IRC-Galleria



Rossin iso päätös syntyy kauden 2010 puoliväliin mennessä
27.10.2009 10:40:20

Sunnuntaina uransa yhdeksättä maailmanmestaruutta Malesiassa juhlineella Valentino Rossilla on vielä vuosi sopimusta jäljellä Yamahan kanssa.

Yamaha haluaa ehdottomasti jatkaa menestyksekästä yhteistyötä megatähden kanssa, mutta se saa odottaa lopullista päätöstä vielä useamman kuukauden. Rossi on ilmoittanut, että hän tekee ison päätöksensä kauden 2010 puoliväliin mennessä.

Rossia ollaan oltu viemässä ensi kauden jälkeen rallin MM-sarjaan, mutta “Tohtori” on antanut selkeän vinkin siitä, että hänen sydämensä sykkii sittenkin vielä enemmän kaksipyöräisille. Tosin Rossi tekee taas maaliskuussa vierailun rallin MM-sarjaan ajamalla Meksikon osakilpailun.

- En tosiaankaan usko, että siirryn nelipyöräisiin ensi kauden jälkeen, toteaa Rossi, 30.

Rossi uskoo, että hänelle on yhä ainakin vuosi jäljellä MotoGP-luokassa, jossa hän nimeää jo nyt ensi kauden pahimmiksi vastustajikseen odotetut nimet: Jorge Lorenzo, Casey Stoner ja Dani Pedrosa.

- Mitä tekisin, jos lähtisin eläkkeelle 31-vuotiaana? Alkaisinko leikata ruohoa? Olen varma, että pystyn jatkamaan uraani huipulla ainakin 33 ja 34 ikävuoteen asti.

Rossi punnitseekin lähinnä sitä, solmiiko hän ensi kaudella vuoden vai kahden vuoden mittaisen sopimuksen MotoGP-sarjaan.

- Jos tekisin sen päätöksen nyt, niin allekirjoittaisin välittömästi kahden vuoden sopimuksen, sanoo Rossi.

Yamahan tiimipäällikkö Davide Brivio näkee hänkin, että Rossilla on edessään vielä loistavia vuosia MotoGP-luokassa.

- Työskentely Valentinon kanssa on mahtavaa. Takana on kuusi yhteistä vuotta ja hän on pystynyt yllättämään aina tuomalla jotain uutta.

- Valentino on tehnyt tällä kaudella todella lujasti töitä, kenties lujempaa kuin koskaan aikaisemmin. Hän pystyy vastaamaan haasteisiin tason noustessa ja kilpailun koventuessa. Juuri siksi hän on täällä edelleen juhlimassa mestaruuksia, Brivio kehuu Rossin raudanlujaa asennetta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.