IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tietokoneet ja Internet
Perustettu
19.10.2007
Tilastot
Käyntejä: 6 233 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 1
Koko
56 jäsentä
Tyttöjä: 5 (9 %)
Poikia: 51 (91 %)
Keski-ikä
29,5 vuotta
Otos: 37 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 24,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,9 vuotta
Ylläpitäjä
anqqa
Valvojat
jaffa, tuner, miza, madari, anqqa, huuki

Jäsenet (56)

jaffaBoots95FramedmuzkiTimbe__BroScarrrtunerAnuLuceNko-_-69phadejWiljanderCzaTinCup-oa-miza
13 tunnin säätäminen konesalilla alkoi tuntua jalkapohjissa. Mitenköhän tarjoilijat ravintolassa kestävät päivästä toiseen.

Muutimme osan galtsun hardiksesta toiselle hosting-palvelun-tarjoalle. Kuvittelin homman menevän vähän nopeammin, mutta rautaa olikin tässä parin vuoden aikana kertynyt aika paljon lisää. Lisäksi kohtasimme läjän teknisiä ongelmia.

Kuvassa ns. backend-kaappi, jossa on tietokantaa yms höhää.

tunerBBLuonut: tunerMaanantai 03.12.2007 14:40

Itsehän en ole BigBrotheria katsonut ensimmäistäkään jaksoa. Jotkut sitä kuitenkin seuraavat ihan tunteella. Oheisessa kuvassa näkyy sunnuntaina Galtsuun lisätyt päiväkirjamerkinnät per viisi minuuttia. Tuossa iltakympiltä oli kuulemma finaali.
Nyt riittää potkua kauas tulevaisuuteen. Tässä on nyt tehty viime aikoina aika paljon optailuja softan ja raudan suhteen. Valitettavasti ei näy käyttäjille mitenkään ihmeemmin... paitsi aina smoothisti toimivana galtsuna. Kiitokset Mkv :lle asentajasedän kanssa konehuoneella säätämisestä. Itse käväisin siellä myös, mutta olin jo puoli kahdelta jo himassa.

Nyt aion käydä aamupalalla Successissa. Stadin paras kahvila mielestäni. On tuossa nurkan takana Korkeavuorenkadulla.
Päivitän PostgreSQL:n versiosta 8.1 versioon 8.2. Major versioiden välillä päivittäminen vaatii aina dump & restoren, sillä datafilejen layoutti muuttuu. Uusi versio tuo helpotusta vacuumiin, eli MVCC:n http://en.wikipedia.org/wiki/Multiversion_concurrency_control tuottamien vanhojen riviversioiden siivoamiseen. Pahimmillaan tuo on jyystänyt kellon ympäri ja aiheuttaa erinäisiä lieveilmiöitä. Pahin on tietysti ankara levy-IO, joka hidastaa tietokannan toimintaa. Vacuum-optauksen lisäksi uudessa versiossa on optattu buffercachen lukitusta hienovaraisemmaksi, eli moniprosessorikoneet keskittyvät enemmän datanmurskaukseen kuin lukituksen odotteluun.

Teoriassa päivityksen voisi suorittaa onlinenäkin, mutta se on käytännössä niin työläs prosessi ettei sitä kukaan ajattele kuin... teoriassa. Galtsun käyttäjistä puolet kirjautuu päivittäin sisään, joten valitettavan moni joutuu kohtaamaan käyttökatkoilmoituksen. Pahoittelen katkoa ja yritän olla nopea! ;)

Lähiaikoina päivitetään myös rautaa, mutta siitä tulee lyhyempi katkos.

tunerMegaoptaus #3Luonut: tunerTorstai 30.08.2007 14:05

Päivitin päiväkirjan tietokantarakennetta. Kiitokset menevät myös Bro :lle. Toivottavasti galtsu jojottaa illalla vähemmän kuin yleensä viimeaikoina.

tunerKakkuLuonut: tunerTorstai 26.10.2006 23:53

Megapitkäksi venynyt synttärilista lähti vihdoin etusivulta. Tilalle tuli synttäri"karuselli" ja kaikkien päivänsankareiden nimimerkkien perässä näkyy kakku.

Mutta, pystyi olee vaikeeta synttärisymbolin ahtaminen noin pieneen tilaan. bashi piirsi ensin kakun, joka oli kyllä enemmän torttu rakettimoottorilla. Seuraavaksi kokeiltiin jotain partyhattua, mutta sehän oli vielä hirveempi (sori Tuomas). Kokeilin piirtää jotain pientä lahjapakettia, mutta sekin oli sangen kamala. bro löysi netistä jonkun pikseligraffakakkuikonin, joka ei kyllä ollut yhtään galtsun tyylinen ja liian isokin. Kutistin sitä vähän leikkelemällä valikoituja osia pois. Mahtui, mutta näytti kamalalta. Lopulta bashi käpisteli siitä paremmin gallerian ulkoasuun sopivan, ja tuli siitä oikeastaan ihan kohtuullinen! <hymy>
Kuvaputkinäytöllä gallerian thumbit ovat näyttäneet ihan hyvältä, mutta nyt kun niitä on tullut katseltua TöFTillä vähän pidempään, pakkausartifaktit ovat alkaneet häiritsemään. Testailun tuloksena 83% laatu on juuri oivallinen aikaisemman 70% sijaan. Kovin korkeaa laatua thumbeihin ei voi laittaa, koska niissä on periaatteessa paljon enemmän pieniä yksityiskohtia kuin isoissa kuvissa, ja tiedoston koko karkaa helposti käsistä. Lisäksi thumbeihin laitetaan nyt jonkin verran USMia eli Unsharp Maskia .. toisin sanoen terävöitystä. Mielestäni katselukokemus on nyt roimasti parempi :)

Asiasta kolmanteen.. Rita meni tuonne naapuriin viettämään "tyttöjen iltaa". Kävin sitten punttiksella ja kaupassa ostamassa pari bisseä. Välissä poikkesin punttiksella ja nyt kyllä maistuu kylmä Ruddles County niin mahdottoman hyvältä!

tunerHohoo, koodasin sen!Luonut: tunerKeskiviikko 12.10.2005 20:12

Nimittäin toiminnallisuuden että uusista blogikommenteista tulee ilmoitusta samalla tavalla kuin kuvakommenteistakin. Tässä nyt on vierähtänyt vähän pidempään kun samalla on tullut väännettyä koko kommentointisysteemi yleiskäyttöisempään ja helpommin ylläpidettävään muotoon.

Mutta ei kyllä uskalla enää tähän aikaan laittaa tuotantoon. Kuitenkin joku jälleen fukkaantuu ja hajoilen koko illan. Ehkä huomenna sitten...
Laitoin tuotantoon vähän uutta tauhkaa ja sen jälkeen selvittelinkin koko päivän (09:00 -> 18:30) kun mikään ei toiminut, galleria jumitti ja käyttäjät lenteli ulos. Testannut olin, mutta ei selvästikään riittänyt.

AARRRGGGH!!

tunerMelkoista makroilua...Luonut: tunerTiistai 04.10.2005 19:47

... on tuo PHP-extensioneiden kirjoittelu C:llä. Tosin samanlaista sotkua joku JNI-api Javalle taitaa olla.

Tuntuvat nuo C:llä väsäillyt funktiot kuitenkin olevana tuhannesti nopeampia kuin PHP:lla kodatut versiot. Lisäksi C on (noita makroja lukuunottamatta) roimasti miellyttävämpää kirjoittaa.