IRC-Galleria

Etsi blogeja

Toiminnot

Uusimmat blogimerkinnät

« Uudemmat -
Tämä on minun toinen blogini tänään ja en jaksanut eilen kirjoittaa blogia koska minua väsytti ja eilen vietin virallista syntymäpäivää ja tänään oli mukava päivä ja olen noussut aamulla hyvin ylös heti kun kello soi ja ensi viikolla on vappu ja se päivä minulla on vapaapäivä ja olin tänään töissä 9-15 ja oli mukavaa olla töissä heti viikonlopun jälkeen ja menin töiden jälkeen kotiin syömään välipalaa ja menin päiväunille ja sen jälkeen katsoin telkkaria ja menin lenkille juoksemaan ja kävelemään ja lenkin jälkeen söin ruoaksi broileri-kesäkurpitsakastiketta ja televisiota katselin samalla ja kävin suihkussa ja moikkasin vanhempia ja siskoa joka on käymässä täällä ja kuuntelin SANNIN musiikkia deezeristä ja radiosta kuuntelin myös musiikkia muilta artisteilta ja SANNIN musiikki tuo minulle hyvän mielen päivääni ja SANNIN musiikista kuuntelin vahinko, 2080-luvulla, trampoliini, prinsessoja ja astronautteja, kakara ku cara, ku kanye kanyee, tyttöystävä, koti-ikävä, sotke mut, supernova, LELU ja SANNI ja hän on minun lempilaulaja ja minun lempiartisti koko elämäni ajan ja juttelin tyttöystäväni kanssa facebookissa ja whatsAppissa ja hän on minun tuleva kihlattuni ja vaimoni ja nyt minun tyttöystävä ja seurustelemme edelleen ja seurustelusuhteemme on ihanaa ja aitoa rakkautta ja en halua lopettaa meidän suhdetta hänen kanssaan ja hänen äitinsä sanoi että minä olen tyttöystävälleni parempi poikaystävä kuin joku muu poika ja minulla on tunteita tyttöystävääni kohtaan edelleen ja tuleva kihlattuni haluaa kanssani kihloihin vuonna 2018 huhtikuussa ja meidän seurustelu on hyvää ja taivaallista ja suhteemme menee nopeasti ja hyvin ja kohta lähden nukkumaan ja pesen kohta hampaat ja juon lasillisen vettä ja minun juttuni ovat kuvien ottaminen ja laitto ja blogin kirjoittaminen ja juttelin koulukaverini kanssa eilen facebookissa ja hän on minun kaveri Peltolan kouluajoilta ja me olemme edelleen kavereita ja hän ei vihaa minua koskaan ja meidän kaveruus kestää pitkään ja hyvä että olemme edelleen hyviä kavereita ja hän sanoi että voidaan olla kavereita ja hänelle sanoin että minäkin lisäsin instagramiin kaksi hissiteinipeilikuvaa ja olisi kiva jos seuraisit minua instagramissa ja tykkäisit niistä kuvista ja kyllä hän joku päivä hyväksyy kaveripyyntöni facebookissa ja seuraa minua instagramissa ja hyvä että olen saanut hyvän ystävän ja kaverin joka ei vihaa minua koskaan ja meidän kaveruus on aitoa ja ihanaa kaveruutta ja pysymme aina kavereina ja olemme aina, edelleen, iankaikkisesti ja ikuisesti kavereita ja kaveruutemme säilyy pitkään ja on ihanaa, ihmeellistä, kestävää ja jopa suurenmoista.

