IRC-Galleria

Etsi blogeja

Toiminnot

Uusimmat blogimerkinnät

« Uudemmat -
Cơn sốt có khả năng ảnh hưởng tiêu cực đến công việc và sinh hoạt của người trưởng thành. Để đối phó với vấn đề này, bạn có thể áp dụng 4 cách giảm đau hạ sốt nhanh cho người lớn dưới đây nhé.

cach-ha-sot-nhanh-3.jpg

1. Uống thuốc hạ sốt không kê đơn

Nếu chưa biết bị sốt nên làm gì, bạn có thể bắt đầu bằng việc uống thuốc hạ sốt, bao gồm:

Acetaminophen (paracetamol)
Ibuprofen
Aspirin
Các chuyên gia đánh giá những loại thuốc này là một trong nhiều cách hạ sốt nhanh cho người lớn vì bạn sẽ sớm nhận thấy kết quả mà chúng mang lại.

Ngoài ra, tác dụng của thuốc hạ sốt thường kéo dài 4 – 8 giờ.

2. Tắm bằng nước ấm

Một trong những cách hạ sốt nhanh cho người lớn là tắm rửa. Điều này không chỉ làm mát cơ thể mà còn giúp bạn cảm thấy sạch sẽ và thoải mái hơn.

Tuy nhiên, bạn cần lưu ý nên tắm với nước ấm, thay vì nước lạnh. Nhiệt độ thấp của nước có nguy cơ khiến thân nhiệt bạn tăng cao, khiến tình trạng sốt trở nên tệ hơn.

Tắm bồn với nước ấm còn có thể giúp bạn thư giãn, nhưng đừng ngâm mình lâu nhé.

3. Chườm khăn mát lên trán

Một kỹ thuật sơ cứu phổ biến dùng để hạ nhiệt độ cơ thể trong thời gian ngắn là chườm khăn mát lên trán. Cách hạ sốt nhanh này thường áp dụng khi bạn phát sốt vì những yếu tố bên ngoài, ví dụ như:

Tập thể dục quá sức
Ở ngoài nắng quá lâu
Sốc nhiệt do thay đổi nhiệt độ môi trường bất ngờ
Bên cạnh đó, bạn cần lưu ý khăn đắp lên trán chỉ nên mát, không để khăn lạnh hoặc trực tiếp áp đá lạnh lên người.

4. Uống nhiều nước hơn

Duy trì mật độ chất lỏng trong cơ thể là điều cần thiết, đặc biệt khi bạn bị sốt. Bởi vì thân nhiệt cao sẽ khiến quá trình hao hụt nước diễn ra nhanh hơn.

Do đó, bổ sung nhiều nước cho cơ thể không chỉ làm dịu thân nhiệt, mà còn bù đắp lại lượng chất lỏng đã mất đi.

Johtaja_JurmuHuhtahullu xDLuonut: Johtaja_JurmuMaanantai 21.10.2019 07:38

REPS xD

Miittis"I love me" messuilla.Luonut: MiittisMaanantai 21.10.2019 04:58

Tuli käytyä viime perjantaina "I love me" messuilla. Kavereiden kanssa olimme siellä. Oli kiva päivä. Mentiin yhteen ravintolaan syömään siellä.
Mä söin semmoisen juustohampurilaisaterian. Mikä maksoi 12 euroa se ruoka. Oli tosi hyvää. Jaksoin melkein syödä kaiken sekä maha tuli siitä täyteen. Kun olimme syöneet niin menimme katsomaan sitä muotinäytöstä. Oli hieno esitys! Kivoja vaatteita ja kenkiä.
Se esitys kesti sen noin tunnin. Nopeasti se tunti meni. Meillä oli hyvät istumapaikat. Istuin parhaan kaverin vieressä.
Siellä messuilla oli vaikka mitä. Paljon ihania nahkalaukkuja ja kenkiä.
En nyt tällä kertaa ostanut sieltä mitään. Katselin vaan. Alan taas säästämään. Säästäminen tekee vaan hyvää niin on sitä rahaa jos taritsee maksaa joku ylläri lasku.
Sekä reissuja tulee ensi vuonna taas niin tarvitsee niihinkin rahaa. Ruokaan ja shoppailuun. Koitan tässä kuussa nostaa jo 20 euroa desuconia varten. Ens kuun lopulla on sitten tavoite nostaa 40 euroa. Mulla olisi sitten jo 60 kasassa. Joulukuussa myös aijon nostaa sen 40 euroa. Sitten mulla olisi kasassa 100 euroa. Se on hyvä shoppailuraha.
Tammkuussa tulee sitten sillee rahaa että pystyy maksamaan bussimatkat ja ruoat desucon viikonloppuna. Se 100 euroa on sitten shoppailuun tarkoitettu. Saan hyvin rahat kasaan kun en osta nyt mitään. Rahaa saa mennä nyt vaan ruokaan ja laskuihin.
Enkä mä edes tarvitse uusia laukkuja tai vaatteita.
Koska mulla on niitä ja niillä mä nyt pärjään.
Ostelen varmaan seuraavan kerran vaatteita ensi vuonna.
Sitten kun alennusmyynnit alkaa. Niin sitten löytää halvalla jotain kivaa. Edelleen haaveena on se uusi Guess laukku.
Ajattelin jos ensi keväänä saisin kerättyä rahat siihen laukkuun.
Sitten desuconin ja laivareissun jälkeen alan säästämään siihen.
Näin aijon tehdä. Tänään pitää taas jakaa viikon lääkkeet dosettiin.
Mulla on nyt kaikkia lääkkeitä niin ei vielä tarvitse hakea mitään.
Ai niin ja verikokeet mulla on taas tämän viikon perjantaina.
Tuntuu että hetki sitten olisin ollut taas verikokeissa.
Nopeasti nää kuukaudet menee. Mutta voin sanoa että on mennyt tosi hyvin viime aikoina. Se antibioottikuuriviikko oli tosi rankka.
Silloin oli niin väysnyt ja ahdistunut olo. Ne lääkkeet pisti mun kropan ihan sekaisin. Mutta ne lääkkeet auttoivat ja olen taas terve.
Onneksi ne lääkkeet eivät olleet kamalan kalliita.
Toivon ettei vähään aikaan tule taas mitään antibioottikuuria.
Se ei ole mikään kiva juttu. Ne ainakin väsytti ihan tajuttomasti.
Olin viikonlopun poikaystävän luona. Lähdin perjantaina illalla.
Kun olimme tulleet messuilta. Käytiin kaupassa, alkossa ja subwayssa. Ostin vähän siideriä ja viiniä. Oli kivaa juoda ja nukuin seuraavan päivän. Nyt en taas aijo juoda kuukauteen.
Pidän taas taukoa. Siinäkin säästää rahaa kun ei juo jatkuvasti.
Arki taas alkaa. Töihin tänään. Uskon että tulee kiva päivä.
Kivaa nähdä kaikki työkaverit. Laskuja pitää myös maksaa tänään pois ja mennä salille illalla. Sitten parhaan kaverin luokse katsomaan salkkareita. Paljon tekemistä.

