IRC-Galleria

Falosea

Falosea

Rakkaus on niin suuri, että siihen mahtuu kaksi maailmaa... <3

Blogimerkintä

« Uudempi -

Jättäkää meille edes vesi...Lauantai 18.09.2010 23:38

Isämme ja isoisämme taistelivat itsenäisen Suomen puolesta viiden vuoden ajan hirmuisissa olosuhteissa. Sen jälkeen he yhdessä äitiemme kanssa rakensivat meille raunioista isänmaan, jossa oli yhteiset sähköt, maantiet, puhelinverkot, posti kaiken muun välttämättömän lisäksi. Ja kaikkialla oli puhdasta vettä.

Nykyiset päättäjämme ovat lahjoittaneet isiemme ja äitiemme raadannan pala palalta ulkomaille. Pilkkahinnalla on ulkomaille myyty telelaitos Sonerana sen jälkeen kun oli ensin tyhjästä ilmasta lahjoitettu 4 miljardia euroa saksalaisille, puolet Imatran Voimasta meni kansainvälisille pelureille, Kemiran lannoitteet norjalaisille, pakollinen autokatsastus englantilaisille ja espanjalaisille, digiverkon saivat ranskalaiset. Suomalaiset pankit KOP, SYP ja parhaat osat säästöpankeista lahjoitettiin ruotsalaisten silloiselle roskapankille Nordealle. Postipankki myytiin verotta Tanskaan. Lounais-Suomen Säästöpankin ja muiden pankkien aiheuttamat lamavelat ja sen myötä vuosien kärsimykset myytiin ale-hintaan norjalaisille sijoittajille. Devalvaatiovoitot menivät ulkomaille. Kunnallisia vuokrataloja myydään ulkomaisille sijoittajille. Poliisitalot on jo myyty. Valtio on vuosia antanut telakkatukea, jolla lemmenlaivojen ostajat saavat laivansa halvemmalla. Laivojen voitot on annettu norjalaisille ja korealaisille. Suomen kaivokset ja siellä olevat mineraalit myytiin pikkurahalla venäläisille ja norjalaisille. Pekka Perä maksoi euron valtionyhtiö Outokummulle Talvivaaran kaivosoikeuksista ja nyt sielläkin on paljon ulkomaista omistusta. (lisäys).

Fortum maksoi Uralin takana olevasta riskipitoisesta sähkölaitoksesta 32-kertaisen hinnan verrattuna siihen, mitä varsinais-suomalaiset saivat Lounais-Suomen Sähköstä toiminnan koko huomioiden. Jos uhkapeli onnistuu, voitot annetaan ulkomaille osakkeiden takaisinostoina. Jos ja kun peli epäonnistuu, maksajina ovat suomalaiset sähkönkuluttajat. Kun kunnalliset sähkölaitokset oli myyty pilkkahinnalla Fortumille ja ruotsalaiselle Vattenfallille, menettivät monet kunnat näin saamansa rahat pörssipeleissä kuunneltuaan Helsingin sijoitusneuvojia.

SDP:n ministeri Mönkäre oli isänmaallisempi. Hän lahjoitti Partekin Suomen rikkaimmalle perheelle, Koneen omistajille. Mitään ei enää osata tehdä lahjomatta ulkomaalaisia: Lohja-Muurla moottoritien rakentamisrahoista kolmannes meni englantilaisille sijoittajille muka rahoituskuluina.

Ei riitä, että lahjoitamme kansallisvarallisuuttamme ulkomaalaisille. Ei, sen jälkeen kaikki voitot siirretään ulkomaille. Ulkomaiset kasvottomat miljardöörit korottavat sähkön hintaa, apulannan hintaa, autokatsastuksen hintaa, digiverkkomaksun hintaa vähitellen 2- ja 3-kertaiseksi. Maksamme yhä enemmän meille välttämättömistä asioista ja voitot siirtyvät ulkomaille. Fortumille maksamastamme sähkön hinnasta menee ulkomaille jo suurempi osa kuin jää Suomeen arvonlisäverona. Fortumin yksityistäminen on aiheuttanut valtiolle yli 10 miljardin euron tappion ja tappio kasvaa joka vuosi. Se ei kuitenkaan ole suurin hassaus.

