IRC-Galleria

ItiksenOhjukset

ItiksenOhjukset

Kipinän nuorisotalolla vierailee pieni papukaija ke 13.10.2010 klo 14-16
... Joskus unohtuu monelta sellainen asia, että netti on julkinen forum.

Tulee laitettua kuvia nettiin ja ajattelee, että "mun kaverithan näitä kattoo, ei kukaan muu".
Kuitenkin- kuka tahansa ihminen jolla on käytössään netti täällä maapallolla pääsee selaamaan esim. tämän irc-gallerian kuvat.

Ne voi myös pientä kikkaa käyttäen printata vaikka julisteeksi makuuhuoneen seinälle.

Muistetaan tämä kun kuvia lisätään.

Olemme vuoden ajan kirjoittaneet tänne linkkejä, mistä löytyy valtavasti tietoa.

Emme ala tekstejä kopioimaan, voit käydä koneella ollessasi itse lukemassa.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta siihen, kirjaston nuorten osastolta löytyy monta asiaan liittyvää kirjaa.

Muista että pornoelokuvista ja - lehdistä et opi mitään. Leffat on leikattu, asennot epämukavia kaikille ja tärkeitä esim. hygieniaan liittyviä osia ei näytetä (on leikattu pois). Niillä on yhtä paljon tekemistä todellisuuden kanssa kun Star Wars-elokuvilla.

http://www.vaestoliitto.fi/seksuaaliterveys/seksuaaliterveysklinikan_nettipa/nuoret/

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?nodeid=4115

Kysymys Nuorisotalon jäsenkortistaTiistai 11.11.2008 16:59

Tottakai saat rahasi takaisin, korttia ei ole vielä kirjoitettu eli tule vaan käymään niin hoidetaan asia.

Haukkumalappuja ...Tiistai 11.11.2008 16:44

... ja muita "LOL" juttuja on ihan turhaa kirjoittaa.

Ne menee roskiin.

Turhaa paperin tuhlausta.

Ihailija-kirjeitä SAA lähettää. Ne toimitetaan perille, jos vain voidaan (eli tunnetaan henkilö...).

Kysymys Viivi ja Wagner sarjakuvasta Tiistai 11.11.2008 16:40

Mietimme, että mitä tähän pitäisi vastata, kun selvää kysymystä ei ollut.

Wikipedia kertoo näistä hahmoista seuraavaa:

Viivi ja Wagner on Jussi "Juba" Tuomolan luoma suosittu suomalainen sarjakuva. Se sai alkunsa strippisarjakuvana, mutta sittemmin on julkaistu myös joitakin pidempiä juonellisia tarinoita.

Sarjakuvan päähenkilöinä ovat nuori opiskelijanainen Viivi ja sika Wagner. Viivi on valveutunut ja huolehtiva nainen, eläinten oikeuksien puolestapuhuja ja kasvissyöjä. Wagner puolestaan on sika, jolla on perisuomalaisen juntin piirteitä.

Sarjakuva kuvaa hauskalla ja usein tarkalla tavalla parisuhdetta sekä ehkä stereotyyppisestikin miehen ja naisen välisiä eroja. Sarjakuvassa esiintyy välillä surrealistisia piirteitä.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Viivi_ja_Wagner

Viivillä ja Wagnerilla on myös oma kotisivu:
http://www.viivijawagner.net/
...minkä johdosta otimme yhteyttä Itäkeskuksen poliisiin.

Poliisi kirjoitti näin:

"Kaikki väkivallanteot ovat väärin ja tuomittavia. Jos itsellä/kaverilla on paha olla, tulisi tuota pahaa oloa yrittää purkaa muilla tavoin, kuin vahingoittamalla itseä tai muita. Jos tuntuu siltä, ettei selviä ongelmistaan itse, aina löytyy auttavia tahoja kun vain ilmaisee hätänsä."

Suomen laki sanoo asiasta näin:

Suomen rikoslaki 25 luku:
7 § (21.4.1995/578) Laiton uhkaus. Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


Me nuoriso-ohjaajat olemme samaa mieltä poliisin kanssa.

