IRC-Galleria

ItiksenOhjukset

ItiksenOhjukset

Kipinän nuorisotalolla vierailee pieni papukaija ke 13.10.2010 klo 14-16
1. Arvosta itseäsi.

Jokaisessa ihmisessä on paljon kunista, sekä ulkoisesti että sisäisesti. Kauniit hiukset, hymy, silmät... Ystävällisyys, rehellisyys, luotettavuus, aitous... Hyviä asioita, joita olisi itsellekin hyvä välillä "huomauttaa". Todeta vaikka ääneen, että olen.... (VAIN niitä positiivisia asioita).

2. Puhu

Juttele äidin, isän, siskon, veljen, kaverin, ystävän, tädin, mummin, kummin, kaiman, opettajan... jonkun kanssa asioista. Niistä helpommista aluksi. Puhu kasvotusten tai chättää netissä. Netissä puhuessa muista kuitenkin huolehtia ettei "väärät" ihmiset saa sinusta tietoja, mitä et halua heidän tietävän. Netissä kun emme voi koskaan tietää kenen kanssa oikeasti keskustelemme..l.

3. Opi uutta

Uusi tekeminen, itsekseen opetteleminen tai harrastusryhmään mukaan meneminen piristää kummasti. Ohjeita, välineitä löytyy kaupoista ja kirjastoista ja tietenkin netistä.

4. Ylläpidä Yhteyksiä

Onko matkan varrella kadonnut ystävyys? Yhteys rakkaaseen serkkuun katkennut? Ota yhteyttä häneen ja pidä sitä yllä.

Juttele kotona ja kommunikoi muiden saman jääkaapin jakavien kanssa. Kysy sinua vanhemmilta / aikuisilta mitä he tekivät, kun olivat pieniä. Mistä he haaveilivat sinun iässäsi. Huomaat, että hekin ovat olleet nuoria!

5. Liiku

Liikkuminen tuottaa mielihyvää, kunhan aloittaa liikkumisen vähitellen. Jos 3 kuukautta sohvalla makaamisen jälkeen painuu kahdeksi tunniksi punttisalille, on paikat niin kipeät että seurava keikka odottaa taas sen 3 kk...

Liikkua voi jopa omassa huoneessa. Musiikki vaan päälle ja tanssimaan! Jos haluat, peitä peili (jos sellainen on) koska sillä ei ole mitään väliä miltä yksin joratessasi näytät! Kunhan vaan sinulla itselläsi on hauskaa.

Ja jos pidät eläimistä eikä sinulla ei ole omaa koiraa, lainaa naapurista tai osallistu 4H yhdistyksen dog-sitter-kurssille. Silloin saat koulutuksen koiranhoitajaksi ja saat koirien hoitamisesta myös palkkaa. Myös muiden eläinten hoitoa varten on olemassa näitä kursseja.

6. Lepää ja rentoudu

On hetkiä jolloin väsyttää ja kuitenkin pitäisi siivota jne. Vaikka siivouksen jälkitunnelmissa on mukavampi löhöillä sohvalla, jos se siivous tms. EI TODELLAKAAN kiinnosta, niin älä siivoa. Makaa sohvalla /sängyllä ja lue kirjaa tai katso tv:tä. Piirrä, kuuntele musiikkia, kirjoita, laula... tee sellaista, mikä saa mielesi paremmaksi mutta ei vaadi mitään fyysistä ponnistelua.

7. Luo Uutta

Edellä mainitut piirtäminen, maalaaminen, soittaminen... tai jos et mielestäsi ole taiteellinen, vaihda huoneesi järjestys, kysy aikuisilta lupa (myös huoneiston omistajalta /vuokranantajalta) ja maalaa huoneesi seinä jollain värillä... Istuta kukkia, maalaa pikkuveljen polkupyörä... tee itsesi tai joku toinen iloiseksi.

8. Ole kiinnostunut asioista ja ihmisistä

Ihmettele luontoa, kaunista auringonnousua tai laskua, hauskoja lintuja... Katsele ympärilläsi olevia ihmisiä kiinnostuneesti (ei arvostellen!)... mistä he tulevat, minkälaisen matkan he ovat elämässään tähän asti kulkeneet. Kuka oli ensimmäinen rakkaus... Onko pikkusiskolla parasta kaveria... Missä ja milloin isoäiti tapasi isoisän... Miten he kaikki selvisivät ilman kännyköitä, tietokonetta ja telkkaria, cd-levyjä, MP3 soittimia ja muuta sellaista.

Kouluasioissa uutta näkökulmaa luo asioihin tutustuminen eri suunnalta. Lue jostain kuuluisasta henkilöstä kirjoitettu kirja ja vertaa sen kertomia asioita koulussa opetettuun...Esim Etelä-Amerikkaa opiskeltaessa Eva "Evita" Peronista tai Che Guevarasta kertova kirja... Katso tv:stä dokumentteja erilaisista ihmisistä / maista /aatteista. Ne tuovat paljon enemmän syvyyttä asioihin ja voit itse miettiä asioita.

9. Pyydä tarvittaessa apua

Jos menet juttelemaan esim. koulussa terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa, se ei tarkoita sitä, että sinut lähetetään "heti hoitoon" tai lastensuojelun asiakkaaksi.

Jos ei ole ketään, jolla jutella vaikeuksista, voit tehdä sen myös nimettömänä mm. netin kautta.

Meillekin voi tulla juttelemaan tai lähettää sähköpostia os. vartiokylan.alue@hel.fi

http://kompassi.lasipalatsi.fi osoitteesta löytyy paljon asioita. Sitä voit tutkailla ihan rauhassa.


Kaikkia ihmisiä masentaa joskus. Varsinkin naisia kuukautiskierron eri vaiheissa. Tästä on hyvä jutella aikuisten naisten kanssa. Heillä on useiden vuosien kokemukset kuukauttaisista "hulluustiloista". On olemassa myös PMS-oireet, jotka joissain maissa lääkärin diagnosoituina sallia naiselle jopa säännöllisen poissaolon töistä. Siis ei mikään helppo asia.


Myös ehkäisypillerien on todettu aiheuttavan masennusta juuri niissä olevien hormonien takia.
Siihen vaivaan voi auttaa pillerimerkin vaihto tai muun ehkäisyn etsiminen (kirjoituksessa ei ollut ikää mukana joten huomioimme tämänkin seikan).

Jos masennukseen ei tunnu löytyvän mitään "ulkoista" syytä, mene lääkäriin. Joskus masennus voi johtua hormonaalisista häiriöistä, silloin pitää kääntyä lääkärin puoleen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.