IRC-Galleria

Etsi blogeja

Toiminnot

Uusimmat blogimerkinnät

« Uudemmat -
EI! Mutta The Allspriten suurella rakkaudella tehty musiikkivideo on valmis! Käykää tsiigaa millanen meisinki meillä on lavalla ja sen ulkopuolella!

MickeMANGUSTIvapaapäiväLuonut: MickeMANGUSTIPerjantai 04.09.2015 10:39

Kolmetoista juttua joista pidän:

1: Netflix♥
2: Murustin
3: Kisumisu Piki
4: Kahvi♥
5: lazydays
6: lenkkeily
7: kokkailu
8: kirjoittaminen
9: sosialisoituminen
10: matkustelu
11: penkkiurheilu
12: tatuoinnit
13: kummipoika


Kaksitoista biisiä joista pidän:
1: fonky fresh - de bara e så
2: Danny saucedo - brinner i bröstet
3: Norlie & kkv - du får göra vad du vill med mej
4: Juno & Janna - karkumatkalla
5: mikaveli - ohikiitävää
6: parkway drive - dark days
7: adam lambert - ghost town
8: Benjamin - underdogs
9: särre ft karri koira - hesan naiset
10: nikke ankara - koska sä eroot
11: evelina - vuoristorataa
12: hollywood undead - war child


Yksitoista bändiä/artistia joista pidän:
1: Hollywood undead
2: parkway drive
3: Nikke Ankara
4: Juno
5: Klamydia
6: Ratsia
7: Haloo Helsinki
8: avenged sevenfold
9: rise against
10: avicii
11: Altis


Kymmenen ruokaa/juomaa joista pidän:
1: KAHVI
2: pestopasta
3: avocadopasta
4: porkkanaletut
5: Mac n Cheese
6: chili-kalakeitto
7: kivennäisvesi
8: Valkoviini
9: kirsikkatomaatit
10: feta


Yhdeksän asiaa joita odotan:
1: En
2: odota
3: mitään
4: koska
5: ihan
6: vitun
7: turhaa
8: hifistelyy
9: sellane


Kahdeksan tärkeää ihmistä:
1: Isä
2: Äiti
3: broidi
4: pynski
5: sopuli
6: vs
7: rotta
8:


Seitsemän tavaraa/asiaa joita tarvitset joka päivä:
1: puhelin
2: laturi
3: kahvinkeitin
4: kahvikuppi
5: piilarit
6: kengät
7: vaatteet


Kuusi asiaa joita vihaat:
1: ylimielisyys
2: itsekeskeisyys
3: moralisoijat
4: hipit
5: jeesushihhulit
6: Helvetin tyhmät ihmisetViisi sanaa/lausetta joita käytät usein:
1: salee
2: khyl
3: juu
4: mäy
5: oki


Neljä tv-ohjelmaa joista pidän:
1: Himym
2: wayward pines
3: house
4: american horror story


Kolme nimeä lapselle:
1: Felix
2: Leo
3: Cami(lla)


Kaksi lempielokuvaani:
1: Hobitit kaikki kolme
2: american history x


Yksi asia joka on lähimpänä sinua:
1: kisu

GlowzorLabrinth - JealousLuonut: GlowzorPerjantai 04.09.2015 10:13

//I wished you the best of all this world could give
And I told you, when you left me there's nothing to forgive
But I always thought you'd come back
Tell me all you found was heartbreak and misery
It's hard for me to say, I'm jealous of the way you're happy without me
se olisi taas viikonloppu. olen nyt tämän viikonlopun täällä. aijon nyt levätä ja ottaa rennosti. eilen aamulla mulla oli tosi huono olo. mua itketti ja ahdisti. mutta selvisin. menin juttelemaan ohjaajan kanssa mikä helpotti mun oloa. ja selvisin ilman rauhottavaa.
loppu päivä meni sitten ihan mukavasti. olin eilenä leivonta ryhmässä.
se ryhmä on aina joskus. tein kana piirakkaa. sitä syödään varmaan tänään iltapalalla. täytyy tosiaan maistaa sitä. varmaan tosi hyvää.
jaksoin eilenä taas värittää muutaman tunnin. sain yhden kuvan väritettyä loppuun ja aloitin uuden. aijon taas tänään värittää. jatkaa sitä kuvaa. kävin myös lenkillä eilenä vesi sateessa. oli pakko päästä lenkille vielä illalla. kävelin aika kovaa. mutta se lenkki teki tosi hyvää mulle. kävin sen jälkeen suihkussa ja menin kaverin luokse katsomaan lemmen viemää. tänään joudun katsomaan lemmen viemää yksin koska kaveri lähtee lomille tänään. tänään alkaa taas naisten ryhmä. kello kymmenen. ollaan menossa ohjaajan kanssa kirppu torille. saa nähdä löytyykö sieltä mitään. ihan mukava mennä sinne.
tänään on taas tullut rahaa ja mä haluaisin niin päästä jo seppälään shoppailemaan. voisi käydä siellä tänään samalla kun käyn kaupassa. pitää ostaa taas herkkuja kun on viikonloppu. ostan suklaata varmaan ja lakuja. irtokarkkeja tekee myös mieli. jätskiä ei tarvi ostaa koska sitä mulla on. juomaksi ostan taas mehu kivennäisvettä. päärynä omenan makuista. tosi hyvää. ja maksaa alle kaksi euroa pullo. tänään pitää katsoa taas animea. uusin monster musume anime jakso on vielä katsomatta. ja moni muu jakso mitä on tullut tällä viikolla. tabletilla katsoin eilenä uusimman ore monogatari jakson. oli hyvä jakso. ja tabletilla katsoin myös tuon ensi treffit alttarilla ekan jakson minkä tallensin. pitää taas ensi viikolla muistaa tallentaa seuraava jakso ja katsoa. vaikutti ihan hyvältä ohjelmalta. ekaa kautta en katsonut yhtään.
tänään tulee taas salkkarit. menen taas parhaan kaverin luokse viettämään perjantai iltaa ja katsotaan se. ja muita ohjelmia illalla. varmaan valvon siihen yhdeksään asti. tai vähän pitempään. pitää katsoa miten jaksaa. poikaystävä tulee varmaan huomenna taas käymään mun luona. voisi taas hakea pizzat koti pizzasta, ostaa mässyä kaupasta jos katsotaan joku leffa. ja harrastetaan tottakai seksiä. mukava lauantai päivä tiedossa. katsoo sitten jos vaikka menee taas poikaystävän luokse taas ensi viikon viikonloppuna.
muuten mulla on aika hyvä fiilis tällä hetkellä. ihanaa kun on perjantai. eikä mua ahdista yhtään. tästä on tulossa ihan mukava päivä vaikka ulkona sataakin vettä. pitää ottaa käyttöön toi rikkinäinen sateen varjo minkä omistan. uusi pitäisi edelleen ostaa. sitten kun jaksan. aijon tänään käydä myös tokmannilla. katsoo jos löytyy jotain ostettavaa. ruokakin maistuu varmasti tänään. syön hyvin niin jaksan sitten. varmaan ihan hyviä ruokia tänään taas.
tänään on taas vapaa ehtoinen paja tunti. en vielä tiedä että menenkö sinne. voi olla etten mene. käyn vaan kaupassa ja tokmannilla tänään. se riittää. pitää katsoa jaksaako sitten illalla mennä vielä lenkille. mutta jos sataa kaatamalla niin sitten en mene.
eilenä vähän satoi enkä onneksi kastunut pahasti.
aamupala on taas kohta puolen tunnin päästä. syön ruisleipää taas. teetä en aijo vielä juoda koska on se naisten ryhmä tuossa aamulla. juon varmaan teetä taas sitten kun olen käynyt kaupassa.
sitten kun olen käynyt kaupassa niin alan sitten taas varmaan värittämään. on koko iltapäivä aikaa. siinähän sekin aika sitten menee. tulee varmaan väritettyä tänään ainakin pari tuntia ellei enemmän. katsoo miten innostuu. olen ehkä ensi viikolla menossa sinne lahteen. en ole vielä kysynyt ohjaajilta että käykä se. voisi vaikka tänään kysyä. ajattelin mennä sinne lahteen tuossa tiistaina.
aamupalan jälkeen varmaan. kerkeää bussiin.
sanon ohjaajille että haluaisin käydä siellä suomalaisessa kirjakaupassa ja sokoksessa. en ole varma menenkö käymään sitten triossa. katsoo miten jaksaa. ja huvittaa. fiiliksen mukaan mennään. aijon katsoa taas sokoksessa noita koruja. haluaisin ostaa uusia ihania korviksia. siellä on paljon erilaisia eikä ole pahan hintaisia. aijon ostaa hopean värisiä. tykkään enemmän hopeasta kun kullasta. haluaisin myös uutta haju vettä. katsoo jos vaikka löytyy joku kiva tuoksu. haluan tuoksua hyvältä. mutta en aijo maksaa mitään 50 euroa haju vedestä haluan jonkun halvemman tuoksun. katsoo jos vaikka löytyy.
tulee varmasti ihan mukava lahti päivä. pääsee vähän shoppailemaan. odotan innolla.
ensi viikon keskiviikkona aloitan tosiaan tuon kuntosalin. mennään kaverin kanssa sinne. ollaan tunti siellä. puoli kuudesta puoli seitsemään. sen verran kestää se tunti. yksi ohjaaja vetää sen ja siellä on myös muitakin naisia. tulee sitten keskiviikko iltana vähän ohjelmaa. mutta odotan innolla sitä tuntia. aijon ensin aloitaa pienillä painoilla ja lisään niitä pikku hiljaa. saa nähdä onko paikat sitten seuraavana päivänä kipeänä. koitan venytellä hyvin tunnin jälkeen.
ensi viikolla alkaa myös toi kokkiryhmä. keskiviikkona. se on aamulla. se on musta ihan mukava ryhmä ja ihan kiva tehdä ruokaa.
samalla oppii koko ajan jotain uutta. hyviä ruokia ollaan aina tehty.
se ryhmä on aina parin viikon välein.
sählystä ei ole vielä tietoa että koska se sitten alkaa. odotetaan parhaan kaverin kanssa sitäkin innolla. musta on hauska pelata sählyä. siinä voi tapahtua ihan mitä tahansa. ja musta on kiva puolustaa. mun paras kaverikin on puolustaja. ja siinä tulee kyllä hiki kun juoksee sen puolituntia kentällä.
siinä on hyvä samalla purkaa vaikka paineita. jos on kireä olo.
mutta. toivottavasti se sähly alkaa pian.
on ainakin paljon tekemistä nyt tämä syksy kun noi ryhmät alkaa. mukavaa. tykkään kovasti kun on tekemistä. aijon olla positiivinen.
viikot menee varmaan tosi äkkiä. toivon sitä että tää mun olo tila ei menisi huonoksi. se voi olla mahdollista että iskee toi syys väsymys.
on masentunut ja surullinen. mutta. jos se tulee niin kyllä mä selviän siitä. onneksi mulla on hyviä asoita elämässä niin jaksan.
välillä on vaikeaa. mutta siitä kyllä aina selviää. elää vaan päivän kerrallaan. ei kannata ajatella huonoja asioita. hyviä asioita kannattaa vaan ajatella. pitää taas kaivaa kohta vaate kaappia ja katsoa mitä pukisi tänään päälle. farkut aijon laittaa ja sitten sen yhden neule paidan mitä en ole vielä käyttänyt. ostin sen joskus seppälästä. oli alennuksessa. se on ruskean värinen.
maksoi vaan jotain 15 euroa. mutta. jos löydän seppälästä tänään jotain kivaa. niin aijon ostaa. perjantain kunniaksi.
pitää käydä kohta pankin sivuilla katsomassa paljon olen saanut tänään sitä rahaa. ensi maanantaina tulee lisää onneksi. pääsee maksamaan vuokran. ja netti laskun.
nyt voisi kohta kuunnella vähän musiikkia. lady gagaa voisi vaikka kuunnella. ja jotain muutakin. päivä lähtee hyvin käyntiin musiikin kuuntelulla. tulee hyvä fiilis ;)

