IRC-Galleria

Jokelan joukkomurhastaTorstai 08.11.2007 22:31

Jos oli Pekka-Eric Auvisen teko julma, niin kyllä on julmaa sekin, miten ihmiset tekoon reagoivat.

Auvisen vanhemmat ovat kuulemma saaneet jo uhkailuja.

Eikö uhkailijoilla käy mielessä, että myös Pekka-Ericin vanhemmat ovat menettäneet lapsensa, aivan samoin kuin uhrienkin vanhemmat? Että he eivät varmasti ole halunneet pojastaan murhaajaa - vaikka olisivatkin tehneet elämässään virheitä.

Muutenkin, ihmiset tuntevat valtavaa vihaa ja käyttävät todella jyrkkiä sanavalintoja puhuessaan Pekka-Ericistä. Ei heru yhtään sympatian tai ymmärryksen hitustakaan nuorelle, joka on vinoutunut ja syrjäytynyt - todennäköisesti vasten tahtoaan.

Olen myös sitä mieltä, että se valtava halveksunta, jolla ihmiset suhtautuvat Auviseen, on puolustusmekanismi. Jos pääsisimme sen yli, voisimme huomata, että Auvisen kirjoituksissa on myös suht' järkeviä oivalluksia (kyllä, sairaan tekstin välissä).

Auvinen kirjoittaa, että hänen tekonsa ei ole vain joukkomurha, vaan poliittista terrorismia. Sitähän se on. Suomen poliittinen auvoisuus ja yksimielisyys sai vakavan iskun. Lintukoto ei olekaan lintukoto, vaikka niin kovasti uskotellaan.
Siitä kertoo jokaisen nuoren itsemurha (ja voin kertoa, niitä on paljon!), mutta yksittäisestä itsemurhasta ei media kiinnostu. Vasta joukkomurha tuo asian todella keskusteluun.

Pyydän ihmisiä muistamaan, että kenelläkään ei ole oikeutta tuomita toista. Ei ollut Pekka-Eric Auvisella, mutta ei ole meillä muillakaan.

Muistakaa myös, että kenestä tahansa voi tulla samanlainen. Kenestä tahansa älykkäästä, koulukiusatusta, ahdistuneesta nuoresta, jonka harteilla painaa koko maailman paino. Siihen ei tarvita lisäksi kuin pieni naksahdus, ja kuka tahansa voi päätyä tuohon tilanteeseen.

Ei se ole absoluuttista pahaa. Se on absoluuttisen surullista.

(ja pliiiis, ei vartijoita kouluihin, ei tiukempaa nettisensuuria, ei kovempia vankilatuomioita - ne puuttuvat seurauksiin, eivät syihin. Pliiiis, enemmän rahaa lasten ja nuorten mielenterveyshoitoon, enemmän aikaa perheille, vähemmän paineita nuorille, tiukempi puuttuminen koulukiusaamiseen. Inhimillisyyttä, ei poliisivaltiota.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.