IRC-Galleria

Etsi blogeja

Toiminnot

Uusimmat blogimerkinnät

« Uudemmat -

LateksisKotirintama 1941–44Luonut: LateksisTorstai 18.01.2018 12:13
Yli kolme vuotta kestäneestä jatkosodasta kaksi ja puoli vuotta vietettiin asemasotavaiheessa. Joulukuun 1941 ja kesäkuun 1944 välillä maamme itäpuolella sijainnut rintama ei juurikaan muuttunut, ja joukot keskittyivät parantamaan ja linnoittamaan asemiaan. Koko itärintamaa ajatellen tämä oli ainutlaatuista, sillä Laatokalta Kaukasukselle levittäytynyt Saksan ja Neuvostoliiton välinen päärintama ehti lainehtia tänä aikana suuria matkoja ensin itään ja sitten länteen. Vastaavasti tappiot olivat etelämpänä kymmeniä, ellei satoja kertoja suurempia kuin meikäläisrintamalla tällä välillä. Sisällissodassa tai talvisodassa ei ollut tällaista pitkää ”seesteistä” vaihetta, jona yhteiskunta olisi ehtinyt totuttautua sodan vallitseviin olosuhteisiin. Vaikka suomalaisten takaraivossa oli aina pelko pommituksista ja varsinkin rajanläheisillä harvaanasutuilla alueilla partisaani-iskuista, miehitys ja itsenäisyyden menetys vaikuttivat kaukaisilta uhilta. Olihan kansalla turvanaan Suomen oma miehitysvyöhyke, joka oli parhaimmillaan parisataa kilometriä leveä. Lisäksi armeijamme oli kasvatettu pohjoismaisittain ennennäkemättömän suureksi, yli puoleen miljoonaan mieheen.

Sota-aikana tuli käytännössä kaikille suomalaisille tutuksi elintarvikepula. Monessa yhteydessä ovat tuon ajan lapset muistelleet, että aina oli enemmän tai vähemmän nälkä. Ongelma oli luonnollisesti erityisen paha kaupungeissa, missä oli vähemmän mahdollisuuksia kasvattaa omaa ruokaansa tai kerätä sitä luonnosta. Mutta kyllä moni city-ihminenkin järjesti asuntoonsa oman sian, ja monesti tilaa löytyi myös tupakan viljelylle. Tee se itse -tyyli oli muutenkin vahvasti muodissa, joten moni väkersi omat perunajauhonsa, saippuansa, jopa kenkänsä. Eräänä taustasyynä oli lähes kaikkien maataloustuotteiden säännöstely, joka toteutettiin elintarvikekorttien avulla. Eri väestöryhmille oli omat korttinsa sen mukaan, kuinka paljon ravintoa henkilön katsottiin tarvitsevan. Pikkulapsille, konttorirotille ja raskaan sarjan duunareille oli kullekin omanlaisensa kortit. Periaatteena oli, että raskas työ vaatii raskaat huvit. Elokuvalippuja ei muuten säännöstelty, mutta valikoima taisi rajoittua pitkälti B-luokan sotaleffoihin ynnä muuhun valtionpropagandaan. Ensimmäinen kortille mennyt tuote oli sokeri ja hyvänä kakkosena tuli kahvi. Kaikkihan me olemme nähneet tuosta ajasta kertovia elokuvia, joissa ihastellaan jos tarjolla on ehtaa kahvia korvikkeen sijasta. Lamppuöljyn puutteen seurauksena moni perhe kyhjötti pimeässä erityisesti maaseudulla. Tietysti samaan aikaan rehotti musta pörssi, jossa kukin pyrki maksimaaliseen voitontuottoon omat tarpeet huomioiden. Yksi tapa oli kerätä paljon tuotteita varastoon ja myydä ne kovalla hinnalla puutteen saavuttaessa huippunsa.

