IRC-Galleria

Maun1o

Maun1o

Külli hyvä sulle? Kiva jos gommasit, gommaan takaisin mahdollisimman pian.

Opiskelijan tukipakettiTiistai 08.04.2014 01:55



Rakas blogi.


Opintotukiasiata tuossa aloin pohtimaan tämän _ptr -blogin myötä, kyseisessä blogissa ajatuksiani kommentoiden ja tulin optimistina tähän lopputulokseen:

Realistillehan tässä on kolme vaihtoehtoa. 1.) Sellaiselle Arjalaiselle opiskelijalle, joka halzaa jonkin toisen asteen alan niin hyvin, että se menee läpi korkeakouluopintoihin oikeuttavin arvosanoin pelkällä vedellä ja leivällä rautaisen vastustuskyvyn saattelemana, hyvällä tuurilla oppilaitoksen maksuttomassa asuntolassa majaillen; Tai sitten sellaiselle, joka mamman kukkaron avuin käy ihan minkä tahansa alan, mistä vaan haluaa ammatin ; Tai vastaavasti iskän firman avuin opiskelevalle, joka voi firmassa kesät paistatella aurinkoa ja nostaa sopivasti palkkiota, ja mihin sitte vieläpä opintojensa päätteeksi työllistyy. Eli edellä mainituille opintolaina on halvinta lainaa mitä ihminen voi elämänsä aikana saada, ja sitähän saa.. Opintolainat voipi nostaa sukanvarteen 20euriborin seteleinä. Sitten kun on valmistunut ja vakityö alla, ja kymppionnin lainat sukassa tai kierrätetty jopa ulkomaalaisten pankkien kautta vähän isommaksi. Ni sitte sen voi laittaa asuntolainan pesämunaksi, jolloin pankki kun pankki ainakin vielä tällähetkellä myöntää kymppitonnia vasten ensiasunnon hankkijalle ainakin 75k euriborin lainan. Ja sillähän voi sitten hankkia jonkin mukavan sijoitusasunnon, jossa asuu vaikka seuraavien korkiakouluopintojensa ajan, maksaen omaansa pois, ja vieläpä pienemmillä kuukausimenoilla kun vuokralla, kunhan katsoo sen verran että yhtiöllä on pihassa pahvinkeräyspiste, ettei ne saakelin pizzapoksit kerry sinne kämppään ko niitä ei Prisman SeKo-pisteeseen jaksa roudata. Sitten kun on hammasteknikkona ansioitunut ja lapsia mummille asti hoidettavaksi, niin voipi ostella jostain täyskivisen omakotitalon, ja pölisytellä katupölyjä BMWllänsä kaupunkisijoitusasuntovuokralaisten turville ja sanoa, että sokeri se niitä hampaita kuluttaa, käyttäkää yksityisiä SOS-TK-palveluita.

.. 2.) Toisena vaihtoehtonahan on sitten niille vähän tyhmemmille duunariperheitten opiskelijoille, joilla ei vaan leikkaa - tai yksinkertaisesti moraali vain sotii jotain ensimmäisen vaihtoehdon ajatusta vastaan; Tai sitte niille, joiden rikkaat vanhemmat on sen verta mulukkuja, etteivät noteeraa lastansa. Niin tässähän realistisesti fiksuinta on tämä ns. kriminalisoituminen. Eli jollain konstia ihan TAHALLISESTI menetetään luottotiedot, jolloin on olemassa se sossun märittelemä ns. ”pätevä syy” että opintolainaa ei voida myöntää, jolloin sossusta sais sitten täyet pisteet ja papukaijamerkin. Sittenhän kylläkin samalla myös vuokra-asunnon hankinta, puhelin- & mokkulaliittymän hankinta vaikeutuu, tai muuttuu lähes mahdottomaksi. Jolloin myös kaikki nettiin ajetut palvelut kuten opiskelu, tukiasiat, sekä työnhakuasiat käyvät hankaliksi tai lähes mahdottomiksi. Pitää asua jossain sossun suosittelemassa ympäristökunnan tai vanhan lähiöalueen ns. slummi-asunnossa vuokralla, joissa on melkein kiinteistön omistajan kannalta parempikin, jos seinät levahtaa alas vuokralaisen toimesta. Sitten amiskasta huonoilla arvosanoilla, pintakäsittelijäksi valmistuneena voi vaan odotella tuuria, että jos sossun rahoilla ostetusta lottokupongista vaikka pläjähtäs jotain, tai kantakuppilaan pläjähtäs joku merikapteeni, joka tarttee välillä maalisudin varteen kaveria. Mutta ainakin on kivaa olla suomalainen, humalassa, ja sitten viiskymppisenä tislaamossa, josta sitten valtio jossain kohin vapauttaa, mutta viimesille asti kunnansairaaloissa(vanhainkodeissa) kiduttaa. Tässä tietysti sitten sukupuolinen eriarvoisuuskin nousee esille, eli onhan naisella paljon helpompaa löytää se rikas ukko, kun taas sitten sellanen U.Turhapuron onnellinen tapaus, että sattuis rikas akka kohille.

