IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

VappuTorstai 30.04.2009 22:04

En oo koskaan suuremmin innostunut vapusta, kun ei tuo alkoholi ole maistunut enkä oo kunnon opiskelijakaan missään vaiheessa ollut. Mutta silti on harvinaisen nihkeetä olla mahataudissa vappuna. x.x Noh, eihän tuota koko iltaa malttanut kotona makoilla, kävin mopolla siiansilmä kainalossa pärtsään sen verran, että näin Mantan lakituksen ja yleisen karnevaalimenon kaupungilla.

Harmittaa, kun ei pääse itse rientoihin mukaan, mutta toisaalta kaupungilla pyörähtäessä sai jo kivasti hajua siitä hyvästä menosta eikä joudu kärsimään siitä masentavasta tunnelman laskemisesta, tappeluista ja muusta känniääliöinnistä mikä näissä suurissa juhlapyhissä tulee vastaan aina välttämättä jossain vaiheessa. Enkä muuten ajatellut taaskaan taipua tälle oksennustaudille — oon oksentanu viimeksi joskus yli 15 vuotta sitten eikä tämäkään tauti sitä putkea riko! =D

Metrossa bongattuaLauantai 25.04.2009 16:39

007 Hitler, James Hitler

SarvikuonoMaanantai 20.04.2009 20:34

Tästä aiheesta on pitänyt blogata jo pitkään, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Kyseessä ei ole mistään uudesta keksinnöstä, mutta niin mahtavasta vehkeestä, että tästä on pakko jakaa tietoa, jos vaikka joku ei oo vielä tutustunut! Jo muinaiset foinikialaiset joogit huuhteli nenäkanaviaan merivedellä saavuttaakseen laajemman tietoisuuden maailmankaikkeuden tilasta. Kyseessä on siis nenähuuhtelukannu eli tuotenimeltään Sarvikuono.

Toiminnaltaan sarvikuono on varsin yksinkertainen, heivataan lusikallinen merisuolaa sisään ja perään kädenlämpöistä vettä. Sekoitetaan vesi ja suola ja sitten kallistetaan päätä hieman eteenpäin ja kaadetaan sarvikuonosta vettä sieraimeen, joka nousee itsestään nenäonteloon ja hetken päästä lorisee toisesta sieraimesta ulos. Veden mukana tulee kaikki ylimääräiset hippuset nenästä ja yleensä huuhtelun jälkeen irtoaa eeppiset alkulimat vielä perään.

Aloitin itse nenähuuhtelukannun käytön viime kesänä siitepölyaikaan ja totesin, että pari huuhtelua päivässä vähentää kummasti allergiaoireita. Talven yli on tullut huuhdeltua kerran päivässä, aina samalla, kun käy suihkussa. Nenän huuhtelu ei tunnu mitenkään epämiellyttävältä, koska käytettävän veden suolatasapaino on sama kuin vartalossa muutenkin niin tuosta vedestä ei tule sellaista uimisesta tai suihkusta tuttua vettä nenässä -tunnetta. Lähinnä vesi vaan tuntuu viileältä tai lämpimältä ja tosi pieneltä paineelta nenässä. Toisinaan vettä saattaa valua myös suuhun, jos pää on vähän liian kallellaan eteenpäin, mutta sekään ei aiheuta ongelmia - kertaakaan ei oo vettä mennyt henkeen.

Suosittelen kaikkia kokeilemaan, helpottaa hengittämistä, puhumista ja laulamista kummasti, eikä maksa kuin kymmenisen euroa, apteekeista löytyy. =)

Kas, menin autokouluunTorstai 16.04.2009 19:41

Yllätyin itsekin!