Koska työikäiset miehet olivat pääosin Karjalan taistelukentillä, naiset joutuivat tarttumaan sellaisiin töihin, joissa heitä oli harvoin nähty. Naisia oli ollut jo pitkään tehdastöissä, mutta sodan aikana heidän toimintakenttänsä laajeni mm. metalliteollisuuteen. Johtotehtävät pysyivät kuitenkin edelleen miesten käsissä, sillä heillä oli vaadittu koulutus ja kokemus. Muutenkaan suomalainen yhteiskunta ei ollut tuolloin vielä aivan kypsä naisjohtajille. Laissa oli jatkosodan aikana määrätty työvelvollisuus, joka ulottui pienten lasten äitejä lukuun ottamatta kaikkiin työkykyisiin suomalaisiin. Naisten kunnostautumiseen työrintamalla vaikutti siis muitakin tekijöitä kuin pyyteetön isänmaallinen into, jota myös toki löytyi. Naiset olivat myös kunnioitettavan kekseliäitä ruoanlaitossa minimaalisista raaka-aineista. Esimerkiksi ”lihapullia” tehtiin käristetyistä lanttu- ja sienikuutioista ja lisäkesalaatti saattoi muistuttaa enemmänkin karjan rehuannosta. Myös jälkiruoissa oli omat niksinsä, kun sokerista oli pulaa ja hunajaa ei ollut useimmilla ollenkaan. onneksi jonkinmoista siirappia sai keittämällä kuorittuja sokerijuurikkaita, ja tarvittaessa ruokia voitiin makeuttaa myös porkkanoilla, lantuilla, nauriilla tai imeltyneillä perunoilla. Tässä vinkkiä teille, jotka haluatte järjestää halvalla lapsen seuraavat synttärit!

Talvisota tunnetaan yleisesti koko Suomen kansan yhdistäneenä koitoksena, yhteiskuntaluokasta ja poliittisesta kannasta huolimatta. Jatkosodan aikana valtio halusi totta kai pitää tämän laajan isänmaallisen hengen pystyssä. Yhtenä nykypäivänäkin tuntuvana seurauksena oli ammattiyhdistysliikkeen nousu tasavertaiseksi neuvottelijaksi työmarkkinakysymyksissä. Lisäksi hallitus antoi tukensa kaikenlaiselle yhdistystoiminnalle, joka tähtäsi humanitääriseen apuun ja luokkarajojen häivyttämiseen. Näin pyrittiin hälventämään epäluuloa ja vastustusta, jota äärioikeistolaisen Saksan rinnalla käyty hyökkäyssota maailman johtavan kommunistisen maan alueelle aiheutti suomalaisessa vasemmistossa. Kaikki nämä sovittelutoimet eivät voineet tehdä tyhjäksi sitä vaikutusta, jonka aina vain pidentyvä ja yhä todennäköisemmin maamme tappioon johtava sota aiheutti. Tämä näkyi esimerkiksi kirjallisuudessa. Kun välirauhan aikana markkinoille saatiin paljon patrioottisia ja taisteluhenkisiä kirjoja, jatkosodan loppupuolella teksteistä heijastuivat yhä ristiriitaisemmat tunteet. Ja kotimaisen kirjallisuuden henki tuntui 1941–44 erityisen vaikuttavana, koska ulkomaisia kirjoja ja taidetta ei oikeastaan ollut saatavilla.

Maamme sisäpoliittinen kuvio näytti aika erilaiselta sodan lopussa kuin sen alussa. Äärinationalistinen puolue nimeltä Isänmaallinen Kansanliike (IKL) näytteli merkittävää osa Rangellin hallituksessa vuosina 1941–43. Sodan lopulla he joutuivat syrjäytetyksi oppositioon ja samalla alkoivat saada niskaansa tiukkaa kritiikkiä, kun heidän ajamansa politiikka lupaili suomalaisille yhä mustempaa tulevaisuutta. Syyskuussa 1944 solmitun välirauhansopimuksen ehtojen nojalla perusteella IKL lakkautettiin lopullisesti. 1943 valittu niin sanottu toinen Risto Rytin hallitus valitsi pääministerikseen Edwin Linkomiehen ja otti tavoitteekseen Hitlerin leiristä ulosmurtautumisen ja rauhan Stalinin kanssa. Tuon hallituksen aikana Risto allekirjoitti Ryti-Ribbentrop-sopimuksen, jossa hän sitoutui omissa nimissään siihen, ettei Suomi tee erillisrauhaa Neuvostoliiton kanssa. Muotoilu oli tarkoin mietitty siten, ettei sopimus velvoittanut Suomen valtiota olosuhteiden muuttuessa.

