IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

Toisen asteen VMPPerjantai 04.12.2009 16:25Premium users in IRC-Galleria are allowed to customize their profile pages using CSS based modifications (mods). The picture above shows the tool that the users use to select from existing mods. Thumbnails for the mods are being generated using a small Python script that utilizes PyQt WebKit library and is controlled with Thrift.

Here's a simplified pseudocode example of the process used to capture the web pages containing mods.

# The QWebPage used to render the pages needs a QApplication environment, so create it app = QApplication([])   # app.exec_() blocks so use QTimer to shoot the actual main QTimer().singleShot(0, main) app.exec_()   ...   def main():   # wait for thrift calls and sent them to snapshot()   ...   def snapshot(url, filename):   # Create page   page = QWebPage()     # Disable scrollbars from the captures   frame.setScrollBarPolicy(Qt.Horizontal, Qt.ScrollBarAlwaysOff)   frame.setScrollBarPolicy(Qt.Vertical, Qt.ScrollBarAlwaysOff)     loading = True   success = False     # loadFinished event listener for updating loading and success   def load_finished(result):     loading = False     success = result     # Bind loadFinished event   connect(page, SIGNAL("loadFinished(bool)", load_finished)     # Start loading   page.mainFrame().load(QUrl(url))     # Wait   while self.loading:     QCoreApplication.processEvents()     # Check result   if success == False:     return     # Resize the browser   size = page.viewportSize()   size.setWidth(1024)   size.setHeight(1024)   page.setViewportSize(size)     # Render the page to an QImage using QPainter   image = QImage(size, QImage.Format_RGB32)   painter = QPainter(image)   page.mainFrame().render(painter)   painter.end()     # Scale and save to file   image.scaled(200, 200, Qt.IgnoreAspectRatio, Qt.SmoothTransformation).save(filename, 'JPG', 95)

Modausten esikatselukuvatTiistai 01.12.2009 15:43

Tehtävä 1: Valitse alla olevasta modausvalikosta vaaleanpunainen modauspohja käyttöön.

Siitä asti, kun uuden Galtsun modaustyökaluja alettiin kehittämään, oli toiveena saada uusista modauksista luotua automaattisesti esikatselukuvat, jotta niiden selaaminen olisi helpompaa. Varsinkin, jos omistaa niin paljon modauksia, ettei ne sovi tuohon yhdelle sivulle, on tietyn modauksen löytäminen sieltä joukosta melkoista sohlausta.

Nyt modauksista luodaan tuo esikatselukuva automaattisesti aina, kun modaus tallennetaan. Koska esikatselukuvan luomisessa kestää hetki, se ei ilmesty välittömästi tallennuksen jälkeen näkyviin, mutta yleensä se on jo valmiina siinä vaiheessa, kun päivittää sivun ja avaa modausvalikon uudestaan.

Tähän asti luoduista modauksista ei esikatselukuvia vielä ole, mutta laitetaan näiden kuvat kehittymään taustalle, ettei jokaikistä modausta tarvi erikseen käydä tallentamassa uusiksi.

Tuossa uusia modauksia tarkkaillessa osui muuten silmään sivusto, josta löytyy hienoja valmiita modauksia uudelle Galtsulle. Modauksia pitäisi näemmä ilmestyä yksi viikossa lisää, joten käykää tsekkaamassa http://modaukset.net/.

Tehtävä 2: Sama tehtävä uusiksi. :)

PS. Esikatselukuvien luonti voi olla hieman epävakaa vielä, joten ei kannata ihmetellä suuremmin, jos välissä noita kuvia ei tulekaan, mutta korjaillaan ongelmia sitä mukaan, kun niitä kävelee vastaan. :)

PPS. Lisätietoa ominaisuuden teknisestä toteutuksesta löytyy: Bro

Tilastot VIP-käyttäjien vieraslistaanKeskiviikko 25.11.2009 11:28


VIP-käyttäjillä on nyt vieraslistassaan tilastot, joissa näkyy vierailijoiden sukupuolijakauma, keski-ikä, kolme suosituinta paikkakuntaa sekä jakauma siviilisäädyn mukaan.