andreschristian150Luonut: andreschristianTiistai 25.04.2017 23:13

Eilen oli minun syntymäpäiväni ja täytin eilen 24 vuotta ja eilinen oli mukava päivä ja olin eilen myös vapaan oleskelun ryhmässä jossa leivoimme kaneliässiä ja olin myös töissä 9-15 ja eilen olin myös lenkillä ja katsoin telkkaria ja kuuntelin SANNIN musiikkia deezeristä ja radiosta kuuntelin myös musiikkia muilta artisteilta ja SANNIN musiikki tuo minulle hyvän mielen päivääni ja SANNIN musiikista kuuntelin vahinko, 2080-luvulla, trampoliini, prinsessoja ja astronautteja, kakara ku cara, ku kanye kanyee, tyttöystävä, koti-ikävä, sotke mut, supernova, LELU ja SANNI ja hän on minun lempilaulaja ja minun lempiartisti koko elämäni ajan ja juttelin tyttöystävän kanssa whatsAppissa ja hän on minun tuleva kihlattuni ja vaimoni ja nyt minun tyttöystävä ja seurustelemme edelleen ja seurustelusuhteemme on ihanaa ja aitoa rakkautta ja en halua lopettaa meidän suhdetta hänen kanssaan ja hänen äitinsä sanoi että minä olen tyttöystävälleni parempi poikaystävä kuin joku muu poika ja minulla on tunteita tyttöystävääni kohtaan edelleen ja tuleva kihlattuni haluaa kanssani kihloihin vuonna 2018 ja meidän seurustelu on hyvää ja taivaallista ja suhteemme menee nopeasti ja hyvin ja kohta menen nukkumaan ja lisään kuvia instagramiin ja kuvien ottaminen ja laittaminen ja blogin kirjoittaminen ovat minun juttuni ja juttelin koulukaverini kanssa tänään facebookissa ja hän on minun kaveri Peltolan kouluajoilta ja me olemme edelleen kavereita ja hän ei vihaa minua koskaan ja meidän kaveruus kestää pitkään ja hyvä että olemme edelleen hyviä kavereita ja hän sanoi että voidaan olla kavereita ja hänelle sanoin että minäkin lisäsin instagramiin kaksi hissiteinipeilikuvaa ja olisi kiva jos seuraisit minua instagramissa ja tykkäisit niistä kuvista ja kyllä hän vielä joku päivä hyväksyy kaveripyyntöni facebookissa ja seuraa minua instagramissa ja hyvä että olen saanut hyvän ystävän ja kaverin joka ei vihaa minua koskaan ja pysymme aina kavereina ja olemme aina, edelleen, iankaikkisesti ja ikuisesti kavereita ja kaveruutemme säilyy pitkään ja on ihanaa, ihmeellistä, kestävää ja jopa suurenmoista

Vampire616NoitumaLuonut: Vampire616Tiistai 25.04.2017 22:50

Vampire616KalmankantajaLuonut: Vampire616Tiistai 25.04.2017 22:49

Nykyinen suorituskeskeinen yhteiskuntamme vaatii meiltä paljon. Jo peruskoulun päätyttyä pitäisi tietää mitä ammattia haluaa lähteä opiskelemaan, vai haluaako mieluummin lukioon. Ja vaikka valmistuisikin niin moni huomaakin ettei ensimmäinen ammatti välttämättä olekkaan se "oikea".
8 tunnin koulupäivät saattavat olla raskaita, jolloin voimia tehdä vapaa-ajalla mielekkäitä asioita, ei jää niin paljon.
Onneksi löytyy myös erityisoppilaitoksia jos opiskelija on erityistukea tarvitseva.
Joskus käykin niin, että ei pääse opiskelemaan minnekkään, jolloin joutuu pitämään välivuoden. Jos joutuu pitämään välivuoden, se ei mielestäni ole aina pelkästään negatiivinen asia. Välivuoden aikana voi pohtia mahdollista alanvalintaa kaikessa rauhassa, ja nauttia vapaasta opiskelijanuoruudesta. Silloin saattaa jäädä enemmän aikaa harrastuksille ja ystäville. On myös mahdollista itseopiskella, ettei jäisi ns "paikalleen".
Joten senkin ajan voi käyttää hyödyksi. : )

Anttiwrah[Ei aihetta]Luonut: AnttiwrahTiistai 25.04.2017 21:59

Mitä vittua t. Antti kaksi vuotta myöhemmin

ps. kaunis profiilikuva
Viipurin venäläishautaKun sisällissota oli kestänyt puolitoista kuukautta, aloite oli siirtynyt auttamatta valkoisille. 1300 Saksassa koulutettua jääkäriä palasi Suomeen, ja Mannerheim sijoitti heidät valkokaartien keskijohdon tehtäviin. Jääkärit itse olivat toivoneet, että olisivat voineet taistella omana joukko-osastonaan. Mannerheim ja muut Venäjän armeijassa palvelleet valkoupseerit katsoivat kuitenkin, että jääkärit olisi helpompi pitää kurissa hajauttamalla heidät. Monet pitivät jääkäreitä liian saksalaismielisinä, ja heidän pelättiin tekevän mahdottomaksi mm. yhteistyön venäläisten valkoupseerien kanssa. Pelko oli aiheellinen, kuten myöhemmin havaittiin. Toisaalta jääkärien osakaan ei ollut helppo siinä mielessä, että he lähtivät alunperin koulutukseen vapauttaakseen maansa keisarillisen Venäjän vallasta, mutta joutuivat lopulta taistelemaan suomalaisia työläisiä vastaan.

