IRC-Galleria

ItiksenOhjukset

ItiksenOhjukset

Kipinän nuorisotalolla vierailee pieni papukaija ke 13.10.2010 klo 14-16
Yläasteelle siirtyminen jännittää kaikkia, myös kiusaaajia. Koulun vanhimmista, isoimmista tulee taas koulun nuorimmat ja isot kahdeksasluokkalaiset ja vielä isommat ysit pelottaa aika monia.

Siirtyminen uuteen luokkaan tarkoittaa myös sitä, että luokassa tulee olemaan muitakin "uusia tyyppejä". Yritä rohkeasti tutustua heihin ja olla positiivisella asenteella.

Kiusaaminen johtuu yleensä kiusaajan omasta pahasta olosta. Voit kertoa asiasta koulussa kuraattorille, opettjalle tai opolle. Yleensä käy niin, että silloin kun kiusaaminen tulee ilmi, aikuiset pystyvät puuttumaan asiaan ja auttaa myös kiusaajaa, jolloin kiusaaminen vähentyy tai loppuu jopa kokonaan.

Kiusaamisen taustana on joskus se, että kun itsellä on paha olo, ottaa päähän kun näyttää siltä että muilla menee hyvin(vaikka oikeasti ei menisikään). Omaa pahaa oloa yritetään vähentää aiheuttamalla sitä muille.

Kun joku kiusaa, paras tapa on reagoida siihen yllättävällä tavalla. Sanoa suoraan toiselle jotain hassua tai ystävällistä.
Esim.
"Hei läski- sä oot ällö" -> "Musta sä olet tosi kiva ja hyvännäköinen".

Silloin kiusaaja yleensä menee hiljaiseksi...

Tsemppiä kouluun ja jaksamista!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.