IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)
Lupasin tuossa pelkääjälle synttärilahjaksi uuden kypärän moottoripyörällä huristeluun, kun se on istunut kyydissä tommonen Bilteman halpispotta päässä. Käytiin sitten viikonloppuna prätkäliikkeissä sovittelemassa erilaisia kypäriä ja AGV:n S-4 osoittautui passeliksi.Prätkäliikkeissä tuntuu kuitenkin olevan aina tosi suppeat värivalikoimat. Tuusmotorissa tuosta mallista oli tarjolla vain mustaa kultaraidallista kypärää ja BikeWorldeissa valkoista punaraidallista, molemmat aika fuglyja. Hintaa kypärällä oli liikkeissä öbaut 325 euroa. Tinkaamalla siitä saa yleensä sen vakio 15 % pois eli hintaa ois jääny reilu 275 euroa.

Päätinkin katsella netistä, miltä tarjonta näyttää. Googlella löytyy heti ensimmäisenä hakutuloksena www.mc-scatter.com -verkkokauppa, jossa olikin AGV:n S-4 myynnissä 241 eurolla ja mattamusta versio tarjouksessa 160 euroa.

Google tarjoaa kuitenkin maksettuna mainoksena samaan hakuun saksalaista www.fc-moto.de -verkkokauppaa, josta vertaillessa selvisikin, että kannatti olla tarkkana. Tuo liikkeissä S-4:nä myynnissä oleva versio ei nimittäin olekaan S-4 vaan sen uudempi versio S-4 SV, joka taas oli MC Scatterin kaupassakin 281 euroa.

Noh, tilasinkin kypärän sitten tuolta FC-Motosta, joka vaikutti ihan pätevältä paikalta. Verkkokaupan sai englanniksi ja VISA-maksu tapahtui ulkopuolisen tarjoamalla QENTA/QPAY -järjestelmällä. Hintaa kypärällä siellä oli 250 euroa ja sen päälle toimitus Suomeen UPS:lla 8 euroa. Pari kymppiä halvemmalla siis pääsi Saksan kautta. Halutessa tuotteen ois voinut myös maksaa toimituksen yhteydessä UPS:lle 5 euron lisähintaan.

Tein tilauksen sunnuntaina, maanantaina tuli ilmoitus, että tuote on lähetetty ja nyt torstaina tuli paketti perille ja boksista löytyi sitä mitä tilasinkin ja hyvässä kunnossa. Taidan tilata tuolta itsellenikin uuden kypärän, kun sen aika tulee. Suosittelen!

Forecan sadetutka ja -ennuste iPhonelleTorstai 12.08.2010 02:19

Prätkällä kruisaillessa tulee aika tiheään tahtiin ihmeteltyä sadetietoja, myös tien päällä ollessa, ettei sade pääse yllättämään.

Pitkään tuli katseltua Ilmatieteen laitoksen sadetutkaa, mutta se päivittyy toisinaan todella hitaasti eikä siinä ole ennustetta mukana.

Forecan sadetutka ja -ennuste on taas muuten varsin pätevä, mutta sen käyttäminen iPhonella on tosi ikävää. Forecan mobiilisaitin sadetutka taas päivittyy pahimmillaan vain kuuden tunnin välein. Ostin jopa Forecan iPhone appin, mutta senkin sadetutka oli tosi suuri pettymys, koska sitä ei voi selata ajassa ollenkaan.

Noh, vaihtoehtoja varmaan löytyisi lisää, mutta koska oon tykästynyt tuohon Forecan sadetutkaan ja -ennusteeseen, niin päätin väsätä siitä iPhonelle ihan itse sellaisen version, ettei hajota.

http://tahtinen.mobi/rain/ - saa käyttää, kunnes Foreca tulee ja kieltää.

PS. Aikajana liikkuu hiplailemalla karttaa sormella horisontaalisesti.

Keskustele kenen kanssa haluat!Tiistai 27.07.2010 13:42

Nyt on uusiin ihmisiin tutustuminen ja yhteydenpito kavereiden kanssa entistä helpompaa! Galtsun vasemmasta alanurkasta löytyy uusi ominaisuus, jolla voit keskustella kaikkien Galtsun käyttäjien kanssa yksityisesti.

Kaverit ja aiemmat keskustelukumppanit löytyvät listasta jo valmiiksi ja keskusteluikkunan ylälaidasta voit hakea muitakin käyttäjiä. Lisäksi kaikkien profiileista löytyy toiminto, jolla voi aloittaa keskustelun.

Huomaathan, että voit jättää keskusteluviestin myös käyttäjille, jotka eivät ole juuri silloin paikalla. Jättämäsi viestit tallennetaan ja vastaanottaja näkee ne kirjauduttuaan Galtsuun. Viestit eivät siis pääse hukkumaan vaikka kaveri lähtisikin koneelta kesken keskustelun.

