 12:12 Kuinka paljon suurempiarvoinen onkaan ihminen kuin lammas! Sen vuoksi on lupa tehdä sapattina hyvää.”

Mark 2:27 Ja hän sanoi heille: ”Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.

Luuk 6:9 Niin Yeshua sanoi heille: ”Minä kysyn teiltä: kumpi on luvallista sapattina: tehdä hyvää vai tehdä pahaa, pelastaa sielu vai tappaa?”

Luuk 13:14 Mutta synagoogan esimies, joka närkästyi siitä, että Yeshua paransi sapattina, alkoi puhumaan ja sanoi kansalle: ”Kuusi päivää on, joina tulee työtä tehdä — tulkaa siis niinä päivinä parannuttamaan itseänne, älkääkä sapatinpäivänä.”

Joh 9:14 Silloin oli nimittäin sapatti, kun Yeshua teki tahnan ja avasi hänen silmänsä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.