IRC-Galleria

-takkutukka-

-takkutukka-

Willow! Poser! Anti cunt!

Uusimmat blogimerkinnät

Pientä pohdintaa koulukiusaamisesta.Perjantai 12.12.2008 03:39

Minkä tähden nykyään pitää niin hirveällä kiireellä aikuistua? Miksi lapset eivät ole enää lapsia, vaan kopioita suoraan jostain Anttilan katalogista? Aina pitäisi olla hienoimmat vaatteet ja muut härpäkät, kun muillakin on.. Ja minkä ihmeen tähden juominen ja tupakoiminen pitää aloittaa niin nuorena, saavatko nuoret siihen mallia kotoaan, vai onko siinä edelleenkin se ns. vaarallisuuden viehätys? Halutaan päteä muiden silmissä, kun uskalletaan vetää röökiä koulun pihalla kuusen takana piilossa. Oppitunneilla huudellaan rivouksia opettajille, häiritään muiden oppimista. Nämä "rellestäjät" sattuvat myös olemaan useissa tapauksissa niitä pahimpia koulukiusaajiakin. Taas halutaan pönkittää omaa itsetuntoaan haukkumalla heikoimpiaan, saaden heidät kenties itkemään suoraan heidän silmien edessä. Jos itsellä on niin huono olo, miksi purkaa se viattomiin? Mikä halu heillä on tuhota toisen elämä?

Ehkä tämä siksi kirvoittaa mieltäni, sillä olen itse entinen koulukiusattu. Ja kaikkien näiden vuosien jälkeen, se vaikuttaa edelleen. Itsetuntoni ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta onneksi se on vuosien saatossa kuitenkin kohentunut pikkuhiljaa. Kärsin silti yhä sosiaalisten tilanteiden pelosta, en pidä siitä, kuinka ihmiset katsovat minua, en halua olla joukon keskipisteenä. Olen edelleenkin sivustaseuraaja, joka on vasta viime aikoina pikkuhiljaa oppinut miten sanotaan ei. Miten puolustaa itseäni, miten minun EI ole pakko suostua kaikkeen. Minun EI tarvitse tehdä niin kuin muut minun haluavan, jos en itse asiasta pidä. Saan päättää elämästäni ihan niin kuin minä itse haluan. Tämä on oma elämäni, eikä sitä kukaan voi minulta riistää!

Ei, en tiedä pystynkö koskaan edelleenkään antamaan täysin anteeksi heille, jotka tuhosivat minuuteni ollessani herkimmilläni, puberteetin vaiheilla. Tiedän, että aikuisen ihmisen olisi kyettävä antamaan anteeksi, unohtaa vanhat kaunat.. Mutta jos siihen ei yksinkertaisesti pysty? Ja pitäisikö minun edes, kun en edes tiedä katuvatko nämä ihmiset tekosiaan?

Olisi mukava kuulla kommentteja koulukiusatuilta ja myöskin koulukiusaajilta. Mielenkiintoista olisi tietää ajattelevatko nämä koulukiusaajat vuosien päästä enää sitä, mitä ovat kiusatuilleen saattaneet aiheuttaa? Olisiko sinusta hyvä herra/neiti koulukiusaaja mukava saada tietää vuosien jälkeen, että ihminen, jota olet sanoin/teoin loukannut, on äärimmäisissä tapauksissa päättänyt päivänsä juuri näiden sanojesi/tekojesi tähden?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.