Ruma sotaTiistai 14.04.2009 21:18

Jotkut ovat udelleet, että onko 30 päivän vähennetystä intterrnetin käytöstä ollut mitään hyötyä. Yksi hyöty on ollut se, että on oikeasti jäänyt aikaa muille hommille - esimerkiksi kirjojen lukemiselle. Ensimmäiseksi lueskelin tuossa Sari Näreen ja Jenni Kirveksen kirjan muotoon toimittaman artikkelikokoelman nimeltä Ruma sota - Talvi- ja Jatkosodan vaiettu historia.

Siinä missä perinteinen historiankirjoitus keskittyy suuriin linjauksiin sotien osalta ja ainakin vielä siihen aikaan, kun itse peruskoulun ja lukion historiaa luin, oli noista Suomen Toisessa maailmansodassa käymien sotien kerronta aika sinivalkoisesti värittynyttä. Ruma sota kertoo sodan rumista puolista keskittyen kuvaamaan sodanaikaista elämää rintamalla ja kotona yksittäisten ihmisten ja ihmisryhmien näkökulmista. Lähteenä artikkeleissa on käytetty paljon ihmisten elämäkertoja ja muistelmia.

Ruman sodan artikkelit käsittelevät Suomessa harrastettua sensuuria ja propagandaa, lasten asemaa vastuunkantajina kotirintamalla, sotaa edeltänyttä ja sodan aikaista uhrieetosta, rintamaväkivaltaa ja ruumiiden käsittelyä, päihteiden ja muun muassa amfetamiinin järjestäytynyttä käyttöä lääkkeenä, metsäkaartilaisten ja toisinajattelijoiden kohtelua, suomalaisia keskitysleirejä, nälkää, sukupuolikulttuuria ja seksuaalista väkivaltaa sekä kirjailijoiden asemaa sodassa.

Kirjaa lukiessa avautui kyllä ainakin itselleni varsin uusia näkökulmia sodan ajan meininkiin ja toisaalta artikkeleista löytyi mielenkiintoisia teorioita siitä miten sodan ajan kokemukset periytyvät sukupolvien yli ja vaikuttavat myös nykyajan Suomeen ja suomalaisiin. Suosittelen lukemaan kaikille, joilla vain keskittyminen riittää tuollaista aika tiivistä ja runsaasti informatiivista tekstiä lukea. =)

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Vaimennetun++sotahistorian+ääniä/HS20081120SI1KU020k0

--

Netistä vieroittautuminen on muuten sujunut ihan suht hyvin. Fäsäriin ei oikeastaan ole missään vaiheessa ollut edes ikävä, kun ei siellä oikein ole koskaan mitään tullut tehtyäkään, kunhan vaan koko ajan vahtinut, että mitä siellä tapahtuu. Irkin kanssa on ollut vähän semmosia oireita, että välissä tulee semmoinen "lol, kerronpa tästä irkkiin - ai niin d'oh" -fiilis ja toisinaan iltaisin, kun on tylsää ja väsynyt niin ihan mielellään tuijottais irkkiä ja Galtsua siinä ajan kuluksi.

Meseä en ole tähänkään asti suuremmin käyttänyt, eikä se toisaalta ole missään vaiheessa ollut niin aikaa vievä kuin irkki, jota tulee pidettyä koko ajan päällä ja ennen kaikkea vahdittua koko ajan mitä siellä tapahtuu. Päätinkin sallia itselleni hieman mesen käyttöä tässä, koska siellä on joitain ihmisiä, joiden kanssa ei tule muuten kommunikoitua ja se ei sinällään vie keskittymistä muulloin kuin sillon, kun sitä oikeasti käyttää.

Mutta kaiken kaikkiaan hämmentävää kuinka paljon aikaa ylimääräiseltä netin käytöltä jää - vielä kun keksisi jotain järkevää käyttöä sille kaikelle vapaa-ajalle! =)

30 päivääPerjantai 03.04.2009 20:40

Jahas, uusien haasteiden pariin. Tuossa alkuvuodesta suoritin suuremmin dokumentoimatta ihan vaan näytösmalliin 30 päivää ilman energiajuomia - loppujen lopuksi meni joku reilu 60 päivää, kun maaliskuussa join ekan kerran Batterya sitten Uuden vuoden.

