IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

Ajaton mieliSunnuntai 30.09.2007 21:51

Mua on pienestä asti kiinnostanut aika käsitteenä. Oon aina tykännyt ajalla leikkivistä elokuvista, sarjoista ja peleistä kuten Paluu tulevaisuuteen, Aikahyppy ja Maniac Mansion: Day of the Tentacle. Ajatus siitä kuinka kaikki menneet tapahtumat määrää tapahtumien kulun tulevaisuudessa ja nykyhetken muuttaminen matkustamalla menneisyyteen on jotenkin erityisen miellyttävän neliulotteista pohdiskeltavaa.

Olen myös usein pohtinut ajan merkitystä ja olemusta. Onko aikaa oikeasti olemassa siinä määrin kuin se yleensä käsitetään vai onko se vaan ihmisen luoma apukeino mallintaa syy-seuraussuhdetta? Olisi mielenkiintoista päästä esimerkiksi jonkun syrjässä elävän heimon jäsenen päähän ja saada selville miten he käsittävät ajan ja tapahtumien kulun maailmassa. Aika-ajattelusta pääseminen irti onkin siinä määrin mielenkiintoista ja haastavaa puuhaa, että sitä pohdiskellessa vierähtää hetki jos toinenkin.

Mulla on ollu tässä nyt parin vuoden ajan paniikkihäiriö, joka laukeaa sellaisissa tilanteissa, missä jokin mulle tärkeä asia on epäselvää. Useimmiten nämä tilanteet liittyy ihmissuhteisiin. Varsin uuden suhteen alussa tulee yhtenään ahdistuskohtauksia sen kanssa, kun ei vielä tunne toista ihmistä kunnolla.

Oon muutenkin ollut koko aikuisikäni tosi ylitunteikas ihminen ja toisinaan huonot tunteet menee sitten oman hallinnan yli. Oon myös tosi nopea ihastumaan niin sitä helposti päätyy tilanteeseen, jossa on ihastunut naiseen, jonka tunteista ei tiedä vielä tarpeeksi ja tämä alkaa ahdistaa ja haluaa tietää enemmän, muttei halua ahdistella toista kysymällä mitään vakavampia heti alkuun.

Samoin suhteen aikana pitkät riidat on mulle tosi vaikeita. Jos on tosi iso riita päällä eikä sitä saa heti selvitettyä vaan toinen osapuoli esimerkiksi lyö luurin korvaan eikä suostu vastaamaan niin tällaisessa tilanteessa mun mieli alkaa laukkaamaan niin lujaa, että ahdistuskohtaus tulee tosi helposti. En vaan jostain syystä malta odottaa niin kuin useimmat ihmiset vaan koen tarvetta saada asiat selvitetyksi heti. Ja jos niitä ei saa selvitetyksi heti niin sitten ne asiat vaan jää pyörimään päässä ja niitä pohtii ja koittaa analysoida ja loppujen lopuksi kaikki vaan menee yli.

Oon viime aikoina tullut siihen tulokseen, että yksi suurimmista syistä mun paniikkikohtauksiin on se, etten pysty käsittelemään tulevaa aikaa mielessäni kunnolla. Elän niin kiinni hetkessä, etten pysty rauhoittamaan itseäni ja järkeilemään, että odotetaan tässä nyt päivä tai pari ihan rauhassa ja annetaan toiselle omaakin aikaa, koska tuntuu että maailma loppuu hetkenä minä hyvänsä tai toinen häviää ja unohtaa kaiken ihan yhtäkkiä.

Samalla tavalla en pysty oikein suunnittelemaan tulevaisuutta pitkälle. Yleensä en halua päättä edes viikkoa etukäteen menoistani ja kuukauden päästä tulevat asiat on jo niin pitkällä tulevaisuudessa ettei semmosia pystykään ajattelemaan.

Toisaalta tässä kaikessa on hyvätkin puolensa. Kun elää hetkessä kiinni niin osaa nauttia pienistäkin asioista, aistimuksista ja tunteista. Pienistä asioista nauttimisessa on kuitenkin aina se kääntöpuoli, että vähänkin isommat asiat vaikuttaa sitten varsin dramaattisesti. Mutta loppujen lopuksi kuitenkin mieluummin olen ylitunteikas kuin tunteeton, vaikka aika usein tuntuukin siltä, että elämä ois paljon helpompaa, jos osaisi vaan pysyä viileänä eri tilanteissa.

LolkonloppuMaanantai 10.09.2007 02:09

Tää on taas niitä viikonloppuja ku voi kiittää maagista Pertsaa tai jotain muuta vastaavaa suurempaa voimaa siitä ettei juo alkoholia. En tajua miten ihmiset selviää siitä hengissä, ku selvinki päin puskemalla on näin kuollu kahden baari-illan jälkeen.