KharouHeiLuonut: KharouMaanantai 21.10.2019 04:38

Luottamus on kun paperi kun se rypistyy
Se ei palaa ennalleen koskaan kun tulee tyrittyy
Se on vaan silmänräpäys kun se omalle kohalle kolahtaa
Kestää tuhat kertaa kauemmin toipuu ku romahtaa

Luottamus on kun paperi kun se rypistyy
Se ei palaa ennalleen koskaan kun tulee tyrittyy
Vaikka särjit mun maailman ni ei nää tunteet mee pois
Ethän sä nyt jumalauta mulle tee noin, hä!

Kharou+Luonut: KharouMaanantai 21.10.2019 04:28

Painan vielkin kaasua en anna liekin sammua
huudan ette saa mua,
jumalauta ette saa mua!
En oo koskaan yks monista, mut aina yks pojista
kun täältä lähden niin ei tarvii miettii että olispa

AllTwisted29/19Luonut: AllTwistedSunnuntai 20.10.2019 21:09

Johtaja_Jurmu^^ <3Luonut: Johtaja_JurmuSunnuntai 20.10.2019 18:50

Johtaja_Jurmu^^ <3Luonut: Johtaja_JurmuSunnuntai 20.10.2019 17:22

Johtaja_Jurmu^^ <3Luonut: Johtaja_JurmuSunnuntai 20.10.2019 13:45

On herkullista talven juhlaa 😍Kelit oli meleko näppeimmilleen Iijokivarressa <3Kelit oli meleko näppeimmilleen Iijokivarressa <3Kelit oli meleko näppeimmilleen Iijokivarressa <3

Kuunsilmä<3Luonut: KuunsilmäLauantai 19.10.2019 18:51


..

Kharou&Luonut: KharouLauantai 19.10.2019 11:26

Taas puhaltaa uudet tuulet mut, aika ei oo tunteita huuhdellut
Vielki tunnet mut ja niinku tunnen sut
Mä kuumennun, kun sä kuumennut
Jos oisit ystäviäs kuunnellu, ku ne oli sulle huudellu
Ei oltas toisiamme turmeltu, nyt kaikki on runneltu
Oon kuullu et kipu on väistämätöntä ja kärsiminen vapaaehtosta
Silti pyörin tuskas ja kirjotan vuodest toiseen samaa eeposta
Palaan takas lähtöruutuun en kai osaa muuta ku sylkee
Siks menin ja raapasin sen stidin tikkuaskin kylkeen.

anpa_262Annatko öögaa?Luonut: anpa_262Lauantai 19.10.2019 11:20

Silmät. Ovat sielun peili, kertovat paljon asioita vai kertovatko? Olen lähipäivinä töissä pohtinut sitä, mikä olisi hyvä määrä katsoa kanssaihmisiä silmiin. En erityisesti pidä itse siitä toiminnasta. Jotenkin tuntuu, että viesti menee ohi ja alan vain herkästi tuijottamaan silloin, kun pitäisi katsoa silmiin.

Google sanoo 2 s. Onko se lyhyt vai pitkä aika? 2s katsoa ja kääntää katse pois. Kokeile katsoa toista ihmistä silmiin 2s. Onko paha? Yllättävän pitkä aika. Usein katson ihmisiä suuhun tai silmien väliin. Se kait antaa jonkun "illuusion" hei se katsoo minua silmiin, kun puhuu minulle. Tähän asti tämä on mennyt läpi, mutta vastaikään tässä lähiaikoina mulle tokaistiin " Hei miksi katot mun partaa, onko siinä jotain, ruokaako?" Jäin kiinni. Hän tottakai seurasi minun katsetta ja oletti, että katson silmiin. Mutta katsoinkin hänen suuhun silmien sijaan.

Jos ihmisellä on oikein siniset ja jäisen kirkkaat silmät, niin katsomisesta tulee jopa fyysisesti paha olo. Alkaa oksettaa. Tuntuu, että se silmien iiris porautuu minun kallonpohjaan asti. Kallo palaa ja cortex sulaa. Silti halusin joskus nuorempana siniset silmät. Ne ovat vaikuttavat, vaikka niitä katsoessa tulee huono olo. Ei mutta minulla on vaan ruskeat. Mitä minun silmät kertovat? Vai onko se silmät yhdessä ja kasvojen ilmeet, jotka tuo ns. Non-verbaalin viestinnän?