VarjoSeepra4. 9. -15Luonut: VarjoSeepraPerjantai 04.09.2015 08:00

Kiitos mieleenpainuva eilinen, tulen muistamaan
ikuisesti tämän Torstain. Näin esimerkkeinä tulipa
heitettyä toimistolla Snickers-patukoilla mölkkyä,
ja kyllä sillä samalla pötköllä tornipelikin onnistui -
tosin ei niin hyvin kuin olisi pitänyt toimia.

Jossain välissä sitä tuli hurjana ensimmäistä kertaa
räsypokkaa pelattua - puolialastomuus rajana.

Peliä väritti kivasti se, kun eräs tyypeistä laittoi masokistina
kahleet käsiinsä ja eikä riisunut niitä kuin korkeintaan paidan
oton aikana. Ei se kielettyä ollut. Oli ainakin erittäin surku
hupaisaa seurattavaa, jos ei mitään muuta.


Ja ei, tähän me emme tarvinneet viinan katkuista humalaa;
tähän me tarvitsimme vain spontaanin mielentilan, typerän avoimia
ihmisiä, paskan jauhantaa sekä 'laadukasta musiikkia' Güntheriltä!


No, jos tämän aamun vietän musiikin, teen ja ruuan
kanssa ja muutenkin yksin laatuaikaa. Jos huomenna
aktivoituisi puistoon katselemaan immeisten tekemiä
pukuja ja ehkä illalla keikkailemaan.

Hyvät Perjantait kaikille !elinaq!Luonut: elinaqPerjantai 04.09.2015 06:40

tumblr_ntv92z7P0U1udhlpeo1_540.png
VOISITKO
Suudella varattua? - en jos oisin tietonen asiasta
Hypätä katolta tuhannesta eurosta? - emmä kyllä.D
Elää sinkkuna koko elämäsi? - no voisin, mutta mielummin en
Himoita parhaan kaverisi poikaystävää? - haha en vois

TÄLLÄ HETKELLÄ
Seurusteletko? - noup
Voisitko suudella jotakuta? - voisin
Oletko rakastunut/ihastunut? - no kyl mä vähä ihastunu oon
Istutko omassa huoneessa? - noh kaippa tää kämppä on mun yks oma iso huone et tavalllaa
Onko sinulla suruja? - on
Entä iloja? - niitä myös
Onko sinulla tylsää? - vähäse


KÄNNYKKÄ
Keneltä on saapunut viimeisin viesti? - joonas laitto tohon ryhmäää jotai
Entä puhelu? - Äiti?
Mikä on taustakuvanasi juuri nyt? -uh ah oliver queen ♥
Onko sinulla kännykkäkorua? - ei ooo
Heitteletkö kännykkääsi? - en tahallisesti paitsi sängylle ja sohvalle

OMAISUUS
Onko sinulla oma/omat
Televisio? -joo
Kännykkä? - jeb
Web-kamera? - on
Tietokone? - on
Viikko-/kuukausi-/vuosiraha? - eii
Jokin soitin/instrumentti? - ei oo enää
Kamera? - joo
Järjestelmäkamera? - joo
Iso huone? - iha kivan kokone
PS3 tai Wii? -ei oo mun omia:d
Radio? - löytyy!
Ilmastointi? - autos xD
Ikkuna? - Joo
Kuulokkeet? - Joo
Jokin merkki laukku/kengät tai vastaava? - onn

KENEN
Vieressä viimeksi nukuit? - vissii markukse...
Kanssa puhuit viimeksi puhelimessa? - äiti
Kanssa viimeksi nauroit? - itteni lol

RAKKAUS
Haluaisitko nyt halata jotain tiettyä ihmistä? - kyl haluisin!
Mikä sinut saa yleensä itkemään? - riippuu vähä:D
Rakastaako sinua kukaan? - varmaa perhe ainaki... xd
Ikävöitkö ketään juuri nyt? - jooo

SINÄ
Oletko varattu vai sinkku? - sinkkukinkku
Oletko onnellinen tällä hetkellä? - voisin olla onnellisempiki
Haluaisitko itkeä vai nauraa? - nauraa
Minkä värinen paita sinulla on päällä nyt? - musta
Entäpä housut? - mustat

YSTÄVÄT
Luotatko ystäviisi? - kyllä mä
Ovatko ystäväsi aina tukemassa sinua? - noh ei kyllä aina oo
Omistatko yhtään hiljaista kaveria? - joo
Annatko ystävillesi lempinimiä? - toki
Mikä on pahin riitasi jonkun ystäväsi kanssa? - seki on niin typerä etten kehtaa sanoa:D