Mitään ei opita. Ei yhtikäs mitään. Etelä-savolaisilla oli kova hinku saada saksalainen e.ON jalkoineen oven väliin, mutta kansalaisaktivismin avulla tämä lahjoitus torpattiin. Mutta joulupukit eivät vähästä säikähdä, ja sähkölaitoksen kuppauksesta on nyt menossa joku versio 5. Mikkelissä harjoitellaan suurta sähköpuhallusta ostamalla vanhoja teollisuushalleja ja toriparkin paviljonkeja. Kun rahaa ei saada tuhlattua riittävän nopeasti, laitettiin parhaalle paikalle Mikkeliä torin laajuinen monttu. Toriparkiksi en sitä sanoisi, kun sinne ei mahdu edes hälytysajoneuvot ovesta sisään. Rahat taisivat loppua ennenkuin kaivuri ehti oikeaan syvyyteen.

Liike-elämässä jotkut epäonnistuvat. Kun kansanedustajamme lähtevät myymään kansallisvarallisuuttamme, he eivät onnistu vahingossakaan. Toisten omaa on niin helppo antaa jo ennestään rikkaille. Poliitikot yrittävät selittää, että onhan valtion omistamien osakkeiden arvo noussut pörssissä. Se on tyhjää puhetta, koska Fortumin osakkeet ovat veronmaksajille nollan arvoisia. Osakkeita ei voida enää myydä ulkomaille, koska valtion omistus alittaisi 50%, jonka jälkeen olisimme täysin pörssipelurien armoilla energian suhteen.

Venäläiset eivät saaneet maatamme asein. Nyt he ostavat maamme pala palalta omilla rahoillamme. Öljyn hinta nousee erilaisten kriisien myötä ja maksamme öljystä yhä enemmän Venäjälle. Venäläiset ostavat Itä-Suomesta 3000 eurolla loma-asuntoja varten tonttejamme, joihin on vedetty kunnallistekniikka valmiiksi. Päättäjiemme on kuulemma pakko myydä. Uskokoon ken haluaa.

Mikähän menee seuraavaksi? Postia haikaillaan pörssiin – nimikin on hienosti Itella. Varautukaa siis postimaksujen kolminkertaistumiseen.

Vesilahjoitusten vaara

Seuraava iso asia lahjoitettavaksi on vesi. Eduskunta lyö rintoihinsa siitä, että pohjavedet on turvattu suomalaiseen omistukseen. Mutta jos vesilaitokset myydään, menee siinä samalla pohjavedetkin. Kohta varmaan rakennetaan vesiputki Päijänteestä suoraan Saudi-Arabiaan. Asiaa on jo harjoiteltu pullojen kanssa Helsingissä. Siinähän olisi lobbaustyötä entisille pääministereille.

Kahdenkymmenen vuoden päästä maksamme jokaisesta juomastamme vesitilkasta puolet amerikkalaisille ja kiinalaisille lemmenlaivoissa makaileville eläkeläisille. Silloin Evian pullon saa kaupasta halvemmalla kuin vettä kraanasta. Konsultit jo kiillottavat powerpoint-kalvojaan, joilla kuntiemme päättäjät huijataan vesilaitosten myyjiksi. Kunnat ovat helppo saalis, koska kuntien rahat ovat loppu ja vesilaitoksiin pitäisi tehdä rahaa vaativia perusparannuksia. Jos kaupat ei tule tehdyksi heti, pieni tutustumismatka Niagaran putouksille kummasti kostuttaa päättäjiemme kynät.

Veden lahjoittaminen kuulostaa painajaiselta, joka ei voi olla totta. Totta se on Tallinnassa ja Iso-Britanniassa. Selvityksiä ovat vuosien mittaan tehneet monet kunnat, mutta toistaiseksi vesilaitoksia ei ole myyty yksityisille. Mutta kuntien velat jatkuvat kasvamistaan, eikä työllisyyden paranemisesta ole juurikaan toivoa. Kenen kamreerin kantti pettää ensimmäisenä. Tälle kunnalle tullaan rakentamaan kunniataulu: ”Ensimmäinen vesilaitoksensa myynyt kunta”. Tulevat sukupolvet tulevat kusemaan kunniataulun juurelle. Vettä sekin.