Mahdollisesti vähimmälle huomiolle Suomessa jäänyt jatkosodan ilmiö oli kotimainen vastarintaliike. Tämä on toki siinä mielessä ymmärrettävää, ettei sen laajuutta voida edes verrata fasististen hallintojen kotimaisiin vastustajiin Saksassa ja Italiassa. Monelle ulkomaalaiselle on varmasti vaikea käsittää, miten vallanpitäjät kohtasivat niin vähän aktiivista vastustusta maassa, joka oli 25 vuotta aiemmin jakautunut verisesti kahtia vasemmiston ja oikeiston kannattajiin. Meidän ”vastarintataistelijamme” olivatkin lähinnä todellisia kommunisteja vahvistettuina pienellä joukolla sosiaalidemokraatteja. Homma alkoi erinäisten lehtisten avulla käydyllä informaatiosodalla ja laajeni pikkuhiljaa sabotaaseiksi esimerkiksi suomalaisia sotilaskohteita, rautateitä sekä energiainfrastruktuuria vastaan. Salamurhia tai muita aseellisia hyökkäyksiä ihmisiä vastaan täällä ei harrastettu. Vastarinnan polttavin piste oli Tampere, jossa toimi puolitoista vuotta nuorista koottu ryhmä. Jostain syystä minulle tulee ensimmäisenä mieleen nykyinen äärikansallinen Suomen vastarintaliike, vaikka sen ideologia onkin melko päinvastainen. Jatkosodan vastarintaliike auttoi myös Neuvostoliitosta lähetettyjä desantteja, mikä on häiritsevä ajatus, kun samaan aikaan partisaanit tekivät rajan lähellä raakoja iskuja suomalaisia siviilejä vastaan.


100 vuotta suomalaista tarinaa

Boy96Luonut: Boy96Torstai 18.01.2018 11:28

I played table tennis for the first time at a South Bronx basement in February 1971, once the sport was known as Ping-Pong and my competitor was a gangly adolescent wearing a perm and bell-bottoms. Two months later, a United States Ping-Pong team was encouraged for a weeklong visit to China, which helped restore relations between the countries and elevated the game's status.

=> Best Ping-pong paddle here: http://bestpingpongpaddles.com

I played with intermittently for another four years before I was 12. Then life intervened, and I required a 36-year hiatus in the table. During my absence, the game turned into a star pastime and emerged from the basement.

However, within a midlife crisis last April, I stumbled on a tour of New York City's table tennis haunts, seeking to build street cred and master the game. Little did I know that I would come to be educated by George Braithwaite, known as the Chief, who had been a member of the American "Ping-Pong diplomacy" delegation 40 decades ago.

ping-pong-paddle.jpg

My first stop was the North Brooklyn Table Tennis Alliance. The alliance is just two men who want each other: one has a backyard and the other owns a desk, the latter being Alex Hansen, an Englishman who gave me my first formal lesson. Together, they conduct a grass-roots table tennis training camp and are decided to participate in the sport's reawakening. No pretension just spreading the word that is fantastic.
Despite delays brought on by stray shots which landed in heaps of yard clutter, Hansen taught me the basics of an undercut serve. I proceeded side to hit shots. The lesson was officially over when Philip Eichhorn entered his backyard and inadvertently stepped on the only ball. But for a $15 lesson, I developed a serve and fulfilled two people to perform, assuming one of us brings another chunk.

Last July I started lessons with Paul David, a top-flight player from Guyana, at Spin New York, the Las Vegas of table tennis with waitresses in miniskirts and blaring music. I seemed to be the only person in the area who wasn't hip. Or texting. While playing. Still cheaper than a buying a Vespa scooter or having an affair, my midlife crisis was becoming surprisingly pricey. 1 hour with David cost $50, and $20 for your table lease.

I discovered the way to spend a fortune on gear like throw components: blade (straight or flared grip) and rubber, the cement to bind them and special cleaners. It appears the more expensive the paddle, the more work it takes.

In Bestpingpongpaddles. com, I bought a preassembled version on sale. No cutting or gluing the rubber. I tested it in my friend Ken Greenfield's dining room. We all had room for any sort of backswing, but my $60 paddle was worth every penny since the ball trapped on the rubber for a split second, giving me a huge benefit in spin and control and ping pong tables reviews.

It was time to Check my new paddle in the New York Table Tennis Federation, a no-nonsense downtown team nearby Canal Street off Broadway where I played with a Frenchman, Jean-Philippe Kadzinski. I didn't win any points but I lost to a leading local player.