NAISPUOLINEN HENKILÖ KUKA TULEE ENSIMMÄISENÄ MIELEEN
Miksi sinulla tuli juuri hän mieleen? - koska se on paras
Tunnetko hänet? - njuuu
Onko hän tärkeäkin sinulle? - on
Oletko kokenut hänen kanssaan paljon? - tavalllaaa
Oletko viettänyt öitä hänen kanssaan? - hahah jep:D
Oletko nähnyt hänet viimeisen viikon aikana? - ee
Oletko sanonut hänelle ikinä suoraan että rakastat häntä? - en kyl oo
Uskallatko itkeä hänen seurassaan? - jaa a kyl varmaa xD
Oletko ylipäätään itkenyt hänet seurassaan? - en
Voitko kertoa hänelle asioita joita et muille välttämättä kerro? - voin, se on tyylii ainut ihminen jolle voin kertoo kaikki ilma et tuomitsee
Onko sinulla tällä hetkellä ikävä häntä? - vähän aina
Mietitkö häntä usein? - sillo tällö

MIESPUOLINEN HENKILÖ JOKA TULEE ENSIMMÄISENÄ MIELEEN
Rakastatko häntä? - en kyl rakasta vielä ainakaan
Oletko seurustellut hänen kanssaan? - en ainakaa vielä xD
Oletko riidellyt hänen kanssaan ikinä? - en riidelly mut kinastellu kyllä
No oletkos kenties pussannut häntä? - een vielä!
Entä halannut? - en viel:(
Onko hän osa sydäntäsi? - jooj
Miten hyvin tunnet henkilön? - noh alan tuntee koko ajan paremmin:)
Onko sinulla tällä hetkellä ikävä häntä? - mm

KinuthNolooooLuonut: KinuthPerjantai 04.09.2015 00:46

"I have to leave my world behind
I've fallen too many times
Can't take rejection anymore
Now it's time to meet my destiny
I won't' be missed anyway
I'll fall into serenity"

RYTÖLÄJÄLehtimäkiLuonut: RYTÖLÄJÄPerjantai 04.09.2015 00:37

haistakaa paska.

Bakaseme[Ei aihetta]Luonut: BakasemePerjantai 04.09.2015 00:19

onko sinulla suunnitelmia viikonlopuksi?
: Jep, Tampereelle Traconiin <3

onko sinua pussannut kukaan viimeisen kahden viikon aikana?
: On

onko nyt aina niin järkevää kuunnella sitä järjen ääntä?
: Ei

onko sinulla tatuointeja/lävistyksiä? missä?
: Korvikset joita en käytä

mitä odotat tällä hetkellä?
: Lauantaita ja seuraavaa Vaasan reissua

oletko onnellinen?
: Suht

viimeisin juomasi alkoholijuoma?
: Hmm.. en muista nimee

oletko harmissasi siitä, ettei pluto ole enää planeetta?
: Öh.. en

kuinka monta kertaa sinulle täytyy sanoa ennen kuin uskot?
: Monta

oletko pituudeltasi välillä 155-188 cm?
: Kyl

miltä tällä hetkellä tuntuu? ottaako joku asia päähän?
: Iha jees fiilis

mikä aiheuttaa sinulle stressiä?
: Työt

pelkäätkö ketään tuntemaasi ihmistä?
: Vähän

mikä tuntuu kivoimmalta paljaiden jalkojen alla; asfaltti, ruoho vai hiekka?
: Asfaltti

kenen kanssa painit viimeksi?
: jaa-a

ketä halasit viimeksi? milloin?
: Kyllä se taitaa olla Joni, kaks viikkoo sitten sunnuntaina

kenelle tekstasit viimeksi?
: Jaapa jaa, whatsappissa toiselle Jonille

mitä jos sinut kloonattaisi?
: Ei kiitos

kenen kanssa riitelit viimeksi?
: Varmaan iskä

oletko pahoittanut mieltäsi tänään?
: En

minkä biisin kuuntelit viimeksi?
: En muista

milloin itkit viimeksi? miksi?
: Öää, viikonloppuna. Oli hermot kireellä

voisitko mahdollisesti esiintyä alastonkuvissa?
: En

inhoatko ketään tällä hetkellä?
: Jep

oletko koskaan rakastunut ensisilmäyksellä?
: Ihastunu joo mut en rakastunu

kannatatko kuolemanrangaistusta?
: Riippuu kenelle se tulee ja mitä pahaa se on tehny

keneltä haluaisit pyytää anteeksi nyt?
: En keneltäkään

missä mennään?
: Kotona

oletko datis/nörtti?
: Kuinkas muuten

kuka on lähettänyt kahdennentoista saapuneen viestisi?
: No en tiiä

kenen kanssa puhuit viimeksi puhelimessa?
: Öh.. äiti kai?

miksi olet koneella nyt?
: Koska en jaksa mennä vielä nukkumaan

paljonko kello on?
: 0:11

kuka on lähettänyt yhdeksännen saapuneen viestisi? mitä siinä lukee?
: asd

vituttaako?
: Ei

mitä teet huomenna?
: Silitän cossin, pakkaan ja lähen Tampereelle tyttöjen kanssa

mitä joit viimeksi?
: Vettä

kuka sulle viimeksi soitti?
: Sono

mitä sinulle tulee mieleen nellin - pidä musta kii biisistä?
: En oo kuullu

oletko nähnyt leffan tyttö sinä olet tähti?
: En

ketä ajattelet nyt?
: Vaikka ja ketä

miksi?
: Juurikin siksi

onko sulla ikävä ketään tällä hetkellä?
: Muutamaa

kaipaatko menneisyyttäsi?
: Nah

ketä halaisit nyt jos saisit halata ketä vaan?
: Alotetaan Jonista

oletko ihastunut?
: Voi olla

onko sinulla mielihaluja?
: Outoja

oletko liian kiltti ihmisille?
: Jep

oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi pestä hampaita pää alas päin?
: Öh, en

onko kukaan muu koskaan sanonut, että olet outo/hölmö?
: 24/7

tuntuuko sinusta koskaan, että elämäsi on aina samaa kaavaa?
: Välillä

tahtoisitko olla jossain muualla nyt? missä?
: Sanotaan että erään nimeltämainitsemattoman henkilön vieressä

onko sinulla jotain suuria suunnitelmia tulevaisuuden kannalle?
: Nah

sano yksi asia, josta olet ylpeä itsessäsi?
: Varovaisuus

kerro yksi asia, jolle olet nauranut vielä monen päivän jälkeenkin?
: Kattila

Oletko koskaan näyttänyt keskisormea tietokoneelle kun olet ollut vihainen tai muuten vaan?
: Joka päivä melkei

Mitä tekisit jos näkisit nyt tietokoneen ruudulla kävelevän älyttömän suuren hämähäkin?
: Burn it with fire

Jos toinen sukka menee rikki, säästätkö toisen?
: No e

Olet juuri lähdössä ovesta ulos, mutta alkaa sataa kaatamalla?
: Katos on päällä ni haen vaa sateenvarjon ja lähen sitte

Kuka huushollissasi vaihtaa uuden lampun palaneen tilalle?
: Iskä tai minä

Mitä sinulle tulee mieleen luvusta 123?
: Numerojärjestys

Oletko ikinä kirjoittanut novellia?
: Koulussa. Vois harkita uudestaan

Onko sinulla pikkusiskoa tai oletko itse pikkusisko?
: Minoon pikkusisko

Serranon perhe vai salkkarit?
: Serrano

Oletko koskaan käynyt/ajatellut käyväsi Venäjällä?
: En oo käyny, vois olla ehkä iha jees käydä

Tiesitkö että Tove Jansson oli lesbo?
: Kyl

Löytyykö pakastimestanne tällä hetkellä jäätelöä?
: Mehujäitä

Oletko prätkäilijä?
: En

Luetko paljon sanomalehtiä?
: En

Sinut löydetään itkemästä ojanpenkalta. Mikä on mahdollisin syy?
: Öö, en tiiä

Ratkotko usein ristikoita?
: En

Miksi ansaitset onnen?
: Koska mä oon ihminen

Kenelle ostit viimeksi lahjan?
: Sonolle

Oletko hyvä matematiikassa?
: En

Mitä posteljooni toi viimeksi?
: Seiskan

Montaako erilaista juomaa olet juonut tänään?
: Neljää

Kirjoittaisitko hiekkarannalla nimesi hiekkaan?
: Meh

Mitä löytyy kotisi takaovelta?
: Ei meil oo

Pesetkö hampaasi?
: Njoo

Onko suunnitelmia perjantai-illalle?
: Jos sitä majotukseen päästyä kävis ostaa ruokaa ja sit vaa chillais. Ehkä jos pelais jotai