..3.) Kolmas vaihtoehtohan on kanssa vaihtoehdon nro. 2 tyyppiin kuuluville opiskelijoille suunnattu. Mutta tässä vaihtoehdossa vaan otetaan se vitun laina ja opiskellaan sillä onnellisesti kavereitten kanssa feisbookkaillen ja rällästäen, kerran vuodessa vuokraindeksikorotusta pakoon muuttaen, ja ns. kriminalisoidutaan VÄKISIN vasta sitten kun ei käynytkkään tuuri työnsaannin suhten ja opintolainan maksu menee niin pitkälle, että sitä pitää alkaa maksamaan Kelalle takaisin. Mutta opiskelun jälkeinen lopputulos on vähintään yhtä huono kuin vaihtoehto nro. 2:ssa, joskin jopa huononpi koska sitten ei ole edes varaa ryypätä, kerta sossun rahat menee kaikki Kelalle, ja se ajatus on ollut alitajunnan haittana jo opiskeluaikana, jolloin arvosanojakaan ei välttämättä ihan kaikkia ole edes saatu jolloin työmarkkinoilla kilpailukin on heikompaa kuin niillä jotka ovat olleet kriminaaleja ns. pienestä pitäen. Joten tämähän ei siis oikeastaan edes fiksusti ajattelevalle realistille ole edes mikään vaihtoehto.

Eli tiivistettynä kaiken kaikkiaan VANHEMMUUS on tässä ihmisen elinkaaressa avainasemassa. Mikä lie Freudi, vai mikä se oli se psykolooki filosofi, joka sen sillon joskus lanseerasi markkinoille, mutta sitä ei monikaan tiedä, tai tiedosta. Tietysti sitten oli myös eräs Eurooppalainen historian henkilö, joka tiesi että tyhmästä ei saa fiksua vaikka kuinka päätä silittelis, joten ainoana vaihtoehtona näissä tapauksissa on ollut valtiontalouden ylläpitämiseksi vielä nykypäivänäkin joissain kehitys-valtioissa käytössä oleva pään irroitus tai eristäminen muusta kansasta. Joissain hyvinvointi-valtioissa taas nykypäivänä katsotaan hommaa jopa niin pitkälle, että syyllistyykö tyhmä ihminen johonkin valtion asettaman säännön rikkomukseen, jolloin vasta sitten tyhmää ihmistä voidaan rankaista eristämällä tyhmä ihminen valtion laitokseen. Mutta koska eristäminen valtion laitoseen ei poista kokonaan sitä tosiasiaa, että tyhmä ihminen on rasite valtion taloudelle, joissain hyvinvointi-valtioissakin on käytössä ns. kuolemantuomio, jolla ne kaikkein tyhmimmät ihmiset voidaan luvan kanssa poistaa rasittamasta valtion laitosta ja valtiota yleensäkkin. Suomen valtiossahan ei tähän päivään mennessä vanhemmuus ole vielä sentään niin rappeutunutta, että valtion talous olisi ihan niin velkaantunutta, että pitäisi tyhmiä ihmisiä alkaa karsia eristyslaitoksista. Myös tyhmien ihmisten oikeudet Suomessa ovat melko laajoja, jolloin eristykseen määrättävien määräkin on hyvin pientä, mutta suotavaa, kerta hyvinvointivaltiossa tyhmän ihmisen elatus eristyksessä tulee loppupeleissä kuitenkin halvemmaksi kuin valtoimenaan elättäminen. Mutta esimerkiksi alkoholin päihdyttävä käyttö on lain mukaan kiellettyä Suomessa, mutta silti sanan ”päihdyttävä” tulkintaa katsotaan melko avoimin räpylöin, sillä eihän kahta kolmannesta suomalaisista voi laittaa yhtä aikaa eristykseen, siinä kohin tulisi jo tappiota valtion kassaan, kerta juontitarkoitukseen tuotetun alkoholin myyntikin on monopolisoitu valtion omistuksessa olevalle Alkolle. Itse en tuota jäätymisenestoainetta laita kuin pissapoikaan, koska muu käyttötarkoitus on mielestäni täysin tarkoituksetonta, eli tyhmää, tietysti talvipakkasilla pikku snapanderi lämmittelee kyllä mukavasti ihmisruumistakin.