Duunin muuttoMaanantai 03.09.2007 00:07

Kaikki muutki on blogannu muutosta niin kyl määki nyt vähän jälkijunassa.

Perjantaina oltiin poikien kans vanhalla toimistolla Autotalon 11. kerroksessa katsomassa Töölönlahdella järjestettyä ilotulituksen SM-skabaa. Oli ihan mahtavaa seurata niin korkeelta ja sopivalta etäisyydeltä (vajaan kilsan päästä) kunnon ilotulituksia kun hahmotti kunnolla kaiken, joskin matalimmat räiskeet jäivät Eduskuntatalon taakse piiloon.

Samalla oli hieman haikeeta huomata kuinka autioksi ja karuksi vanha toimitila oli muuttunut, kun sieltä oli suurin osa tavaroista viety pois. Nekin kamat, mitä sinne oli vielä jäänyt, oli yksinäisiä tuoleja ja pöytiä pimeissä toimistohuoneissa. Ilotulitusta seuratessa tuli väistämättä mieleen, että jatkossa ei ole enää sitä mahdollisuutta kiivetä Helsingin katolle katsomaan mahtavia näkymiä aitiopaikalta. Samalla tajusin sen miksi uuden toimiston sisustaminen on ollut minulle henkilökohtaisesti niin tärkeä asia. Kun ikkunoista puuttuu mahtavat maisemat, niin silloin täytyy panostaa seinien sisäpuolisiin näkymiin ja sisustaa huoneista firman ja ennen kaikkea sen työntekijöiden näköiset.

Vaikka työsopimukseni alkoi jo Tapiolan toimiston aikana niin varsinaisesti aloitin työt tilanpuutteen takia vasta heti Autotaloon muutettaessa. Autotalossa oltiin siis yhtä pitkään kuin mitä minä olen ollut firmassa töissä. Vaikka itse olenkin ollut IRC-Galleriaa rakentamassa vasta tän vajaan 1,5 vuotta niin Toimisto-nimistä kaverilistaa tutkiskellessa oli hassua huomata että jokseenkin puolet väestä on liittynyt mukaan mun jälkeen.

Viime talvena tein päätöksen, että muutan tänä kesänä Ouluun, koska pk-seudulla ei ole juuri muuta paikallaan pitävää kuin duuni. Samainen duuni on kuitenkin ollut niin hienoa, että se on saanut kumottua tuon muuttopäätöksen ja keväällä muutinkin vain lähemmäksi Helsingin keskustaa työmatkan helpottamiseksi.

Itse olen aina vieroksunut ajatusta suuressa organisaatiossa työskentelystä. Olen aina ollut töissä pienissä yrityksissä ja Dynamoid oli jo ennen Sulakkeelle myymistä suurin yritys missä olen työskennellyt. Nyt muuton jälkimainingeissa onkin pieni pelko yrityksen byrokratisoitumisesta ja sen myötä IRC-Gallerian kehityksen hidastumisesta. Aionkin tehdä sen minkä koodaajan asemassa voin ollakseni yksi niitä voimia, jotka pitävät yrityksen ilmapiirin ja Galtsun kehityksen sellaisena mikä Galtsusta on tehnyt niin hienon ja tiiviin nettiyhteisön.

Autotalon toimistossa Dynamoidista muodostui niin tiivis perhe, että jopa viikonloppuina jutellaan yhdessä irkissä ja pohdiskellaan mitä kivaa voitaisiin tehdä porukalla. Samalla tavalla tämä perhe tulee kotiutumaan Sulakkeen linnaan ja tekemään siitä itselleen sopivan ympäristön eikä suinkaan toisin päin.

Sulake Corporation watch out, Faletti Family is in the house! =)

Lisää optauksiaSunnuntai 02.09.2007 23:36

Nyt luistaa! Torstaina optailtiin yhtä suurimmista pullonkauloista tietokannan osalta, nimittäin blogitaulua. Määrältäänhän Galtsussa ei blogeja hirveästi ole, jossain 8,1 miljoonan kohdalla näytti menevän uusimman blogimerkinnän id tuossa, mutta keskimäärin 1200 merkkiä pitkät blogitekstit vievät siinä määrin paljon tilaa, ettei tietokanta pystynyt cachettamaan enää blogitaulua kunnolla. Lisää infoa ongelmasta löytyy tuolta: http://archives.postgresql.org/pgsql-performance/2007-08/msg00363.php

