IRC-Galleria


Vertaisverkkopalvelu Pirate Bayn sulkenut operaattori on joutunut sabotaasin kohteeksi, kertoi Dagens Nyheter -lehti tiistaina.

Pirate Bay suljettiin maanantai-iltapäivällä sen jälkeen, kun Tukholman käräjäoikeus oli määrännyt ruotsalaisen Black Internet -operaattorin lopettamaan verkkokapasiteetin toimittamisen sivustolle noin 50000 euron uhkasakon voimalla.

Käräjäoikeus vaatii Pirate Bayn pitämistä suljettuna niin kauan kuin yhdysvaltalaisten elokuvayhtiöiden sivustoa vastaan nostama oikeusjuttu on saatu päätökseen.

Black Internet joutui maanantai-iltana sabotaasin kohteeksi, ja ainakin osa operaattorin toiminnoista oli edelleen tiistaina poissa käytöstä.

- Tiedämme, että kyse on sabotaasista, eikä muusta viasta. Enempää en voi sanoa, operaattorin toimitusjohtaja Victor Möller sanoi Dagens Nyheterille.

Pirate Bay -sivusto käynnistyi kuitenkin myöhemmin tiistaina uudelleen uuden operaattorin kautta.

Kaupan ympärillä epävarmuutta

Pirate Bay myytiin kesällä Global Gaming Factory X -yritykselle noin kuudella miljoonalla eurolla. Kaupan on määrä vahvistua tällä viikolla, mutta sen läpimenoa on epäilty ruotsalaismedioissa.

Epävarmuutta ovat aiheuttaneet epäselvyys kaupan rahoituksesta sekä yrityksen hallituksen puheenjohtajan ja kahden muun yhtiöön kuuluneen henkilön eropäätökset.

GGF-yhtiön toimitusjohtaja Hans Pandaya vakuutti kuitenkin maanantaina Dagens Nyheter -lehdelle, että kauppa saadaan valmiiksi torstaihin mennessä. Ruotsalaisyhtiö on ilmoittanut suunnittelevansa Pirate Bayn muuttamista lailliseksi levityskanavaksi.

Pirate Bay on ollut maailman suosituimpiin kuuluva tiedostojen seurantapalvelin, jonka kautta käyttäjät ovat voineet ladata muun muassa musiikkia, elokuvia ja pelejä.

Sivustolla on arveltu olleen jopa yli 22 miljoonaa käyttäjää. Valtaosa Pirate Bayn kautta levitetystä materiaalista on tekijänoikeuksien alaista.
STT

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.