Mutta hyvä ruoka, parempi mieli! Niin teinpä tuossa Kitkanviisahia! En irrottanu päitä siis, mutta suolet kylläkin, vaikkei sitä EU-komission mukaan välttämättä etes tarttis kitkanviisahille tehdä. Ja tyhmille ihmisille tiedoksi, että kitkanviisahillakin on oikeudet: Kitkanviisaalla, eli Kuusamon ja Posion kuntien ylänköalueen järvistä pyydetyillä muikuilla on EU komission asetuksella suojattu alkuperänimitys, joka on suojattu koko yhteisön(EU) alueella. Lisätietoja kyseisestä muikusta löytyy osoitteesta: http://www.kitkanviisas.fi/

Ohessa, alla kuva kitkanviisas –ateriastani.



Kitkanviisureita pottuvoila ja mustapekkasoosilla.



Kitkanviisurit
  • Kitkanviisaita
  • Suolaa
  • Ruisjauhoja
  • Voita
  • Öljyä
Halutessasi puhko kalat(Jaakko Kolmoselta kysyy jos ei osaa). Suolaa kalat. Halutessasi ruisjauhota kalat. Sitte vaan öljyä ja voita hivenen keskikuumaa pannua kuumempaan pannuun ja TIRISTYSTÄ niin kauan että silmä pullahtaa ja kuultaa valkoisenaan, ja sitten kääntö, ja valmis on kun väri on toispualtaki sama ko ekkallaki.


Pottuvoi
  • Nahkapintasta pottua
  • Kourallinen suolaa ja toinen sokeria
  • Voita ainakin puolet potun painosta
  • Sopivasti maitua
Huhtase pottulot harjaten. Kuori pottuloista kuoret talteen, ja paista kuoret voissa ja lisää maito suhauttaen joukkoon(saapi melkein kuohahtaa pannun reunoilta ylitten). Survo voit ja suolat keitettyihin pottuihin. Lisää tarvittaessa maitoa sihvilän läpi siittä paistinpannulta. (keitettyjä pottuja voipi halutessaan kuivattaa uunissa parituntia alta 150asteen ennenkö sinne sekaan survoo mitään, ni saa ylimääräset tiskiveet niistä irti ja maku on selkeesti perunampi sitten)


Mustapekkasoosi
  • Mustapekka –makukermaa tai kermaa ja mustapekkaa
  • Tomaattipyreet
  • Pippurii
  • Sokerii
  • Sipulii
  • Suolaa
  • Miedostihapantamietoasokerilientä
Paketin ohjeen mukaan vaan. Pikkuse voita ja jauhoa sekkaan siinä freesailun yhteyvvessä. Omppumehua voi korvailla valkkarilla, tai vaikkapa valkkarietikkavesiseoksella tai ihan millä vaan sopivasti happamalla ja sokeroidulla.


Aiemmin kun pohdiskelin opintotukiasioita tein tällaisen sapuskan: Maun1o. Tämä tämänkertainen kitkanviisas -ateria tulee opiskelijalle noin kaksi kolmannesta liian kalliiksi, mutta jos sattuu vaikka arvalla voittamaan, niin ehotomasti kannattaa kitkanviisahia paistella, niisä on kaloriat ja rasvat kohillaan. Tosin jos sattuu asustelemaan Kuusamossa, niin sittehä ei maksa mitään tämä ateria.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.