IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

PHP - WTFMaanantai 23.02.2009 21:31

PHP tarjoaa toisinaan viihdettä enemmänkin kuin rahan edestä. Tänään koodaillessa törmäsin kummalliseen ongelmaan, jonka syyksi osoittautui vielä kummallisempi ongelma. Vastaan tuli nimittäin jokseenkin tällainen koodinpätkä:

$type = $this->classes[0];

switch ($type) {
case 'eka':
// ...
break;

case 'toka':
// ...
break;

default:
// ...
break;
}

Eli olion classes-arraysta napattiin ensimmäisen solun sisältö ja sen perusteella switchailtiin, että mitä tehdään. Jostain syystä yhden olion kanssa päädyttiin kaiken järjen mukaan aina tuohon ensimmäiseen caseen. Tutkin asiaa hieman tarkemmin ja huomasin, että kyseisessä oliossa tuo classes-array oli tyhjä ja siten $type sai arvokseen null.

Jostain syystä tuo null ei kuitenkaan käyttäytynyt niin kuin nullin pitäisi käyttäytyä. Kun kokeilin var_dumpata tuon muuttujan, paljastui että sen arvo on null ja se on tyyppiä NULL, gettype($type) antoi saman tuloksen ja is_null($type) palautti true.

Jostain tyystä tuo null käyttäytyi kuitenkin vertailuissa oudosti. Esimerkiksi ($type == 'foo') palautti true ja heti perään ($type == 'bar') palautti myös true. Samalla tavalla tuossa switchissa $type matchas aina siihen caseen, joka sattui olemaan ekana. Sama ongelma toistui, jos jätin kokonaan pois tuon $type-muuttujan alustamisen kyseisessä funktiossa.

En löytänyt asiaan mitään ratkaisua muuten kuin kiertämällä sen enkä myöskään saanut toistettua sitä toisessa paikassa, kun yritin replikoida samanlaisen luokkarakenteen. Ratkaisuksi auttoi esimerkiksi tämä:

if (is_null($type)) {
$type = null;
}

Hämmentävä bugi.

Ugly ducklingSunnuntai 15.02.2009 18:22

Auringon innoittamana pääsin kerrankin ulos sunnuntaina ja kävellä käpöttelin Töölönlahden ympäri. Porukka oli uskaltautunu luisteleen ja kävelemään jäälle, mutta tuolla Kallion puoleisessa nurkassa oli tommonen sula lätäkkö, missä oli miljoona sorsaa ja niiden keskellä sulassa sovussa yks joutsen! Piristävä reissu. ^_^

+++ Operaatio Valkyrie ---Sunnuntai 01.02.2009 20:00

+ Tom Cruise ja silmälappu
+ Natsi-teema
+ Kokonaisuus, kuvaus, ohjaus, musat

- Ajoittaiset Kauniit ja rohkeat -tyyliset close-upit liian läheltä ja liian pitkään
- Perheeseen liittyvä sivujuoni oli niin irtonainen ettei se missään vaiheessa oikein koskettanut
- Lopputulos =(

Hieno leffa, pitkästä aikaa jännäri, jonka aikana oikeesti rupes jännittämään, vaikka lopputuloskin oli tiedossa. Kantsii käydä kattoon.

http://www.imdb.com/title/tt0985699/

Siivous toimen piteitäPerjantai 30.01.2009 23:38

Silloin tällöin joku on kysynyt, että kuinka paljon koodia Galtsun takana on. Se on vähä monipiippuinen kysymys, kun sitä koodia on niin monessa eri paikassa käytössä, että pitäisi ensin päättää miten sen laskee.

Mutta jotain osviittaa saanee siitä, että tuossa kun Dark Portal suljettiin niin siivosin pois kaikki Dark Portalin kamat ja tässä tällä viikolla tyhjäilin vanhojen mainoskamppisten juttuja; kaikki nämä yhteensä poisti noin 38 000 riviä kuollutta PHP-koodia ja HTML-merkkausta.. onneksi meillä ei makseta palkkaa koodirivien mukaan tai jäis pahasti tappiolle! =)

Uutta office artiaPerjantai 30.01.2009 15:56

panda toi tän joskus salaperäisiltä itämaiden matkoiltaan.

