IRC-Galleria

Etsi blogeja

Toiminnot

Uusimmat blogimerkinnät

« Uudemmat -

FableSynttäritLuonut: FableMaanantai 24.07.2017 01:24

Minä tänään (tai no nyt mennään jo seuraavilla pikkutunneilla) 25v ja Suomi tänä vuonna 100v

Onnea ja menestystä jatkoon. Äänestän ja jätän jatkossakin äänestämättä rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta, elämänkatsomustiedon eli muun muassa etiikan ja moraalin oppeja hyödyntäen. En jatkossakaan tapa tai satuta enkä jatkossakaan jätä rukoilematta kotimaani ja muiden puolesta kokonaisuudessaan, niinkin kiistelty asia kuin uskovaisuus onkaan.

Olin vielä 19-vuotiaana agnostikko elämänkatsomustiedon oppejen oppimisen jälkeen ja muiden lapsien vahvojen mielipiteiden kuulemisen jälkeen. Oppeja on erilaisia, mutta Suomi on mielestäni opettanut edes jonkin verran hyvin, "leikkimielisyyttä" vihamielisyyden höystämänä vain on mielestäni edelleenkin liikkeellä liikaa ja varsinkin hyvyyden/nimiemme nimessä. Jos kaikki olisivat rauhallisia ja tutkailisi kokonaiskuvia ja asioita ja määreitä oikeasti todelliset vaihtoehdot huomioon ottaen inhimillisyyden perustein, niin kaikki vain olisivat rauhallisia. Yhtälönä tuo ei "ehkä vielä toimi", mutta sekin on vain jonkun mielipide. Puhun hyvästä.

Jos saisin tänään puhaltaa kynttilän, tai jos saan, niin tiedän mitä toivon yhä ja edelleen. Riistämistä käsitteenä ajatellen, olen edes vähän kiitollinen.

Hyvää vuotta teille ja tavallaan melko yksinäisen mutta kuitenkin päinvastoin, syntymäpäivän merkeissä minullekin.
Nyt kirjoitan toisen blogin ja minulla on ollut kiireitä niin en ole ehtinyt kirjoittaa blogia ja minulla on ollut touhukas päivä ja rokkiaikaan oli paljon tekemistä ja olin perjantain ja sunnuntain yksin rokissa ja lauantain oloon siskoni kanssa rokissa ja olin tänä aamuna kotona ja söin aamupalaa ja aamupalan jälkeen menin vanhemmille syömään lounasta ja menin sitten vanhemman siskon luokse viemään syntymäpäivälahjaa ja kävin ensin kaupassa ja join kahvit vanhemmilla ja katsoin vähän aikaa Kalevan kisoja telkkarista ja menin sitten lenkille vehkalahteen ja sitten menin kotiin suihkuun ja suihkun jälkeen menin vanhemmille syömään välipalaa ja tein pullataikinan kohoamaan ja sitten silitin tyynyliinoja ja pyyhkeitä ja silityksen jälkeen tein korvapuusteja ja olin jonkin aikaa vanhemmilla ennen kun menin kotiin ja kävin vielä pyörälenkillä jokiasemalla ja länsikatua pitkin louhelankadulle ja sitten kotiin valmistelemaan nukkumaanmenoa ja kuuntelin SANNIN musiikkia deezeristä ja radiosta kuuntelin myös musiikkia muilta artisteilta ja SANNIN musiikki tuo minulle hyvän mielen päivääni ja SANNIN musiikista kuuntelin vahinko, 2080-luvulla, trampoliini, prinsessoja ja astronautteja, kakara ku cara, ku kanye kanyee, sotke mut, supernova, LELU ja SANNI ja hän on minun lempilaulaja ja minun lempiartisti koko elämäni ajan ja juttelin tyttöystäväni kanssa facebookissa ja whatsAppissa ja hän on minun tuleva kihlattuni ja vaimoni ja nyt minun tyttöystävä ja seurustelemme edelleen ja seurustelusuhteemme on ihanaa ja aitoa rakkautta ja en halua lopettaa meidän suhdetta hänen kanssaan ja hänen äitinsä sanoi että minä olen tyttöystävälleni parempi poikaystävä kuin joku muu poika ja minulla on tunteita tyttöystävääni kohtaan edelleen ja kihlattuni haluaa kanssani kihloihin vuonna 2018 huhtikuussa ja meidän seurustelu on hyvää ja taivaallista ja suhteemme menee nopeasti ja hyvin ja kohta lähden nukkumaan koska minua väsyttää ja huomenna minulla on aamuvuoro ja koulukaverini kanssa olen edelleen hyvä ja kiva kaveri ja hän ei vihaa minua koskaan ja meidän kaveruus kestää pitkään ja hän sanoi että voidaan olla kavereita ja hänelle sanoin että minäkin lisäsin instagramiin kaksi hissiteinipeilikuvaa ja olisi kiva jos seuraisit minua instagramissa ja tykkäisit niistä kuvista ja hän hyväksyi kaveripyyntöni facebookissa ja hän on minun kaveri Peltolan kouluajoilta ja hänelle olen ikuinen ja paras kaveri ikuisesti ja pysyvästi ja hän on minun trampoliini ihan vaan kaverina.