Minulta on kysytty olenko ujo ihminen. Olenko? Vastapuoli tuntuu saavan voiton, silloin kun katson häntä aidosti silmiin. Ehkä olen vain rajoittunut tarpeen tullen sosiaalinen introvertti. Omista silmistäni on sanottu, että joskus ne palaa kuin kekäleet. Ehkä tummat silmät sitten näyttävät kyteviltä.

Mutta silloin, kun ei katso ihmistä silmiin, niin viestistä jää paljon olennaista pois. Ja jotenkin tuntuu, jos en katso ihmistä tarpeeksi silmiin, ei mulle muodostu kuvaa hänen kasvoistaan. Tai kasvon rajat näkyy, mutta silmät ovat vain aukot. Moni ihminen jää utuiseksi, koska en katso häntä riittävästi silmiin.

Silmät. Öögat. Tapittimet. Silimät. Eyes. Miksi ne samaan aikaan voivat olla hurmaavan ahdistavat? Miksi ihminen kokee tarvitsevansa sen, että katseet kohtaa? Onko se hyväksyminen? Olen huomannut sen, että ihminen, joka ei tapita niin kiinteästi silmin hela tiden, niin hänen kanssaan on helpompi keskustella ja häntä on helpompi ymmärtää.

2s syvempää yhteyttä, tarvitsemmeko sitä?
Cận Tết Quý Tỵ 2013, Gia Lai mưa lạnh, mọi người chẳng ai muốn ra khỏi nhà. Thế nhưng tại Hàm Rồng, vẫn có một người lầm lũi lấy xe đạp đạp vài vòng quanh sân tập Hoàng Anh Gia Lai JMG cùng cái đầu gối băng kín của mình.

Hình ảnh cầu thủ trẻ cô đơn đạp xe trong màn mưa với chấn thương còn chưa bình phục hẳn gây ám ảnh với nhiều người. Cách xem kèo bóng đá châu âu Nó báo hiệu trước sự nghiệp đầy thăng trầm cho một trong những tiền vệ xuất sắc nhất mà bóng đá Việt Nam sản sinh ra - đó là Nguyễn Tuấn Anh.

Hành trình đầy đau đớn

Năm 2012, ở tuổi 17, Tuấn Anh dính chấn thương nặng đầu tiên trong sự nghiệp. Anh bị vỡ sụn chêm và đứt dây chằng đầu gối. Đó thực sự là nỗi ác mộng với cầu thủ trẻ được xem là xuất sắc nhất lứa 1 lò Hoàng Anh Gia Lai JMG, được đánh giá cao hơn cả Xuân Trường, Công Phượng.

Nguyen-Tuan-Anh-Giong-bao-khong-dap-noi-tai-hoa-ta-1-1571385633-572-width660height440.jpg

Nếu không dính chấn thương khủng khiếp đó, rất có thể Tuấn Anh mới là cái tên đầu tiên mở ra trào lưu xuất ngoại cho các tài năng của bóng đá Việt Nam. Tiền vệ của Hoàng Anh Gia Lai từng đến Olympiakos thử việc, nhưng số phận dường như luôn trêu ngươi cầu thủ tài hoa gốc Thái Bình khi trước mỗi ngã rẽ lớn, tai họa lại ập xuống đầu Tuấn Anh.

Năm 2015, Tuấn Anh gặp chấn thương ngay trước thềm SEA Games 28 và bỏ lỡ cơ hội đầu tiên để tỏa sáng ở sân chơi mà bất cứ cầu thủ trẻ Việt Nam nào cũng muốn được góp mặt. Năm 2016, Tuấn Anh là một trong những cầu thủ trẻ nhất được HLV Toshiyo Miura triệu tập vào danh sách thi đấu Vòng loại U23 châu Á 2016, Tuấn Anh không thể đá 2 trận đầu tiên, chỉ ra sân trong trận gặp U23 UAE khi U23 Việt Nam đã chính thức bị loại... Cuối năm đó, tiền vệ của Hoàng Anh Gia Lai cũng bị loại khỏi Đội tuyển quốc gia dự AFF Cup 2016 vì không kịp hồi phục.

Những chấn thương tiếp tục ám ảnh Tuấn Anh trong năm 2017, fun88 khiến anh suýt bỏ lỡ cơ hội cuối cùng được dự một kỳ SEA Games. Đây lại là giải đấu buồn của anh khi U22 Việt Nam bị loại ngay vòng bảng còn Tuấn Anh cũng không có phong độ cao.

Hầu hết những người từng chứng kiến Tuấn Anh thi đấu từ khi ra mắt U19 Việt Nam đều thừa nhận rằng anh là “của hiếm”. Một tiền vệ hội tụ đầy đủ những phẩm chất để trở thành một ngôi sao, nhưng thay vì tỏa sáng ở những giải đấu lớn thì lại luôn phải chiến đấu với những chấn thương.

Vòng 2 V.League 2018, trong trận đấu giữa Hoàng Anh Gia Lai và Hải Phòng, Tuấn Anh một lần nữa gục xuống sân sau pha va chạm vô tình với đồng đội. Anh không còn giữ được vẻ điềm tĩnh vốn có của mình nữa. Tuấn Anh đấm mạnh xuống sân, nước mắt trào ra không phải chỉ vì nỗi đau thể xác. Anh hiểu rằng mình có thể bỏ lỡ thêm một năm nữa khi đang ở lứa tuổi đẹp nhất của đời cầu thủ.