Wanhat vitsit <3Perjantai 23.01.2009 19:51

IE8 Web SlicePerjantai 23.01.2009 10:37

Microsoft julkaisee IE8-selaimensa lähiaikoina ja selaimen mukana tulee taas yksi uusi widget-systeemi, jonka avulla selaimeen voi integroida jos jonkinlaista härpäkettä. Muiden valmistajien selaimissa vastaavat systeemit ovat olleet mukana jo jonkin aikaa, mutta harmittavaa kyllä selainvalmistajat eivät ole löytäneet yhteistä säveltä yhtenäisen standardin luomiseksi.

Väsäsin tuossa pari viikkoa sitten Galtsuun yksinkertaisen IE8 Web Slicen, joka käytännössä työntää tuollaisen avattavan Galtsu-bookmarkin selaimeen ja siitä voi tsekata onko uusia komsuja tullut tai VIP-käyttäjien kohdalla onko kaverit lisänneet uutta matskua. Tuon vehkeen löytää surffaamalla IE8:lla Galtsun etusivulle, kirjautumalla sisään ja heiluttelemalla hiirtä siinä sisäänkirjautunut-boksin kohdilla.

Web Slice päivittyy myös omia aikojaan 15 minuutin välein ja alkaa hohkaamaan, jos jotain uutta ja kivaa tapahtuu. Valitettavasti tuo IE8:n Web Slice -tekniikka ei salli tiheämpää päivitysväliä, kun taas tuo 15 minuuttia on monille Galtsun aktiivisista käyttäjistä ihan liian pitkä aikaväli.

Tekniikaltaan Web Slice on ihan tavallinen HTML-sivu, jota voi muillakin selaimilla vakoilla osoitteesta http://irc-galleria.net/slice.php - tuo etusivulla oleva Web Slicen olemassaolon määrittely taas tapahtuu hötskän sekaan ujutetulla hAtom-merkkauksella (http://microformats.org/wiki/hatom).

Lisätietoa IE8:n widgeteistä löytyy http://www.ieaddons.com/

Dark Portal 3.8.2006 - 16.1.2009Perjantai 16.01.2009 18:26

Kun tulin Dynikselle töihin keväällä 2006 niin sain alun nakkien jälkeen ensimmäiseksi isoksi proggikseksi tehdä elokuun alun Assemblyyn mennessä wowaajille suunnatun Dark Portal -saitin Galtsun platan päälle teemattuna. Myöhemmin samana vuonna kuitenkin anqqa sai saman proggiksen jatkokehityksen haltuunsa, kun oikeesti pelasikin wowia ja mä keskityin uusimaan Galtsun yhteisöjä.

Dark Portalin tekeminen oli sinällään varsin mielenkiintoista, kun tuli vastaan paljon uusia ongelmia johtuen siitä, että koko saitin ulkoasu piti muuttaa ihan erilaiseksi kuin mitä Galtsu oli. Pieniä nostalgisia tunteita heräsikin nyt, kun aikoinaan omana koodilapsena syntynyt Dark Portal tuli tiensä loppuun ja ympyrä täydentyi - minä tein Dark Portalin ensimmäisen ja viimeisen sivun ja anqqa kaiken siitä väliltä.

The Portal has closed!
Vuoden ensimmäinen päivä, pakkasyö ja pilvetön taivas. Mikäs sen parempi hetki tuijotella ulkona tähtiä ja muistella menneitä, pohdiskella tulevaa ja peilata nykyhetkeen.

Mun ehdottomia lempileffoja joskus penskana oli Uunojen ja Poliisiopistojen lisäksi Paluu tulevaisuuteen -trilogia. Trilogian toisessa osassa Michael J. Foxin esittämä jantteri matkasi tulevaisuuteen, aina vuoteen 2015 asti, ja oi niitä tulevan ajan ihmeitä mitä siellä tulikaan vastaan. Mutta hetkinen, nythän on jo 2009 - nyt on se tulevaisuus mistä sillon pienenä haaveili.