Kuunsilmä...Luonut: KuunsilmäSunnuntai 23.07.2017 23:10

CAT%2BGIF%2B%25E2%2580%25A2%2BSnuzzy%2BCat%2Bhidden%2Bunder%2Bhis%2Bblanket%2Bbobbing%2Bhead%2Bwatching%2Bhis%2Btoy.gif

Grazyman_89Pajatso himotLuonut: Grazyman_89Sunnuntai 23.07.2017 22:49

Löysin sellaisen itse tehdyn pajatson 400euron hintaa alko himottaan ostaa se omaan kotiin
Tänään heräsin puolenpäivän aikoihin täysin kännissä, eikä ihmekään, kun katsoo miten paljon olin juonut. Minä joka tapauksessa nousin ylös ja aloin juomaan Tasista samalla kun pelasin farmipeliä ja kuuntelin musiikkia. Tulin myös tänne galleriaan ja tällä hetkellä kellon ollessa 15:44 niin Kreuzigen oli käynyt profiilissani klo 3:11, mutta silti profiili näytti hänen olleen viimeksi täällä 20 tuntia sitten. Minun laskujen mukaan olisi 17 tuntia jos kävi aamukolmelta. Kello joko sekoo, galleria joko sekoo tai minun pääni sekoo. Mikään noista kolmesta ei olisi kyllä mitään uutta, ei viimeisin varsinkaan.

Nyt jatkuu ja Tasiksen juomisen lisäksi minä olin täällä galleriassa, pelasin farmipeliä ja kuuntelin musiikkia. Musiikista puheen ollen, minusta Hiski Salomaalla on kaikkien aikojen surkein lauluääni kaikista suomalaisista artisteista. Kuunnelkaa vaikka Lännen Lokari. Ei ihme, että hän oli vain yhden tai kahden hitin ihme. Minä myöhemmin katselin valokuvia naisista joista joko pidän nyt tai olen joskus pitänyt zen-musiikin soidessa taustalla. Siinä on hyvä hetki ottaa huikkaa ja muistella menneitä. Erityisesti Pinjaa, joka näyttää huomattavasti nuoremmalta kuin minun muistoissani. Tietysti aikaa on jo 12 vuotta, joten silloin minäkin olin tietysti nuorempi. Ikäeroa meillä vain vuosi. Minä söin myös karjalanpiirakkaa ja munavoita. Nyt katson elokuvaa Waterworld.

Hyvää illanjatkoa!
Eilen minulla oli tekemistä ja eilen oli mukava päivä kotona ja blogin kirjoitan joka päivä ja kotona kirjoitan toisen blogin jos ehdin ja eilen olin aamupäivän kotona ja söin aamupalaa ja katsoin samalla telkkaria ja kuuntelin radiota ja sitten menin vanhemmille syömään lounasta ja lähdin sitten vanhemman siskon luokse siivoamaan ja siivosin olohuoneen ja pesin ikkunat, vein matot ulos, imuroin ja moppasin lattian ja toimme matot takaisin ja imuroin säkkituolien pohjat ja siivoamisen jälkeen menin vanhemmille syömään iltapalaa ja sitten menin pyörälenkille nepenmäelle ja kuvasin siellä vähän maisemaa ja vähän itseäni ja menin sitten kotiin valmistelemaan nukkumaanmenoa ja kuuntelin SANNIN musiikkia deezeristä ja radiosta kuuntelin myös musiikkia muilta artisteilta ja SANNIN musiikki tuo minulle hyvän mielen päivääni ja SANNIN musiikista kuuntelin vahinko, 2080-luvulla, trampoliini, prinsessoja ja astronautteja, kakara ku cara, ku kanye kanyee, sotke mut, supernova, LELU ja SANNI ja hän on minun lempilaulaja ja minun lempiartisti koko elämäni ajan ja juttelin tyttöystäväni kanssa facebookissa ja whatsAppissa ja hän on minun tuleva kihlattuni ja vaimoni ja nyt minun tyttöystävä ja seurustelemme edelleen ja seurustelusuhteemme on ihanaa ja aitoa rakkautta ja en halua lopettaa meidän suhdetta hänen kanssaan ja hänen äitinsä sanoi että minä olen tyttöystävälleni parempi poikaystävä kuin joku muu poika ja minulla on tunteita tyttöystävääni kohtaan edelleen ja kihlattuni haluaa kanssani kihloihin vuonna 2018 huhtikuussa ja meidän seurustelu on hyvääja taivaallista ja suhteemme menee nopeasti ja hyvin ja kohta menen nukkumaan koska minua väsyttää ja ennen sitä käyn instagramissa lisäilemässä kuvia ja koulukaverini kanssa olen edelleen hyvä ja kiva kaveri ja hän ei vihaa minua koskaan ja meidän kaveruus kestää pitkään ja hän sanoi että voidaan olla kavereita ja hänelle sanoin että minäkin lisäsin instagramiin kaksi hissiteinipeilikuvaa ja olisi kiva jos seuraisit minua instagramissa ja tykkäisit niistä kuvista ja hän hyväksyi kaveripyyntöni facebookissa lauantaina ja hän on minun kaveri Peltolan kouluajoilta ja hänelle olen ikuinen ja paras kaveri ikuisesti ja pysyvästi ja hän on minun trampoliini ihan vaan kaverina.

