IRC-Galleria

Maun1o

Maun1o

Külli hyvä sulle? Kiva jos gommasit, gommaan takaisin mahdollisimman pian.



Rakas blogi.



No nyt se on selvillä miksi ne paljon puhutut jakohihnat poksuu siinä 8-tiellä Raaheenpäin mentäessä, ja tietysti myös toisinpäin. Eihän ne tietysti välttis heti kohta poksaha, mutta jos enemmän kyseistä väliä ajelee niin hihnanvaihtoväli tippuu alle "pölyisissä olosuhteissa ajettaessa" -suositellun.




Kuvituskuva. Liittyy tapaukseen vain Raahen kirkon osilta.

No mutta asiaan! Perrkules kun minä sieltä siinä neljän aikoihin työmatkaliikenteen seassa Oulua päiten ajelin, niin asiahan selvesi minulle heti kohta puolessa välissä. Nyttehän nimittäin oli talvirajotuksetkii vielä voimissaan - ja vaikka kuinka minäkin hieman yli rajoitusten ajelin, niin, niinvain meni ohitten kaikki vähänkään isommat Volvot ja Audit, ja niitähän oli ainakiin 30 ohittajan verran. Ja voin kertoa että niissä ohitustilanteissa olis kortti lähteny hyllylle kyllä samantein, jos vaan polliisilla olis resursseja tutkailla niitä. Mietin vaan että miksi helevatissa pitää lähtiä työmatkalle nuinkin kauaksi työssäkäyntialueeltaan, jos ei kerta riitä kärsivällisyys raskaan työpäivän jälkeen ajaa lakien rajoissa - tai edes turvallisesti, kotiin. Pari kertaa nyt parin viikon sisään ajanu sitä väliä, ja aina sielä on vaihtunu auton raato ojanpohjalla viikottain. Että ihan hyvä vaan vissiin, että nytte kehitysriihessä nostivat sitä työmatkakustannusten verotuskorvausten omavastuuosuutta vähän ylöspäin - ihmisillä olis etes vähän turvallisempi liikkua tuolla kun kaik n00bit työssäkävijät muuttaa vähä lähemmäs työpaikkaansa. Tosin töissähän vissiin käydään nykyään siitä syystä että olis varraa ostaa iso ja komia Audi, jolla ois kiva ajella sitten pitkää työmatkaa, joten olis varmaan syytä nostaa sitä omavastuuverotusosaa vielä muutamalla tuhannella eurolla, tai tehdä siitä ansioprogressiivinen - niillä joilla on varaa vaan Micraan ni ois vähä pienemmät omavastuut - puhumattakaan sitten meistä Valtion-sanssi-korttisertifioitujen, työllistetyjen-, tai kokonaan työttömien-työnhakijoiden-hommia tekevistä alle 30-vuotiaista, jotka ajelemme lähes poikkeuksetta paljon löpöä kulutavilla Fiat Puntoilla tai vastaavilla paljon huoltoa ja katsastusta vaativilla tippakoneilla.