Mulla, kuten monella muullakin, on ollut ongelmia aamuisin heräämisen kanssa. Työaikaliukuma aiheuttaa helposti sen, että tulee hakattua torkkukytkintä herätyskellosta - parhaimmillaan jopa yli pari tuntia. Jossain vaiheessa helmikuuta kuitenkin päätin, että nyt saa loppua ja lopetin torkuttamisen.

Ensimmäiset muutama viikkoa sujui niin, että illalla nukkumaanmennessä päätin, että aamulla heti sängystä ulos ku kello soi ja hälytyksen saa sammuttaa vasta ku on noussut istumaan. Siitä sitten suoraan lämpimään suihkuun heräämään ja tämä suunnitelma toimi hyvin.

Nyt oon vähän löystänyt kontrollia ja annan itseni jäädä sänkyyn köllimään, mutta sammutan silti hälytyksen enkä torkuta. Tästä seuraa se, että vaikka nukahtaisinkin hetkeksi niin säpsähdän hetken päästä hereille, kun tajuan nukahtaneeni ja se säpsähdys herättää paremmin kuin mitä uusi torkkuherätys tekisi. Eli jostain helmikuun puolestavälistä tähän asti ilman torkuttamista menossa.

Mutta sitten uuden haasteen pariin - tähän ei anqqa salee pysty! Nyt alkaa nimittäin 30 päivää ilman sosiaalista mediaa ja netin turhakäyttöä. Työstä johtuen tähän joutuu tekemään kuitenkin erinäisiä poikkeuksia, mutta tässä säännöt suurin piirtein - ne varmaan tarkentuu tässä kokemuksen myötä:

  * Ei muita yhteisösivustoja, paitsi IRC-Galleria työaikana tarvittaessa ja blogaamiseen.
  * Ei irkkiä muuten kuin työasioissa - eli käytännössä ei IRCnetiä. Mahdollisimman vähän duuni-irkkiä kotoa ja duuni-irkissä vastaan tulevia non-work-related-linkkejä vältellen. Ei chatteja, meseä tai muita pikaviestimiä.
  * Sähköpostia saa käyttää, uutisia saa surffailla, hyödyllisiä ja työhönliittyviä RSS-feedejä saa lueskella.
  * Kaikenlaiset koodausproggikset, esimerkiksi omien kotisivujen väsäys yms. ikuisuusprojektit on sallittuja ja varsin suotavia.

Motiivina tähän on se, että varsinkin irkki vie tosi paljon aikaa ja keskittymistä muilta asioilta mitä haluaisi tehdä. Tavoitteena on siis saada laadukkaampaa vapaa-aikaa ja aikaiseksi tehtyä kaikkia juttuja ja projekteja mitä on monesti suunnitellut. Oon suunnitellut tätä proggista jo jonkun aikaa, mutta sen aloittaminen on venynyt ja erityisesti halusin nähdä irkkaajien reaktiot tän vuoden aprillipilaan. Nyt on kuitenkin hyvä aika aloittaa.

Eli jos tän päivän jälkeen mua näkyy irkissä, mesessä tai yhteisösivustoilla hengaamassa ilman aihetta, niin käskekää mennä pois. Ja jos on asiaa tai tulee kauhee iksu niin puhelin tavoittaa! <3

Dokumentaatiota seuraa blogissa, että miten netistä vieroittautuminen sujuu!

TTVK kiss my assKeskiviikko 01.04.2009 15:03

Muutettiin operaatiot tänne Saksan maalle TTVK:n ulottumattomiin. Kuvassa uus graafikko, Angus MacBashi.

Pakastin + limutölkki == failTiistai 31.03.2009 14:37

Opetusmateriaali kunnossaMaanantai 23.03.2009 11:33

Yksityisyys