Tilastot näkyvät Vieraslista-boksin vasemman laidan nimimerkkilistan alla, kun avaa vieraslistan koko näkymän klikkaamalla Näytä enemmän vierailijoita.

PS. Oottehan huomannut, että blogin vieraslista löytyy samasta boksista kuin kuvien vieraslista. Boksin oikeassa yläkulmassa on napit, joilla näitä kahta voi vaihdella keskenään. :)
Hetkellisesti hukassa ollut graafinen kävijälaskuri on taas käytettävissä VIP-käyttäjillä omasta profiilista löytyvällä Tilastot-välilehdellä. Asetukset-sivulta kävijälaskurin voi myös julkistaa muille kohdasta Näytä kävijälaskuri muille käyttäjille.Kävijälaskurin ensimmäisessä käyrässä näkyy kävijähistoria siltä ajalta kuin mitä käyttäjällä on ollut VIP-ominaisuudet käytössään. Jos välissä on ollut ilman VIPejä, on niillä kohdin suoraa viivaa.

Toisinaan normaali kävijälaskuri on kuitenkin hieman vaikealukuinen, esimerkiksi tuossa mun graafissa nuo Päivän kuvat tekee sellaiset piikit, ettei muusta saakaan mitään selvää. Tällöin apuun astuu alla oleva logaritmisen asteikon kävijälaskuri.

Galtsupäivitykset FacebookiinKeskiviikko 11.11.2009 21:53

Galtsussa tapahtuvat päivitykset kuten uudet kuvat, blogimerkinnät ja oman tilan vaihdot on nyt mahdollista saada näkymään myös Facebookissa.

Facebook-tunnuksen yhdistäminen Galtsuun tapahtuu oikeasta yläkulmasta löytyvän Asetukset-sivun kautta kohdasta Yhdistä käyttäjätunnuksesi muihin palveluihin klikkaamalla Yhdistä uusi palvelu-nappia.

Sivun päälle aukeavasta ikkunasta valitaan Facebook, jonka jälkeen kirjaudutaan Facebookiin sisälle. Jos samalta koneelta on jo aiemmin kirjauduttu Facebookiin, ei erillistä kirjautumista välttämättä näy.

Kun lopuksi päädytään takaisin Galtsun Asetukset-sivulle, pitäisi ruudulla lukea viesti siitä, että yhdistäminen onnistui. Halutessaan yhteyden voi poistaa samasta paikasta.

Yhdistämisen jälkeen etusivulla voi kirjautua sisään Galtsuun myös käyttäen Facebookin (tai muiden tarjolla olevien palveluiden) tunnuksia klikkaamalla sisäänkirjautumisen yhteydessä olevaa toimintoa. Lisäksi Galtsuun lisätystä sisällöstä tulee Facebookiin seuraavanlaisia ilmoituksia esimerkiksi uusista blogimerkinnöistä.

Galtsupäivitykset Windows Live MessengeriinKeskiviikko 11.11.2009 21:36Galtsussa tapahtuvat päivitykset kuten uudet kuvat, blogimerkinnät ja oman tilan vaihdot on nyt mahdollista saada näkymään mesekavereille mesessä eli virallisemmin Windows Live Messengerissä.

Ensin surffataan osoitteeseen http://home.live.com/ ja kirjaudutaan sisään omalla Live-tunnuksella. Tämän jälkeen Liven Home-sivulta klikataan oikeasta laidasta Lisää WWW-toimintoja (Add web activities).

Tämän jälkeen eteen aukeaa sivu, jossa on listattuna erinäisiä palveluita ja sieltä seasta löytyy myös IRC-Galleria, jonka kohdalta klikataan seuraavaksi Lisää (Add).