Năm 2018, bóng đá Việt Nam có sự chuyển mình mạnh mẽ với sự xuất hiện của HLV Park Hang-seo mà đỉnh cao là giải vô địch U23 châu Á và AFF Cup cuối năm. Cả hai giải đấu lịch sử ấy, Tuấn Anh đều vắng mặt. Chứng kiến những đồng đội như Xuân Trường, Công Phượng, Văn Toàn, Văn Thanh… trở thành những người hùng; cảm giác tiếc nuối trong lòng Tuấn Anh là điều không ai chia sẻ được.

Hãy trở về những buổi chiều mưa trước Tết Quý Tỵ 2013, khi đạp xe một mình trong cơn mưa, happyluke casino chàng thanh niên 18 tuổi đầy hoài bão hẳn không dám nghĩ rằng sự nghiệp của mình sẽ xoay tròn như chiếc bánh xe trong suốt 6 năm tiếp theo. 6 năm, 12 chấn thương, 7 lần lên bàn mổ, ở tuổi 22 đã phải mổ cả 2 đầu gối. Bao nhiêu người sẽ trở lại được sau những serie đòn nghiệt ngã như thế của số phận?
”Miks vedit”, häneltä kysytään, mutta hän istuu siinä toistaen sanomaa, joka sai hänet hakeutumaan huumaavien piiriin. ” Mä halusin vain pitää hauskaa, ei mulla oo mitään ongelmaa.” Mutta virantoimijat istuvat siinä hänen vierellään ja tietävät, miksi he kaikki nyt ovat siinä huoneessa – jokin meni pieleen. Huumaavat ovat syytettynä ja uhri istuu typertyneenä, koska hänen mielestään ei ole uhria eikä ongelmaa, vaikka tietenkin siihen on syy, miksi he ovat nyt kaikki siinä huoneessa.

Siinä huoneessa he nyt väittelevät hänen hengestään, vaikka hän kieltää olemassaolonsa ja istuu siinä ikäänkuin syyttömien penkillä käytöksestä, jonka sai aikaan humala. Tämä kansantauti, joka aiheuttaa riettautta ja rikosta,ja jonka takia viattomat kärsivät, kun humala on vapaalla. Kuinka syytön istuu nyt vankeudessa, kun rikkomuksen aiheuttaja jatkaa ulkona vahingon aiheuttamista?

KakisTunteita ja himoaLuonut: KakisLauantai 19.10.2019 00:12

Mulla on selkeästi joku tarve kanavoida tätä rakkautta itsestäni ulospäin. Mä annan kehuja ja kosketusta saamatta juuri mitään takaisin, koska ihmisiä hämmentää. Mä kerron kuinka on ihanaa, että olet siinä. Mä haluaisin halata ja koskea enemmän, koska mä pidän susta. Ymmärrän, että ihmiset yleensä haluavat pitää oman personal spacensa ja joudun hillitsemään itseäni.

Mä toivon, että sä koskisit mua ja kavahdan toisen henkilön kosketusta. Mä en halua läheisyyttä ja kosketusta kaikilta, vain harvat päästän oikeasti lähelle. Mä olen rakkaudenkipeä, tiedostan sen, mutta toivoisin, että näkisit sen oikein. Mulla ei ole intressejä rikkoa mitään sun elämässä, enkä edes halua sun kanssa aloittaa mitään, mikä hämmentäisi sua ja sun elämää. Mä vain haluaisin osoittaa tunteeni läheisyydellä, koska sanat ei aina riitä kertomaan kaikkea.

Sitten kuitenkin haluaisin mennä sun kanssa kellariin piiloon muiden katseilta ja havahtua ajatuksistani siihen, kun painat mut seinää vasten. Haluaisin tuntea sun käden mun hiuksissa ja sun kehon mua vasten. Haluaisin pitää kättä sun rinnalla ja tuntea, kuinka sun sydän pamppailee jännityksestä, himosta ja kielletystä toiminnasta. Haluaisin hetkeksi upota nauttimaan vain susta, sun huulet mun huulia vasten.

Mä pidän ajatusleikeistä, koska ne piristää mun arkea, missä ei oikeasti koskaan tapahdu mitään tällaista. Mä haluaisin kertoa sulle kaiken, mitä mun päässä liikkuu, mutta pelkään, ettet osaa tulkita mua kuitenkaan oikein. Mä haluaisin täysin randomisti sanoa sulle jotain, joka alkaa sanoilla "Mieti, miltä tuntuis..." ja saada sut hymyilemään tai jopa nauramaan. Piristää sun päivää mun ajatusleikeillä. Mutta pelkään, että sä vaivaannut ja koet ajatusleikit ahdistavina, kyseenalaistat. Joten jatkan leikkejäni ihan oman pääni sisällä, nautin sun seurasta ja hämmennän sua välillä olemalla oma itseni.

Johtaja_JurmuHohtoa elämään 🤩Luonut: Johtaja_JurmuPerjantai 18.10.2019 20:40

Hohtoa elämään 🤩Hohtoa elämään 🤩Hohtoa elämään 🤩
Đúng với tính chất bảng tử thần, hiện cục diện tại bảng G vòng loại thứ hai World Cup 2022 khu vực châu Á đang rất rối ren. Giờ đây cả Việt Nam, Thái Lan và UAE đều cho thấy tham vọng lớn lao.

