IRC-Galleria

LukeminenTorstai 20.04.2006 14:43

Sana saa aikaan uskoa, sana myös saa aikaan epäuskoa. Mitä viljelet sitä niität, elämäksi tai tuhoksi. Älä koskaan kritisoi/mitätöi Jumalan Sanaa. Jos olet heikko, puhu väkeviä sanoja. Ja lue niitä ja ime niitä, itseesi. Mikäli olet kirjoittaja, kirjoita uskon sanoja, ja lue niitä elämäkseksesi. Älä koskaan kutista sanoillasi Jumalaa ja Hänen Sanaansa. Koroita Hänet Kunniaan. Kirjoita Hänestä ja Hänen teoistaan. Puhu aina Jumalasta koroittaen. Ja Vapahtajaa kohtaan myös samoin. Ihanaa ulkona sataa vettä... ei enää lunta... vesi on niin raikasta ja elvyttävää. On aika kevät ja syyssateiden ja tulvien. On myös aika erämaa kausien. Talvi ei luonnollisestikaan koskenut Raamatussa mainittuja seutuja, ei varsinkaan Israelia. Ei ainakaan lumen ja pakkasen tavoin.

Tässä mietiskelen tälläistä... aika tyhjä olen. Luen edellispäivien kirjoituksia, ja olen niihin jämähtänyt. Ja se on hyvä, syön ja juon... niitä sanoja. Se on Jumalan hoitoa minulle. Hänen Elävä Sanansa ja Henkensä hoitaa minua. Jotain olen lisännytkin niihin, kun olen saanut uutta. Olen myös ajatellut, että kirjoitan eräänlaista kirjaa, live- todellisuus kirjaa. Oletko ajatellut kun ostat kirjan, niin se ei ole enää uunituore, vaikka olisikin painotuore. Tosin Jumalan Sana on aina tuore ja aina se elää ja vaikuttaa. Mutta et voi vaikuttaa jälkeenpäin, rukouksella tuon kirjoittajan motivaatioon. Eikö olekin kiinnostavaa, saada ajankohtaista lukemista, lähes joka päivälle? Eikö ruokahalu kasva syödessä?

Miten sinä luet kirjaa? Luetko sitä Jumalan ilmoituksena ja ravintona sinulle? Vai luetko sitä sen ihmisen kiinnostavuuden tähden? Saatko siitä mitään, voitko yhtyä siihen sisimmässä, vai ainoastaan ajatuksissasi? Meneekö sinun sisimpään se sana, ja koetko että se taivuttaa sinua. Että se sana herättää sinua, ehkäpä vaivaakin. En ole utelias tietämään vastauksia, mutta voit itse tutkia näitä kysymyksiä. Voit ajatella Raamattua, jonkun henkilön kirjoituksia, maallisia dokumenttikirjoja, mielipide-kirjoituksia, elämänkertoja tai hengellisiä dynaamisia opetus tai herätyskirjoja. Minkä osa-alueen tahdot sinussa vahvistuvan? Raamatulla saat koko elämäksesi ravinnon. Kaikki on siinä kirjassa. Sana sanoo - että se on viisasten ja ymmärtäväisten kirja.

Mutta ehkä on jotain tarpeetonta, minkä voit jättää lukematta. Miksi lukisit sellaista? Eikö aina ajankohtainen kosketa. Jumalan Sana on aina ajankohtainen. Jumala puhuu tänäänkin. Oletko sellainen että syöt kirjoituksia, mutta et itse kirjoita mitään? Jumalan armolahjaa on kirjoittaminenkin. Tiedätkö että kun kirjoitat Jumalan Hengen inspiroimana, pitää olla todella tapahtunut mielen alueella nöyrtymystä. Haluatko lukiessa, mennä toiseen todellisuuteen, tunteeseen tai fantasiaan sisälle? Vai tahdotko järjellesi työstettävää. Raamattu tarjoaa nämä kummatkin mahdollisuudet. Mutta tarvitset Pyhän Hengen täyteyden että pääset syvällisesti ja elämyksellisesti Jumalaan sisälle. Mistä puhut - etkö vain sitä mitä olet kuullut tai lukenut tai nähnyt?

Mistä mieluiten puhut? Mikä sinuun vaikuttaa eniten, näkeminen, kuuleminen vai lukeminen? Tiedätkö että Raamatun tutkiminen ja sisäistäminen on Jumalan äänen kuulemista. Mistä tänä päivänä puhutaan? Siitä eikö vain, että kuinka ja mitä joku puhui, eli ainoastaan perättömiä huhuja. Jumalan Pyhä Sana ei sen sijaan ole perätön, Jumala on Alfa & Omega. Tahdotko koroittaa Jumalaa? Silloin älä tee itsestäsi suurta, vaan anna Hänen tehdä se mitä halajat, se työ sinussa. Tahdotko olla promootiokeskuksessa työssä palvelemassa vai juhlimassa? Tahdotko olla palveltava vai palvelija? Tahdotko että sinut palkitaan ja sinua arvostetaan? Vai kuten että kaikki kunnia joka mahdollisesti osoitetaankin, saa sinut kiitollisuuteen Jumalaa kohtaan, liikuttuneeksi ja ylen pieneksi?

Jos joku antaa sinulle tunnustuksen ja kiitoksen, se on lahja. Se on lahja Jumalalta sen henkilön välittämänä. Ja kiität siitä Jumalaa. Minä rakastan jakaa siunauksen lahjaa eteenpäin. Se on Jumalan rakkautta käytännössä. Se ei ole lahjontaa. Sitä jota Jumala rakastaa, Hän käyttää. Sen Hän palkitsee itse. Mikä on lahja, sen eteen ei tarvitse mitään lisätä. Jumalan lahja on täydellinen, alkaen pelastuksesta - Jumalan Pyhä Sana on lahja -lahjoista suurin. Jos uskova sanoisi vuorelle väisty - se totisesti väistyisi. Jumala ajatukset ovat mieltä korkeammmat. Kuin kauniit jalokivet ovat Hänen edessänsä ne jotka porstuansa pieliä koskettavat. Pyyteettömät ja erheettömät ovat Hänen Sanansa, ne putoavat kuin vesitiut taivaasta maan päälle. Ne koskettavat maan taidollisia ja typeryksiä. Jotka niitä ottavat vastaan janoten niitä, ne tulevat ravituiksi.

* tauko *

promootiosana syötettiin ajatuksiini, aivan vieras sana minulle ennestään, sivistyssanoja on monesti annettu keskelle kirjoituksiani. Ja tarkistan mitä ne tarkoittaa, ja ne napsahtaa paikalle kuin ruuvi mutteriin. Tälläisiä on tapahtunut kymmeniä kertaa. Minä vain kirjoitan mitä tulee ajatuksiini. Pyrin mahdollisimman vähän itse vaikuttamaan siihen esim. ohjaamalla kirjoitusta tai manipuloimalla sitä. Joku sivistyssana on todella avara selitteinen, vastaa jopa lausetta tai montaa eri lähestymistapaa, kohdata kirjoituksen sanomaa, se riippuu lauseen muista tukisanoista.

-- -- -- -- -- --- -- -- ---
---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.