Johtaja_JurmuEi saatana.Luonut: Johtaja_JurmuSunnuntai 23.07.2017 20:34

tähtimysJess!!Luonut: tähtimysSunnuntai 23.07.2017 18:46

Viikon tai koko kesän paras uutinen. Diiva on tiine Bokerista!
Mä oon niin mammalomalla ens kesänä!

Katjan kanssa kisahommia aloitettu. Ihan ok tamma 4kk tauolta. Nyt vaan startteja lisää että saa vanha itsestään enemmän irti. Ja joku muu kuskiksi 😁😂

Sippura junnaa paikallaan. Kohta on varmaan pakko pakata tamma autoon ja ajaa Tampereelle että löytyisi joku vika??? Menee järki, elämä ja rahat tuon kanssa kun ei vain edisty suuntaan tai toiseen.

Nipa siemennettiin nyt viimeistä kertaa. Jos ei ole tiine, on tamman kohtalo sinetöity ja tamma lähtee kuoppaan syksyllä. On jo 17v hankala saada tiineeksi ja kuntokin hiljaa heikkenee eli ei tämä käyttö hevonen enää ole.

Toisin kuin Lulu. Tamma viihtyy Kokkolassa yp ja opettaa Jenskua ratsastamaan. On se likalle pinnaa saanut koulutettua jo hyvin 😂 16v ja kinnerpatit jne jäykkyyksiä mutta kyllä tamma välillä vilahtelee pätkiä kuin ennen vanhaan ja välillä ratsastus on kuin tanssia isolla latvianhörhöllä. Hyvä että näin järjestyi.

Oripojat voi laitumella paksusti. Toki tuossa emäntää jo rissasin et tarttee alkaa tuunausta miettimään kun ei saa poikaa markkinoille saakka. KassoKassoo kuinka käy. 😎

Johtaja_JurmuPassiivilouskutinLuonut: Johtaja_JurmuSunnuntai 23.07.2017 18:45

En tiijä, passiivisäteilijää olis mukava viritellä pitkästä aikaa 👌 Loota 22L ja säteilijään (+200g) =600g niin tulis näppärä 19,7hz viritystaajuus :P

Grazyman_89Päivän jututLuonut: Grazyman_89Sunnuntai 23.07.2017 18:41

Heräsin siinä 12 jälkeen ja siitä lähtien olen ollut netissä kokoajan ja sit yks nainen ehotti että alatko hänen kanssa että voin muuttaa samaan kaupunkiin minun kanssa minä vastasin että okei.vähän olutta haluais juoda mut ei ole nyt rahaa yhtään ehkä myöhemmin tällä viikolla tulee rahaa jos saa kaupat lyötyä lukkoon siinäpä se ja nyt alkanut paleleen mutta ei ole kuitenkaan kuumetta.

Kuunsilmä<3Luonut: KuunsilmäSunnuntai 23.07.2017 18:39

Näillä se tankki pysähtyyKuten edellisessä jaksossa kävi selväksi, noin 170 miljoonan asukkaan Neuvostoliiton hyökkäys 3,7 miljoonan asukkaan Suomen kimppuun ei lähtenyt käyntiin ollenkaan niin hyvin kuin bolsevikkijohto ja suurin osa maailman muistakin johtajista odotti. Oliko tästä syyttäminen/kiittäminen suomalaisia vai neuvostoliittolaisia, päälliköitä vai tavallisia rivimiehiä? Vähän kaikkia näistä, todennäköisesti kuitenkin vähiten itänaapurin rivimiehiä. Suurimmat tekijät olivat Stalinin aiempien vuosien vainoharhaisuus, sekä sotaan lähdettäessä neuvostojohtajien ylimielisyys suomalaisia kohtaan ja piittaamattomuus omien joukkojen suhteen. Diktaattorien ikuisuusongelma on, että pätevimmät alaiset eivät yleensä ole niitä kaikkein vaarattomimpia omaa valta-asemaa ajatellen. He ajattelevat paljon, missä on aina riski että päähän juolahtaa sopimattomia ajatuksia, mikä taas voi johtaa haastavaan käytökseen. Mikäli he tietävät oman pätevyytensä, heillä on ikävä taipumus kunnianhimoon. Tilanne on tämä myös armeijassa, joten asian tiedostava Stalin päätti säästää uskollisimmilta vaikuttavat upseerit ammattiosaamisen kustannuksella. Hyvin merkittävä osuus parhaista komentajista siis teloitettiin.

