IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri 2009 - Luukku 24Keskiviikko 23.12.2009 18:48

Noniin, toivottavasti tätä ei olla lukemassa päivää etukäteen, vaikka tämä tänne jo ilmestyykin. Syynä etuajassa ilmestymiseen on vain se, etten viitsi tuhlata kallista jouluaattoani teidän pikku pullaposkien satujenhimon tyydyttämiseen. Mutta, tästä se viimeinen luukku nyt lähtee. Joko jännittää, kuinka käy?

Jouluaattoaamu. Joulupukki herää tupansa keittiön lattialta mattoon kääriytyneenä. Päällään hänellä on punainen jouluunivormunsa, jonka alla ei tosin ole mitään. Nuttu on auki ja sen alta näkyy hieman edellisen päivän kohtuuttoman alkoholinkäytön pöhöttämä kuudella tiukalla lihasklimpillä topattu vatsa. Pukki kömpii pystyyn ja havaitsee housujensa haisevan joko paskalta tai kuselta. Ehkä molemmilta. Nyt on tullut riipaistua kovin känni tonttumuistiin. Pirtin pöytä on täynnä tyhjiä Kossupulloja ja paistamatonta joulukinkkuakin on näemmä tullut järsittyä viime yönä, vaikka sitä piti uunissa vahtia. Nyt Pukkia vituttaa, päähän sattuu helvetisti ja suussakin maistuu paskalta, tarkemmin kissanpaskalta.

Pukki suuntaa ruokakomerolle pirtin nurkassa ja nappaa sieltä taskuunsa korkkaamattoman Koskisen korvalääkkeen, käy vaihtamassa puhtaat housut ja huojuu kahvikuppi kädessä ulos. Vittu, että pitääkin miehellä olla krapula jouluaattona, ainoana päivänä kun pitäisi tehdä töitä. Onneksi tontut ovat lastanneet ja valjastaneet reen valmiiksi, joten ei tarvitse kuin hypätä puikkoihin ja lähteä hommiin.

Huolestuneet tontut katsovat, kun edellisen illan riennoista edelleen umpijurrinen Joulupukki könyää reen kuskinpenkille ja hamuilee ohjaksia käteensä. Aluksi porotkaan eivät suostu lähtemään humalaisen isäntänsä ohjastamina lentoon, mutta kun pukki ampuu varoitukseksi yhden vanhemman, jo reen eteen kelpaamattoman poron, päättävät reen eteen valjastetut lähteä lentoon ja toivoa parasta.

Pukin lento onkin hoippuvaa, ja todennäköisesti ei onnistuisi ollenkaan ilman kokeneita poroja, jotka ovat kymmeniä vuosia lentäneet muodostelmassa ympäri maailman.

Heti, kun reki on lentänyt pois näköetäisyydeltä Korvatunturista, vääntää Joulupukki puolitoista kierrosta vasemmalle, sitten pullo huulille ja kurkkutorvi alle.Pukilla alkaa mennä taas lujaa, ja täytyisi päästä rähisemään jonkun kanssa. Kun muita ei löydy, alkaa Pukki vittuilla poroilleen. Porot eivät kuitenkaan ylpeydessään siedä vittuilua edes itseltään Joulupukilta, vaan heittävät ilmassa silmukan, jonka vuoksi Joulupukki putoaa perskännissä Kosanteripullo kourassa reestään keskelle metsää.

Pukki mätkähtää maahan selälleen, mutta kuten kunnon alkoholistilla, viinaa ei mene tippaa enempää maahan koko putoamisen aikana. Koska Joulupukki on jumalten sukua, ei hänelle käy kuinkaan pudotuksessa. Myös poroille kävi pieni kämmi siinä, kun pudottivat Pukin, nimittäin porot eivät lennä, jos Joulupukki ei niin halua. Niinpä porot tekivät hätälaskun muutaman sadan metrin päähän Pukin putoamispaikasta, mutta niillä ei ollut suojanaan jumaluutta, joten niistä tuli jauhelihaa. Joulupukki meni pudonneen rekensä luo, maalasti kasvonsa poronverellä ja päätti lähteä kostamaan kristittyjen Jumalalle kaiken sen vääryyden, minkä tämä on tehnyt Jeesuksen siittämisestä lähtien.

Pukki nappaa rekensä kainaloon ja loikkaa yhdessä hujauksessa Taivaaseen, missä Jumala asuu. Taivaan porteilla Joulupukki ensimmäiseksi kuristaa Pietarin ja menee tämän avaimilla sisään. Taivaassa on väkeä kuin pipoa, ja kaikki laulavat virsiä, seurustelevat ja pitävät hauskaa. Kaikki ovat selvin päin, mikä puistattaa Joulupukkia. Hän kaappaa otteeseensa ensimmäisen armahdetun sielun, joka vastaan tulee, ja kaataa tämän kurkkuun väkisin aimo kulauksen Kossua. Tämän seurauksena armahdetusta tuleekin langennut, ja Saatana saapuu Taivaan portille hakemaan tätä sielua. Portin ollessa auki, tulee Saatana kuitenkin Taivaaseen sisälle toisin kuin koskaan ennen. Joulupukki tietää Saatanan olevan katkera Jumalalle siitä, että Saatanasta oli tehty pahis tähän palettiin, joten Joulupukin ei ollut vaikea suostutella Saatanaa avukseen Jumalan kukistamisessa.

Niinpä nuo kaksi, Helvetin kuningas Lucifer ja Korvatunturin ja Suomen hengellinen valtias Joulupukki, jälkimmäinen vahvassa nousuhumalassa, taivaltavat pitkin Taivasta etsien Jumalaa. Lopulta Jumalan hallintosalin oven löydettyään he koputtavat oveen. Ovi avautuu ja sisällä on Jumala. Tämä on jo valmiiksi tappionsa myöntäneenä ja maansa myyneenä. Hän on näet lähettänyt kaikki enkelinsä julistamaan joulun ilosanomaa ympäri maailman, koska jouluna hänen ainoa vihollisensa, Joulupukin piti olla myös työn touhussa. Nyt Joulupukki on kuitenkin Taivaassa Saatana kumppaninaan, joten Jumalla ei ole mitään mahdollisuutta. Yhdessä Saatanan kanssa Joulupukki pilkkoo Jumalan elävältä ja Jumalan palaset syötetään suomalaisille jumalille, jotta heistä tulee uudelleen mahtavia ja he voivat ottaa Suomen uudelleen haltuunsa.

Lapset jäävät jurrisen Joulupukin kostoretken vuoksi ilman lahjoja, ja he itkevät ympäri maailman, vaikka saavatkin vanhempiensa ostamat tavarat. Vanhemmat eivät vain ymmärrä, ettei joululahjojen rakkaus piile tavaroissa, vaan se on paljon enemmän.

- helvetin hyvää joulua toivottaa Oronen

PS.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.