Everyone I met preached this sport's rewards, citing studies which it encouraged physical and psychological health. My boss, Bob Mankoff, the cartoon editor of The New Yorker, said it enhanced immersion and hand-eye coordination. "And it keeps you busy, even if it's simply to pick the balls up," he explained.

Mankoff is serious about table tennis, dispensing advice: "A fantastic player, such as in chess, programs a couple of shots in advance." That made no sense initially. Why plan up to now when I cannot return his function?Last October I played my first tournament, on a concrete table at Gulick Park on the Lower East Side. I dropped in the semifinals and outside of this money by two things, which I still replay in my head.

450px-Mondial_Ping_-_Men%27s_Singles_-_Round_4_-_Kenta_Matsudaira-Vladimir_Samsonov_-_38.jpg

A month after, I ventured into the Polish and Slavic Center at Greenpoint, Brooklyn, a hangout for exceptional players. I had been thrown out until I hit one ball. Things went door in the Polish and Slavic Center Cafeteria, where I polished off a dozen cheese pierogi.
After a suggestion from a friend of a friend, I then showed up in a key center in Chinatown where, I had been advised, that the world's best test each other's mettle and bet. I found that the tucked-away entrance to this G-rated battle club graced with a doormat that stated, "Leave." I was unable to decipher the club's secret knock.

During my travels, I kept hearing about a Hall of Famer known as the Chief, who now runs the program at Sportspark on Roosevelt Island. In November, oblivious of his place in history, I requested him to coach me. Since the 40th anniversary of this China trip approached, the Chief eventually told me the story.

I am still losing, but am sometimes enjoying some Forrest Gump-esque rapid-fire exchanges. Last month, I returned to competition, a round-robin tournament at Spin best ping pong robot. After losing seven matches in a row, I refused to play a guy wearing a uniform with bogus patrons along with the flag of the Eastern bloc country. I announced to the group, a lot of whom didn't speak English, this was the last they would see of me. I announced to my wife that she had married a quitter.

But I recently returned to lessons together with the Chief. I am confident he'll bring me into the promised land, wherever that is.