Neuvostoliiton hyökkäystä johtivat siis upseerit, jotka olivat taipuvaisia mielistelemään poliittisia johtajia ja uskoivat sotilaidensa massavaikutukseen enemmän kuin esimerkiksi tehokkaaseen työnjakoon eri aselajien välillä. Talvisodassa tämä strateginen laiskuus kostautui ensimmäisen kerran, Puolan valtauksessa ja Kiinan rajalla japanilaisia vastaan se vaikutti vielä toimivan. Mutta tarkastellaanpa sitten suomalaisia ja meikäläistä armeijaa. Paljon puhutaan talvisodan hengestä ja talvisodan ihmeestä, mutta olihan talvisodan henki oikeastaan sinällään ihme. Sisällissodasta oli noin 22 vuotta, ja vain muutama vuosi takaperin pinnalla olivat Lapuan liike ja Mäntsälän kapina. Kaikesta huolimatta vasemmisto, oikeisto ja kansalaissodan molempien osapuolten veteraanien lapset yhdistyivät puolustamaan tätä tasavaltaa, joka ei ennen joulukuuta 1917 koskaan ollut itsenäinen valtio. Sodan tuloksena syntyikin ainakin hetkellisesti yhtenäisempi suomalainen kansa kuin milloinkaan aiemmin historiassa. Tämän mahdollisti se, että maamme vasemmisto oli menettänyt pääosin uskonsa Neuvostoliiton ideologiseen puhtauteen, kun se solmi hyökkäämättömyyssopimuksen äärioikeistolaisen Saksan kanssa ja ne hyökkäsivät aseveljinä Puolaan. Lisäksi monet suomalaiset kommunistit olivat pitäneet esikuvinaan niitä Neuvosto-Venäjällä johtoasemissa olevia suomalaisia, jotka katosivat Stalinin puhdistuksissa.

Suomen suuret puolustusvoitot alkoivat oikeastaan siitä, kun oltiin ensin vetäydytty 5. joulukuuta päätaisteluasemiin Mannerheim-linjalle, joka kulki keskeltä Karjalankannasta. Taipaleen taistelussa Laatokan rannalla eräs puna-armeijan hyökkäys jätti vain tunnissa tuhat kuollutta neuvostosotilasta jäälle. Lähempänä Suomenlahtea linja oli vielä rakennettu vielä vahvemmaksi, Summassa oli 41 vahvistettua betonibunkkeria, joita vastaan venäläiset joutuivat hyökkäämään. Heidän tykistönsä ampui mielikuvituksettomasti pitkiä ja laajoja keskityksiä vaivautumatta tiedustelemaan vihollisen asemia, minkä pohjalta olisi voitu suunnitella tulivalmistelut mm. yhdessä ilmavoimien kanssa. Samoin jalkaväki ja panssarivaunut pelasivat ikään kuin omaa matsiaan ja etenivät erillisinä massoina. Jalkaväki menehtyi konekiväärituleen piikkilankaesteiden lomassa, eikä pystynyt näin suojaamaan panssareita lähitaistelussa. Vaunut pääsivät kyllä suomalaisten puolustuslinjojen sisään, mutta lähelle päässeet sotilaat tuhosivat ne Molotovin cocktaileilla, kasapanoksilla ja vaikkapa telaketjuihin työnnetyillä sorkkaraudoilla. Tyypillisestihän panssarivaunun miehistö pelkää eniten tilannetta, jossa sisään lentää polttopullo eikä pääse ulos.

Todennäköisesti sodan kuuluisin ja koko sen symboliksi nostettu taistelu käytiin pohjoisempana Suomussalmen alueella. Siellä kaksi punadivisioonaa sai tehtäväksi edetä villin suomalaisluonnon läpi Ouluun ja katkaista maa kahtia, jonka jälkeen Lapin valloitus kävisi sutjakkaasti. Tähän Kainuun hyökkäykseen neuvostovaltio keskitti kaksi divisioonaa eli yhteensä luokkaa 50 000 taistelijaa, joita vastaan Suomelta liikeni vain noin 11 000 miestä. Hurjasta alivoimasta huolimatta onnistuimme pysäyttämään pieniä maalaisteitä edenneet armeijat ja katkaisemaan myös niiden paluureitin. Vaikka suuri osa marssineista venäläisistä/ukrainalaisista pääsi lopulta pakenemaan, vähintään 20 000 kohtasi loppunsa erityisesti Raatteen tiellä tammikuun ensipäivinä. Suomalaisia kuoli vain reilu 700, eli kaatunutta suomalaista kohti menehtyi noin 30 vastapuolen pelaajaa.

