IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Kirjailijan mietteitäMaanantai 07.01.2013 13:15

Onneksi olen (tietääkseni ja toistaiseksi) Suomen ainoa Elise Tykkyläinen. Jotain hyvää harvinaisesta sukunimestäkin.. Tämä näet helpottaa huomattavasti kirjojeni levinneisyyden tutkimista. Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että maamme jokaiseen lääniin on toimitettu (tai hankinnassa) kirjojani.
"Huikeat" palkkiotkin on tiedossa. Sanaston tämänhetkinen arvio valtion myöntämistä lainauskorvausrahoista on sellainen, että jokaisesta kirjastolainasta kirjailija saa 4 senttiä. Tämähän tekisi esim. vuosittaisesta 50 lainasta peräti 2 euroa. Tilittäminen aloitetaan, kun saldo ylittää 15 euroa. Päivän "pähkinä purtavaksi": Kannattaakohan sinne lähettää vielä verokorttia; nyt kun viimein sain hommattua aidon freelancer -kortin lukuisia työnantajiani varten, joiden mielipuuhaa tuntuu olevan löysän hirren virittäminen tuntityöläisille.
Näiden lisäksi tietysti on sitten vielä kustantamo, jonka saldot tekijänpalkkioista näyttävät tälle päivälle samaa kuin lokakuun alussakin.
On selvää, ettei kirjoittamiselle ole mitään rahallista motivaatiota. Kirjoittaminen lähtee sisäisestä inspiraatiosta, pakottavasta tarpeesta purkautua. Kirjoittaessa ei rahaa edes ajatella. Se on merkityksetön todellisen inspiraation kannalta.
Kolmannen kirjan olen suunnitellut julkaistavaksi lähinnä IOK piireissä... sen sisältö tulee ilmeisesti olemaan rankkasanaisen filosofinen ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.