IRC-Galleria

VIATON - VIATTOMUUSTiistai 25.04.2006 07:40


-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- ---
Päivän oivallus: Synonyymit vetävät toisiaan puoleensa, ja myös vastakohdat toisiaan.
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- ---

[ Matt 10:16 Katso, minä lähetän teidät niin kuin lampaat susien keskelle — olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset ]

[ Flp 1:10 tutkiaksenne mikä on parasta, jotta te olisitte viattomia ettekä loukkaukseksi [kenellekään], Messiaan päivään asti ]

[ Flp 2:15 jotta olisitte moitteettomia ja puhtaita, viattomia Jumalan lapsia kieron ja paheellisen sukupolven keskellä, joiden keskuudessa te loistatte niin kuin lamput maailmassa ]

[ Ilm 14:5 eikä heidän suussaan ole havaittu petosta, sillä he ovat viattomia ]

[ Ylis 26:6 Minä pesen käteni viattomuudessa, ja astun kulkueessa sinun alttarisi ympäri, Luoja ]

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --


SYNONYYMIT (adjektiivit: ei ole vikaa, ehjä & täydellinen, eheä)

- tietämätön pahuudesta, vilpitön, lapsen kaltainen, synnitön, koskematon, turmeltumaton, Pyhä, puhdassydäminen, syytön, ei ole synnin ja pahuuden tajuinen, herkkä, luonnon lapsi, luonnollinen, ainutlaatuinen, erheetön, kaunis, aito, ikinuori, pilvilinnoissa elävä, hiljainen, sinisilmäinen, jalomielinen, suora, lempeä, nöyrä, luottavainen, sitoutunut, kaunis heleä sielu, särkyvä, kaunokielinen


VASTAKOHDAT (adjektiivit: viallinen, rikki, kelvoton & epäonnistunut)

- pahan alku ja juuri, saastainen, viekas, petollinen, teeskentelijä, ylpeä, säälimätön ja raaka, äänekäs, esillä aina, manipuloija, häväisty, irvokas, räävitön, levoton

[ nämä on omat sanaselitykseni ]


-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

YLISTYSLAULUT - LUKU 24

1. Daavidin tekemä laulu. Luojan on maa ja kaikki, mitä siinä on, maanpiiri ja ne, jotka siinä asuvat.
2. Sillä hän on sen perustanut merten päälle, vahvistanut sen virtojen päälle.
3. Kuka saa astua Luojan vuorelle, kuka seisoa hänen pyhässä paikassansa?
4. Se, jolla on viattomat kädet ja puhdas sydän, joka ei vie sieluaan turhuuteen eikä vanno väärin.
5. Hän saa siunauksen Luojalta ja vanhurskauden pelastuksensa Jumalalta.
6. Tämä on se suku, joka Häntä kysyy, joka etsii sinun kasvojasi, — tämä on Jaakob.
7. Nostakaa päänne, te portit, nostakaa päänne, te ikuiset ovet, Kunnian Kuninkaan käydä sisälle!
8. Kuka on se Kunnian Kuningas? Hän on Luoja, vahva ja voimallinen, Luoja, voimallinen sodassa.
9. Nostakaa päänne, te portit, nostakaa päänne, te ikuiset ovet, Kunnian Kuninkaan käydä sisälle!
10. Kuka on se kunnian kuningas? Hän on Taivaan Sotajoukkojen Luoja, hän on Kunnian Kuningas.



RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005
wwBible hakukone: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3

(kun asuin Tampereella, minusta sanottiin, että olen lempeä ihminen, se oli ihana kuulla)

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Haluatko olla viaton? Vai et? Viattomuudesta tulee mieleeni synnittömyys, aivan kuin maailman luomisen alussa oli, ennen lankeemusta. Että ei ollut mitään painoa omalla tunnolla ja syyllisyyttä sillä kaikki aikeet oli viattomia ja puhtaita. Ja että oli mahdotonta ajatella pahaa. Koska ei ollut tietoa pahasta, kaikki oli vain ainoastaan hyvää. Sydän oli Pyhä ja puhdas. Koko mieli oli täyttä kauneutta ja rauhaa, neutraalia rauhaa ja onnellisuutta täynnä. Ei ollut levottomuutta, ei pelkoa, ei myöskään häpeää. Mutta synti toi nämä kaikki elementit ihmiseen. Yhdessä ainoassa hetkessä ensimmäinen ihminen kasvoi aikuiseksi pahuudessa. Miten sitä nimitämmekään?

Kun pieni lapsi kasvaa, niin viimeistään varhaisnuoruudessa, hänellä kehittyy hyvän ja pahan seurauksien erottelukyky ja myös syyllisyyden tunto aktivoituu. Tätä kutsutaan myös itsenäistymisen vaiheeksi, kohti aikuisuuteen kasvua. Se tuo paljon kriisejä mukanaan. Synnin tieto, saa ihmisen hämmennyksiin. Mutta Adamilla se tälli tapahtui yhdessä hetkessä. Tullessamme uskoon saamme synit anteeksi, ja tulee elää parannuselämää jatkuvasti. Mutta uskonelämä johtaa siihen, mikäli tunnemme Jumalaa syvästi ja läheisesti, että tulemme lapsen kaltaiseksi, enemmän ja enemmän.

Sellaista uskovaa nimitetään naiiviksi ja narsistiseksi. Vaikka se ei ole totuus. Maailma vaan ei voi käsittää mitä on olla Kristuksen luonteinen, lapsenkaltainen ja viaton. Minä haluan olla viaton! Haluatko sinä olla? Minä todella haluan olla sitä! Viaton ei saata turmella itseään, ei enää kykene samaistumaan syntiin, ei voi kertakaikkiaan! Ja viaton on sinisilmäinen tutkiessa Sanaa, ja ottaa sen kirjaimellisesti vastaan. Ja on Jumalan pelkoinen, hyvin aito ja puhdassydäminen. Viaton ei osaa paljon puolustella itseään, vaan on hiljainen ja alistuva.