Käytätkö kylpypyyhettä useammin kuin kerran ennen kuin se joutaa pyykkiin?
: Kyl

Onko hiuksesi tällä hetkellä värjätyt?
: On

Minkälaiset hiukset sinulla on?
: Leukaa ylettyvät pinkit mustilla etuhiuksilla

Kuka leikkasi viimeksi sinun hiuksesi?
: Katja - mun kampaaja

Minkälainen on lempimukisi?
: Game of Thrones aiheiset

Minkä biisin kuuntelit viimeksi?
: En muista

Mitä tarvitsisit kaikista eniten nyt?
: Unta

Onko sulla oma telkkari?
: Ei

Millaisesta musiikista tykkäät?
: Vähän kaikenlaisesta. Japanilaisesta nyt pääasiassa

Näkeekö vaatteistasi tai muusta sen millaista musiikkia kuuntelet?
: Ei oikeestaan

Minne maahan haluaisit matkustaa?
: Britanniaan, Espanjaan ja Japaniin

Mitä aiot tehdä seuraavaksi?
: Varmaan nukkumaan

Oletko vihannut ketään?
: Joo

Mitä teit tänään?
: Kävin kaupassa ja postilla, katoin supernaturalia, sauna ja lisää spn

Onko sinulla tylsää?
: Vähä

Mitä meinaat tehdä ensi lauantaina?
: Traconissa olis tarkotus pyöriä ja sit jos miittailis kavereita

Oletko töissä?
: Noo, satunnaisesti, joka toinen viikonloppu jaan sanomalehtiä öisin

Mikä auto sinulla on?
: Ei oo omaa

Missä asut?
: Jumalan selän takana

Haluaisitko asua yksin?
: Kyl

mindfuckk3Luonut: mindfuckkTorstai 03.09.2015 23:57

Kolmetoista juttua joista pidän:
1: Kaverien kanssa hengailu
2: Pelaaminen
3: Sarjojen katsominen
4: Musiikin kuuntelu
5: Nukkuminen
6: Hyvä ruoka♥
7: Psykologia
8: Dataus
9: Syvälliset keskustelut
10: Juominen
11: Villasukat :D
12: Ilmakiekko
13: Viikonloppu


Kaksitoista biisiä joista pidän:
1: Icona Pop - Emergency
2: Lana Del Rey - High By The Beach
3: Florence + the Machine - Queen of Peace
4: Damien Rice - 9 Crimes
5: Ellie Goulding - Hanging On
6: Aminata - Love Injected
7: Maraaya - Here For You
8: Darude - Beautiful Alien
9: Charli XCX - Break The Rules
10: Ellen Benediktson - Insomnia
11: Lorde - Yellow Flicker Beat
12: Marina & The Diamonds - Savages
- tossa viimisimpii :D


Yksitoista bändiä/artistia joista pidän:
1: Marina & The Diamonds
2: Lady Gaga
3: Lana Del Rey
4: Florence + The Machine
5: Inna
6: Lykke Li
7: Ellie Goulding
8: Lily Allen
9: Lorde
10: Icona Pop
11: Amaranthe


Kymmenen ruokaa/juomaa joista pidän:
1: Tortillat
2: Pizza
3: Kanawokki
4: Fetasalaatti
5: Pannacotta
6: Jäätee
7: Novelle plussat
8: Valkoviini
9: Maito
10: Jaffa


Yhdeksän asiaa joita odotan:
1: Viikonloppu
2: Rahaa tilille
3: Kotiin pääsyä
4: Kamujen näkemistä
5: Hyvää ruokaa
6: UNTIL DAWN ♥
7: AHS:n 5. kausi
8: TWD:n 6. kausi
9: Joulua


Kahdeksan tärkeää ihmistä:
1: Isä
2: Äiti
3: Suprisesuzkie♥
4: Heke
5: Jamppa
6: Viivi
7: Sanni
8: Loput PRO:t XD
+ muitakin


Seitsemän tavaraa/asiaa joita tarvitset joka päivä:
1: Lasit
2: Puhelin
3: Ruokaa
4: Vaatteet
5: Musiikki
6: Vettä
7: Internet-yhteys


Kuusi asiaa joita vihaat:
1: Marttyyrit
2: Rasismi
3: Päteminen (jatkuva)
4: Stressi
5: Itkevät kakarat XD
6: Helvetin tyhmät ihmisetViisi sanaa/lausetta joita käytät usein:
1: Nojuu!
2: Aijaa.
3: Meinaaks?
4: Ihanaa.
5: Jee!


Neljä tv-ohjelmaa joista pidän:
1: Game Of Thrones
2: American Horror Story
3: The Walking Dead
4: Orange Is The New Black


Kolme nimeä lapselle:
1: Keiju
2: Keijo
3: Pennywise


Kaksi lempielokuvaani:
1: Kaunis Mieli
2: Kill Bill


Yksi asia joka on lähimpänä sinua:
1: Puhelin

Camillaheij--Luonut: CamillaheijTorstai 03.09.2015 23:12

Mitä asioita olet tehnyt, tai kokenut? Rastita.

( ) Tehnyt tai saanut fritsun.
(x) Oksentanut.
(Maistanu) Polttanut tupakkaa.
( ) Varastanut kaupasta.
( ) Ollut masentunut.
( ) Viillellyt.
( ) Ollut rakastunut.
( ) Ollut ihastunut samaan sukupuoleen.
( ) Ajatellut itsemurhaa.
( ) Käyttänyt huumeita.
(x) Ollut krapulassa.
( ) Tehnyt lävistyksiä itse.
(x) Haukkunut toista ihmistä.
(x) Saanut turpaan.
(/) Olen ollut koulukiusattu.
( ) Pukeutunut kuin idolisi.

1. Tunnetko jonkun tyypin jolla on rastat? - Joo
2. Onko sinulla hammasraudat? - Ei
3. Kirjoitatko päiväkirjaa? - En sillai
4. Tykkäätkö käydä saunassa? - Iha
5. Oletko mielestäsi kaunis? - Sanotaan näin et pitkäst aikaa oon oikeesti aika tyytyväine siihe mitä nään peilistä
6. Pidätkö kouluruuasta? - Nojaa
7. Oletko joskus tykännyt muumeista? - Kyl
8. Onko sinulla ulkomaalaisia kirjeystäviä? - Oli, nykyää fb kavereita lähinnä
9. Oletko syönyt tänään suklaata? - En
10. Tykkäätkö piimästä? - En
11. Seuraatko aina uusinta muotia? - En todellakaa
12. Oletko matkustanut julkisilla kulkuneuvoilla maksamatta? - Oon
13. Mitä teet syyslomalla? - Emt
14. Odotatko kesälomaa? - No juu sillee koska se tarkottaa et valmistun
15. Onko sinulla napakoru? - Ei
16. Pidätkö tatuoinneista? - Juu
17. Nukutko pehmolelujen kanssa? - En
18. Laulatko suihkussa? - En :D
19. Pidätkö tytöillä enemmän lyhyistä vai pitkistä hiuksista?- Riippuu ihan tyypistä

RANDOM
milloin olit viimeksi autossa? - Eile
milloin olet viimeksi syönyt leipää? - Tänää
onko sinulla juuri nyt musiikkia soimassa? - Ei
missä olet tällä hetkellä? - Sängys
entä missä haluaisit olla? - Jossakiii (:
onko olemassa poikaa, jolle voit kertoa kaiken? - Ei varmaa
mikä olisi sukunimesi jos menisit naimisiin sen kanssa jota halasit viimeksi? - Mäki
vituttaako? - Vhä
milloin viimeksi nauroit? - Harkoissa
haluaisitko nyt halata jotain tiettyä ihmistä? - Ehkä
mitä odotat tällä hetkellä eniten? - 18v
kenet tytön näit viimeksi? - Siskon
jos menettäisit yhden kaveritytöistäsi, kenen menetys sattuisi eniten? - Nyt tuli paha