Menestyksestämme tässä taistelussa tuli niin klassinen osa talvisodan ihmettä, että sitä on usein siteerattu ulkomaisissa sotilasakatemioissa esimerkkinä siitä, mitä hyvin johdetut ja innovatiiviset joukot voivat saavuttaa ylivoimaistakin vihollista vastaan. Tällaiset taistelut olivat kultaa kotimaisen propagandan tuotannossa, jota vielä osaltaan helpotti punamultayhteistyö. Kaikki lailliset puolueethan olivat yhteisrintamassa talvisodassa, eikä kirkon rooliakaan sovi unohtaa. Neuvostoliitto oli lähtökohtaisesti uskonnonvastainen valtio, Suomi taas paljon vakavammin luterilainen kuin nykyään. Tämä antoi niitä kuuluisia uskonsodan säväyksiä, joiden voimaan voi aina luottaa.

Täällä on kaikki
100 vuotta suomalaista tarinaa

turol[Ei aihetta]Luonut: turolSunnuntai 23.07.2017 16:43

Tätäkään yriteliäisyyttä ei ole aidosti koulussa ja luokanvalvojan joka tuli tilalle toinen lähti...

Ouluun opettamaan....

Ja Uusi opettaja sitä hän ei halua siintä syystä siis tukea minua tämä ei johda työllistymiseen tämä siintä maksaa veroja...

Tienaaminen toimeentulo veronmaksu on erityistaitojen siis opettamisen peruste nämä tapaukset ei siihen suuntaam siis ohjaudu...

Hylly 1988-89 tehty Piippolassa Käsi Ja - Taideteolisuusoppilaitos täyttyy uudelleem lakata pinta on kulunut vähän ....


Ja siintä syystä...
Uusi opettaja aloitti minun mahdollisuuksiani siis rajoittavat toimet tätä ei voinut hyväksyä....

Rehtorin kanssa otti minun töitäni pois pirustuksen luokasta taidetta jota ei voida näyttää....

Maaherralle joka tulisi kouluun kuusijuhlaan vieraana jossa tiivistyi tämä syytös olen liian erinlainen jotta tämä voitaisiin sallia tapahtuvaksi..

Toinen välikohtaus oli Piirustuksen opettaja löysi...

Saku.n ammattikoulujen välisen valtkunnalisen siis kulttuuri tapahtuman ilmotautumislomakkeet....

Roskalaatikosta siintä syystä ristiriitoja oli niin monia siinä koulussa...

Grazyman_89TyttöystävähakemusLuonut: Grazyman_89Sunnuntai 23.07.2017 16:43

ainakin 20kertaa Seksiä päivässä,etkä nipota turhista Ja juot mun kanssa kaljaa

Ruusukas[Ei aihetta]Luonut: RuusukasSunnuntai 23.07.2017 16:11

1. Millaiset olisi unelmiesi treffit?
- yllätykselliset, kiinnostavan ja mukavan ihmisen seurassa.

2. Tykkäätkö värikkäistä vaatteista?
- rakastan niitä!

3. Mitä teit puoli tuntia sitten?
- veikkaanpa että istuin tässä dataamassa.

4. Uimapuku vai bikinit?
- uimapuku.

5. Hame vai mekko?
- ei kumpikaan, vaan housut.

6. Oletko saanut sakkoja koskaan?
- olen.

7. Seksikkäin ammatti?
- vanginvartija.

8. Oletko rasisti?
- parempi pittää leipäläpi kiinni tästä asiasta.

9. Oletko hellyydenkipeä?
- joskus vähäsen.

10. Tuletko helposti merisairaaksi?
- en koskaan.

11. Minkälainen on ollut elämäsi pahin krapula?
- ns. henkiset darrat ovat toisinaan yhtä helevettiä.

12. Minkälainen on ollut ikimuistoisin ryyppyreissusi?
- niistähän ei puhuta.

13. Minkä värisiä vaatteita sul on eniten?
- kirkkaita värejä ja mustaa.

14. Mikä on inhottavin sairaus?
- kait se on joku veneerinen. HIV, syfilis, klamydia, neekerisankkeri, mitä nuita nyt on. mutta kyllä ihan tavis mahatautikin osaa pahimmillaan tehdä olon aika julumetun vistoksi.