Nytteki satuin heti Raahesta sellasen ison kontti-yhdistelmä-ajoneuvon perään, ja ajattelin että se ajaa niin hyvää vauhtia ettei kannata edes ohi lähtiä, vaan pitää kunnon turvaväli ettei se pientareelle osuessan pöläytä sitä jakohihnaa tappavaa pölypilveä minun konepellilleni. Ni ans olla saakeli. Ei tarvinnu ko 5kilometriä ajella ni oli jo eka Volvo perässä laahustamassa. Noh ei se mitään, sen perään tietty sattu sitte Audi, joka ei jaksanu ajella lain sallimissa puitteissa kahta sekuntia kauempaa, vaan pöläytti keskiviivalta pölypilven minun konepellilleni. Noh siinä ennen Revonlahden nestettä oli jo parikymmentä Volvoa ja Audia pöläytelly keskiviivalta pölyt minun jo ennestäänkin kitisevälle ohjaustehostimen hihnalle. Ja sitten justii siinä Revonlahden kuuden kympin lätkällä varustellun risteysalueen kohdalla vielä pakettiauto pöläytti vähintän yhdeksää kymppiä ohitten. Pikkusen jo kävi mielessä että pyssäänkö Nesteelle ja odottelen iltaa, että uskaltaa ajaa kotia asti. Mutta matka kuiten jatkui. Edessäni kokoajan ajellut yhdistelmä-ajoneuvo alkoi hidastelemaan vauhtia ja ans olla ni meikäläisen takaa lähti sitte siinä Revonlahen jälkeisellä pitkällä suoralla ohitten taas joku 22. Audi ja sillä piti sitte väkisinkin päästä sen yhistelmän ohittenki vaikka vastaan tuli ihan selkiästi auto, siinä oliki sitte kolmet autot kaistalla rinnakkain, onneksi mahtuivat livahtamaan. Sittens yhesä kohin sihen miu ja rekan väliin pukkas vielä se lähes Raahesta asti minua seurannut Volvo, ja sehä perkele alko poukkoilemmaan keskiviivalta ja pientareelta niitä pölyjä minun päälle sitte kohtelijaasti. Aattelin, kun siinä jo melkeen Limingassa oltiin, että nyt kyllä hiastan niin että ei varmasti pölise mitään niskaan kerta takanakaan enää ketään ollut tulosa. Ni olihan se mahtava näky sitten kun aloin sieltä yhdistelmän takaa näkemään, niin sielä edessä kilometrin päässä oli asuntoauto, josta ne kaikki pirun ohittelijat ei ollee sitte päässee ohi. Ni siinäpä nuo sitte ajeli asuntoauton ja sen yhdistelmän välissä metrin turvaväleillä Limingan kuudenkympin alueen liikennevalojen läpi aina liikenneympyrään saakka. Siinä ei olis tarvinnu kovin suurta virheliikettä tehä, ni olis parikymmentä Audia ja Volvoa ollu yhistelmän ja asuntoauton välissä litissä. Sitten kun siitä Limingan kakskaistasesta liikenneympyrästä, josta alkaa motari, ni päästiin, ni hurautin kaikista fukin Audeista ohitten. Joten kysympä vaan että hyöväsikö se ohittelu nyt sitten mitään, ja samalla kiitän luojaa että pystyn näitä Valtion hommia tekemään ihan täältä kotoa käsin, olis hirviä ajaa tollasesa seurassa työmatkaa päivittäin. Ja sitte vielä pysähtyä Kaakkurin Cittarille ostamaan kassikaupalla ruokaa mukeloille, joista nykyään niistäkin maksetaan 8euriboria vähemmän nuppia kohen. Ni ainakin nyt sitä lasten hankintaa mietin pari kertaa ennenkö alan.

Nyt pitää vaan toivoa, ettei se saakelin uus blondi kuntaministerimme ala uuden liikenneministerin salkun sisältönsä ansiosta uudistamaan tuota tieverkostoa siinä toivossa että "pitäähän uusiin kuntaliitoksiin nyt olla kunnon tieverkosto jota pitkin on hyvä ajaa ylinopeutta." Tai jos alkaa uudistelemaan, ni tehköön nyt ainakin 6kaistasia väyliä tuonne ruuhkaväleille. Nykytekniikalla kun rikkaat pystyy ajamaan huonokuntoisella tielläkin 120km/h itseään tai kulkuneuvoaan vaarantamatta, ja jos tien pinta on hyvä niin vielä usiampi rohkenee, ja rohkenee ajamaan vielä kovemminkin.. Jotenka kerralla kunnon Nürburgringit kehiin jos jotain uuvistettaan. Tietysti jos liikkuvantieliikennevalvontayksikönjoukot aiotaan perustaa ni sitte ei tarvittas mitään miljardien baanojakaan vaan pystyttäs menemään nykysillä tieverkostoilla turvallisesti ja mukavasti.

Mutta yks asia on varmaa. See että jos vielä käyn Raahessa, ni kyllä varmasti ajan niin kovin ko tuosta Puntosta vaan lähtee, ja pöläytän kaikesta ohi. Nimittäin sillä sitä jakohihnaa säästetään! Ja maailma pelastuu!



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.