SUHTEIST
» Onko ikä vaan numeroita, vai vaikuttaako se suhteeseen? - Kyl se vaikuttaa
» Onko sinulla sisaruksia? - On
» Onko nyt ketään poikaa, kenet haluaisit elämääsi? - Voi olla
» Onko sinulla lemmikkejä? - Joo
» Haluaisitko pikkuveljen tai -siskon? - On jo yks, se riittää
» rakastatko perhettäsi ja ystäviäsi? - Juu
» Tuntuuko usein, ettei enää jaksa? - Aina välillä
» Milloin itkit viimeksi, miksi? - Leiril varmaa ko tuli romahus

RAKKAUSELÄMÄSTÄ
» Uskotko rakkauteen? - Uskon
» Tuntuuko rakkaus sinusta turhalta? - Ei kai
» Pelkäätkö sitoutumista? - En
» Onko sinulla koskaan ollut salainen ihailija? - Tuskin
» Luuletko hänen ajattelevan sinua nyt? - ^

OLETKO
» saanut ketään itkemään? - Olen
» nähnyt jonkun kuolevan? - En
» itkenyt kavereidesi edessä? - Olen
» nauranut kun joku on kaatunut? - Juu
» ollut poliisien kanssa tekemisissä? - Juu
» sytyttänyt tahallisesti tulipaloa? - En
» kontannut keskellä koulun lattiaa? - Joskus
» nukkunut jonkun toisen sängyssä? - Juu
» makoillut vastakkaisen sukupuolen kanssa sängyssä tekemättä mitään? - Juu

Emotional_LifeLovely song.Luonut: Emotional_LifeTorstai 03.09.2015 20:47


Mitäs teille?

sound^life..Luonut: sound^Torstai 03.09.2015 20:39

usko, toivo ja rakasta täysillä! you only live once, dont throw your life away, just make it something unbelievable!
Faith-Hope-and-Love-vinyl-wall-design.jpg

Hellebang[Ei aihetta]Luonut: HellebangTorstai 03.09.2015 19:45

Ja kaikki häviää
Ei mitään jäljellä
En pysty näkemään
En sinun säteitä
Missä oot aurinko?
Nyt kun tarvitsen sinua
En tahdo olla enää varjossaeläjä

-Maalaisjuntti-[Ei aihetta]Luonut: -Maalaisjuntti-Torstai 03.09.2015 19:13

Mitä asioita olet tehnyt, tai kokenut? Rastita.
(x) Suudellut.
(x) Tehnyt tai saanut fritsun.
(x) Oksentanut.
(x) Polttanut tupakkaa.
(x) Varastanut kaupasta.
(x) Ollut masentunut.
(x) Viillellyt.
(x) Ollut rakastunut.
( ) Ollut ihastunut samaan sukupuoleen.
(x) Ajatellut itsemurhaa.
( ) Käyttänyt huumeita.
(x) Ollut krapulassa.
(korvikse) Tehnyt lävistyksiä itse.
(x) Haukkunut toista ihmistä.
(x) Saanut turpaan.
(x) Olen ollut koulukiusattu.
(/) Pukeutunut kuin idolisi.

1. Tunnetko jonkun tyypin jolla on rastat? - Joo
2. Onko sinulla hammasraudat? - Ei
3. Kirjoitatko päiväkirjaa? - ee
4. Tykkäätkö käydä saunassa? - kyl
5. Oletko mielestäsi kaunis? - iha nätti
6. Pidätkö kouluruuasta? - oli se suurimmaks osaks iha hyvää
7. Oletko joskus tykännyt muumeista? - vielki
8. Onko sinulla ulkomaalaisia kirjeystäviä? - ei
9. Oletko syönyt tänään suklaata? - e
10. Tykkäätkö piimästä? - kyl
11. Seuraatko aina uusinta muotia? - En todellakaan
12. Oletko matkustanut julkisilla kulkuneuvoilla maksamatta? - olen
13. Mitä teet syyslomalla? - mikä syysloma?
14. Odotatko kesälomaa? - justha se kesä meni
15. Onko sinulla napakoru? - Ei
16. Pidätkö tatuoinneista? - Jep
17. Nukutko pehmolelujen kanssa? - joskus hyvin harvoin
18. Laulatko suihkussa? - e
19. Pidätkö tytöillä enemmän lyhyistä vai pitkistä hiuksista?- Pitkistä

RANDOM
milloin olit viimeksi autossa? - päiväl
milloin olet viimeksi syönyt leipää? - en muista
onko sinulla juuri nyt musiikkia soimassa? - o
missä olet tällä hetkellä? - kotona
entä missä haluaisit olla? - jossain
onko olemassa poikaa, jolle voit kertoa kaiken? - o
mikä olisi sukunimesi jos menisit naimisiin sen kanssa jota halasit viimeksi? - sama ku mul
vituttaako? - hieman
milloin viimeksi nauroit? - päiväl
haluaisitko nyt halata jotain tiettyä ihmistä? - kyl
mitä odotat tällä hetkellä eniten? - en viitsi kertoa..
kenet tytön näit viimeksi? - siwan kassan
jos menettäisit yhden kaveritytöistäsi, kenen menetys sattuisi eniten? - yks huora on jo pois porukasta, ja sattuu, mut ei se menetys vaan se mitä se meni tekemään

SUHTEIST
» Onko ikä vaan numeroita, vai vaikuttaako se suhteeseen? - vaikuttaa
» Onko sinulla sisaruksia? - Joo
» Onko nyt ketään poikaa, kenet haluaisit elämääsi? - on jo
» Onko sinulla lemmikkejä? - Joo
» Haluaisitko pikkuveljen tai -siskon? - e
» rakastatko perhettäsi ja ystäviäsi? - kyl
» Tuntuuko usein, ettei enää jaksa? - hetkittäin
» Milloin itkit viimeksi, miksi? - tiistaina... koska padot aukes ja paska purkaantu

RAKKAUSELÄMÄSTÄ
» Uskotko rakkauteen? - uskon
» Tuntuuko rakkaus sinusta turhalta? - Ei
» Pelkäätkö sitoutumista? - e
» Onko sinulla koskaan ollut salainen ihailija? - on
» Luuletko hänen ajattelevan sinua nyt? - en usko

OLETKO
» saanut ketään itkemään? - olen
» nähnyt jonkun kuolevan? - en
» itkenyt kavereidesi edessä? - olen
» nauranut kun joku on kaatunut? - kyllä
» ollut poliisien kanssa tekemisissä? - Joo
» sytyttänyt tahallisesti tulipaloa? - jotain pientä vaan
» kontannut keskellä koulun lattiaa? - kyl
» nukkunut jonkun toisen sängyssä? - kyl
» makoillut vastakkaisen sukupuolen kanssa sängyssä tekemättä mitään? - kyl

-Maalaisjuntti-[Ei aihetta]Luonut: -Maalaisjuntti-Torstai 03.09.2015 19:04

1. Polttanut tupakkaa - kyl
2. Juonut alkoholia - Kyllä
3. Nukkunut samassa sängyssä vastakkaista sukupuolta olevan kanssa - Juu
4. Nukkunut samassa sängyssä samaa sukupuolta olevan kanssa - kyl
5. Suudellut samaa sukupuolta olevaa - olen
6. Harrastanut seksiä - Juu
7. Ollut huoneessasi jonkun muun kuin perheenjäsenesi kanssa - Juu
8. Katsonut pornoa - Jep
9. Ostanut pornoa - jep
10. Tehnyt huumeita - e


1. Ottanut särkylääkkeitä - Jep
2. Ottanut jonkun muun reseptilääkkeitä - kyl
3. Valehdellut vanhemmillesi - kyl
4. Valehdellut ystävällesi - kyl
5. Livahtanut salaa ulos kotoa - en
6. Tehnyt jotain laitonta - olen
7. Viillellyt itseäsi - olen
8. Satuttanut toista tahallisesti - olen
9. Toivonut jonkun kuolevan - Joo
10. Nähnyt jonkun kuolevan - e


