IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri 2009 - Luukku 19Tiistai 22.12.2009 15:43

Perjantai-päivä, ja viimeisetkinihmiset aloittelevat joululomiaan. Autoja menee kaikilla hiukankin isommilla teillä joka suuntaan. Tontuilla on tällaisten päivien varalle oma liikennepartio, jonka erityistehtävä on jakaa joulurauhaa jokaisen tielläliikkujan sydämeen, jotta liikenne sujuisi ja jokainen pääsisi perille turvallisesti viettämään joulua.

Nyt oli juuri sellainen päivä, että ihmiset valtavina virtoina alkoivat liikkua sukulaisten luo, ja tontuilla oli täysi työ pitää homma hanskassa. Jokaisella liikennepartion tontulla on käytössään oma udehko Volvo tai BMW, jolla he pystyvät saavuttamaan pahimmatkin joulurauhan rikkojat.

Eetu oli tonttu, joka oli ensimmäistä talveaan liikennepartiossa. Hänet oli kuitenkin resurssipulan vuoksi laitettu saman tien vajaalla koulutuksella yksin Volvon rattiin ja annettu ohjeeksi vain, että jakaa ihmisille joulumieltä, jotta nämä eivät hölmöilisi liikenteessä.

Eetu teki työtä käskettyä, ja meni suurille valtateille päivystämään. Pian hän huomasikin aivan selvästi joulumieltä kaipaavan kuljettajan, joka kärkkyi jatkuvasti ohituspaikkoja ja ohitteli ja kaahasi Eetun mielestä kaistapäänä. Niinpä Eetu ajoi aivan tämä Mercedes-Benz- merkkisen auton perään ja vilkutti ensimmäiseksi pitkiä valojaan kuljettajalle. Kun kuljettaja katsoi tuohtuneena taustapeiliin, heilutteli Eetu ikkunasta tonttulakkiaan muistutukseksi joulurauhasta. Viesti ei kuitenkaan mennyt perille, vaan Mersu lähti uuteen uhkarohkeaan ohitukseen.

Eetu ei kuitenkaan suostunut nielemään tappiota ensimmäisen tapauksensa kohdalta, vaan antoi Volvonsa viedä myös itsensä edellä ajavan ohi. Seuraavaksi Eetu päätti ottaa kovat keinot käyttöön, jotka toimisivat varmasti. Hän ohitti samalla kaistanvaihdolla myös kyrpä otsassa kruisailevan mesemiehen, ja jäi tämän eteen. Eetu ajatteli, että joulun väri, punainen, toisi joulumieltä tuon tuittuuntuneen kansalaisen ajatuksiin. Niinpä Eetu alkoi vuorotellen jarruttaa ja kiihdyttää Mersun edellä, jotta tämän kuljettaja näkisi iloisen punaiset jarruvalot aina tuon tuostakin tuikkimassa, kuin iloinen valosarja Jakomäkeläisellä parvekkeella.

Tätä tekniikkaa Eetu ei kuitenkaan ehtinyt soveltaa kovin pitkään, kun Mercedes lähti ohittamaan häntä aivan liian pienessä välissä. Eetu ei kuitenkaan halunnut päästää Mersua menemään, vaan painoi itsekin kaasua. Oli aivan selvää, ettei Mese kiihtyisi riittävän nopeasti, jotta ohitus onnistuisi. Vastaan tuli Scanian rekka täydessä tukkilastissa ja Mersu oli yhä vastaantulijoiden kaistalla. Kuljettaja mulkoili herkeämättä Eetuun katsomatta ollenkaan eteen. Eetu näytti kuljettajalle vuorotellen tonttulakkiaan ja osoitti vihaisesti sormella eleen, jota ei voinut tulkita muuten, kuin käskyksi mennä takaisin perään. Viittomakielinen käskytys ei kuitenkaan toiminut, ja kohta oli ilma täynnä saksalaista peltiä ja muovia, ja johonkin metsänlaitaan laskeutui myös konepellistä irronnut johtotähti.

- toyotamiehenä leppoisasti ajeleva Oronen

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.