IRC-Galleria

K

K

Olisin kiitollinen, jos juttelisit vain jos aiot jutella. Eli sit kun vastaan sulle, vastaathan muutakin kuin aha, juu, ok, hymiö, tms.
Se oli keskiviikko, viime keskiviikko.

1) Laittelin tänne tiistai-iltana rutkasti iltalehdentakakansi-ohjelmatieto+tussi-runoja. Poiki ja varsoi yhden kommentin. Tod näk sukulaiselta, ehkä kovin läheltäkin. Ja koko asiaa edes kysyin häneltä vain koska oli samalta suunnalta kuin isäni ja sama sukunimi, ja kävikin ilmi että on äitini puolelta sukua. Tuo sukunimi on 1026:lla; suomalaisia on 5305919 -> todennäköisyys siis 1/5172.

2) Aattelin laittaa randomilla jollekin Kuopion 22-23-vuotiaalle että "millo nähään?". Arvonta tuotti sellasen jonka oletuskuvassa on mies ja nainen. Se oli sitten miehen profiili, enkä uskaltanut. Päätin sitten että laitan katsomatta. No meni vain kaverin x-avovaimolle sitten se. 825 täällä on Kuopion 22-23v profiileita. Tossa vaiheessa olin juonut 1,5 desiä Olvin ykkösolutta. Tuskin muuten tuollaisia ideoita saisin.

3) Aattelin heitellä olutpullon korkkia. Että olisiko se kuin kolikko - tulisi kruuna ja klaava yhtä usein. Aluksi näyttikin siltä, 4-4. Sitten Logo-puoli aloitti hirveän putken. 12 peräkkäin sitä! Näytti siltä että se on selkeästi painotettu putoamaan logo ylöspäin. Ajattelin kuitenkin heittää sata kertaa niin tulee eksakti tulos. 50-50 päättyi. Todennäköisyys että saa 11 kertaa putkeen kruunan on 1/2096. Sadan heiton putkessa hieman todennäköisempi, tai ehkä noin 100 kertaa todennäköisempi.

4) MySpacessa olin saanut edellisen reilun vuoden aikana keskimäärin 0,22 kaveripyyntöä per päivä (ja tossa on vielä mukana muutama [4-6] pornosivujensa spämmittäjä). Keskiviikkona sain kuitenkin 23,5 tunnin aikana 7. Enkä tietääkseni ollut tehnyt mitään erikoista, tietääkseni en muuta kuin loggautumisen tuolloin ja tiistaina myös. Jos on saanut keskimäärin 0,22 kaveripyyntöä per päivä, sehän on sama kuin olisi 22% todennäköisyys saada kunakin päivänä kaveripyyntö. Tästä voi laskea että kaveripyyntö 7 peräkkäisenä päivänä olisi 0,01133% todennäköisyys. Eli 1/8826, eli tapahtuis kerran reilussa 24 vuodessa. Miten sitten sen kanssa että ne 7 tulee kaikki saman päivän sisällä..? Sitä en osaa laskea. Kai sen jotenkin niin voisi laskea että kunakin päivänä on 10 kpl 2,2% todennäköisyydellä voittavaa arpaa, joista 7 osuu. Tai 20 kpl 1,1% arpaa, joista 7 osuu..?!

Eli kertaus:
saman päivän aikana tapahtui 4 asiaa jotka tuntuivat epätodennäköisiltä sattumuksilta, kertoimet olivat: 1/5172, 1/825, 1/2096 ja 1/8826.

Mutta eipä siinä vielä mitään, tietäisittepä mitä torstaina tapahtui.

Eikä se ole sitä että join 4 pulloa ykkösolutta sammumatta vaan ihan jotain muuta.

ps: syksyllä heitin 50 sentin kolikon niin että pysähtyi kyljelleen

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.