IRC-Galleria

Ja taas tein kokeen.Maanantai 27.10.2008 15:22

Joka meni ihan buenosti. Oon näiden kahden viikon aikana innostunu opiskelemaan enemmä ku koskaan ala-asteen jälkeen.

Yläasteella luin vaan englannin kokeisiin ja tein tehtävät, kaikki muu oli turhaa. :)

! Fysiikan koe takana ja nyt on tosi tyhjä olo.
Mitä vittuu mie enää teen millään tiedolla, että Maakaasu on pääosin puhdasta metaania tai että ydinvoimalat käyttää polttoaineena uraania ja joskus plutoniumia? Tai että energiaa ei voi hävitä eikä muuttua tyhjästä vaan sen määrä pysyy aina samana, se vaan muuttaa muotoaan.

Tai että aurinko on maapallon tärkein energian lähde, sillä lähes kaikki energia maapallolla tulee suoraan tai välillisesti siitä. Ja Mitä teen sillä tiedolla millaista energiaa on Geoterminen energia?
Ja vesivoimalatkaan ei tee päästöjä muuta kuin rakennus ja patoamisvaiheessa, tosin se tekee hallaa vesistöjen ekologiselle tasapainolle.
Tai että vain noin neljännes suomessa käytettävästä energiasta on uusiutuvaa?
Tiesitkö, että Turve luokitellaan sub-fossiiliseksi? Joo, näin on!! Vaikka turve uusiutuu, on se niin hidasta, ettei sitä voi mitenkään uusiutuvaksi luokitella! Tiesitkö ettei maakaasusta tule lainkaan rikkipäästöjä????????

Tai että bioenergia on tärkein uusiutuva energianlähde. Tiedättekös, että biomassaan on kerääntynyt auringon energiaa! Bioenergiaan tarvittavaa esim. biojätettä poltetaan tai tehdään polttoainetta tai niistä tuotetaan vetyä?

Uusiutuvia energiamuotoja on mm. Tuuli, Vesi, Maalämpö, Geoterminen energia ja edellä mainittu Bioenergia! Tuulienergiasta ei tule mitään päästöjä, paitsi rakentamisvaiheessa, se on vaan maisema haitta. Aivan kuin se olisi jättimäinen fallos pellolla, jonka propellihattu on tyylikkäästi vinossa. (Nii-i. Kaikki fiksut on vähän tärähtaneitä:D) Ei, tuulivoimalat on kauniita ja mahtavia, oon ite nähny!

Että siinä sitten vähän matskuu mitä ei ees kysytty!!!! PRKLÖ!!!!!

Liukan fysiikka blogi taas ensi vuonna samaan aikaan samassa paikassa! Kysy mitä vaan energiasta, LIUKKA TIETÄÄ!!! ( Tää on miun ens kunnallisvaalien slogan!) Kysymykset ennekkoon osoitteeseen Newtoninkatu 3.14159(Piin likiarvo) 106(Tuulivoimalaitosta suomessa) Eureka.

Ps. E=mc2

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.