Sau lượt đấu ngày 15/10, đánh bài ăn tiền thật trên mạng cục diện bảng G vòng loại thứ hai World Cup 2022 khu vực châu Á vẫn còn rất khó đoán. Chiến thắng 2-1 của ĐT Thái Lan trước "ông lớn" UAE đẩy cục diện bảng G vào tình thế hết sức gay cấn.

dT-Viet-Nam-tranh-ve-World-Cup-Cuc-dien-bang-G-ra-sao-doi-nao-sang-cua-73413140_456181131662653_1140333037066649600_n-1571182612-777-width660height440.jpg

Thái Lan đang dẫn đầu với 7 điểm và hiệu số +4. ĐT Việt Nam có cùng 7 điểm, hiệu số cách biệt sít sao +3. UAE xếp thứ 3 với 6 điểm, nhưng lại có hiệu số tốt nhất là +5. Malaysia vẫn còn cơ hội cạnh tranh, với 3 điểm và hiệu số -1. Trong khi đó, Indonesia sau 4 trận toàn thua, đang dần đóng cánh cửa của mình lại.

Ngoại trừ Indonesia đã đá 4 trận, tất cả các đội còn lại mới đá 3 trận. Trong khi đó ở bảng đấu này, mỗi đội đá tổng cộng 8 trận. Như vậy, vẫn còn đến 5 lượt đấu nữa, riêng với Indonesia là 4. Với ĐT Việt Nam, đối thủ mà đoàn quân của HLV Park Hang Seo chưa đối đầu chính là ông lớn UAE. Trận đấu này sẽ diễn ra ở Mỹ Đình ngày 14/11, để kết thúc lượt đi của bảng G vòng loại thứ hai World Cup 2022 khu vực châu Á.

Với khoảng cách điểm và hiệu số sít sao như hiện nay, thì mọi thứ đều có thể đảo lộn. Mặc dù Thái Lan đang dẫn đầu, nhưng rõ ràng trong số 3 đội là Thái Lan, Việt Nam và UAE, thì "Voi chiến" không phải đội sáng cửa nhất. Nên nhớ 2 trận "chung kết" với Việt Nam và UAE, đội bóng này đều sẽ phải chơi trên sân khách. Bởi lẽ, đội bóng này đã sử dụng lợi thế sân nhà cho cả 2 trận đã qua. Dĩ nhiên là họ đã làm không quá tệ, giành được 4 điểm khi hòa Việt Nam và thắng UAE, nhưng nguy cơ vẫn là rất lớn.

Nếu thua cả Việt Nam lẫn UAE trong trận tái đấu trên sân khách, khi đó Thái Lan sẽ mất quyền chủ động. Và vì thế, ngôi đầu vào lúc này hầu như không mang nhiều ý nghĩa. Bởi vậy, nếu người Thái nghĩ rằng đánh bại được UAE là đã yên tâm vào vòng sau, đó sẽ là một suy nghĩ sai lầm.

Về phần mình, ĐT Việt Nam chơi game kiếm tiền thật cần phải làm tốt nhất những gì có thể ở 2 trận đấu vào tháng 11 với UAE và Thái Lan. Nếu thắng trong cả 2 trận này, ĐT Việt Nam sẽ có tới 13 điểm. Khi đó, chỉ cần thắng nốt Malaysia (sân khách) và Indonesia (sân nhà), đoàn quân của HLV Park Hang Seo sẽ có cơ hội rất lớn để đi tiếp.

Trong khi đó, UAE vẫn còn toàn quyền quyết định dù thua Thái Lan 1-2 vừa xong. Trong 2 lượt đấu mang tính chất "chung kết" với Việt Nam và Thái Lan, đội bóng Tây Á này đều được chơi trên sân nhà. Bởi thế, dù đang ít điểm nhất trong số 3 đội cạnh tranh trực tiếp, UAE trên thực tế lại có nhiều cơ hội nhất.

Dĩ nhiên là Malaysia và Indonesia đăng ký tài khoản cá độ bóng đá cũng vẫn còn cơ hội cạnh tranh, nhưng khả năng 2 đội bóng này tạo ra bất ngờ là không cao, đặc biệt là trường hợp của Indonesia. Nhưng các đội bóng này vẫn có thể gây ra rất nhiều khó khăn cho cả 3 đội bóng đang cạnh tranh 2 suất đầu bảng và nhì bảng là Việt Nam, Thái Lan và UAE.

