IRC-Galleria

Ei asevelvollisuutta oleSunnuntai 02.09.2007 19:32

HS - Sunnuntai - 26.8.2007 - 1434 merkkiä - 1. painos

Ei asevelvollisuutta ole

http://www.hs.fi/digilehti/sunnuntai/artikkeli/Ei+asevelvollisuutta+ole/1135229799490

Jehovan todistajien vapautusta yleisestä asevelvollisuudesta esitetään poistettavaksi. Perusteeksi sanotaan, että mikään ryhmä ei saisi nauttia erivapauksista.

Paitsi tietysti naiset ja ahvenanmaalaiset.

Ikään kuin ei olisi yleisessä tiedossa, että armeijaan tai siviilipalvelukseen ei ole enää vuosikymmeniin tarvinnut mennä, jos ei halua.

Uskooko joku, että Yhdysvalloissa menestyvä rockmuusikko, ammattilaisurheilija tai maailmaa kiertävä kapellimestarilupaus oikeasti tulisi Suomeen armeijaan tai siviilipalvelukseen? Paitsi jos itse haluaa.

Varsinkin kulttuuriväelle, kuten rock-muusikoille, näyttelijöille ja taiteilijoille, ei ase- tai siviilipalveluksen välttäminen ole tuottanut vaikeuksia.

Järjestely sopii hyvin molemmille osapuolille. Nykyarmeija ei halua ristikseen vastahakoisia boheemeja. Aina löytyy jokin diagnoosi, jolla saa vapautuksen. Esimerkiksi sopeutumattomuus sääntöihin. Helsingin Sanomien Kuukausiliite keräsi helmikuussa 2005 helposti muutamassa päivässä 81 tunnettua nimeä, jotka ovat saaneet vapautuksen armeijasta ja siviilipalvelusta terveydellistä syistä, tavallisimmin mielenterveydellisin perustein.

Heistä 55 antoi julkaista nimensä. Ei hullumpaa väkeä.

ILKKA MALMBERG

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.