Mikäli et halua käyttää tätä ominaisuutta, saat sen pois päältä Asetukset-sivulta. Palautetta ominaisuudesta voi jättää IRC-Galleria -yhteisöön.

Muista äänestää uusia Päivän kuvia!Maanantai 19.07.2010 13:08

Hyvistä Päivän kuvista on ollut kesähelteiden aikana hieman pulaa, joten Päivän kuvat ovat välissä kesälomalla ja niitä tuuraavat eniten viimeisen puolen tunnin aikana sydämiä keränneet kuvat.

Päivän kuvat eivät kuitenkaan ole kokonaan kadonneet, mutta nyt tarvitaan lisää ääniä hyville Päivän kuville! Eli aina, kun eteen sattuu hauska tai hieno kuva, muista äänestää sitä Päivän kuvaksi ja käske kavereiden äänestää myös.

Päivän kuvien metsästämisen voi aloittaa vaikka Ehdota Päivän kuvaksi -yhteisöstä, jonne voi myös luokitella sellaiset omat kuvansa, joiden kokee olevan Päivän kuva -materiaalia.

Loppuun tilastonikkareille viihdettä.
  • Päivän kuvia on tähän päivään mennessä ollut yhteensä 2468.
  • Kaiken kaikkiaan ääniä on jaettu 1,45 miljoonaa 736 000 kuvalle.
  • Eniten Päivän kuvia on ollut käyttäjällä uppuN, yhteensä 16.
  • Kaikkein eniten ääniä kautta historian on kerännyt alla oleva Wolckin 21.12.2007 Päivän kuvaksi valittu kuva.

Uusi ominaisuus: ♥Torstai 20.05.2010 14:03

Uusi ♥ -ominaisuus helpottaa kavereiden ja tuntemattomien lisäämien kuvien, blogimerkintöjen ja tilapäivitysten arvostuksen osoittamista kommentoinnin kaverina.

Klikkaamalla kommenttiboksista tai Flow-näkymästä löytyvää sydänkuvaketta voit antaa kyseiselle sisällölle sydämen ja lisätä nimimerkkisi listaan.Jokaisen profiilin alta löytyy myös uusi välilehti, josta näet kyseisen käyttäjän eniten sydämiä keränneet sisällöt sekä käyttäjän antamat sydämet.

Uusista saamistasi sydämistä tulee ilmoitus kommentti-ilmoitusten viereen sivun vasempaan yläkulmaan.

VIP-käyttäjät näkevät kaikki sydänten antajat, kun taas vipittömät käyttäjät näkevät vain omilta kavereiltaan saamansa sydämet.

Halutessasi voit piilottaa tämän ominaisuuden Asetukset-sivulta.

Palautetta ominaisuudesta voi jättää tuttuun tapaan IRC-Galleria -yhteisöön.

Galtsun vanhimmat kuvatTorstai 06.05.2010 20:00

Kiinnostaako mitkä kuvat on Galtsun vanhimpia? Tekemällä kuvahaun ilman rajaavia parametrejä saa tuloksena näkyvissä olevat kuvat lisäämisjärjestyksessä. :)

Flown parannukset: kommentointi ja rajausPerjantai 19.03.2010 13:08

KommentointiKuvia, videoita ja blogimerkintöjä voi helposti kommentoida suoraan Flowsta. Flow-tapahtumien toiminnoista löytyvä Kommentit-toiminto avaa uusimmat kommentit näkymään suoraan tapahtuman alle ja kommentointi on mahdollista ilman, että tarvii klikkailla pois Flow-näkymästä.RajausVIP-käyttäjillä


VIP-käyttäjät voivat rajata Flown Kaikki-näkymän käyttäjien sukupuolen, iän, paikkakunnan ja siviilisäädyn perusteella.Kaverit-näkymän voi rajata kaveriryhmien perusteella. Voit esimerkiksi luoda Flow-nimisen kaveriryhmän ja lisätä siihen vain ne kaverit, joita haluat seurata Flowssa.Ilman VIP-ominaisuuksia


Vipittömät käyttäjät voivat rajata Flown Kaikki-näkymän näyttämään vain oman ikäisiä ja oman paikkakunnan lähellä asuvia käyttäjiä.

Uudistetulla Kaverit-sivulla voi nyt muokata useita kavereita kerralla entistä helpommin. Kaverisuhteiden ja seuraamisasetusten muokkaus löytyy klikkaamalla alla olevassa kuvassa näkyvää Kaverisuhteet-toimintoa.

Lisäksi VIP-käyttäjät voivat helposti määritellä Ryhmät-toiminnosta usean kaverin kaveriryhmät kerralla.

