IRC-Galleria

Ihmemies

Ihmemies

Antti Hakkarainen

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi - Vanhempi »

Viewsonic VP930Keskiviikko 26.10.2005 01:01

Hinta Suomessa ~600euroa. Speksit: http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/proseries/vp930b Ostin näytön Tietoasemalta. Rikkinäisiä pikseleitä ei ole, ja vaikka olisikin ollut, niin takuusta olisi saanut uuden.

Paketista vedettäessä säädöt olivat päin prinkkalaa, jopa osd oli väärin päin. Vanhaan crt-näyttöön vertailemalla sain värit, kirkkauden ja kontrastin suunnilleen kohdilleen. Oletusasetuksilla valkoinen näytti punertavalta ja harmaa siniseltä. Musta tosin on edelleen haaleaa, sille ei voi mitään.

Microsoftin Cleartypeä säätämällä osoitteessa http://www.microsoft.com/typography/cleartype/cleartypeactivate.htm sain valituksi ohuemman cleartypen. Cleartype ei aiheuta omalla koneellani konvergenssiongelmia (teksti ei saa esim. violetin eri sävyjä). Mukana tullut pivot-ohjelmisto ei toistaiseksi toimi. Käsin kuvan räplääminen oikein päin näyttöä käännelessä on tuskaa NVidian ajureilla.

1280*1024@75Hz on ainoa toimiva resoluutio. Muilla kuva on kauheaa puuroa. Elokuvissa en huomannut muita virheitä, kuin digitaalisesta pakkaamisesta aiheutuneet legot ym. Peleissä kuva on todella tarkka, ja pelit pyörivät ihan mukavasti. Olin jo jemmannut vanhan crt:n tässä vaiheessa, joten suoraa vertailua en voinut tehdä. Minulle kelpaa.

Väritoisto on omiin silmiini riittävä, ja värit näyttävät paremmilta, kuin vanhan crt-monitorin kanssa. En omista kalibrointilaitetta. enkä ole saanut vielä käsiini mistään sellaista, joten vaikea sanoa, miten hyvä väritoisto olisi kunnolla säädettynä. Kaiken kaikkiaan ihan mukava päivitys vanhan 19" Hitachi CM772ET:n tilalle, joka maksoi aikanaan 4200mk. Jos lisätilaa kaipaa, voi hankkia lisänäytön. Viewsonic on tietenkin melko kallis muun muassa Samsungin tuotteisiin verrattuna, mutta laatu maksaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.