1. Harrastanut kimppaseksiä - aina
2. Ollut ulkona koko yön - Joo
3. Syönyt paketillisen jäätelöä yksin - en muistaakseni
4. Ollut terapeutilla - olen
5. Ollut katkaisuhoidossa - e
6. Värjännyt hiuksesi - Joo
7. Kielisuudellut - Joo
8. Ollut auto-onnettomuudessa - olen
9. Ollut yökerhossa - olen
10. Ollut baarissa - olen


1. Ollut villeissä bileissä - jep
2. Ollut strippiklubilla - en ikävä kyllä vielä
3. Juonut enemmän kuin kolme kaljaa yhtenä yönä - voiha vittu...
4. Ollut kesälomalla Floridassa - e
5. Nuuskinut kaikkea - kyl
6. Käyttänyt mustaa kynsilakkaa - Joo
7. Käyttänyt käsirautoja - kyl
8. Käyttänyt bändipaitoja - Joo
9. Kuunnellut räppiä - kyl, vaikka se on hyvin hyvi harvinaista
10. Omistanut 50 Centin CD:n - En


1. Pukeutunut gootiksi/goottimaisesti - kyl
3. Pukeutunut punkkariksi/punkkarimaisesti - kyl
4. Ollut ulkona alasti päivällä - kyl
5. Varastanut jotain - kyl
6. Ollut liian kännissä muistaaksesi mitään - lähinnä on muisti vaan pätkiny
7. Sammunut - olen
8. Pyörtynyt - Joo
9. Ihastunut naapuriin - e
10. Huomannut jonkun livahtavan salaa huoneeseesi - e


1. Livahtanut salaa jonkun muun huoneeseen - en mä muista
2. Ihastunut ystävääsi - kyl
3. Ihastunut parhaan ystäväsi poika/tyttöystävään - En
4. Ollut konsertissa - Joo
5. Ollut kutsuttuna homoksi/huoraksi/lutkaksi/lesboksi - Joo
6. Kutsunut jotain homoksi/huoraksi/lutkaksi/lesboksi - kyllä
7. Omistanut auton - kyllä
8. Rikkonut ikkunan - olen
9. Käynyt suihkussa vastakkaista sukupuolta olevan talossa - olen
10. Harjannut hampaasi jonkun muun hammasharjalla - kyl ku oli pakko


1. Sanonut Tupacin olevan lempiräppärisi - En
2. Nähnyt K-15 elokuvan - Joo
3. Nähnyt K-18 elokuvan - Joo
4. Lintsannut koulusta - Juu
5. Ollut leikkauksessa - En
6. Haavoittunut vakavasti - kyl
7. Joutunut oikeuteen - tulevaisuudessa...
8. Livahtanut ulos ravintolasta maksamatta - e
9. Sammuttanut ison tulipalon - En
10. Valehdellut ikäsi - olen


1. Omistanut/vuokrannut asunnon - kyl
2. Rikkonut lakia poliisin läsnäollessa - kyl
3. Pettänyt poika/tyttöystävääsi - ikävä kyllä
4. Joutunut ongelmiin poliisien kanssa - kyl
5. Jutellut vieraan kanssa - Joo
6. Halannut vierasta - kyl
7. Suudellut vierasta - kyl
8. Ollut vieraan autossa - kyl
9. Ollut ahdisteltuna - Joo
10. Ollut sanallisesti ahdisteltuna - kyl


1. Tavannut jonkun jonka tapasit netissä - Juu
2. Ollut tietokoneella 12 tuntia putkeen - Joo o
3. Puhunut puhelimessa 4 tuntia putkeen - ja paljon enemmänki
4. Katsonut telkkaria 12 tuntia putkeen - kyl varmaa
5. Suudellut parhaan ystäväsi poika/tyttöystävää - En
6. Ollut kutsuttuna huonoksi seuraksi - kyl
7. Ajanut kännissä - kyl
8. Haukkunut jotain - kyl
9. Maannut sohvalla vastakkaisen sukupuolen kanssa - Juu
10. Luntannut kokeessa - kyl

dearmaisie[Ei aihetta]Luonut: dearmaisieTorstai 03.09.2015 18:14

no höh. ei lähtenyt punaista, lähti pinkiksi, vaikka cybershopin myyjä väitti, että kyllä tulee punaista!!!1

hmph.

Kristian1"KRISTINUSKO"3Luonut: Kristian1Torstai 03.09.2015 18:03

Kristinusko syntyi juutalaisuuden sisällä. Jeesus Nasaretilainen ja hänen läheiset oppilaansa olivat kaikki juutalaisia. Kristinuskon pääsuuntausten mukaan kristinusko on juutalaisen uskonnon täyttymys tai jatkumo. Kristinusko ymmärtää itsensä juutalaisen messiasodotuksen täyttymyksenä: Jeesus Nasaretilainen on kristittyjen mukaan juutalaisten odottama pelastaja, Jumalan lähettämä (öljyllä) voideltu kuningas (hepr. mašiah, kr. kristos). Jeesus Nasaretilaista kutsutaankin kristinuskossa Herraksi, joka on Vanhassa testamentissa sekä voidellun kuninkaan että Jumalan arvonimi. Varhaisin kristillinen uskontunnustus oli, että Jeesus Nasaretilainen tunnustettiin Herraksi.


Kristuksen ylösnousemusta kuvaava taulu.
Kristinuskon mukaan Jeesus Nasaretilaisen kuolema ja ylösnousemus on pelastuksen lähtökohta, joka tarjoaa pelastuksen kaikille ihmisille ja kansoille, ei vain juutalaisille. (Tämäkin tosin oli kristinuskon alkuvaiheissa kiisteltyä.) Matteuksen evankeliumin loppu on tallentanut varhaiskristillisen käsityksen siitä, että kristityt kokivat tehtäväkseen julistaa pelastusta kaikille kansoille. Juutalaisten asemasta on kristinuskon sisällä erilaisia näkemyksiä. Niin sanotun korvausteologian kannattajat eivät näe juutalaisia enää Jumalan valittuna kansana, koska he hylkäävät Jeesuksen roolin messiaana ja Jumalan Poikana. Toisissa näkemyksissä esimerkiksi korostetaan juutalaisten asemaa Jumalan kansana ja sen oikeutta Palestiinaan.

Keskeisiä kristinuskon tapahtumia ovat Jeesuksen syntymä (inkarnaatio, ”Sanan tuleminen lihaksi”, ks. Joh.1:1-14), kärsimys, ristiinnaulitseminen, kuolema ja ylösnousemus, jonka tavoitteena oli ihmiskunnan pelastaminen synniltä ja kuolemalta. Osa kristinuskon suuntauksista näkee, että pelastus koskee vain "valittuja", ei siis koko ihmiskuntaa. Keskeinen on myös usko Pyhään Kolminaisuuteen eli kolmiyhteiseen Jumalaan Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Kristinuskon mukaan kristinuskon Jumala lähetti Poikansa (tai Pojan, joka on saman Jumalan toinen persoona) maan päälle pelastamaan ihmiset. Eräs keskeisistä kristinuskon käsitteistä on Jumalan armo, jonka vuoksi Poika tuli ihmiseksi hankkien pelastuksen.

Keskeinen usko kristinuskossa on se, että Jeesuksen Kristuksen ristillä tapahtuneen uhrikuoleman ja ylösnousemuksen perusteella ihminen puhdistetaan synneistään ja hän täten pelastuu kadotukselta. Keino tämän sovituksen omalle kohdalle tulemiseksi on yleensä nähty sakramenteissa ja/tai uskossa.Protestanttisen (luterilaisen) korostuksen mukaan ihminen saa pelastuksen ”yksin armosta”, ilman ihmisen omia ansioita (monergia). Joissakin kristinuskon haaroissa taas korostetaan enemmän tai vähemmän ihmisen omien tekojen tai moraalin vaikutusta pelastukseen Jeesuksen ristinkuoleman ohella (synergia).

Kristinuskon perinteisen käsityksen mukaan ylösnoussut Kristus ilmestyi oppilailleen 40 päivän ajan, kunnes hän nousi taivaaseen.Viimeisenä päivänä hän palaa takaisin tuomitsemaan elävät ja kuolleet.

