IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri 2009 - Luukku 16Keskiviikko 16.12.2009 13:54

Ismon tarina jatkuu edellisestä luukusta (jonka kirjoittamisen tosin lopetin 20 sekuntia sitten).

Ismo hakeutui kauniin isylliselle pienelle maatilalle, missä joku entinen juoppo piti katkopaikkaa alkoholisteille. Ismo pääsi ongelmitta sisään, koska jos jotain tonttu osaa, niin olla vakuuttava.

Talossa asui parikymmentä ihmistä, kaikki jostain syystä miehiä. Juopottelureissuillaan Ismo muisti nähneensä jos jonkinmoisia pubiruusuja, jotka varmasti olivat kaataneet enemmän viinaa kurkkuunsa kuin jotkut tässä kartanossa olevat. Naisia ei kuitenkaan katkaisussa näkynyt.

Hoitolassa Ismo tapasi mielenkiintoisia persoonia, jotka olivat elämässään nähneet jos jonkin moista. Joku oli jopa klassisesti ajanut perheensä kirvestä tehokeinona käyttäen hankeen. Lumitöitä tehdessä ja muita helppoja hommia hoidellessa alkoi tontulle taas raitis elämä maistua ja entiset juopot alkoivat tuntua paljon paremmalta seuralta kuin yhä juoppoina viihtyvät. Senkin Ismo huomasi, että vaikka viinan väitetään tuhoavan aivoja, oli näillä entisillä juopoilla uskomaton määrä elämänviisautta takataskussaan. Eräskin juoppo totesi hänelle todella vakuuttavasti: Ei siihen paskatautiin ainakaan mädät omenat auta. Ismo ei ollut ihan varma, mitä tällä haettiin takaa, mutta viisaalta se kuitenkin kuulosti. Katujen viisaudelta.

Viinaa juodessaan Ismo oli onnellinen. Hänestä tuntui, ettei mikään pidättele häntä, eikä hän ole vastuussa kenellekkään. Hänen ei tarvinnut kuunnella baarissa vittuilua keneltäkään, vaan saattoi hyvällä omalla tunnolla pätkiä nenään pään aukojia. Viinaa juodessa elämä oli yhtä juhlaa, jota ainoastaan silloin tällöin tuleva uni katkoi. Nyt raitistuttuaan Ismo kuitenkin tajusi, ettei juhla ole juhlaa, jos ei välillä ole arkea. Kotiteollisuuden Varjonkukka-kappaleen sanoituksia hyräillen Ismo poistui katkolta ja joululahjaksi kaikille juopoille hän toivoi raitista elämää.

- tuoreita omeniakin ripulissa syövä Oronen

PS.
Ja jos
päivät olis liian pitkät ja leveät,
ei niiden välissä
voisi kokea unen kauneutta!

Koko biisin sanat: http://artists.letssingit.com/kotiteollisuus-lyrics-varjonkukka-bc5jctp ja biisi http://www.youtube.com/watch?v=J6QF7kkfEr4

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.