Siispä päätettiin pistää blogitaulu halkipoikki kahdeksi eri tauluksi, joista toisessa on vain pelkät tekstit ja toisessa kaikki muu metadata. Operaatio ei tosin ollut ihan niin yksinkertainen kuin miltä se kuulostaa, mutta onnistui kuitenkin loppujen lopuksi. Siihen päälle sitten optailtiin blogikoodia käyttämään vain tuota metadata-taulua kaikkialla siellä missä itse sisältöä ei tarvita ja avot - nyt Galtsu luistaa taas samaan malliin kuin viime keväänä. Nyt onkin siis hyvä aika alkaa tekemään lisää laitteistoa kuormittavaa koodia uusien ominaisuuksien muodossa... ;)

OptauspäiväTiistai 21.08.2007 23:17

Galtsu on tässä parina viime viikkona ollu vähän jumissa. Tämä johtuu aika pitkälti siitä, että kesän aikana on tehty paljon lisää koodia ja samalla on tullut lisää käyttäjiä. Nyt kun kesälomat loppuu ja koulut alkaa niin ihmiset alkaa surffailla netissä oikein urakalla, eilen illalla oli esimerkiksi yli 31 000 käyttäjää yhtä aikaa kirjautuneena Galtsuun ja koko ajan vaan ylöspäin mennään.

Viime viikolla tuner optaili kantaa kovasti, koska se alkoi olla melko jojossa ja eilen sitten huomattiin, että kantaoptauksen jälkeen pullonkaulaksi muodostuikin PHP-koodi.

Tänään olikin sitten yleinen optauspäivä. Etsittiin ja korjailtiin huonoa koodia ja ennen kaikkea poisteltiin turhan koodin includauksia sieltä missä niitä kaikkia ei tarvita ja tänä iltana näyttääkin sivut liukuvan jo huomattavasti paremmin. Itse pahoinpitelin lähinnä view.php:ta, joka on ylivoimaisesti ladatuin sivu ja siten myös kriittisin optauksen kannalta. Paremmalta siis näyttää, mutta huomiselle riittää kyllä saman aiheen parissa tekemistä lisää ja pyritään vielä parempaan, jotta Galtsun käyttäminen on myös jatkossakin iltaisin yhtä huoletonta kuin päivällä.

Jos ihmettelitte eilen miksi Galtsu vammas koko päivän niin se johtui siitä, että memcachedin uusi päivitetty versio olikin yllättäen buginen ja fukkas vähän kaikkea. Muutenkin eilinen oli melkoinen failure-päivä ja saatiin hajalle melkein kaikki mahdollinen. Mutta aina roiskuu kun rapataan ja välissä täytyy vähän ottaa damageakin paremman Galtsun aikaansaamiseksi. =)

Galtsudev-blogauksia luvassaMaanantai 13.08.2007 01:35

Sain tuossa viikolla idean Galtsun devausblogin kirjoittamisesta. Kuvittelisin, että erinäisiä enemmän tai vähemmän hc-nörttejä kiinnostaa tietää vähän syvällisemmin Galtsun kehityksestä ja tekniikasta asioita ja osallistua omalta osaltaan siihen kehitykseen. Jutskattuani tuner:in, joka toimii meidän koodinörttien bossina, kanssa tultiin siihen tulokseen, että devausblogin kirjoittaminen voi olla ihan hyvä ja hauska idis, joten kokeillaanpa sitä sitten jatkossa. Eli jos Galtsun tekniset inside-tiedot kiinnostaa niin kantsii vilasta tänne sillon tällön ja antaa ideoita palautteena - käyttäjien mielipiteet kiinnostaa myös meitä sivuston kehittäjiä.

Tässä sunnuntai-illan ratoksi väkersin vähän uusia kuvia Galtsuun ja totesin, että tuki panoraama-kuville on aika heikko tätä nykyä. Milanon reissulla (Bro) käytiin Ollin kanssa piipahtamassa myös Comon kaupungissa Como-järven rannalla ja sieltä nappasin joukon kuvia, joista kasasin sitten panoraamanäkymän järvelle. Valitettavasti 640 pikselisenä kuvana se ei oikein päässyt oikeuksiinsa niin päätin väkertää siitä tuollaisen hienovaraisen modauksen noille Comon kuville: Bro

Tuota modausta värkätessä huomasin, että olisi tarpeen työkalu, jolla voisi asettaa koko kuvakansion kuviin saman modauksen ettei tarvisi jokaista erikseen käydä naputtelemassa. Täytynee vääntää sellainen jossain välissä. Lisäksi nykyinen modaus-asetus on vähän penseä. Itselläni on modaukset pois päältä, kun mua häiritsee se, että värit vaihtuu koko ajan, mutta toisaalta silloin ei nää omiakaan modauksiaan. Ehkäpä omat modaukset pitäs näkyä aina ja sit jonkulainen whitelist niistä modauksista mitkä haluaa nähdä olisi paikallaan. Tai sitten blacklist, joka piilottaa vaan osan modauksista tai rajaus niin, että näkee vain kavereiden modaukset. Hmm, vaihtoehtoja on paljon, mutta niistä pitäisi väkertää jokin käyttökelpoinen ratkaisukin sitten.