Tästä klikkaamalla pääset suoraan lisäykseen.

Lisäysikkunaan kirjoitetaan oma Galtsu-nick kohtaan IRC-Galleria käyttäjänimi (IRC-Galleria username) ja klikataan jälleen alalaidasta Lisää (Add).

Voila, homma on valmis ja pikkuhiljaa kavereiden meseen alkaa ilmestyä esimerkiksi seuraavanlaisia ilmoituksia uusista kuvista.

Ilmoitukset-boksiKeskiviikko 30.09.2009 13:06

Vanhassa Galtsussa on pitkään ollut hieman ongelmallista se, ettei eri asioista ja tapahtumista tiedottamiseen ole ollut oikein mitään yhtenäistä käytäntöä. Yhteisökutsuilla on ollut oma käsittelyboksinsa etusivulla, kun taas monista muista ilmoituksista on lähetetty käyttäjälle ylläpidon kommentti.

Uudessa Galtsussa ongelma on ratkaistu etusivulta löytyvällä Ilmoitukset-boksilla, johon tulee kaikki huomionarvoiset ilmoitukset, kuten ensi alkuun kaveripyynnöt ja yhteisökutsut.

Lisätietoa uudesta kaverilistasta löytyy täältä: Bro

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
  • Vanhat kaverit pysyvät piilossa eivätkä muutu automaattisesti julkisiksi, jos käyttäjä ei itse päätä lähettää kavereille kaveripyyntöjä.
  • VIP-käyttäjillä säilyy myös edelleen mahdollisuus lisätä kavereita ilman kaveripyyntöjä.

Uusi modieditoriTiistai 29.09.2009 20:54

Yksi Galtsun suosituimpia VIP-ominaisuuksia on mahdollisuus modata omat kuvasivunsa uudelle tyylille. Uudessa Galtsussa modaamisesta on tehty helpompaa uudella modieditorilla, joka avautuu suoraan modattavan sivun päälle. Esikatsele-napin avulla modausta voi koko ajan testata sivuillaan ilman turhaa sivun päivittämistä välissä.

Uudessa modieditorissa on mukana myös useampia modauspohjia eri väreissä. Ylläolevassa kuvassa on pohjaksi otettu harmaasävyinen modauspohja, jota voi joko käyttää sellaisenaan tai muokata sitä mieleisekseen. Myös aiemmin luotujen omien modausten käyttäminen uusien pohjana on mahdollista ja helpottaa modauksien hallintaa. Modauspohjien tekemisen on hoitanut iSampo, joka on kunnostautunut aiemmin loistavien modausten tekemisessä.

Vanhan Galtsun modaukset säilyvät tallessa, mutta niitä joutuu korjailemaan uutta Galtsua varten.

Yhteisön jäsenetMaanantai 28.09.2009 22:49

Isojen yhteisöjen jäsenten selaaminen on aiemmin ollut varsin työlästä puuhaa. Yli 300 jäsenisissä yhteisöissä on jäsenet vain listattu nimimerkin alkukirjaimen mukaan eikä tämä palvele oikein ketään näin suurissa yhteisöissä.

Uudessa Galtsussa tämä ongelma onkin korjattu Korostukset-välilehdellä, jossa näytetään yhteisön jäsenistä kaikki mielenkiintoiset. Korostukset-välilehdelle nostetaan yhteisön jäsenistä valvojat, syntymäpäiväsankarit, uudet ja kirjautuneet jäsenet sekä ne jäsenet, jotka ovat käyttäjän kavereita. Perinteisen nimimerkkilistauksen lisäksi Jäsenet-boksista löytyy myös Kuvat-välilehti, jossa jäseniä voi selata kuvina. Yhteisön ylläpitäjä on vielä erikseen nostettuna vanhaan tapaan yhteisön vasemmassa laidassa.
Yksityisyys