Valkoisen armeijan suuri ongelma oli, että mm. monia sen alueella olevia pientilallisia oli vaikea motivoida taistelemaan suomalaisia sosialisteja vastaan, koska heitä kohtaan tunnettiin kansallista ja osittain ammatillista sympatiaa. Ratkaisu oli luoda mielikuvaa, että todellisuudessa käytiin “vapaussotaa punaryssiä vastaan”. Peli oli siinä mielessä kaksinaamaista, että valkoiset olivat 30. tammikuuta antaneet venäläisille joukoille yksityisen julistuksen, jonka mukaan Suomen talonpoikaisarmeija ei taistellut heitä vastaan. Asiaan toi oman säväyksensä myös saksalaissotilaiden maihinnousut huhtikuun alussa, 10 000 miestä Hangossa ja 3000 Loviisassa. 13. huhtikuuta mennessä he olivat valloittaneet Helsingin, jossa Suomen kommunistinen vallankumous alunperin julistettiin. Sodan tärkein ja verisin taistelu käytiin kuitenkin Tampereella. Siellä kaatui yhteensä noin 2000 sotilasta, jonka päälle voittoisat valkokaartit teloittivat n. 1000 punaista ja 200 venäläistä. Tokihan lupasivat ensin reilusti, ettei antautuneita surmata...

Kun Tampere ja Helsinki oli menetetty, punaisten joukossa alkoi kasvaa paniikki, varsinkin kun oli selvää, ettei antautuminen ollut mikään hengen tae. He alkoivat vetäytyä suurina joukkoina Länsi-Suomesta päästäkseen pakenemaan Venäjän puolelle. Taistellen päästiin Lahteen asti, missä kymmenettuhannet punaiset ja heidän perheenjäsenensä jäivät valkokaartilaisten ja saksalaisten muodostamaan ansaan. Lahden jälkinäytös oli synkkä, kun virolaisen Hans Kalmin johtamat suomalaisjoukot teloittivat yli 200 punaisten puolella ollutta naista, todennäköisesti ensin raiskattuaan heidät. Nuorimmat uhrit olivat 14-vuotiaita tyttöjä. Joissain tapauksissa saksalaiset sotilaat yrittivät jopa estää suomalaisten pahimpia julmuuksia.

Sodan raaimpiin tapauksiin kuului myös huhtikuun lopussa valkoarmeijan suorittama Viipurin valtaus. Punaiset tappoivat ennen Viipurin menetystä 30 vankilaan sulkemaansa valkoisten kannattajaa. Itse taistelussa kaatui noin 1000 sotilasta molemmilta puolilta. Mutta sen päätyttyä valkoiset ampuivat suunnilleen 400 kaupungissa oleskellutta venäläistä, heidän joukossaan kymmeniä puolalaisia, ukrainalaisia, juutalaisia ynnä muita. Toisin kuin Tampereella, useimmat teloitetut venäläiset eivät olleet punaisten puolella ja alle puolet heistä oli ylipäätään sotilaita. Jopa 12-15 -vuotiaita koulupoikia tapettiin tässä kohtaa. Puhutaan siis itsenäisen Suomen historian ainoasta suuresta etnisestä joukkomurhasta. Tämän lisäksi n. 800 punaisiin luettua suomalaista teloitettiin.

Taistelujen viimein loputtua toukokuun alkupuolella perustettiin laaja vankileirien saaristo punakaartilaisia, heidän tukijoitaan ja sellaisiksi epäiltyjä varten. Niihin suljettiin lähes 80 000 henkilöä, joista 555 tuomittiin kuolemaan. Valittiinkohan tämä luku puhtaasti propagandasyistä…? Eihän heistä sitten teloitettu kuin 113. Mutta jotta tällainen määrä laillisia kuolemantuomioita saatiin täytettyä, joutui noin satakertainen määrä kuolemaan tauteihin, nälkään ja karmivaan kohteluun. Suurin vankileiri oli Suomenlinnassa, mutta pahin oli Tammisaaren leiri, jonka asukeista noin kolmannes heitti henkensä.