MiittisKääretorttu.Luonut: MiittisTorstai 18.01.2018 08:03

Viikko taas mennyt hurjan nopeasti. Huomenna on taas perjantai. Olen lähdössä taas lomille. Poikaystävän luokse taas.
Viikon päästä synttärit. Teen taas kakun niin muut asukkaat saa syödä sitten iltapalalla.
Teen hienon kakun.
Mulla on verikokeet tänään. Tuossa kymmenen jälkeen. Pitää ajoissa lähteä kävelemään sinne. Lähden tuossa aamupalan jälkeen niin kerkiän.
Kokkiryhmä on tänään myös iltapäivällä. Mulla on jälkiruoka. Pääsen tekemään kääretorttua. Nam. Varmasti tulee hyvää.
Ihanaa kun on taas hyvä olo. Saa nähdä alkaako ensi viikolla olla silleen että ahdistus iskee. No jos iskee niin otan vaan sen rauhottavan.
Se auttaa siinä tilanteessa.
Pitää myös siivota tänään. On siivous päivä. Eilen mä siivosin osan kämpästä kun tulin töistä. Nyt ei sitten ole tänään niin kauheasti siivottavaa. Jatkan siivoamista kun pääsen verikokeista.
Join aamukahvit äsken. Nyt olen täysin hereillä.
Kiitos kulta katriina kahvin. Paras kahvi.
Katsoo jos huomenna tarjoan poikaystävälle pizzan.
Ja itselle jotain ruokaa.
Meillä on aina tapana perjantaisin hakea jostain pizzaa tai kebabia.
Iltaruoka.
Käymme samalla kaupassa taas hakemassa ruokaa viikonlopuksi.
En ole vielä alkanut pakkamaan. Pakkaan huomenna aamulla.
Kun on aikaa.
Maksoin kaikki tämän kuun laskut eilen. Tilille jäi aika kivasti vielä rahaa ja tässä kuussa tulee vielä kelalta se 130 euroa.
Hyvin pärjää tämän kuun ja on sitten rahaa desucon reissuun.
Saa bussirahat nostettua ja on ruoka rahaa.
Laskin että hyvin voin varata sen parturin ensi kuussa.
Varmaan helmikuun alussa.
Se maksaa sen 40 euroa.
Sitten on taas ihanan lyhyet hiukset.
En näe parasta kaveria tänään. Sillä on menoa illalla. Vietän illan yksin. No onneksi tulee salkkarit.
Katson sen.
Kerkesin eilen katsoa animea. Kun olin siivonnut niin katsoin "Just because!" nimistä anime sarjaa. Olen puolessa välissä siinä.
Katsominen jatkuu tänään tai huomenna.
Luin että netflixiin alkaa tulla aika paljon anime sarjoja.
No sitten on sielläkin katsottavaa.
Saa nähdä mitä sarjoja sinne alkaa sitten tulla.
The affair sarjaa pitää katsoa eteenpäin tuossa viikonloppuna.
Sekin on mennyt jännäksi.
Viikonloppuna on aikaa taas katsoa.
Ihanaa. Huomenna saa syödä suklaata.
Olen koko viikon taas odottanut että saa syödä jotain hyvää.
Olen ollut tiukkana koko viikon etten herkuttele kun vasta viikonloppuna. Ostan vaan yhden levyn suklaata. Se saa riittää.
Ei enempää.
Voisin lauantai illaksi ostaa ristorante pizzan.
Joo sen ostan.
Varmaan salami makuisen.
Se on mun lempi ristorante pizza maku.
En aijo juoda lomilla yhtään alkoholia.
Pidän taas taukoa juomisesta.
Ei edes tee mieli nyt juoda.
Juon vaan vihreää teetä.
Se on parempi.
Ei tule huonoa oloa seuraavana päivänä.
Odotan jo innolla viikonloppua. Paras kaveri on nyt viikonlopun täällä. Toinen kaveri lähtee myös lomille.
Näen tänään toista kaveria tänään kokkiryhmässä ja menen sen luokse kylään taas katsomaan lemmen viemää.
Huomenna meillä on naistenryhmä. Pelataan pelejä. Näin me sovittiin viimeksi ohjaajan kanssa.
Varmaan sitten viikon päästä naistenryhmässä lähdemme jonnekkin.
Me tehdään välillä noita reissuja. Käydään jossain kahvilla tai shoppaillaan.
Shoppailu reissut on olleet kivoja.
Löytänyt jotain kivaa.
Kello on nyt kahdeksan.
Puolen tunnin päästä aamupala. Taidan juoda kahvia vielä ennen verikokeisiin lähtöä.
Toinen kuppi. Eilen mä join kolme kuppia kahvia.
Kaikki meni aamulla.
Oli vähän levoton olo sen jälkeen.
Mua nauratti taas kaikki eilen.
No parempi nauraa kun itkeä.
Mutta. Nyt kerkiän hetken siivota ennen aamupalaa.
Aloitan vessasta.
Mutta mukava päivä tulossa tänään. Odotan innolla että pääsee tekemään kääretorttua.
Cách sơn sắt mạ kẽm tự làm tại nhà dễ dàng chỉ với 30 phút
Son-Decor-Paint.jpg
Sơn Decor Paint – sơn trên sắt mạ kẽm
> Xem chi tiết: Báo giá sơn sắt mạ kẽm tại tphcmchỉ dẫn sơn với loại sơn hàng đầu & rất được yêu thích hiện nay|, đó là dòng sơn Decor Paint. Thuộc loại sơn kim loại được chế tạo, sản xuất theo quy trình epoxy - tiến trình chuyên sử dụng dành riêng cho dòng sản phẩm sơn sắt thép, sơn Decor Paint đang dần được nổi tiếng & sử dụng với nhu cầu sơn trên các vật liệu kim loại.quy trình sơn cũng khá dễ dàng với những trình tự như sơn bình thường, bên cạnh đó cấu tạo sơn sắt mạ kẽm có sự kết hợp của 1 số loại dung môi & sơn với tỉ lệ được quy định, người sử dụng nên đọc kỹ và làm đúng quy trình nhé.1. Chuẩn bị sơn- Sơn sắt mạ kẽm Decor Paint được phân theo các dòng sơn chuyên biệt cho mỗi loại kim loại. có nghĩa là với sắt thép mạ kẽm thì có sơn dành cho sắt mạ kẽm; inox, nhựa uPVC, sơn trên kính,... đều sở hữu các chủng loại riêng. quý khách nên lưu ý nhu cầu sơn dành cho chủng loại kim loại nào để chọn lựa đúng loại sơn cần thiết nhé.2. Pha chế sơn- Sơn Decor Paint có đặc điểm không cần sơn lót, không cần phải giải quyết và xử lý hóa chất khi sơn lên kim loại. dẫu thế hãng sản xuất đã tách 2 phần đóng rắn, sơn & dung môi riêng theo mỗi loại, nếu muốn thực hiện sơn trên sắt mạ kẽm, khách hàng phải trộn chúng với nhau theo tỉ lệ quy định để chất liệu sơn đạt được tiêu chuẩn, tỉ lệ tuy có sai số một chút nhưng Vấn đề này rất cần thiết để có thể đảm bảo chất lượng sơn được bền đẹp tuyệt vời nhất.Tỉ lệ pha sơn sắt mạ kẽm như sau:Sơn màu: 0,8kg
Chất đóng rắn: 0,2kg
Dung môi của màu sơn: 0,4 lít


