IRC-Galleria

changei

changei

㉵ - jAkOmIeLi

Selaa blogimerkintöjä

Seksuaalinen vapautuminen on muuttanut naisten miesmakua, kertoo tuore brittitutkimus.

Ihannemies on kokenut kovan mullistuksen viimeisen 50 vuoden aikana. 1960-luvulla ihailtiin maskuliinisia uroksia, joiden rintakarvat ryöpsähtivät esiin toimintaelokuvien taistelukohtauksissa. Nykyisin valkokankaalla nähdään Leonardo DiCaprion ja Jude Lawn kaltaisia poikamaisia vesseleitä.

Tuoreimman teorian mukaan syynä muutokseen on ehkäisypillerien sisältämä hormoni. E-pillereitä käyttävät naiset saavat kuukausittain annoksen estrogeeni- ja keltarauhashormonia, joka vaikuttaa muun muassa aivolisäkkeeseen. Hormoni on muokannut miesmakua niin, että babyface-miehet koetaan seksikkäämmiksi kuin lihaksikkaat kovikset.

Jos teoria pitää paikkansa, se voisi selittää miesihanteen muutoksen viimeisen 40 vuoden aikana. Ehkäisypilleri otettiin käyttöön 1960-luvulla.

Brittiläisen tohtori Alexandra Alvergnen mukaan miesihanteen muutos vaikuttaa suoraan siihen, millaisia miehiä naiset valitsevat kumppanikseen.

- Ehkäisypillereillä on paljon hyviä vaikutuksia, mutta kaikista sivuvaikutuksista emme vielä tiedä, Alvergne sanoo Daily Mail -lehdessä.

Ehkäisypillereiden vaikutusta naisen kehoon on tutkittu pitkään. Tutkijat ovat aiemmin selvittäneet, että naisten miesmaku vaihtelee rajusti kuukausikierron aikana. Ovulaation aikaan, jolloin tunteet ovat pinnassa, naiset kaipaavat vierelleen maskuliinisia ja itsevarmoja miehiä. Muulloin naiset suosivat suosivat poikamaisia ja huolehtivia kumppaneita.

Kun ovulaatiovaihe jää väliin ehkäisypillereitä käyttäviltä, nainen ei enää koe luonnollisia hormonivaihteluita. Tämän vuoksi kiitokuvapojat pyörivät yhä useamman naisen päiväunissa.

Iltalehti - http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2009100810388317_se.shtml

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.