Summa summarum: “sisällissodassa”, “kansalaissodassa”, “luokkasodassa”, “veljessodassa”, “vapaussodassa” tai mistä kukin tykkää, kuoli vajaa 30 000 suomalaista punaiselta puolelta. Vain 5000 - 6000 taistelussa, loput 22 000 - 24 000 teloituksissa ja leireillä. Valkoiselta puolelta kuoli reilu 5000, heistä 3500 taistelussa kaatuneita ja loput ~1700 lähinnä teloitettuja. Näin ajateltuna valkoisessa terrorissa menehtyi suunnilleen 13 - 14 kertaa enemmän suomalaisia kuin punaisessa terrorissa. Ei ihme, että katkeruus ja epäoikeudenmukaisuuden tunne kyti sukupolvien ajan. Kansamme pystyi kuitenkin ihmeen kaupalla eheytymään riittävästi kestääkseen tulevat koitokset!


Tästä yhteisöön
100 vuotta suomalaista tarinaa

KasildurKiva juttuLuonut: KasildurTiistai 25.04.2017 19:41Ei kaikki aina mee niinku suunnittelee.

Hearse[Ei aihetta]Luonut: HearseTiistai 25.04.2017 18:32

and I wish that you'd come save me
cause' I'm standing over the edge

screenager.Luonut: screenagerTiistai 25.04.2017 18:24

Kuinka tutustuit henkilöön, joka on kännykkäsi numeroluettelossa seitsemäntenä?
- kys.henkilö oli tullu jostai kumman syystä suomee töihi ja baari-illan aikana se istahti meidä pöytää, ja loppuillasta vaihdettii yhteystietoja koska lupasin tutustuttaa henkilön paikallisiin tapoihin ja toimintaan

Kuinka suuren joukon edessä olet esiintynyt?
- en osaa sanoa kuinka iso yleisö olis ollu ylä-asteen iltamissa...

Kerro joku viehättävä piirre ihmisessä?
- älykkyys

Uskotko ihmeisiin?
- en

Mikä tappaa kiinnostuksen (ihmisistä puhuttaessa) ?
- liika yrittäminen

Onko sisäinen kauneus vain rumien puhetta?
- no toiselta nimeltään mukavuus, kyllä se on olemassa ja ulkoinen kauneus tai rumuus ei ole sidoksissa luonteeseen, voit olla "kaunis" molemmin päin

Kuunteletko musiikkia nyt?
- en

Lempinumerosi?
- en osaa sanoa, en ole pohtinut asiaa

Jäätelö vai karkki?
- jäätelö

Mikä olisi tullut nimeksesi jos olisit ollut vastakkaista sukupuolta?
- joku nimi mun vanhemmilla oli ollut mielessä, mutta en muista enää mikä.

Näetkö painajaisia?
- harvoin, mutta ne unet mitä nään osaa olla muuten vain ahdistavia

Pidätkö uimisesta?
- en yhtä paljon kuin lapsena

Mikä on maailman ärsyttävin ääni?
- cheek

Kolme sanaa, mitkä tulee ensimmäisenä mieleesi?
- unenpuute, tulevaisuus, sade. - ensiksi suljin silmät ja mietin olotilaani, sitten asioita mitä olen pohtinut viime päivät ja lopulta katsoin ikkunasta ulos.

Onko kotonasi oma sauna?
- ei

Oletko lintsannut ikinä koulusta?
- olwn

Mitä muuta kuin tietokoneen kuulet nyt?
- lintujen laulua ulkona

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta vihreä?
- it's the green it's the green it's the green you'll need and when i look into your future it's the green that i see

Pidätkö ukkosmyrskyistä?
- jooo se synkkyys ja jyrinä ja salamoiden bongailu on niin kivaa. ainoa miinus on se ettei uskalla pitää sähkölaitteita päällä

Avaatko kengännauhasi, kun otat kengät pois jalasta?
- käytän nauhallisia kenkiä vain lenkkeillessä eli harvoin, ja jos vain saan revittyä lenkkarin pois jalasta ilman nauhojen avaamista niin en :D

Montako tyynyä käytät nukkuessasi?
- 3 normaalia tyynyä ja 4 koristetyynyä

Katsotko vielä lapsille suunnattuja TV-ohjelmia/elokuvia?
- disney-leffat ja monet muut animaatiot on parhaita, ja tuossa syksyllä katsoin viimeksi pokemonia. muumit on kivoja ja hopeanuolta tulee joskus maratoonattua.