Kristinuskon keskeiset pyhät toimitukset ovat kaste ja ehtoollinen. Ehtoollisen merkityksestä kristittyjen kesken on suurtakin erimielisyyttä. Useissa vanhoissa kirkkokunnissa (mm. katolinen, ortodoksinen, luterilainen ja anglikaaninen kirkko) ehtoollisen katsotaan antavan yhteyden Kristuksen todelliseen ruumiiseen ja vereen ja siten yhteyden Jumalaan. Sen sijaan reformoidun kirkon käsityksen mukaan ehtoollinen on lähinnä muistoateria, jota vietetään Kristuksen käskyn johdosta. Reformoitua tulkintaa edustavat myös monet vapaakirkot.

Monissa kirkoissa katsotaan sakramentteja olevan seitsemän: kaste, ehtoollinen, konfirmaatio tai mirhavoitelu, rippi eli katumuksen sakramentti, avioliittoon vihkiminen, pappeus ja sairaiden voitelu. Protestanttisissa kirkkokunnissa on kaksi sakramenttia, kaste ja ehtoollinen, ja muista viidestä toimituksesta käytetään nimitystä pyhä toimitus tai pelkästään kirkollinen toimitus. Kaikissa protestanttisissa vapaakirkoissa näitä toimituksia ei välttämättä tunnusteta tai käytetä. Joissakin kirkkokunnissa on myös muita pyhiä toimituksia, joita joskus nimitetään "sakramentaaleiksi" on esimerkiksi hautaan siunaaminen, munkiksi vihkiminen, kirkon vihkiminen ja veden pyhitys. Niiden katsotaan välittävän Jumalan armoa.

Erittäin monissa kristillisissä kirkkokunnissa on käsitys jonkinlaisesta pappis- tai saarnavirasta, jonka tehtävänä on hoitaa pyhiä toimituksia sekä julistaa pelastuksen sanomaa niille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet.»Dogmi tarkoittaa oppia, oppilauselmaa, kristillistä uskontotuutta.»

Kristinuskossa on käytännössä kaksi yhteistä dogmia: dogmi kolmiyhteisestä Jumalasta ja dogmi inkarnoituneesta Kristuksesta eli siitä miten Kristus on tosi Jumala, joka syntyi ihmiseksi sovittaakseen ihmiskunnan synnit. Usein kaikkia oppeja kutsutaan virheellisesti dogmeiksi. Dogmaksi voidaan nimittää sekä kirkkokunnan koko oppia, että virallisten dogmien joukkoa.

Kristillinen teologia on pyrkinyt käsitteellisesti ilmaisemaan kristinuskon keskeisiä käsityksiä. Sen juuret ovat yhtäältä juutalaisuudessa ja apostoli Paavalin kirjeissä ja toisaalta antiikin opeissa, erityisesti platonismin eri muodoissa. Kristillinen oppi ja Uuden testamentin ajattelu pohjautuvat osittain juutalaisten pyhiin kirjoituksiin, joista useimmat on koottu Vanhaan testamenttiin.

Kristinuskossa kanonisointi viittaa ensisijaisesti prosessiin, jossa lopullisesti määriteltiin mitkä kirjat kuuluvat Raamatun pyhien kirjojen kokoelmaan. 300-luvulta lähtien on Raamatun kaanonista vallinnut laaja konsensus kristikunnassa lukuun ottamatta Vanhan testamentin apokryfikirjojen asemaa.

Kristinuskon keskeisimmät dogmit muotoiltiin vuosien 325 ja 787 välisenä aikana pidetyissä seitsemässä ekumeenisessa kirkolliskokouksessa, jotka järjestettiin ennen idän ortodoksisen ja lännen katolisen kirkon eroa vuonna 1054. Näiden kokousten pohjalta muotoiltiin Nikealais-konstantinopolilainen uskontunnustus, jonka suurin osa kristillisistä kirkoista hyväksyy. Yhtenäisimmät ja yleisesti hyväksytyimmät opinkohdat, joiden säilyvyys on ollut kenties pisin ja jotka katolinen kirkko sekä ortodoksiset ja protestanttiset kirkkokunnat yleensä (eivät aina) hyväksyvät ovat seuraavat:

Jumala on kolmiyhteinen, toisin sanoen Jumalalla on yksi olemus, mutta kolme persoonaa: Isä, Poika ja Pyhä Henki.
Jeesus on samanaikaisesti täysin jumalallinen ja täysin inhimillinen.
Maria, Jeesuksen äiti, kantoi kohdussaan ja synnytti Jumalan Pojan. Jeesus sikisi Jumalan Hengestä, mutta toisaalta hän oli myös olemassa jo ennen syntymäänsä, "ennen kaikkia aikoja", ja mukana jo maailman luomisessa. Ihmiseksi tullessaan hän kuitenkin saavutti ihmisluonnon ja tahdon.
Jeesus on juutalaisten odottama, Vanhassa Testamentissa ennustettu messias ja Daavidin valtaistuimen perillinen. Hän hallitsee Jumalan oikealla puolella kaikella auktoriteetilla ja vallalla. Hän on ihmiskunnan toivo, neuvonantaja ja tuomari. Ennen hänen paluutaan kirkolla on auktoriteetti ja velvollisuus saarnata ilosanomaa ja tehdä opetuslapsia.
Jeesus oli kaikista synneistä vapaa. Hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta uskovaiset saavat syntinsä anteeksi ja tekevät sovinnon Jumalan kanssa.
Kristityt kastetaan seurakunnan (sekä konkreettinen organisaatio että Kristuksen ruumis, kaikki maailman kristityt) jäseniksi. Pyhä Henki tulee heille Jeesuksen lähettämänä opettamaan Raamatun tuntemisessa, tuomaan toivoa ja johdattamaan todelliseen tietämykseen Jumalasta ja hänen tahdostaan ja auttamaan heitä kasvamaan pyhyydessä. Uskon kautta heidät tullaan herättämään henkiin ja he elävät ikuisen elämän Kristuksen kanssa.
Jeesus palaa Tuomiopäivänä tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.
Läntiset kristityt sanovat, että Raamattu on Jumalan sana. Monet idän kristityt pitävät tätä ilmaisua liian lähellä ilmaisua ”Jumalan Sanasta”, joka on epiteetti Jeesuksesta Kristuksesta. He eivät kuitenkaan kyseenalaista Raamatun auktoriteettia. Kristittyjen keskuudessa on eriäviä mielipiteitä Raamatun tarkkuudesta ja siitä kuinka sitä tulisi tulkita. Protestantismissa korostetaan yksilön vastuuta kun taas katolisuudessa ja ortodoksisuudessa korostetaan kirkon yhteisöllistä luonnetta.
Historiallisesti monilla kristillisillä järjestöillä ja kristillisperäisillä liikkeillä on ollut poikkeavia käsityksiä siitä, mitkä ovat kristinuskon dogmaattiset peruspilarit. Vanhoista lahkoista kuten gnostilaisuus, kataarit ja muut keskiajalla kerettiläisiksi katsotut suuntaukset ulottuu pitkä hajaannus aina nykypäivän Jehovan todistajiin, rastafareihin ja mormoneihin, joiden ei katsota kuuluvan kristinuskon piiriin.

Yleisesti ihmiset, joilla on perinteinen käsitys uskon oppirakennelmasta, pitävät yllä olevissa kappaleissa kuvattuja opillisesti eroavia suuntauksia erillisinä kristinuskosta.

Eri kristillisten kirkkokuntien laajalti hyväksymät apostolinen uskontunnustus sekä vuonna 1974 muodostettu Lausannen julistus ovat kristinuskoon tunnustusten perustyyppejäRisti

Teloitusvälinettä kuvaava risti on kristinuskon tunnetuin tunnuskuva. Kristinoppi nojaa siihen, että Kristus antoi naulita itsensä vapaaehtoisesti ristille. Vertauskuvallisia selityksiä ristille on esimerkiksi se, että tyhjä risti kuvaa toivoa: Kristus on noussut kuolleista ja istuu Jumalan oikealla puolella.

Kala

Iktys
Kala on vanhimpia kristillisiä tunnuksia. Kalaa merkitsevä kreikankielinen sana koostuu kirjaimista (ikhthys), jotka ovat samat kuin alkukirjaimet sanoissa Iesous Khristos Theou Yios Soter eli Jeesus Kristus Jumalan Poika Pelastaja. Tunnusta on sanottu käytetyn kristityksi tunnustautumiseen alkukirkon aikana: henkilö piirsi maahan kepillä yhden kaarevan viivan ja toinen piirsi siihen toisen, niin että muodostui kyseessä oleva kalakuvio.