Prototype patch for buffered document eventsKeskiviikko 17.02.2010 23:50

While moving towards event driven JavaScript development in IRC-Galleria we've faced some problems where events get fired before their observers have been loaded. For instance a link on the user profile page fires an event which should open the mod browser:

document.fire('modbrowser:init', { imageId: 666 });

The observer for this event is loaded at the end of an external JavaScript file:

Event.observe(document, 'modbrowser:init', ModBrowser.onInit.bindAsEventListener(ModBrowser));

While trying to keep the page load times low, we try to link external JavaScript files at the end of the document instead of the head tag. This means that the observer starts listening to the event fairly late, especially if there's some laggy pictures or JavaScript files linked. So it's pretty common that user manages to click a link that fires an event before the observer is ready.

Another issue concerning events, and being solved at the same, is the usage of document.dom:loaded (or window.load on IE browser) event with AJAX requests. For instance when a view is printed there may be some need to do something to the DOM tree. As commonly known IE6 and IE7 will fail if the DOM tree is manipulated before the page has been loaded. So when this kind of view is printed using a non-AJAX request, we need to wait for load events. But sometimes the same view may be printed using AJAX and then there's no use on waiting for load events that have already been fired.

So, we created a patch for Prototype's document events. The patch is fairly simple, when document.fire is called, the events are pushed to document.bufferedEvents and when document.observe is called, the bufferedEvents is checked for matching events, which, if found, will be fired to the new observer at once.

Object.extend(document, { bufferedEvents: new Hash(), fire: document.fire.wrap(function(proceed, eventName, memo) { var a = document.bufferedEvents.get(eventName); if (!a) { a = new Array(); document.bufferedEvents.set(eventName, a); } a.push(proceed(eventName, memo)); }), observe: document.observe.wrap(function(proceed, eventName, handler) { var a = document.bufferedEvents.get(eventName); if (a) { a.each(function(event) { handler(event) }); } proceed(eventName, handler); }) });

Now observers get their events, even if they missed the time when the event was fired, win. :)

"We're Giving Away Free Apple iPads"Tiistai 16.02.2010 11:07

Fäsärissä näkyy yhtenään, kun jengi liittyy noihin "We're Giving Away Free Apple iPads" ja muihin vastaaviin ryhmiin ja ohjelmiin. Kaikki terveen järjen omaavat toki tajuavat, ettei Internetissä, sen kummemmin kuin oikeassakaan elämässä, jaeta mitään ilmaiseksi. Ilmeisesti kaikilta tätä tervettä järkeä ei kuitenkaan löydy.

Tsekkasinkin tässä aamukoomailun ohella, että mistä oikein on kyse, kun en ole ilmiöön aiemmin tutustunut.

Tuon edellä mainitun ohjelman käyttöehdoissa kerrotaan, että sen sisältö tulee sivustolta myrewardsvault.com ja käyttäjiä kehoitetaan tutustumaan kyseisen sivuston käyttöehtoihin.

The Apple iPad giveaway is coming from a third party site myrewardsvault.com. Please see their Terms and Conditions for further information.

Myrewardsvault.comin käyttöehdoista selviääkin sitten koko homman juoni varsin selkeäsanaisesti.

By accepting the terms and conditions of this Site and providing your telephone number, you are subscribing to a service that transmits special offers to subscribers via pre-recorded voice messages.

By subscribing, you are expressly consenting to receive pre-recorded telephone messages from The Firebrand Group, LLC, a Nevada company doing business as Worldwide Commerce Associates (“WCA”) that include special or discounted sales offers.

Eli käytännössä kuvio toimii niin, että ohjelmaan liittyvät jakavat osoitteensa ja puhelinnumeronsa WCA:lle, joka sitten vastaavasti myy eteenpäin puhelinmarkkinointia kolmansille osapuolille. Sivuston rekisteriselosteesta tämä käy ilmi vieläkin selvemmin.

...your Information also is shared with other organizations that may contact you for any purpose by email, phone, text message, U.S. mail or any other means of communication.

Eli puhelinmyynnin lisäksi käyttäjien tiedot myydään vielä kolmansille osapuolille, jotka saavat käytännössä ottaa yhteyttä ihan millä keinoin haluavat. Ja vielä lopuksi homma tiivistetään niin, ettei mistään tarvi ottaa vastuuta.

Also, as noted above, your Information is shared with third parties whose privacy policies and practices are beyond our control.

Eli nämä kolmannet osapuolet saattavat tehdä yhteystiedoilla ihan mitä vaan.

Tuohonkin edellä mainittuun ohjelmaan oli Fäsärissä liittynyt faniksi jo yli satatuhatta ihmistä. Kyllä myymällä tuommoisia määriä yhteystietoja mainostajille saakin jo sen verran fyffeä, että on varaa lahjoittaa pari iPadia, mutta voittotodennäköisyys lienee sitä luokkaa, että ostan omani ihan itse. :)
Yksityisyys