Samaan syssyyn toteutin Suicide Koala -kuville tuommoisen funktionaalisen modauksen (Bro), jota oon jo pidempään juoninut mielessäni. Tuo on siis tehty ihan modaamalla eikä silleen käytä mitään automatiikkaa. Ihkuboksissa on vaan noi linkit noihin kuviin ja sit modauksella nostettu ne paikoilleen. Mutta ehkä tuollaiset automaattiset modauselementit olisi paikallaan tulevaisuudessa. Tällä tavalla käyttäjät pääsis sisällönkin puolesta paremmin päättämään mitä heidän kuvasivuillaan näkyy ja kustomoimaan sitä myötä myös käyttöliittymää.

Kehittäviä kesäloma-ajatuksiaKeskiviikko 27.06.2007 03:38

Jos sanasta "kuntoilemaan" ottaa pois kirjaimet nti eli NEITI jää jäljelle "kuolemaan". Sattumaa? - Enpä usko!

Ootteko koskaan ajatellu...Tiistai 12.06.2007 03:21

...et makaronilaatikko on oikeestaan vaan pastamunakasta?

Say whaa?Torstai 07.06.2007 15:26

> Aloitamme tällä viikolla 247avec.fi-kampanjan, jonka arvioitu kestoaika on elokuun loppuun asti.
> Tämän kampanjan tarkoituksena on kuvata ihmisiä eri puolella Suomea ja tehdä ihmisille
> 247avec-profiileja seuranhakua varten. Tähän kampanjaan liittyy kaksi promootiohenkilöä, jotka
> kuvaavat videoita ja jakavat ohessa 247avec-aiheisia esitteitä kaikille seuranhakijoille. Näissä
> esitteissä mainitaan palvelun nettiosoite, palvelun hinta, privaattiviestiohjeet ja lisäksi näissä
> esitteissä on jo palveluun kuvallisen profiilin laittaneiden neljän naisen ja kolmen miehen kuvat
> sekä kaikkien avec-numerot yhteydenottoa varten.
>
> Valitsimme tähän esitteeseen neljäksi naiseksi ja kolmeksi mieheksi mielestämme parhaat. Sinä
> olet yksi heistä. Tämä kampanja ei vaadi Sinulta mitään toimia. Halusimme vain ilmoittaa asiasta
> etukäteen, jotta asia ei tule yllätyksenä.
>
> Toivomme, että tästä kampanjasta on hyötyä myös Sinulle ja löydät oman avecin!

Sen siitä saa ku menee vakoilemaan kilpailevia sivustoja. :--D

Jos joku näkee noi jossain niin ottakaa mulle semmonen esite! Tosin tää maili on lähetetty salee kaikille käyttäjille et ne tuntis olonsa erikoiseksi (special). =D
http://youtube.com/watch?v=uMrZ7lChK-g

Kuulin joskus sävelen
Tuon virren ikiaikaisen
Mut sä et laula laulujasi enää
Soitit soinnun ylimmän
Ja myös sen kaiken herkimmän
Ja kokosit ne muotoon Hallelujan

Hallelujan...

Olin vieras, tahdoit todisteen
Mut lähelles mä päässyt en
Vain puhelin sun kauniin äänes toisti
Myös mut sait uskoon rakkauteen
Kun kuiskasit mun korvaan sen
Sun huuliltasi tulleen Hallelujan

Hallelujan...

Oon ollut täällä aiemmin
Sua ennen olin vain yksin
Ei hiljaisuus enää pahaa tee
Mut rakkaus on kuin usko vaan
Se aina vie pyhään sotaan
Ja kesken jää kuin kuolleen Halleluja

Halleluja...

Sä yksin toivoit olla vain
Et tahdo enää rakkauttain
Et anna myöskään sua satuttaa
Mut aina jäät mun unelmiin
Kun palaan siihen kaupunkiin
Jonka nimeks kuiskaan vain Halleluja

Halleluja...

Oli uskontosi mikä vaan
Niin rakkaus aina opettaa
Vain lyömään takaisin satuttajaa
Et yössä kuule itkuain
Ei virtein lausu kaipuutain
Vaan kesken jääneen, kylmän Hallelujan

Hallelujan...
Yksityisyys