Pidätkö itseäsi vahvana?
- työssä missä pitää välillä nostella valtavia muovirullia on huomannut että oon hemmetin heikko. henkisesti oon kai aika vahva ku oon tähän asti elämässä selvinnyt ilman traumoja.

Nukutko sukat jalassa?
- en

Kuoritko yleensä omenan?
- en syö raakaa omenaa, se aiheuttaa kutinaa ikeniin.

Laulatko suihkussa?
- välillä. kylppärissä on kieltämättä hyvä akustiikka.

Mitä purkkaa syöt yleensä?
- tällä hetkellä on lakritsi-jenkkiä käsilaukussa.

Katso puhelimestasi 20. viesti, mitä siinä lukee?
- whatsapin kautta...: "saan matchei mut en ikinä haluu sit jutella kellekkää... kuha kattelen naamoja" :D


tumblr_nwim9qSitA1s0khsso1_400.gif

10 FAKTAA:
01. Syntymäpaikka - mikkelin sairaala
02. Hiustenväri - puna-ruskea-paska-jotakin
03. Hiustyyli - melko pitkä ja tyylitön
04. Lävistykset - yksi korvisreikä per korva
05. Silmien väri - sini-viher-harmaa-sekoitus-jotakin
06. Kengän koko - 37-39
07. Mieliala - väsynyt, turhautunut, itseensä tyytymätön, ahdistunut. sujuu taas aivan mainiosti. :D
08. Tuoksu - ostin tänää uuden hajuveden ja testasin sitä kaupassa niin se on nyt takertunut vaatteisiin
09. Vapaa - mitä?
10. Oikea vai vasen - olen aina oikeassa

10 ASIAA RAKKAUSELÄMÄSTÄSI
01. Oletko nyt ihastunut/rakastunut? - enpä kai, ei mun aivoista koskaan tiedä
02. Uskotko rakkauteen - mhh, just tällä hetkellä tämän tapaiset kysymykset ärsyttää mua eniten :D
03. Oletko koskaan särkenyt kenenkään sydäntä - en tiedä, ei ole kukaan ainakaan kertonut
05. Onko kukaan särkenyt sinun sydäntäsi - satuttanut on, mutta aina olen parantunut nopeaan.
06. Oletko koskaan ihastunut ystävääsi - joo ja etenkin jotain ihmeellisiä hetkellisiä tuntemuksia jotakin kaveria kohtaan on joskus tullut, ne on sittemmin kadonneet. taitaa johtua lähinnä siitä jos on tarpeeksi pitkään yksin niin alkaa harkita jokaista vastaantulijaa. :D
07. Oletko koskaan ihastunut, mutta et ole kertonut kohteelle? - joo joskus nuorempana, luojan kiitos näissä myöhemmissä suhteissa olen onnistunut ilmaisemaan jos joku on kiinnostanut.
08. Pelkäätkö sitoutumista - pelkään lähinnä sitä osaanko itse olla suhteessa, sitoutuminen ja joku jatkuvasti lähellä oleva olisi ajatuksena kiva.
09. Onko sinulla koskaan ollut salainen ihailija - eihän se olisi salainen jos tietäisin? voin kyllä veikata että on ollut, useamminkin, mitä nyt on myöhemmin kuullut.
10. Uskotko rakkauteen ensi silmäyksellä - liian vaikea kysymys. enpä kai. uskon siihen että jos löytää tyypin kenen kanssa kemiat kohtaa, niin sen voi huomata samalla sekunnilla kun vilkaiseekaan henkilöä.


tumblr_ojn19xI0A41uk0b2wo1_400.gif

Oletko koskaan tehnyt jotain, jota kadut?
- olen, mutta toisaalta en murehdi menneitä virheitä, ilman niitä saattaisin olla ihan eri paikassa nyt, ja jos tällaisia perhosvaikutuksia alkaa miettimään niin pää menee ihan sekaisin.

