IRC-Galleria

Istharium

Istharium

Every ounce of my weight is a failure

Selaa blogimerkintöjä

Filosofiaa (jatkoa edellisestä)Lauantai 23.05.2009 16:24

Olen keskustellut tästä ongelmasta parin henkilön kanssa. Eli kyse on siitä hengityskonehommasta, joka oli edellisessä päiväkirjamerkinnässäni. Keskustelun myötä minulle on avautunut silmät vielä paremmin eri näkökulmille. Joten, nyt voin vastata tuohon ongelmaan omasta näkökulmasta ja se tulee tässä:

Aloitetaan ensin siitä, minkä virheen kukin on nyt tehnyt:
Henkilö A (teini) ajoi ilman ajokorttia jollain liikenneajoneuvolla pahan kolarin. Hän siis rikkoi lakia ja samalla aiheutti onnettomuuden ja mahdollisesti saattoi muitakin liikenteenkäyttäjiä vaaraan, koska hän ei mahdollisesti tunne liikennesääntöjä niin hyvin ja eikä hallitse ajoneuvoa niin hyvin. Ja mahdollisesti tämä teini kyllä tiesi, että ilman korttia kyseisen ajoneuvon ajaminen on laissa kielletty, muttei välittänyt siitä. Hän siis epäkypsyyden tuottaman typeryyden takia joutui siihen jamaan, missä hän nyt on. Samoin nuori ei ole tehnyt töitä tai käynyt mahdollisesti armeijaa maansa eteen.

Henkilö B (55.v. varhaiseläkeläinen) ei ole rikkonut lakia tupakoimalla, mutta pitkän ajan tupakoimisen seurauksena keuhkosyöpä olisi aika osuvaa. Mutta 55-vuotias on tehnyt töitä, käynyt aika varmasti armeijan(jos on miespuolinen). Tämä keuhkosyöpä asia on myös niin, ettei se välttämättä johdu tupakasta. Koska ihminen voi sairastua syöpään vaikka olisi absolutisti koko elämänsä. Se on vielä selittämätöntä, miten ihmisessä soluja alkaa lisääntymään rajua vauhtia, josta kehittyy kasvain, mutta noin 30% nuorista tulee mahdollisesti saamaan syövän joskus, tupakoi tai ei. Ja nyt puhutaan pitkäaikaisesta vuosien tupakoinnista eli tämä 55.v. aloitti tupakoinnin joskus nuorena henkilönä, eli siinä '60-'70-luvun paikkeilla, jolloin ei tupakoinnin mainostaminen ollut vielä kiellettyä ja tupakoinnin vaaroista ei tiedetty. Samoin hänen lopettamisensa oli vaikeampaa jo sen takia, koska nämä tupakanlopettamismenetelmät tulivat julkisuuteen vasta aika paljon myöhemmin. Samoin ei kerrota, että kuinka paljon tupakkaa tämä henkilö poltti päivässä, joten hän voi olla hyvinkin polttanut vain pari tupakkaa päivässä jne.

Henkilö C (30.v. alkoholisti) joutui siihen jamaan oman kyltymättömyytensä takia. Koska hän on alkoholisti, ei hän ole älynnyt päästä eroon alkoholista, eikä mahdollisesti parantuessaan aio raitistua. Hän ei rikkonut lakia, mutta hän on yhteiskunnalle hyvin kallis henkilö. Tässä siis hän teki niinkuin A ja B, oman virheensä takia sairaalassa tässä tilanteessa.

Eli tässä tilanteessa periaatteessa varhaiseläkeläinen veisi tämän, mutta ratkaisu kuitenkaan ei ole niin yksinkertainen. Ratkaisua tähän kysymykseen ei ole filosofisesti ajatellen, mutta tämä hengityskonehomma päätettäisiin mahdollisesti lääketieteellisesti sillä, kuka tarvitsisi eniten hoitoa ja kellä on suurin mahdollisuus selvitä. Mutta koska kaikki ovat samalla viivalla, kuolevat miltei suoraan, jos ei saa konetta, ei vastausta voida sanoa. Tähän ei ole oikeaa vastausta, koska ihmiset ovat tässä tilanteessa samanarvoisia.

Että näin :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.