15. Cheek vai Elastinen?
- en kuuntele kumpaakaan artistia.

16. Mikä oli unelma ammattisi pienenä?
- vissiin elukkalääkäri tai sairaanhoitaja. semmosena 3-vee nappulana olisin halunnut TURISTIKSI, että suapi matkustella. vaikka sehän nyt ei ole oikeesti mikkään ammatti. :)

17. Saatko paljon katseita kadulla kulkiessasi?
- no enpähän nyt tiiä.

18. Oletko enemmän positiivinen vai negatiivinen ihminen?
- eka. positiivisuus kunniaan!

19. Tykkäätkö kasvisruuista?
- tykkään.

20. Kuinka monet kengät sulla on?
- ainaskin 13 paria, ja kaikkia en edes käytä.

21. Lempikirjailijasi?
- Jarkko Laine, Anna-Leena Härkönen, Juice Leskinen ym.

22. Luetko elämänkertoja?
- luen toisinaan. Nancy Spungenin, Sid Viciousin, Irwin Goodmanin, Tony Halmeen ja Klinu Loikkasen elämäkerrat jäivät mieleen.

23. Mistä järkytyit viimeksi?
- eräästä henkilökohtaisesta asiasta.

24. Elätkö rauhallista vai vauhdikasta elämää?
- päivästä riippuen. paljon molempia!

25. Ketä julkkista muistutat eniten?
- Matti Nykästä varmaan, ollaan vähän sellaisia adhd-tyyppejä. by the way, tein kerran yhen "testin" netissä, että kuka suomalainen legenda olisit. ja Nykäs-Mattihan sieltä vastaukseksi tuli :)

26. Ketkä kolme on mielestäsi mielenkiintoisinta julkisuuden henkilöä?
- Vesa Jokinen, Jörn Donner sekä jo edesmennyt Tony Halme.

27. Koska viimeksi vietit oikein hauskan päivän ja millainen se oli?
- viime viikolla vietimme aikaa meijän oman väen sekä hyvän ystävän kanssa. pelattiin pelejä, laulettiin ja syötiin kaikkea hyvää.

28. Sähköposti vai etanaposti?
- mikä on etanaposti?

29. Koska viimeksi söit kalaruokaa?
- tonnikalasalaattia eilen illalla.

30. Mikä on tämän kesän suosikki jäätelösi?
- salmiakki, Kismet tai Marianne.

31. Suosikki kauppasi?
- en osaa nimetä yhtä. jokin, jossa on paljon valinnanvaraa.

32. Käytätkö verkkopankkia?
- en.

33. Milloin tunsit viimeksi kipua?
- tänään löin vahingossa sormeni tuolin selkänojaan. mut ei se kauan sattunut :)

34. Tykkäätkö taikatempuista?
- en perusta.

35. Onks sulla hyvä vastustuskyky vai sairastutko helposti?
- erittäinkin hyvä vastustuskyky. en ole ollut kippeenä ainaskaan neljään vuoteen.

36. Onko suomen kesä liian lyhyt mielestäsi?
- kyllä on! ihan liian lyhyt. kesät männöö ohi niin äkkiä!

37. Tuletko toimeen omillasi?
- kyllä.

38. Juotko energiajuomia?
- en koskaan.

39. Poltatko ja mitä merkkiä?
- yäk, en.

40. Luetko sarjakuvia?
- joskus tosi harvoin, paras on Näkymätön Viänänen.

41. Pidätkö kesällä sukkia?
- kyllä, jos on kengät jalassa. mutta sisällä olen monesti kesäisin ihan paljasvarpaisillani, jos tulee hiki.

42. Paras suklaa merkki?
- fazerin vadelmajogurttisuklaa ja sitruunajogurttisuklaa. tumma suklaa on kanssa hyvvee.

43. Onks sul kotona paljon kukkia tai kasveja?
- ei ole, eivät pysyis mulla hengissä. en oo kukkaimmeinen.

44. Miten suhtaudut negatiiviseen kritiikkiin itsestäsi, jos joku suoraan sanoo?
- annan mennä toisesta korvasta sissään ja toisesta ulos.

45. Koska kävit viimeksi shoppailemassa?
- siitä on jo aikaa.

46. Koska joit viimeksi kunnon kännit?
- valitettavasti en muista. ei oo voinu pahemmin kännejä vedellä.

47. Kaunein sana?
- viattomuus.

48. Rumin sana?
- vittupää.

49. Onks sul onnennumeroa?
- 24

50. Minkä kysymyksen kohdalla alkoi vastaaminen kyllästyttää?
- ei alakanu ollenkaan, kivahan toi oli vastailla :)

Ruusukas[Ei aihetta]Luonut: RuusukasSunnuntai 23.07.2017 15:54

ViikinkityttöHuumesanastoa yms.Luonut: ViikinkityttöSunnuntai 23.07.2017 15:23

Tämän listan ohella sanon, että älkää ihmiset IKINÄ sekaantuko koviin huumeisiin. Ne tuhoavat elämän ja vievät ennenaikaiseen hautaan. Päihteettömän elämän puolesta!!