Kristian1"KRISTINUSKO"2Luonut: Kristian1Torstai 03.09.2015 18:03

Kerrotaan, että kristittyjen vainojen aikoina kristitty tavattuaan toisen henkilön piirsi maahan kaaren ja jos toinen henkilö oli myös kristinuskoinen, hän piirsi omansa ja näin muodostui Ikhthyksen eli kalan kuva. Kreikan kielen sana ”Iktys” on myös lyhenne varhaisesta uskontunnustuksesta ”Jeesus Kristus, Jumalan Poika, Pelastaja”.
Kristittyjen määrän lisääntyessä alkoi yhdentyminen Rooman valtakunnan kreikkalaisen filosofisen ja sen hellenistisen kulttuurin kanssa. Varsinkin 200-luvulla eläneen Plotinoksen uusplatonistiset pohdiskelut jouduttivat kristinuskon filosofista ja kulttuurista eroa juutalaisilta juuriltaan Rooman valtakunnan kirkoksi, katoliseksi kirkoksi.

Myöhemmin kristinuskon asemaa edesauttoi keisari Konstantinuksen kristittyjä suosiva politiikka. Konstantinuksen antaman Milanon ediktin seurauksena kristittyihin kohdistuneet ajoittaiset vainot loppuivat. Konstantinus myös kutsui koolle ensimmäisen ekumeenisen kirkolliskokouksen vuonna 325, jonka tarkoitus oli ratkoa opillisia riitoja. Konstantinuksen elinaikana kristityt olivat vielä vähemmistönä eikä keisari itse ottanut kastetta ennen kuin kuolinvuoteellaan. Kristittyjen lukumäärä kuitenkin kasvoi nyt nopeasti. Ei-kristitty keisari Julianus yritti vielä 300-luvun puolivälissä palauttaa vanhojen uskojen aseman. Lopulta keisari Theodosius kielsi muiden uskontojen kuin kristinuskon harjoittamisen Rooman valtakunnassan noin vuonna 380. Muiden uskontojen temppelit hävitettiin, ja vuonna 416 keisari Theodosius kielsi ei-kristityiltä julkiset virat. Myös Ateenan filosofikoulut lakkautettiin. Muiden uskontojen hävittämisessä käytettiin myös väkivaltaa. Tunnetuimpia tapauksia on munkkien vuonna 415 surmaama matemaatikko Theonin tytär Hypatia Aleksandrialainen. Vainot kohdistuivat myös kristinuskon omiin vääräoppisiin.

Ensimmäisen vuosisadan ja vuoden 1050 välisenä aikana evankeliumia ja kristinuskoa julistettiin Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa. Raamattua käännettiin paikallisille kielille ja usein uskontoon sekoittui paikallisten kulttuurien erikoisominaisuuksia. Ensimmäisen vuosituhannen loppupuolella islam kuitenkin syrjäytti kristinuskon valtauskontona lähes kaikkialta Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta, joskin muun muassa Egyptissä ja Syyriassa vanhat kristilliset yhteisöt ovat säilyneet vähemmistöinä nykyaikaan saakka ja Etiopiassa pitkään valtaväestönäkin. Muslimit hallitsivat vuosisatojen ajan myös Espanjaa, mutta kristityt valloittivat sen takaisin vuoteen 1492 mennessä. Tällöin kristinusko oli valtauskontona koko Euroopassa, mutta vähäisiä alueita lukuun ottamatta ei muissa maanosissa. Mutta pian sen jälkeen sitä alettiin nopeasti levittää varsinkin Amerikan manterelle.

Kaikkien kristittyjen yhteiseksi käsitetyn kirkon, joka oli ajan myötä saanut nimen katolinen kirkko, reunat rakoilivat jo ensimmäisinä kristillisinä vuosisatoina erilaisten opillisten riitojen seurauksena. Kirkosta erosi ryhmiä ja paikalliskirkkoja (esimerkiksi nestoriolaiset, monofysiitit ja monoteliitit), jotka eivät hyväksyneet jotakin kirkon opetusta. Toisella vuosituhannella, kristinuskon saavuttaessa maailmanlaajuisuutta, vastaava ilmiö kiihtyi. Niin sanottu suuri skisma vuonna 1054 hajotti kirkkoa lisää. Tämän riitaisan eron perillisiä olivat katolinen kirkko, jonka päämaja oli Rooma, ja ortodoksinen kirkko, jonka arvostetuimpana piispana toimi Konstantinopolin ekumeeninen patriarkka.

Ortodoksinen kirkko poikkeaa eron jälkeen paavin johtamasta kirkosta myös siten, että se koostuu itsenäisistä eli autokefaalisista tai itsehallinnollisista eli autonomisista paikalliskirkoista. Katolinen ja ortodoksinen kirkko sopivat niin sanotun Firenzen unionin eli liiton Firenzen kirkolliskokouksessa (1438—1445), mikä Itä-Roomassa kuitenkin melko pian peruttiin teologisten syiden ja kansan vastustuksen takia. Myös ortodoksinen Venäjä kieltäytyi paavin alaisuudesta. Kun ottomaanit valloittivat Konstantinopolin vuonna 1453, he määräsivät kaikki suhteet Vatikaaniin katkaistaviksi. 1500–1900-luvuilla katolisen kirkon yhteyteen liittyneitä tai liitettyjä ortodoksisia kirkkoja kutsutaan uniaattikirkoiksi ja kaikkia Rooman kirkon yhteyteen kuuluvia itäisiä kirkkoja idän katolisiksi kirkoiksi.

Uskonpuhdistuksessa eli reformaatiossa 1520-luvulla protestanteiksi kutsutut uudistajat nousivat useissa maissa katolista kirkkoa vastaan. Reformaattorit, joista keskeisimpiä oli Martti Luther, olivat sitä mieltä, että kirkossa vallitsi useissa kohdin harhaoppisuus. Katolisen kirkon puolella protestantteja pidettiin yhtä lailla harhaoppisina. Seurauksena oli, että useat hallitsijat perustivat maihinsa katolisuuden tilalle omat valtionkirkkonsa, ja katolinen kirkko toteutti suuria sisäisiä uudistuksia. Kuningas Kustaa Vaasan toteuttamana Suomi koki reformaation osana Ruotsin valtakuntaa: vasta myöhemmin, 1500-luvun lopulla, Ruotsin protestanttisen kirkon oppi määriteltiin täsmällisemmin evankelis-luterilaiseksi. Reformaation synnyttämä uskonnollinen rajalinja on edelleen olemassa Euroopassa ja se noudattaa suurin piirtein jakoa, jossa pohjoinen on protestanttista aluetta ja etelä katolista. Poikkeuksia ovat esimerkiksi katoliset Irlanti ja Puola.

Protestanttisuus levisi myös Pohjois-Amerikkaan ja myöhemmin Australasiaan eurooppalaisen siirtomaavallan myötä, mutta koska uskontoa ei hallinnut paavi eivätkä kansalliset hallitukset, uuden mantereen protestanttisuus pirstoutui satoihin ja myöhemmin tuhansiin eri suuntauksiin. Etelä-Amerikassa, jonne uskonto oli tullut espanjalaisten ja portugalilaisten mukana, säilyi katolisen kirkon voimakas vaikutus.

1800- ja 1900-luvuilla monet kristinuskon poliittisesti hallitsemat valtiot etenkin Euroopassa kehittyivät yhä uskontoriippumattomampaan suuntaan. Suomessa luterilaisen kirkon asema säilyi ennallaan maan itsenäistyessä.


Kristillisen uskon sisältö on kuvattuna Vanhan ja Uuden testamentin kirjoituksissa sekä varhaisten kristittyjen kirjoituksissa ja kirkolliskokousten päätöksissä. Kristillisten kirkkokuntien välillä on erilaisia käsityksiä siitä, missä määrin varhaisten kristittyjen kirjoitukset ja kirkolliskokousten opinmuotoilut ovat sitovia. Raamatun jonkinlaisen ohjaavan luonteen tunnustavat kaikki kristilliset kirkkokunnat. Protestanttisia kirkkokuntia on ohjannut reformaatiosta lähtöisin oleva perinne sola scriptura, jonka mukaan Raamattu on ainut opin lähde.
« Uudemmat -