3. vệ sinh kim loại- đây là bước quan trọng khi triển khai cách sơn sắt mạ kẽm tự làm tại nhà, công đoạn vệ sinh mặt phẳng kim loại giúp khi sơn sẽ làm nước sơn bám dính đều, không bong tróc, chảy sơn ra phía bên ngoài sẽ tốn không ít thời gian sơn lại, tốn tiền sơn cho mọi người. Yêu cầu lau chùi kim loại bằng khăn lau, loại bỏ bụi bám lên bề mặt cần sơn.4. triển khai sơn- Cách sơn trên sắt mạ kẽm có 3 loại thiết bị có thể dùng được gồm: cọ quét, con lăn hoặc máy phun sơn. Khuyên dùng máy phun sơn để trong tiến trình triển khai được đơn giản, màu sơn đều & bám chặt vào kim loại. Cách sơn như sau:- cho sơn vào máy phun sơn, sau đó thực hiện phun trên mặt ngoài kim loại, kiểm soát và điều chỉnh lực phun thấp để sơn lớp đầu, tiếp sau đó tăng dần áp lực sơn. lưu ý khi sơn phải đều tay và theo một trình tự nhất định, ví dụ bạn sơn lớp đầu từ trái sang phải thì những lớp sơn sau bắt buộc phải sơn bắt đầu từ trái qua, tránh sơn đè nhiều lần vào 01 vùng trên kim loại; chuẩn mức sơn từ 4 - 6 lớp sơn là được.5. sau thời điểm sơn- sau khi sơn xong, đặt kim loại ở nơi khô ráo, tránh đặt ngoài trời, các nơi ẩm mốc làm sơn bong tróc; đồng thời cũng tránh các nơi bụi bám dính lên sơn, mất tính thẩm mỹ cho sản phẩm. Thời gian hong khô sơn là 4 tiếng đồng hồ.Sơn Decor Paint - Sơn trên sắt mạ kẽm chất lượng caoSơn Decor Paint có tương đối nhiều chủng loại, đa dạng dành cho các loại kim loại hiện có trên thị trường, các bạn rất có thể chủ động mua sơn Decor Paint hợp với mục tiêu dùng.
Nước sơn tốt, màu sơn sáng loáng, tạo hiệu ứng nano bên ngoài, bám rất dính lên bề mặt của kim loại, khó bị bong tróc dù chịu lực va đập hay cọ xát mạnh.
Sơn sắt mạ kẽm Decor Paint có màu sắc đẹp, đa dạng với khá nhiều màu sắc, với những màu sơn đặc biệt như sơn nhũ đồng, màu ghi, trắng, đen, cam, đỏ, kem, xanh,…
tiến trình sơn không phức tạp, bạn hoàn toàn có thể không cần phải có tay nghề giỏi, không cần phải có nhiều kinh nghiệm mà vẫn có thể tự sơn tại nhà một cách dễ dàng và đơn giản với hướng dẫn sơn sắt mạ kẽm ở phía bên trên.
Nguồn: https://www.cuacuonsg.com/san-pham/huong-dan-son-sat-ma-kem-tu-lam-tai-nha-de-dang/

Twistedmess4/18Luonut: TwistedmessTorstai 18.01.2018 01:13

..........................................................................................................