MiittisAlkoholia ja subileipä.Luonut: MiittisPerjantai 18.10.2019 06:32

Perjantai on taas koittanut. Viikonloppu alkaa taas. Olen taas lähdössä poikaystävän luokse. En ole ollut pitkään aikaan sen luona niin on taas kiva mennä. Mä tapasin eilen lääkärin ja puhuttiin mun lääkityksestä.
Sanoin sille lääkärille että olen ihan tyytyväinen näihin lääkkeisiin mitä syön tällä hetkellä. Se suositteli mulle yhtä uutta lääkettä. Mutta en halunnut sitä. Se keskustelu kesti vaan viisi minuuttia.
Mutta nyt sekin on hoidettu. Mun piti tavata se lääkäri aiemmin mutta se peruuntui. Mulla on hyvä lääkitys. Olen tyytyväinen.
Mulla menee masennuslääke aamulla ja psyykelääkkeet illalla. Rauhottavat menee kun ahdistaa tai tulee tosi huono olo.
Mulla on taas paketti rauhottavia mitä hain pari viikkoa sitten.
En ole syönyt pitkään aikaan rauhottavia. Mulla on siis mennyt todella hyvin. Ajattelin tänään vähän juoda. Päärynäviiniä mun tekee mieli. Käydään alkossa taas poikaystävän kanssa. Ostan pari siideriä tai lonkeroa vielä siihen päällle. Siinä on mun juomat.
Ellei sitten mieli muutu taas etten juo. No katsotaan mikä fiilis on illalla.
Kyllä mä varmaan juon.
Olen melkein pakannut kaiken. Pakkaan mukaan mun kannettavan ja tabletin. Pystyy katsomaan netflixiä ja animea.
Aijon nukkua viikonloppuna. Nukun pitkään koska nyt olen herännyt joka päivä aikaisin. Ihanaa kun viikonloppuna voi vaan nukkua.
Olen lähdössä vasta illalla. kun poikaystävä pääsee töistä niin tulee hakemaan. No kyllä tää päivä menee nopeasti.
Hyvä fiilis on päällä ja mä nautin siitä. Mulla on kaikki asiat tällä hetkellä niin hyvin ettei tarvitse stressata mistään.
Elää vaan tätä elämää onnellisena. Nyt vaan nautin.
Sain eilen siivottua ja pestyä pyykit. Nyt kämppä on taas siisti.
Mä nyt koitan pitää tätä kämppää siistinä ettei ole niin sotkuista.
Eikä sitten ole niin paljon siivottavaa.
Mutta nyt perjantai musiikit soimaan ja nauttimaan viikonlopusta.
Tänään varmaan saunotaan poikaystävän kanssa illalla.
Ai niin ja me käydään subwayssa taas tänään.
Haetaan subit. Poikaystävä lupasi tarjota taas. Otan tällä kertaa jonkun kanasubin. Kanaa mun tekee nyt mieli.
Otan semmoisen. Hyvä iltapala. Tänään valvotaan myöhään ja huomenna nukutaan pitkään.
Aijon viikonloppuna katsoa bb jaksot mitä en ole vielä kerennyt katsomaan. Viikonloppuna on aikaa katsoa.
Sekä temptation island suomi jaksot katson myös.
Katson ne mun tabletilta ruudusta.
Onko sinulla huomenna koulua? - ei, keikka pkssa
Minkä tunnin opettaja on ärsyttävin? - rytmiikka ja Marko Puro MY GOD!! onneks ei oo enää. Nykyisistä niiin ehkä yrittäjyyden maikka, ihan vaan kun hän tuntuu vähän tossutettavalta. Mutta ei hänkään ole ärsyttävä
Vituttaako jokin? Mikä? - oisitte kysyny tiistaina, mä tein niin hienon listan sillon et huh :D mut nyt ei oikee
Onko sinulla vessahätä juuri nyt? - on :D mietin jo tyylii tunti sitte et pitäs mennä pissalle
Seurusteletko? - joo
Oletko mielestäsi hyvä koulussa? - kyllä mä ihan hyvin pärjään, et kyl mä ihan hyvä oon
Minkä väriset hiukset sinulla on? - blondit
Jos olet värjännyt, minkä väriset hiukset sinulla luonnostaan on? - maantien harmaat
Puhutko slangia, kirjakieltä vai jotain muuta? - slangi
Kuinka nopea netti sinulla on? - ihan hyvä mun mielestä
Oletko pöytäkoneella vai puhelimella netissä juuri nyt? - läppärillä
Omistatko omaa tietokonetta? - joo, kuten tämä millä juuri näpytän
Milloin viimeksi kävit suihkussa? - tänään aamulla
Lempihymiösi? - :) todennäköisesti. tai oikeestaan se nykyversio, eli se millä on ne punaset posket, se söpö ja yleisempi
Millä luokalla olet? - No meil ei oo ees luokkaa, Laureas oli sentää. Me ollaan vaan vamuka kakkosia :)
Haluaisitko tunnustaa jollekkin jotain? - Haluisin sanoo Jarelille et mul on edelleen tosi ikävä sitä
Pidätkö vanhemmistasi? - joo
Minkälaista musiikkia kuuntelet? - no nyt aikalailla sitä mitä spotifyn soittolistoilla pyörii. Poppia. Oon nyt kuunnellu vähän r'n'b:tä ja jazzii et sais korvii enemmän auki
Omistatko kalenteria? - joo, ostin jo ens vuodenki :D
Oletko massateini? - en oo ollu teini enää hetkeen. Mut kun olin niin joo, olin
Oletko kokeillut huumeita? - en mitään laittomia
Emot vai pissikset? - tekis mieli poistaa tää kun nää seuraavat on niin turhia eikä mua myöhemmin enää kiinnosta mitä oon sanonu näihin. Ei kummatkaa. Oikeesti. Vaikka ois kui pakko valita. Ei.
Rokkarit vai tavikset? - Emt. Niin, ihan sama oikeestaa
Hevarit vai hipit? - Hipit
Sinä vai ystäväsi? - Kaverit. Niinku viimekski kirjotin niin aina.
Oletko itsekäs? - silleen terveesti. En muuten
Onko sydämmesi koskaan särkynyt? - No kyl mä voisin oikeestaa sanoa et joo. Joni rikko mut aikanaan aika huolella
Vai onko se juuri nyt särkynyt? - no ei, vaikka onki ollu kipeenä
Oletko koskaan itkenyt itseäsi uneen? - juu, viimesimmästä on hetki mut joo

Tänään
Mistä heräsit aamulla: kilosta
Millainen olo on ollut: ihan jees. Tänää ollu ihan hyvä päivä onneks
Millainen sää on ollut: Pilvinen, sato vähän
Oletko käyttänyt rahaa johonkin: En itseasiassa
Oletko ollut tänään autossa: Joo, isä haki kilosta
Kenelle olet tekstannut: No tosiaan tekstarit ei oo enää juttu. Whatsapp on lähettänyt viestejä Iisalle, Kyttärin porukalle, Amalle & heidille, Annalle (serkku), Pinjalle, Sarahille & Noelille, Sallalle satamiljoonaa :D, Tapsalle ja Saanalle & Helinälle koska enkunkielisen referaatti
Kenen kanssa olet puhunut tänään puhelimessa: Johannes, äiti
Mikä biisi soi: Nyt just alkaa Antti Tuisku - Minun Suomeni
Onko ikävä: on
Missä haluaisit olla: täs on ihan jees. Mut oottakaa vaan ku laitan silmät kii niin aattelen varmaa taas et oisin Jarelin kaa

