IRC-Galleria

Chimera

Chimera

muokkaa tilaansa varmasti mutta hitaasti

Firebox Metal Festival \,,/Sunnuntai 20.04.2008 16:56

No niin, nyt on lauantainkin esiintyjäkaarti kohdattu! Tulimme paikalle aivan hetkisen Wulfgarin setin alkamisen jälkeen, eli Celesty jäi valitettavasti näkemättä. No, Henna oli nähnyt sen jo aiemminkin useita kertoja, mutta minä en. :(

No, Ruotsin pojat vetivät vallan komeasti ja laulajalla oli kelpo meininki sekä miellyttävä vokalointitekniikka. Musiikki on todellakin tutustumisen arvoista. Seuraavaksi lavalle nousi suoraan Suomen Jyväskylästä Ghost Brigade ja meininki oli melko doom-sävytteistä, mutta ehdottomasti nautittavaa. Ei kuitenkaan aivan suosikkityyliäni. Temporuuvia käännettiin kuitenkin seuraavan esiintyjän osalta vielä kierros-pari lounaaseen päin, sillä chileläinen Mar de Grises -yhtye soitti niin laahaavaa ja synkkää tavaraa, ettei paremmasta väliä. :O Oikein kivaa kuultavaa, vaikkakin tyylilajin omaisesti giganttisen mittaiset kappaleet ovat hieman puuduttavaa kuunneltavaa suurimmissa määrin. Hienoa, että yleisö oli mukana kaukaa tulleille vieraillemmel!

Sitten koittikin henkilökohtaisesti suuresti odottamani hetki, kun Impaled Nazarene loikkasi lavalle ruuvaten temmon kohdalleen. Yli tunnin mittainen lähes hurmoshenkinen setti sisälsi valitettavan harvalukuisia välispiikkejä (Sluti ja Arkki kun ovat hauskoja miehiä) suoden loistavalle rumpali Repe Misantrophelle lyhyitä hengähdystaukoja infernaalisen paahtamisen lomassa. Olen kyllä yhtyeen melko suuri fani, mutta lähietäisyydeltä kuunnellessa yksittäisiä kappaleita ei kovin helposti erottanut. Nimimuistini on musiikkikappaleiden osalta muutenkin heikohko. Helvetillistä menoa kuitenkin ja se on vittu ihan oikein. Pientä pitin poikastakin meinasivat teinipojat järjestää ja muutamia hauskoja yhteentörmäyksiä siellä sattui, mutta aika köyhää meininkiä etenkin viime kesään tai edes Lutakkoon verrattuna. Eikö Pohjanmaalla tätä jaloa taitoa osata? Eipä tuolla tosin vältä, koska koitan kaihtaa mokomia parhaan taitoni mukaan ja nauttia musiikista.

Illan viimeinen esiintyjä siis oli myöskin länsinaapurista ja kuuluttajat muistivat toki mainita heidän edustavan kuuluisaa Göteborg-DM:ää - kyseessähän siis Dark Tranquillity. Koko sali oli jopa puolta anniskelualuetta myöten alusta asti täysillä mukana, eli oli jokseenkin havaittavissa, että ketä melko suuri osa väestä oli tullut pääasiassa katsomaan. Impaled Nazarenea katsoessahan tosin olin melko edessä, joten takana olleen yleisön meininkiä en itse kerennyt seuraamaan. Sen verran joutui puimaan ilmaa musiikin tahdissa! Tykkään kyllä kovasti kyseisestä tyylistä ja yhtyeestä, mutta läksimme silti jo puolen tunnin päästä kotimatkalle. Sen aikaa mitä settiä näimme, oli meininki lievästi sanottuna katossa.

Hauska juttu, mutta jotkut hyvät yhtyeet kaipaisivat...jotain, en osaa sanoa mitä, viimeistä silausta, että ne todella pääsisivät suosikeikseni. Killswitch Engage, Dark Tranquillity ja moni muu ovat oivia yhtyeitä, mutta jotain silti kaipaisin lisää, enkä osaa sanoa mitä. Ärsyttävää. :I

Eipähän tossa. Nyt fiilistelemme viikonlopun tapahtumia Panteran DVD:n parissa! \,,/ Ällistelemme myös eilisiä Espanjan tapahtumia. Itse olin millilleen samalla Aurinkomatkojen matkalla 2005 (ks. kuva) ja matkaa taitettiin samanlaisella bussilla, joka onnettomuuteen joutui. Se siis kyllä lisää tapauksen surullisuutta ja järkyttävyyttä omalta osaltani.

R.I.P.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.