Ruusukas[Ei aihetta]Luonut: RuusukasTorstai 18.01.2018 00:01

Tänään minulla oli mukava päivä ja huomenna menen illalla puoli seitsemäksi Saksan kurssille. Kurssi alkaa huomenna ja loppuu 26.4.2018 ja tänään heräsin kymmeneltä ja söin aamupalaa ja katsoin samalla telkkaria ja lähdin sitten vanhemmille käymään ja söin lounasta. Lounaan jälkeen menin isäni kanssa kirjastokävelylle ja sitten jatkoin omaa kävelylenkkiä jokiasemalle koirapuistoon ja sitä kautta vanhemmille. Sitten menin päiväunille ja sitten menin ulos viemään lehtiä ja sitten tein omia hommia. Kävin koneella pelejä pelaamassa ja olin facebookissa ja sitten menin kotiin valmistelemaan nukkumaanmenoa ja vanhemmilla söin iltapalaa ja kuuntelin musiikkia muilta artisteilta ja deezeristä. Koulukaverini kanssa olen edelleen hyvä ja mukava kaveri ja hän sanoi että voidaan olla kavereita ja juttelin tyttöystäväni kanssa facebookissa ja hän on minun tuleva kihlattuni ja vaimoni ja nyt minun tyttöystävä ja koulukaverini on minun kaveri ja trampoliini.

MANGO3483TULEVIA AUTOJA 1-5Luonut: MANGO3483Keskiviikko 17.01.2018 20:42

1. CHRYSLER 300C
2. CHEVROLET CAMARO SS
3. CADILAC FLEETWOOD
4. FORD ESCORT RS2000 MKII
5. FORD ESCORT RS1800 MKII

PixelStarPeikko's wild nightLuonut: PixelStarKeskiviikko 17.01.2018 20:13

Peikko teki silleen tyhmästi, että näytti kikkeliä ja pissi peitolle.

MaissiPlörttzzLuonut: MaissiKeskiviikko 17.01.2018 18:26

parabola_MOTHERFUCKER..!!!Luonut: parabola_Keskiviikko 17.01.2018 18:13

parabola_Faith No More - Sunny Side UpLuonut: parabola_Keskiviikko 17.01.2018 17:56

VulpexTulevaisuuden suunnitelmatLuonut: VulpexKeskiviikko 17.01.2018 17:35

Rikas eliitti kusettaa kansaa ja tyhmä kansa uskoo ja äänestää samoja valehtelijoita vaaleista toiseen eikä mikään muutu. Sama toistuu myös muualla Euroopassa. Jos eurooppalaiset todella ovat näin typeriä, niin antaa eliitin luoda EU-liittovaltio jossa he käskyttävät voimakkaasti lisääntyviä idiootteja ja antaa Euroopan rappioitua kivikaudelle. Mutta minä en ainakaan tule olemaan osa tätä.

Jos työttömien tilanne ei parane ja eräs uskonto joka ei liity mihinkään kasvaa Suomessa ja muualla Euroopassa, on vakavasti harkittava muuttoa Euroopan ulkopuolelle.

MaissiFOKKKLuonut: MaissiKeskiviikko 17.01.2018 15:16

"Sä oot ikuisesti mun, sä oot ikuisesti sä oot, succubus, succubus, succubus, succubus
Mä oon, mä oon ikuisesti, mä oon ikuisesti sun, incubus, incubus, incubus, incubus"

qdpwa.gif

MaissiHuhhuhLuonut: MaissiKeskiviikko 17.01.2018 15:01

Stalkkaan vaan kaikkien tissikuvia <3 vielä ku ois kaliaa. KALIAA!!!11
En pääse oikeuksiini sikana joka olen. :(
UUNIMAKKARAA!!!1

Ja sitten olutta ja ...Olutta. Lisää olutta. Oon ollu kolme päivää juomatta ja tää tuntuu kolmelta vuodelta, voinko kuolla? Onko tämä paha?
Dear Eki? HULP?

Ruusukas[Ei aihetta]Luonut: RuusukasKeskiviikko 17.01.2018 14:52

Ruusukas[Ei aihetta]Luonut: RuusukasKeskiviikko 17.01.2018 14:45

Ruusukas[Ei aihetta]Luonut: RuusukasKeskiviikko 17.01.2018 14:25

« Uudemmat -