Vuosi sitten valoin elämäni ensimmäiset uuden vuoden tinat ja ne lupas vuodelle 2008 paljon rahaa (Bro). Miljoonia ei mistään taivaasta tipahtanut, mutta menneen vuoden aikana tuli kyllä tehtyä töitä enemmän kuin koskaan. Varsinaisen kokopäiväduunin lisäksi kirjoittelin keväällä ja kesän alussa Tietokone-lehteen artikkeleita, kesällä perustin oman toiminimen ja syksyllä aloitin vielä yhden sivuduunin. Kesä ja syksy menikin aika pitkälti tekemällä töitä ja nukkumalla muut ajat.

Kävin tuossa pari päivää sitten asentamassa tädilleni uuden tietokoneen ja siinä rupatellessa täti tuli virkkoneeksi jotain siihen suuntaan, että meidän suvun ihmiset ei osaa olla tekemättä työtä. Ja niinhän se on, vaikka välissä tuntuikin siltä, että työtä oli liiaksikin eikä juuri muuta sen ohella, niin täytyy kyllä nyt leimata vuosi 2008 tähän mennessä elämäni parhaaksi vuodeksi, joka vaan parani loppua kohti, kaikin puolin.

Mitähän sitä tällaisen toteamuksen jälkeen enää uskaltaa odottaa alkavalta vuodelta. En tykkää luvata asioita, joita en pysty varmasti pitämään, joten en tällä kertaa tee uuden vuoden lupauksia. Niiden sijaan asetan uuden vuoden tavoitteita, joihin olisi kiva päästä ilman sen suurempia paineita. Ensimmäinen tavoite onkin se, että vähennän sivutöitä ja keskityn entistä paremmin jäljelle jääviin hommiin. Samalla pitäisi jäädä enemmän vapaa-aikaa, jota pyrin käyttämään vähän aktiivisemmin, eikä vaan nukkumalla. Ei sillä että nukkumisessa mitään vikaa olisi.

Tärkeintä tässä vuodessa tullee olemaan se, että täytän 30 vuotta. Sitä on toisinaan vaikea tajuta. Kun ajattelee 10 vuotta taaksepäin, vuoteen 1999, kun olin 20 ja muutin Helsinkiin, niin kyllähän sitä tajuaa että onhan siitä kulunut ihan hiton pitkä aika. Mutta silti sitä on vaikea tajuta, kun ei sitä ihmisenä enää ole muuttunut niin paljoa viime vuosina kuin mitä sitä ennen.

Ennoo oikeestaan koskaan asettanut hirveen suurta arvoa syntymäpäiville, kun ei ne ole mitään maagisia tapahtumia, jolloin tapahtuu jotain suurta. Enkä aatellut pitää mitään suurempia juhliakaan, koska niihin kohdistuis vaan hirveet suorituspaineet ja kovat odotukset. Mutta tajusinkin, että ei se syntymäpäivä ole sinällään tärkeä vaan tämä vuosi. Tämä vuosi on se, kun täytän 30 vuotta ja aion viettää syntymäpäiviä koko vuoden ajan ja nauttia siitä kaikin tavoin.

Ihmiset ei pohjimmiltaan muutu, mutta uskon vahvasti itsekontrolliin ja siihen, että ihminen pystyy muuttamaan itseään. Yksi asia missä olen itseäni pyrkinyt muuttamaan ja jo jossain määrin onnistunutkin on positiivisuus. Pyrin löytämään asioista myös hyvät puolet ja punnitsemaan niitä tasapainossa huonoihin asioihin. Toinen tavoite tälle vuodelle tuleekin olemaan opettelu suunnata energia entistä enemmän hyviin asioihin ja asioiden parantamiseen niistä valittamisen sijaan.

Mulla on vahva fiilis, että vuosi 2009 tulee olemaan edellistäkin parempi vuosi ja mun kohdalla sitä tulee vahvasti leimaamaan muutos. Se mihin kaikkeen se muutos tulee sitten vaikuttamaan jää nähtäväksi.

Hyvää vuotta 2009 kaikille. =)
Tai jotain.
Yksityisyys