Viattoman käytös on nuhteetonta ja kaikki on tasapainoista. Sanojen ja tekojen välillä ei ole ristiriitaa. Kaikki piirteet hänessä tukee toisiaan. Hän on vakuuttava, ja herättää joissakin paheksuntaa, joissakin sääliä. Hän on helppo uhri, säälimättömälle. Varsinkin jos eo ole uskossa. Monet kehitysvammaiset ovat koko elämäsä viattomia. On todella outoa, miten he saattavat elää täällä. Mutta eläisivätkö he, ilman lääketieteen avuja? En tiedä...??? Mutta he ovat lapsenkaltaisia.

Voitko sinä kuvitella mitä on viattomuus? Voitko sen sanan sinuistaa? Vai eikö se sinusta kuulu aikuiselle. Naurahdatko koko sanalle? Ettäkö aikuinen muka voisi palata viattomuuteen takaisin? Pidät kenties viattomuutta haaveena, illuusiona, tai jonakin aikakautena. Mutta - "ehei, ei eiei se ei voisi minuun upota", - niinkö sinä ajattelet? Mutta Jumalan Sana puhuu monessa kohdassa viattomuudesta. Jeesus (Jeshua) oli viaton maailmassa. Viaton ihminen ei kykene olemaan kaksimielinen, se on mahdotonta!

Mutta viattomuus ei tarkoita sitä että, ei tietäisi synnistä mitään. Vaan että on allerginen sille kaikella tavalla! Miltä sinusta tuntuu tämä ajatus, onko se mahdtonta henkilökohtaistaa? Onko sinusta kenties mahdotonta että kukaan voisi olla viaton, kukaan muu kuin Jeesus? Tai sanokaamme vaikka Pyhä? Onko niin, että on turha edes pyrkiäkään siihen, koska se tuntuisi mahdollisesti naurettavalta ajatukselta? Oletko tullut ajatelleeksi mitä on täysi aikuisuus Kristuksessa?

Ei suinkaan se tarkoita, ylpeyttä, paatumusta, karskiutta, elämänkokemusta, katkeruutta, pessimistisyyttä, omaa tilannearviota elämästä & sydämen kovuutta! Se on tämän maailman aikuisuutta. Mutta Kristuksen näkökulmasta se on .... se oN... sE ON - SYNTIÄ! Iankaikkisuudessa emme vanhene, vaan opimme. Tulemme Taivaan Isällemme kuuliaisiksi ja hyödyllisiksi, kaikilla tavoilla. Koska opimme, voimme olla Hänen lähettejään ja palvelijoitaan, kuten Kristuskin oli.

Viattomalla on hyvin herkkä omatunto. Viaton ei ole itseluottavainen, vaan luottaa Taivaan Isän auktoriteettiin, eli Hänen Sanaansa. Viaton ei kerskaa itsestään, vaan Herrasta. Tämä on rankkaa tekstiä, vaikka ei tunnu siltä, se on niin. Viaton aikuinen on siis pitkälle Pyhän Hengen kouluttama. Ja muistuttaa Kristusta, ja toteuttaa Jumalan tahtoa kuuliaisesti. Viaton ihminen on aikeiltaan aito. Hän iloitsee aidosti, silloin kun kokee iloa, ja murhetta, kun siltä hänestä tuntuu.

Viatonta sanotaan teeskentelijäksi, sillä viaton toimii toisin kuin maailmallinen, ei siis taktikoiden ja näytellen. Vaan suoraan ja rehellisesti. Kun viaton imartelee, se on kaunista ja aitoa. Tämän maailman silmissä, sellainen ihminen on jotenkin jäänyt jonnekin vaiheeseen kiinni. Ja syitä kaivellaan lapsuudesta lähtien. Mutta se on niin että Pyhä Henki on viattomuuden Henki, ja on todella todella hyvä asia, että saa olla Hänessä kokonaan. Mieleltään, hengeltään ja sydämeltään.

Viattomalla ei ole kunnianhimoa. Jotenkin kaikki itseensä kohdistuvat halut ja himot, ne on kuolleita ja pysyvät kuolleina haluina. Vaikka ne olisi jossakin olemassa, niitä ei halua vetää esille ja aktivoida. Minussakin ne on olemassa, mutta en halua niitä aktivoida, eli ottaa niitä käyttöön. Siis tämäkin riippuu valinnasta loppujen lopuksi. Mutta ei sitä myöskään panna pois, ja seuraavan hetkenä takaisin. Se on tai ei ole. Jos se vaihtelee, henkilö on kaksimielinen.

Olisi ihanaa, mikäli olisi jokainen uskova saanut elää lapsuudestaan asti uskossa, joutumatta maailmallisuuteen ja sen karuun muottiin. Mutta silti - voimme asettua Jumalan valamaan muottiin ja tulla Hänen kaltaisikseen. Huomaa se asia, että meidän TULEE LAITTAA POIS WANHA ihmisemme, jonka mukaan ennen vaelsimme, toteuttaen lihan himoja. Ei ainoastaan vuosia sitten, vaan eilen. Aina tulee uudistua. Aina tulee laittaa pois itseämme, ja ottaa yllemme Kristus ja sydämeemme Jumalan Pyhä Sana. Sillä sydämestä lähtevät kaikki ajatuksemme. Ja pää tarvitsee ravintoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.