IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

East is risingTorstai 21.04.2022 10:43

Tässäpä MTV-Uutisten Kauppalehti-yhteistyössä julkaistu artikkeli alla.
Näinä aikoina on hyvä pitää huolta turvallisista salasanoista. Jos esimerkiksi yksi salasana pääsee vuotamaan - ja samainen salasana on käytössä muissakin palveluissa, niin huono juttu.

Salasanoista on annettu ohjeistuksia aiemminkin: turvallisen salasanan on hyvä sisältää isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Esimerkiksi: MargaretThatcher_is_a_100%sexy.

Toinen homma on sitten palvelunestohyökkäykset. Niitä pystyy tekemään kuulemma jopa amatööri. Tilanne on yksinkertaisesti se, että johonkin palvelimeen kohdistetaan monta palvelupyyntöä yhtä aikaa ja palvelin ruuhkautuu ja sen käyttö jumiutuu. Tällaiset ovat jo yleistyneet.

Pahinta sorttia (tällä hetkellä) on se mihin esimerkiksi Anonymousin kaltainen liikehdintä pystyy. Silloin puhutaan jo kriittiseen infrastruktuuriin iskemisestä. Tietojeni mukaan osa Venäjän kyberjoukoista pystyy tällaiseen.

Kiinasta en vielä tiedä - jää nähtäväksi.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/idasta-nousee-uusi-uhka-kiinalaistaustaiset-kyberiskut-lisaantyneet-rajusti-ilmiosta-ovat-karsineet-nato-maat-ukrainan-sodan-aikana/8387002#gs.xhk62n

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.