No menköön vesi sitten. Tällä vuosisadalla suomalaiset jäävät vähemmistöksi omassa maassaan. Emme kai sitten tarvitse enää omaa vettäkään. Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen, valkoiset on hanget, valkoiset on pilvet nuo lampaat taivaansinisen. Isänmaa, jonka vesi on lahjoitettu ulkomaalaisille, ei ole enää Suomi.

Ovatko päättäjämme tyhmiä, vai eivätkö he osaa laskea? Eikö sähkölaitosten myynnistä tehty laskelmia? Eivätkö he tajua, että bisnesmiehet eivät koskaan tule tekemään huonoja kauppoja. Liikemies ei ole joulupukki. He tulevat tänne voittaakseen. Bisnesmiehen taulukkolaskentaohjelmassa on vuosirivejä pitempään kuin kamreerin kalvossa. Ja bisnesmiehellä on hinnankorotuskertoimena piin kokonainen 3, kun kamreeri käyttää piin desimaaleja.

Kunnan kamreeri laskee laskukoneellaan, että miljoona puuttuu talousarviosta. Jalkapallohalli pitäisi saada, ensi kesän balettiliput ostaa, tarvitaan uusi kulttuurikeskus, jääpallokenttään uudet jäähdytysputket, toripaviljonkikin tarvitaan. Ja paikalle tulee peter pan taikapusseineen: saat nämä kun annat veden. Tämähän on tapahtunut jo kerran ennen – kun paikalliset sähköyhtiöt kaupattiin. Uni toteutuu toisen kerran. Juuri nyt tarvitaan unilukkareita vahtimaan kuntapäättäjiä.

Myyntiluukulle lappu ”Kaikki myyty”

Kohta ei ole enää mitään mitä myydä. Kaikesta kaupanteosta huolimatta valtion ja kuntien velka kasvaa ja kasvaa.

Se mitä ei voi myydä halvalla, lahjoitetaan ulkomaalaisille. Kehitysavun kankkulan kaivoon annetaan miljardi vuodessa korruptiota varten ja aseiden ostamiseksi klaanien taistojen teille. Afganistaniin uppoaa rahaa kuin kiviä Kallaveteen. Kun sekään ei ole tarpeeksi, lähdetään Somaliaan merirosvojahtiin, kyllä siellä ainakin 10 miljoonaa saadaan poltettua. Mereen rahaa onkin helpompi upottaa kuin vuoristokyliin.

Kaikki maailman vähäosaiset – yhdistykää Suomessa. Kyllä meillä on rahaa, ja jos ei ole, otetaan lisää velkaa. Viimeisen 15 vuoden aikana valtion omaisuutta on myyty 16 miljardilla eurolla. Nämä rahat on maksettu ja maksetaan tulevina vuosina takaisin moneen kertaan kohonneina sähkön, tietoliikenteen, katsastuksen ja lannoitteiden hintoina. Myyntitulot eivät ole riittäneet edes humanitäärisen maahanmuuton ja kehitysavun kustannuksiin samana aikana. Mutta siitä huolimatta sekään ei riitä. Lisää rahaa vaaditaan poltettavaksi.

Maksamme velkaa. Sen takia myymme kaikki ja otamme uutta velkaa. Vain, jotta meillä olisi rahaa perheenyhdistämisiä varten. Jos asuntoja ei valmistu tarpeeksi, suomalaiset voidaan työntää mereen. Venäläiset eivät siinä onnistuneet, mutta omat päättäjämme ovat taitavampia suomalaisten kyykyttäjiä. No, jäähän meille edes merivesi. Se taas on likaista, jos mummoille annetaan erivapaus vedenpuhdistusjärjestelmien hankinnasta.

—

PS. Ajankohtainen jälkikirjoitus: Merirosvojahdissa on yksi ainoa tehokas ja humaani ratkaisu: ammutaan rosvoukseen tulevat laivat tuusan nuuskaksi. Merirosvot kuljetetaan 5 kilometrin päähän rannasta ja annetaan heille soutuveneet loppumatkaan. Ei tarvita tuomioistuimia, eikä vankiloita. Merirosvot pääsevät heti rakentamaan omaa maataan. Rikosväline otetaan Suomessakin valtion haltuun, nyt se upotetaan. Merirosvous loppuisi parissa viikossa.

*Lainaus*

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.