IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

13 Vapaudu synnistäTiistai 30.06.2015 17:25

Usko Jeesukseen

Ensimmäinen askel, eli usko Jeesukseen, on sellainen askel, joka jo yksistään riittää täydellisesti. Ilman sitä loput askeleet ovat täysin turhia, eivätkä ne voi toimia. Mutta jos sinulla on usko Jeesukseen, niin loput askeleet vahvistavat ja kirkastavat sitä ensimmäistä askelta.

Kun me tulemme uskoon, niin olemme yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa ja ylösnousemuksessa Jeesuksen kanssa. Siksi meidän vanha ruumiimme on naulittu ristille Jeesuksen kanssa ja synti on kukistettu. Meidän tulee elää tässä uudessa elämässämme elävinä Jeesuksessa mutta kuolleina synnille. Jeesukseen uskominen ei ole ainoastaan hänen olemassaoloonsa ja tekoihinsa uskomista, vaan hänen sanojensa mukaan elämistä.

Room 6:5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.

Seuraa omaatuntoasi

Kun olemme uskossa, meidän omatuntomme ohjaa meitä yliluonnollisella ja tehokkaalla tavalla elämässämme. Se on Kristukseen yhteenkasvanut uudestisyntynyt omatunto, joka toimii Pyhän Hengen kautta. Kaikki mikä tehdään omaatuntoa loukaten, on syntiä.

2. Kor 1:12 Sillä meidän kerskauksemme on tämä: meidän omantuntomme todistus siitä, että me maailmassa ja varsinkin teidän luonanne olemme vaeltaneet Jumalan pyhyydessä ja puhtaudessa, emme lihallisessa viisaudessa, vaan Jumalan armossa.

1. Tim 1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.

Jer 31:31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

Room. 14:20 Älä ruuan tähden turmele Jumalan työtä. Kaikki tosin on puhdasta, mutta sille ihmiselle, joka syö tuntoansa loukaten, se on pahaa.
...
23 mutta joka epäröi ja kuitenkin syö, on tuomittu, koska se ei tapahdu uskosta; sillä kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä.

1. Kor 2:16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

Ymmärrä ettei sinun tarvitse langeta enää koskaan syntiin

Meidän ei tarvitse langeta enää koskaan. Meidän tulee pyrkiä tekemään kutsumisemme ja valitsemisemme lujaksi. Riittää, että ainoastaan pyrimme näihin, niin emme koskaan lankea. Muista että jos sinulle on mahdollista olla yksi hetki lankeamatta, on se mahdollista MYÖS muinakin hetkinä.

2. Piet 1:10 Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea;

Ymmärrä että lankeemus merkitsee armon menettämistä, pelastavan uskon menettämistä ja Jeesuksen menettämistä

Jos uskovainen lankeaa syntiin, on hän kuollut pois pelastavasta uskosta.

Jaak 15:14... jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.

Jos uskovainen lankeaa syntiin, on hän langennut pois armosta.

Gal 5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain KAUTTA tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

Jos uskovainen lankeaa syntiin, Jeesus ei enää ole hänessä.

2. Kor 13:5 "Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
6. Minä toivon teidän tulevan tuntemaan, että me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä."

Korota Jumalaa, älä itseäsi

Emme voi ottaa synnistä vapautumisesta mitään kunniaa itsellemme. Emme saa taistella syntiä vastaan itse omissa voimissamme ja väkinäisesti, sillä silloin se ei merkitse Jumalalle mitään, eikä se ole myöskään meille itsellenne miksikään hyödyksi. Meidän tulee elää uskon KAUTTA Jumalan voimassa.

Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä

1. Kor 10:12 Sentähden, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea.
13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

Room. 3:27 Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain KAUTTA? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta.

Room. 8:33 Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.

Älä aliarvioi lankeemusta

Jos uskovainen ruokkii lihaansa jatkuvasti, niin ennenpitkää hän voi ajautua sellaiseen uskontilaan, että hän lopulta lankeaa syntiin. Jollekin kompastuskivenä voi toimia maallinen musiikki, jollekin toiselle taas intohimoinen urheilu, jollekin jumalattomien kavereiden seura, jollekin harrastus, jollekin työ ja jollekin elokuvat ja tv-ohjelmat. KAIKKI nämä ovat meille luvallisia, mutta mikään niistä ei kasvata meitä hengessä. Ne eivät saa vallita meitä.

1. Kor. 6:12 Kaikki on minulle luvallista, mutta ei kaikki ole hyödyksi; kaikki on minulle luvallista, mutta minä en saa antaa minkään itseäni vallita.

Kun uskovainen yhtäkkiä lankeaakin syntiin, niin hän saattaa aliarvioida tilanteensa ja tuudittautua siihen, että asiat ovat hyvin eikä minkään tarvitse muuttua. Tämä voi olla ongelma erityisesti pitkään uskossa olleelle ihmiselle, joka on alkanut olettaa itsestään liikoja ja samalla unohtanut tarvitsevansa Jumalan armoa joka päivä. Hän ei ole rehellinen itselleen eikä Jumalalle. Jos näin käy, niin meidän tulee välittömästi tällaisessa tilanteessa tehdä täyskäännös, parannus ja anoa Jumalalta anteeksiantoa. Meidän ei pidä ainoastaan katua syntiämme anteeksi, vaan MUUTTAA koko elämäämme sen mukaiseksi ettemme enää lankeaisi. Jos jatkamme liian pitkään lankeavaista elämää, niin lopulta käymme kevytmielisiksi ja Jumala paaduttaa meidän sydämemme niin, ettemme edes välttämättä tiedä tekevämme syntiä.

2. Piet 2:20 Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen KAUTTAovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi.
21 Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä.
22 Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa".

2. Tess 2:10 ...joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.