"Vedä käteen, älä suoneen."

A

A = amfetamiini,
adam = ekstaasi (MDMA), ecstasy
afga = afganistanilainen hasis,
aine = huume,
amfis = amfetamiini

B

bag = huumausainepaketti,
bad trip = huono LSD-matka,
biitti = hasispala,
biltsi = hasis
blandis = sekoitus,
blomsteri = amfetamiini, jolla omenankukan tuoksu,
bose/jäädä boseen = jäädä kiinni

C

C = kokaiini
clean = huumeista puhdas
cocis = kokaiini,
coke = kokaiini,
crack = poltettava kokaiini

D

Dami = Amsterdam
dicco = tinneri
diileri = huumekauppias
dulla = hasis
dynamiitti = voimakastehoinen aine

E

E = ekstaasi
eemeli = ekstaasi
ehta/ekta = aito aine
ellu, emppu, esso = ekstaasi
emme = amfetamiini
essi = ekstaasi = elämä
eve = ekstaasi (N-etyyli-MDA), ekstaasi nimetään myös tabletin mukaan, esim. Mersu

F

fakki/jäädä fakkiin = jäädä kiinni
fantasy = ekstaasi (N-hydroksi MDA)
femis = femmetraliini
fibat = katso sävärit
fiilari, fiilis = olotila
fikti (vikti) = vaaka
fixi = huumausainepistos
fixeri = piikkinarkomaani,
flash back = takauma, jälkitila
flea = ekstaasi (N-hyfroksi MDMA)
fuula = valeaine
fysari = jälkitila
fyffe = käteinen = raha
fymi = hasis
fytska = hasis

G

gee = gramma
gold dust = kokaiini
good trip = hyvä matka (LSD:n käytöstä)

H

H = heroiini
halleluja = LSD-tabletti
hallu = hallusinaatio
happo = LSD (LSD nimetään myös paperin kuvion mukaan)
hasa = hasis
heikki = 100 grammaa
heinä = marihuana
heittää = myydä
hekto = 100 grammaa
hepo = heroiini
high = hyvä olotila huumeessa
hidas = heroiini
hiha = käsivarren laskimo
hillo = raha
hintsu = heikko; raha, hinta
hoitaa = varastaa, järjestää
horsa, horse = heroiini
hynä = raha
hätänen, hätäri = tinapaperipiippu, esim. tupakka-askin foliosta taiteltu

I

impata = haistella
imppaaja = haistelija
imppari = haistelija
imu = hasisannos
imupaperi = LSD-paperi
imuroida, imutella = polttaa hasista

J

jarru = heroiini
jepari = poliisi
jointti = marihuanasätkä
joutua/ jäädä koukkuun = tulla riippuvaiseksi
junk = huume
junkie = käyttäjä
jysäri = päänsärky
jytää = aine vaikuttaa
jälkifiilis = jälkkäri = jälkitila
jäädä fakkiin = jäädä kiinni

K

kakku = hasislevy; vankeusrangaistus
kalikka = lääkekapseli
kalvi = ilmiantaja, tiedottaja
kama = huumausaine
kanuuna = kertakäyttöruisku; päänsärky
kapu = lääkekapseli; poliisi
kapula = lääkekapseli
karstapaukut = ”jätepiipullinen”
kastua = jäädä kiinni
keltis = keltatauti (= maksatulehdus)
kingi = joukon johtaja
kioski = huumeiden myyntipaikka
kipeä = vieroitusoireesta kärsivä
klick = injektoitu annos, otetaan klicksit
kniipata = pistää suoneen
knark/knarkkari = narkomaani
koka, kokis = kokaiini
kokkeli = kokaiini
kopukka = heroiiini
koukku = huumeriippuvuus
krääsä = huume, yl. injektoiva
kuivilla = aineesta erossa
kusettaa = huijata
kylmä kalkkuna = heroiinin vieroitusoireet
kypykkä = 10 grammaa
kyttä = poliisi
kyttäfiilis = poliisinpelko
kyykkä; ottaa kyykkää = tapa polttaa hasista tai crackiä ämpärissä
kärytä = jäädä kiinni
kääntää = varastaa
köntti = peräsuolipakkaus
Köbis, Köbä, Köpä = Kööpenhamina

