IRC-Galleria

IsYouOkayIsYou

IsYouOkayIsYou

Irc-galleria: siirry nykyaikaan. 2010 tuli ja meni.

Nuori on kirosana.Perjantai 08.03.2013 00:14

Äh. Mä en käsitä minkä takia nuoria vihataan tässä yhteiskunnassa.

Työtön nuori- "taatusti päihteiden väärinkäyttäjä, asennevammainen, laiska, hulttio, nuorisorikollinen, kapinallinen.."

Jos nuoria kerääntyy porukkana jonnekin-"mitähän noikin tuolla, jotain vahinkoa tekemässä!"

Vanhukset kuvittelee että "nykynuorilla" on niin helppoa ja letkeetä. Itse 19-vuotiaasta sosiaalitoimessa asioineena voin sanoa että vaatii aika rautaisen henkisen kantin plärätä niitä papereita joka ikinen kuukausi.

Varsinkin, jos on sairasteleva nuori kuten minä- kerääntyy lääke- ja terveydenhuoltomenoja, lippuja ja lappuja.

Ja vielä kaikki mitä mainitsin edellisessä kirjoituksessa; masennukset ja käynnit mielenterveyspuolella rasittaa entisestään.

Työkkäri olettaa että hakee joka kevät ja syksy kolmeen opiskelupaikkaan. Välillä koitin sanoa, ettei kertakaikkiaan OLE mitään tarjolla jonne voisin taidoillani ja terveydentilani puolesta päästä. Kenties olin "ylikoulutettu" kun lukion käynyt- tietyt paikat halus ottaa ihan niitä peruskoulusta päässeitä. Muutenkin.. todella jees mennä teinien joukkoon jos itse yli 20-vuotias.

Kaikista korneinta oli se miten työkkärin omat työntekijät neuvoivat miten kusettaa systeemiä- "laitat haut vaan ja käyt kokeissa piirtämässä kukkasia.." Ihmeteltyäni tuumasivat vaan että "tällästä tää on, syksysin ei oikein ole paljoa tarjolla..."


Mä aidosti säälin nuoria- sellaseen höykytykseen pistetään. Ja aina pitäis "itse pärjätä", omilla jaloilla seistä. Vanhat sukulaiset (mummot, papat) olettaa että susta on tultava vähintään lääkäri.

En omalle isoäidillenikään ole voinut kertoa etten missään ole. Sellanenhan ei tulis kuuloonkaan. Ei ehkä ihan tajuais niitä kaikkia monimutkaisuuksia mitä näissä jutuissa on.

Ehkei kouluun pääse kun hakijoita on niin vitusti. Ehkä oma juttu on vielä hakusessa. Ehkei halua mennä sellaseen kouluun josta valmistuttua ei saa töitä. Otettava opintolainaa. Ja jos keskeytät koulun sulle on tiedossa hirveät rahasotkut. Vaaditaan pätevää selitystä- vähintään lääkärinlausuntoa.

Syyksi ei siis riitä että "ala ei sovellukaan mulle". Tee siinä sitten hätiköity päätös että "haen vaan jonnekin".

Joo-o. Eiköhän tää nyt tullut selväksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.