IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri 2009 - Luukku 22Keskiviikko 23.12.2009 18:03

Raksu oli tonttujen yhteinen lemmikki Korvatunturilla. Sillä oli aina ollut hyvä joulu, jonka aikana siltä ei ollut puuttunut mitään. Raksu oli kuitenkin yksinäinen, koska oli koko Korvatunturin ainoa koira, eikä porojen kanssa voinut keskustella järkevästi, ne kun olivat niin ylpeitä kun pääsevät vetämään rekeä.

Raksu päätti karata. Se käveli ovessa olevasta luukustaan ulos, aivan tavallisesti, kuten aina muulloinkin mennessään ulos jaloittelemaan ja paskomaan pitkin nurkkia. Tällä kertaa Raksu ei kuitenkaan mennyt pukin huussin nurkalle kuselle, vaan alkoi ulos päästyään juosta kohti metsän reunaa. Metsästä se oli haistanut useita kertoja toisten koirien hajua ja oli kuullut niiden ulvovan. Sitä oli kuitenkin aina kielletty menemästä metsään. Nyt saivat kiellot unohtua.

Metsässä olikin yllättävän pimeää, mutta onneksi koiralla on hyvä hajuaisti. Raksu alkoi haistella maata ja ilmaa löytääkseen koirat, jotka metsässä kulkivat. Pian se saikin vainun ja lähti kohti hajua. Hajusta päätellen koiria oli ainakin kymmenen.

Raksu oli niin haltioissaan seuraamansa jäljen tuomista mahdollisuuksista, ettei huomannut kahta kiiltävää silmää ja riviä teräviä hampaita pusikossa vasemmalla puolellaan. Kohta hampaita ja silmiä oli metsikössä Raksun ympärilla niin paljon, ettei tämä voinut olla huomaamatta niitä. Se pysähtyi. Metsästä lähti yksi suuri hahmo lähestymään Raksua. Se haisi koiralta, mutta oli paljon suurempi, eikä sitä oltu harjattu pitkään aikaan. Koira tuli aivan Raksun eteen, ja tämä katsoi parhaaksi nöyrtyä ylivoiman ja uusien ystäviensä edessä.

Sudet alkoivat ulvoa yhteen ääneen, mistä Raksu ymmärsi, ettei häntä tapettaisikaan. Ehkä. Ainakaan saman tien. Raksua lähdettiin viemään susien luolalle, mihin ei ollut kovinkaan pitkä matka, missä lauman johtaja tutki tarkkaan Raksua, minkä jälkeen nuolaisi tämän kuonoa hyväksymisen merkiksi. Raksu päätti olla koskaan menemättä takaisin Korvatunturin tonttukylään.

Koska Raksukin oli kastettu tontuksi, oli hänelläkin valta ehdottaa Joulupukille lahjoja. Susilaumalleen hän päättikin lahjaksi ihmisiä, jotka tulisivat pesemään ja harjaamaan koko lauman turkit.

- pesua ja harjaa kaipaava Oronen

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.