L

langari = huumeiden välittäjä
lappu = LSD-annos
laulaa = vasikoida, tiedottaa
liba = libanonilainen hasislaatu
litku = huumeliuos
lomgit = vieroitusoireet (paluumuutajien käyttämä sana)
the love drug = ekstaasi (N-hydroksi MDMA)
lumi = kokaiini
lusia = nokkia, istua vankilassa
luukku = huoneisto, huumeen myyjä
luukuttaa = myydä
lyödä = injektoida huumeita
läpilyönti = tablettien suodattamista
lätkä = hasislevy
läävä = asunto, huoneisto

M

M = morfiini
mari = marihuana, maris
meska = meskaliini
metri = 10 viivaa, 1 ml
mix = sekoitus
mofa, mopo = morfiini
morfa, morkku = morfiini
muheva = hasis
mutka = ase
muuli = toimeksiannosta salakuljettava
myrkky = huumepoliisi
myssyt = hasisannos
mömmö = tabletti
möyhy = hasis

N

namu = huumetabletti,
narkkari, narc, narkki = narkomaani
napata = ottaa, käyttää huumeita
nauha = velka, ”otin nauhalle”-otin velaksi
nenät = huumeen käyttö nuuskaamalla,
nipsiä = ottaa/ käyttää aineita
nokat = huumeiden käyttö
nollaykkönen = 0,1 g nuuskaamalla
nopea = amfetamiini

O

ohari = ohiveto, petos kaupassa, ohimarssi
oili = hasisöljy
opa = ooppiumi

P

paakkelsi = vapausrangaistus
palaa = jäädä kiinni,
pallo = vapausrangaistus
paki = pakistanilainen hasislaatu
pamahtaa = aine vaikuttaa
pami = diapam-tabletti
paukkua = jäädä kiinni
paukut = polttokerta hasista
pelti = heroiinin polttofolio
pesola = putkivaaka
piikki = huumeruisku
pikku-pomo = pieni välittäjä
pilkku = hasis
pilvi = hasis
piri, pirna = amfetamiini
poka = ostaja, kohde, käyttäjä,
polakka = heroiini
polle = heroiini
pommi = nieltävä amfetamiiniannos, jauhe kääritty paperiin palloksi
pulveri = jauhemainen huume- ei hasis
putki = laskimo; ase
pykälä = viiva = 1/10 ml ruiskussa
pörri = amfetamiini; pörrätä = käyttää huumeita

R

rata, jäädä radalle = jatkaa käyttöä
reflat = vieroitusoireet
reksi = dolorex
ristipää = lääketabletti
roina, roju = suonensisäisesti käytettävä aine
rokko = marokkolainen hasislaatu
ruoho = marihuana
räbä = rätti, josta nuuhkitaan tinneriä
ränni, rööri = laskimosuoni

S

sekoilla = käyttää aineita
siili/ottaa siili = heroiinia suoneen
silumi = putkimallinen hasispiippu,
sininen = 10 mg diapam-tabletti
sivari = siviilipukuinen poliisi
skitso = pelkotila; skitsottaa = pelätä
skoude = poliisi
slurkki = poliisi,
smack = smäkki, heroiini
snagu,-t = pistettävä huumeannos
sniffata = nuuskata huumetta
snow = kokaiini, lum,
spiidi = amfetamiini
subu = subutex (huumekorvaushoidossa käyettävä aine)
sulfa = amfetamiini
svengata = vaikuttaa (aine)
syyhkiä = varastaa
syhky = varkaus
sävärit = aineen suoneen pistämisestä tuleva olotila

T

tabu = tabletti
tavara = huumausaine
teemu = temge = temgesic-tabl. (huumekorvaushoidossa käyettävä aine)
testata = kokeilla huumetta,
tintti = tinct.opii-liuos, oopiumpitoinen yskänlääke
trippi = LSD-annos/ käyttökerta
tukossa = huume- yms. humalassa
tykittää = käyttää huumeita suoneen
tymi = hasis
tötsy,-t = hasisannos,-savuke
tötsytellä = polttaa hasista
tötterö,-t = hasisannos
töötit = kerta-annos suoneen

U

uuno = 0,1 grammaa

V

vallu = valium
valuttaa peltiä = polttaa heroiinia
vasikka = ilmiantaja, tiedottaja, kalvi
vauhti = amfetamiini
vehkeet = käyttövälineet
vespa = vesparax-tabletti (rauhoittava lääke)
vetää = käyttää huumetta
vetää viiva = käyttää huumetta nuuskaalla; ottaa injektioannos
viiva = 1/10 ml ruiskussa
vikti = fikti = vaaka

Ö

överit = yliannostus

Z

zombie = huonossa kunnossa oleva

MërLikainen HeinäkuuLuonut: MërSunnuntai 23.07.2017 14:01

He ovat menneet, jättäneet jälkeensä tahmeat lasit ja tupakantumpit.
Minun työni on tehty, olen irtisanottu.
Menen siis metsään.
Hyvästi.
« Uudemmat -