Oletko koskaan itkenyt elokuvaa katsoessa?
- useammin itken kuin en itke. genrestä riippumatta vollotan ihan suunnattomasti.

Pitääkö kattila tiskata käytön jälkeen, vaikka siinä on vain keitetty vettä?
- kyllä mielellään.

Mikä fiilis sulla on nyt? Miksi?
- aika kurja, ensinnäkin sen takia että tänään piti mennä taas aamuvuoroon töihin ja väsyttää hulluna, olen taas viime päivinä murehtinut liikaa omaa tulevaisuuttani joka ei tunnu tarpeeksi kirkkaalta, ja nyt vielä päänvaivana on parikin asiaa joille en voi tehdä mitään.

Pitäisikö parveketupakointi kieltää?
- ei, ensinnäkin teen sitä itse enkä halua kävellä ulos asti tupakalle, toisekseen vaikka se kiellettäisiin niin kuka sitä uskoisi.

Millainen olit/olet koulussa?
- en jaksanut keskittyä tarpeeksi ja olin ihan liian laiska. jälkeenpäin kaduttaa.

Muistatko vielä viimevuotisen uudenvuoden lupauksesi?
- en

Meetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa? miks?
- silloin kun on tarpeeksi väsynyt ja etenkin jos on ollut juhlimassa, silloin ei jaksa välittää.

Oletko koskaan tapellut fyysisesti, kenen kanssa?
- kunnon nyrkkitappeluissa en ole ollut mutta joskus on tullu vedettyä avokämmennellä yhdelle jos toiselle.

Hearse<3Luonut: HearseTiistai 25.04.2017 16:35

She said, "Some days I feel like shit"
Some days I wanna quit, and just be normal for a bit"

HearseBlue Da Ba Dee..Luonut: HearseTiistai 25.04.2017 16:04Jos joku ei siis ole tajunnut tota profiilikuvaani.

Voimia kaikille kevääseen &lt;sydän&gt;

_tripLuonut: _tripTiistai 25.04.2017 15:47

Brookes Bros + Danny Byrd. Happy summer vibes (:


-antttiMoiLuonut: -antttiTiistai 25.04.2017 14:33

Moi

Kuunsilmä<3Luonut: KuunsilmäTiistai 25.04.2017 14:00

Các bộ số chỉ dùng cho mục đích tham khảo, bạn nên cân nhắc trước khi chơi và không chơi lô đề vì đó là bất hợp pháp, chỉ nên chơi lô tô do nhà nước phát hành vừa vui vừa đảm bảo ích nước lợi nhà bạn nhé.

Dự đoán kết quả XSMB 26/4/2017 - Xem ngay dự đoán miền Bắc chiều tối hôm nay và ngày mai tỷ lệ trúng cao nhất được phân tích từ các cao thủ may mắn nhất 3 miền

1. Dự đoán xổ số miền Bắc XSHN - DDXSMB thứ 4 - XSMB T4 - XS BAC NINH - Xổ số Bắc Ninh - XSBNINH ngày 26/4/2017
• Đặc biệt: 80
• Bao lô 2 số: 63 - 57 - 99
• Tham khảo bộ Loto gan: 85 – 24 - 67

Nhận kết quả miền Bắc nhanh nhất:
hoặc soạn XS MB gửi 6022 ( giá cước 1000vnd)
Nhận ngay cầu đẹp miền Bắc

hoặc soạn TKX MB gửi 6522 ( giá cước 5000vnd)
Xem thêm dự đoán kết quả xổ số miền Bắc siêu chuẩn tại:

Soi cầu XSMB chính xác nhất

2. Quay thử kết quả xổ số miền Bắc thứ 4 - KQXSBN - XSBN - XSBNINH - kết quả xổ số kiến thiết tỉnh Bắc Ninh:


Dự đoán kết quả xổ số miền Bắc - Kết quả xổ số hôm nay thứ 4 ngày 26/4/2017 - được kết quả xổ số Xsmb.me đưa ra dựa vào những phương pháp, phân tích từ bảng bảng kết quả xổ số ngày hôm qua, để chọn ra những cặp số may mắn nhất.
Tuy nhiên, đây chỉ là những phân tích mang tính chất để tham khảo. Chúc các bạn may mắn!
« Uudemmat -