Ihmiset
Kenen kanssa nukuit viimeksi: johkun
Kenelle kerroit viimeksi salaisuuden: nyt on paha kysymys. Mulla ei oo kun ihan pari asiaa joita pidän salaisuuksina, ja ne on semmosii juttuja joita oon kertonu kavereille jo aikaa sitten, tai joita en tuu sanoo ikinä varmaa kellekää. Paitsi ehkä psykologille. Mut siis jos puhutaan semmosista jutuista mitä en ihan jokaiselle kertois, niin varmaa iisalle siitä psykiatrikäynnistä (joo, terve minä seuraavien vuosien takaa, tässä oli tosiaan tämä juttu käynnissä)
Kenen kanssa syntyy aina hyvää juttua: viimeks laitoin tähän tony, mikä on kyl edelleen niin totta :D mut siis monta, esim sarah tai ama tai tanja
Kenellä on samanlainen musiikkimaku, kuin sinulla - hmm, no johkul on aika samanlainen, periaattees heidi ja ama kans, ja tanja salee
Kenen kanssa haluaisit olla juuri nyt: yksin kotona on just nyt ihan hyvä. En oikeestaan kaipaa tähän just nyt ketään. Alan epäillä sitäki et ajattelisin tänäyönä Jarelii
Kuka viimeksi kehui sinua?: Johannes eilen sano jostain syystä et oon ihana. Go figure. Jarel on salee viimeks sanonu kauniiks.
Kenelle kerroit viimeksi murheistasi, mistä? - Iisalle & Sarahille. Jarelista, ikävästä, johanneksesta, tästä koko paskasta

Milloin viimeksi
ärsyynnyit jostakin: eilen yhestä teatterin tyypistä
ajattelit kuinka onnellinen olet sillä hetkellä: Nyt tästä on siis vitsi kauan. En muista. Yritin ajatella mut en oikeesti muista. Eiku anteeks: viime keväänä periaattees, speksin aikaan. Tai sillon oon kirjottanu siitä kuin on ollu ihan sika hyvä tilanne ja oon ollu onnellinen. Niin sillon.
Onko sinulla lävistyksiä, missä: korvikset
Oletko onnellinen: no atm en oikee
Viimeisin juomasi alkoholijuoma : punkkuu
Tappaisitko jonkun jos äitisi tai isäsi pyytäisivät: En. Eikä ne pyytäis.
Mikä aiheuttaa sinulle stressiä - vähän koulu, mut oikeestaan aikataulut eniten
Minkä biisin kuuntelit viimeksi: no äsken soi Erin - Sinä olet minun
Voisitko mahdollisesti esiintyä alastonkuvissa: en julkisissa
Inhoatko ketään tällä hetkellä : en
Oletko koskaan rakastunut ensisilmäyksellä: no en rupee kirjottaa tähän samaa romaanii mut sama juttu ku aina: ei ole olemassa tätä asiaa, eli en
Keneltä haluaisit pyytää anteeksi nyt: Jarel.
Miksi olet koneella nyt: Koska kun tein mun & sallan teinitapahtumaa niin päädyin selaa galleriaa pitkästä pitkästä aikaa ja sit halusin kattoo näitä blogimerkintöjä taas ja sit jäin tänne jumiin
Paljonko kello on : liikaa. 1:54. Huomenna on herätys 7. Hups
Vituttaako: No ei oikeestaan, muu ku se et oisin voinu olla yli 2h sitte helposti nukkumassa. Niin vähän joo, se että tää nukkumaanmeno meni taas näin vituiks.
Mitä joit viimeksi: Vettä

Paikka
» jossa vietät eniten aikaa?: Itseasias tällä hetkellä salee koulu, ruohis
» jossa haluaisit olla nyt?: tässä omassa sängyssä on ihan hyvä
» jonne menet seuraavaksi?: Keikalle tohon viereiseen päiväkotiin
» josta viimeksi tulit?: Kilosta
» jossa viimeksi nauroit?: kilossa
» jota et unohda koskaan?: No monta, mut Lieksa tulee nyt mieleen. Lappeenranta. Varmasti tää koti myös. Ja salee Pähkinärinne, kun muistan sen kerta vieläki.
» jonne aiot huomenna mennä?: Pk, Kilo, ehkä Tonylle, en tiiä viel

Henkilö
» joka suuteli sinua viimeksi ?: johannes
» joka piti viimeksi sinua kädestä kiinni?: varmaan johannes
» jolle kerroit murheistasi?: Iisa & Sarah
» joka saa sinut aina nauramaan?: aina ei ehkä kukaan. Mut siis tosi usein Tony, Sarah, Jarel, Johku
» joka viimeksi halasi sinua?: johannes
» joka viimeksi sai sinut iloiseksi?: Salee Jenna. Sillee spontaanisti siinä hetkessä
» joka sai sinut viimeksi itkemään? - Meinasin sanoo Jarel, koska siis sen takia oon viimeks itkeny, mut viimeks mut SAI itkee johannes tossa sunnuntaina
» jonka kanssa on parhaimmat muistosi? - lukioporukka, iisa, joo, noi ne kyl on
» joka lähetti viimeksi tekstarin sinulle?: öö, isä :D
» joka viimeksi suuttui sinulle?: johannes
» jolta haluaisit pyytää anteeksi?: edelleen Jarel
» joka merkitsee sinulle eniten?: en osaa oikein sanoo. Mut tällä hetkellä Sarah on tosi tosi tosi korkeella pallilla mulla. Ja heidi & ama, mut ne on nyt laskenu ku ei olla nähty ku bileet ohi ja heidi lähteny ja ama & ite kiireisii. Ja johannes on teitysti helvetin tärkee kanssa. Ja sisko ja vanhemmat.

Oletko
» saanut ketään itkemään?: olen
» nähnyt jonkun kuolevan?: en ihmistä, mutta Tinan tammikuussa
» itkenyt kavereidesi edessä?: joooooooooo
» nauranut kun joku on kaatunut?: tosiaan salee joo, en vaa muista
» saanut rikosrekisteriä?: en
» ollut poliisiauton kyydissä?: en
» suudellut tuntematonta?: juu
» hakannut jonkun sairaalakuntoon?: en. tyhmä kysymys.
» sytyttänyt tahallisesti tulipaloa?: en.
» soittanut pilapuheluita?: joo joskus teininä
» kontannut keskellä koulun lattiaa?: en vieläkää. Tämä tavoitteeksi tulevalle speksikaudelle ;)

Kerro pojasta/tytöstä , jota viimeksi ajattelit : Tää on nyt ongelmallinen koska tän testin aikana oon ajatellu useampaa ihmistä. Mutta ajattelen nyt mitä ennen tätä testiä

1. Oletko nähnyt hänet tänään ? - en
2. Voisitko halata häntä ? - no halaan ku nähään koska kohteliaisuus
3. Millon viimeksi huusit hänelle ? - öö, kerran niillä bileiden jälkee
6. Mitä mietit kun näit hänet ekan kerran ? - no tosiaan liian monta ihmistä samal kertaa, et en erityisemmin mitää
7. Oletteko katsoneet elokuvia yhdessä ? - joo
8. Oletko vihannut häntä joskus ? - joo
9. Oletko ostanut hänelle joululahjan ? - pari
10. Tehnyt joulukortin? - monta
11. Oletko itkenyt hänen takiaan ? - joo
12. Oletteko suudelleet ? - joo

tämä oli janne. koska kun luin noita edellisiä blogimerkintöjä ja semmosta. Otan pari uutta rundii tähän

1. Oletko nähnyt hänet tänään ? - en
2. Voisitko halata häntä ? - joo
3. Millon viimeksi huusit hänelle ? - en oo huutanu ikinä
6. Mitä mietit kun näit hänet ekan kerran ? - livenä: eka ajatus oli kai et ompa toi ruma. En kyl oikeesti tiiä mikä mua vaivas sillon
7. Oletteko katsoneet elokuvia yhdessä ? - joo
8. Oletko vihannut häntä joskus ? - en
9. Oletko ostanut hänelle joululahjan ? - en itseasias kai
10. Tehnyt joulukortin? - oon salee
11. Oletko itkenyt hänen takiaan ? - joo
12. Oletteko suudelleet ? - joo

tämä oli joni. Jälleen aikasempien merkintöjen innoittamana. Mut nyt teen yhen viel, katotaan kuka siihen tulee

1. Oletko nähnyt hänet tänään ? - en
2. Voisitko halata häntä ? - joo
3. Millon viimeksi huusit hänelle ? - tossa joku kk sitte? puhelimessa, korotin ääntä sen verran et sen vois varmaa laskee huudoks
6. Mitä mietit kun näit hänet ekan kerran ? - että okei, tämmönen tyyppi. En oikeesti muista.
7. Oletteko katsoneet elokuvia yhdessä ? - ei
8. Oletko vihannut häntä joskus ? - en
9. Oletko ostanut hänelle joululahjan ? - en
10. Tehnyt joulukortin? - en, mut varmaan teen
11. Oletko itkenyt hänen takiaan ? - joo
12. Oletteko suudelleet ? - ei

Tämä Jarel. Koska ajattelin sitä aktiiviesti tänään taas. Ja nimenomaan häntä, ei mikään semmonen et ohimenevä ajatus vaan ihan ajattelin.

Oletko koskaan :
1. Nukkunut jonkun toisen sängyssä ? - joo
2. Suudellut kotonasi jonkun pojan kanssa ? - joo
3. Suudellut kahden eri ihmisen kanssa samana iltana ? - joo, lukion päättärit
4. Rakastunut ? - en vissii....
5. Makoillut vastakkaisen sukupuolen kanssa sängyssä tekemättä mitään ? - joo
6. Ollut saunassa yli kolmen vastakkaista sukupuolta olevan kanssa ? - oon, joskus tyylii markolla??? en muista, mut siel oli minä & haippa ja luke ja sit tyylii sami tms. Ja oon salee kilossa ollu kans.

Rakkauselämästä :
1. Oletko nyt rakastunut ? - en kai, en oo ihan varma
2. Uskotko rakkauteen ? - joo
3. Oletko koskaan särkenyt kenenkään sydäntä ? - ehkä juuri tässä hiljattain. Oon tosi pahoillani
4. Onko kukaan särkenyt sinun sydäntä ? - no tosiaan joni periaattees, pasko aikanaan huolella
5. Tuntuuko rakkaus sinusta turhalta ? - ei
6. Uskotko rakkauteen ensi silmäyksellä ? - katso aiempi vastaus
7. Pelkäätkö sitoutumista ? - en, vaikka johku sanois mitä
« Uudemmat -