Nimimerkille "poika 17 v." haluaisimme sanoa, että olisi todella huono asia.

Yritä jutella asioista läheisen ihmisen kanssa ja etsiä positiivisia puolia elämästä.
Kaikki ei käänny hyväksi yhdessä yössä; edistys kulkee aina pienin askelin. Kannattaa uskoa aina parempaan tulevaisuuteen; vaikka tänään on synkkää ja pimeää - huomenna voi paistaa jo aurinko.
Et ole yksin masennuksesi kanssa - Suomessa 10% (joissain tutkimuksissa jopa 20%) nuorista kärsii siitä.

Tässä ammattilaisten kirjoittamaa tekstiä:

TUNNISTA MASENNUS

Jokainen meistä kokee jossain elämän vaiheessa masennuksen tunteita %u2013 ahdistusta, syyllisyyttä ja toivottomuutta. Tytöt saattavat kärsiä masennusta aiheuttavista PMS-oireista noin viikkoa ennen kuukautisten alkamista, mikä johtuu kuitenkin aivan normaalista hormonitoiminnasta. Hetkellisen masennuksen ei pidä antaa ottaa ylivaltaa. Usein itseään niskasta kiinni ottaminen ja kotisohvalta ulos lähteminen auttaa näkemään asiat taas aivan uusin silmin. Joskus masennus saattaa kuitenkin pitkittyä. Tällöin puhutaan masennuksesta sairautena, depressiosta.

Masennuksen tyypillinen oire on innostuksen puute. Myös lukuisat muut oireet voivat liittyä masennukseen. Univaikeudet, ärtyneisyys, toivottomuuden tunne, ahdistus, avuttomuus, itsesyytökset, aggressiivisuus, pessimistinen asenne elämään ja alkoholin tai huumeiden jatkuva käyttö voivat olla mahdollisia masennuksen oireita. Masentuneella on tapana suurennella negatiivisia ajatuksia ja kokemuksia, ja vastaavasti vähätellä positiivisia.

Negatiiviset ajatusvääristymät ylläpitävät masennusta, joka puolestaan lisää toivottomuutta. Saatat ajatella, ettei ongelmista ole ulospääsyä ja että epäonnistumiset ja vaikeudet ovat itsestäsi lähtöisin. Masennukseen liittyvä huonommuuden tunne on kuitenkin ennen kaikkea tuntemus, ei kiistämätön tosiasia, niin kuin masentunut asian kokee.

Masennus vaikuttaa aivotoimintaan ja sitä kautta koko ihmiseen, kroppaan ja mieleen. Aivot lähettävät jatkuvasti impulsseja välittäjäaineiden avulla. Mikäli välittäjäainetta ei ole riittävästi tai sitä on liikaa, viesti ei välity oikein. Kaikessa yksinkertaisuudessaan masennuksessa on kyse juuri tästä: viestikatkokset aiheuttavat masennusta.

Varsinaista syytä masennukselle ei tiedetä, ja todennäköisintä onkin, että se on monien eri tekijöiden summa. Biologinen alttius (masentuneisuutta suvussa tai perheessä), varhaiset erokokemukset ja laiminlyönnit, ruumiilliset sairaudet sekä sosiaalisen tuen puute saattavat lisätä riskiä sairastua masennukseen.

MASENNUKSEN HOITO

Koska masennus on sairaus, sitä voidaan myös hoitaa. Masennusta hoidetaan sen vakavuudesta ja tapauksesta riippuen joko psykoterapian, lääkityksen tai molempien avulla. Psykoterapian tarkoitus on keskustelemalla selvittää, mistä masennus johtuu. Ongelma pyritään ratkaisemaan yhdessä terapeutin kanssa, ja yleensä psykoterapialla onkin saavutettu hyviä tuloksia.

Masennuslääkkeet lisäävät tietyn kemikaalin pitoisuutta aivoissa, ja vaikuttavat näin ajatteluun, käyttäytymiseen ja tunne-elämään. Masennuslääkkeitä on olemassa monenlaisia, joista lääkäri valitsee potilaalle sopivimman. Uusimmista lääkkeistä ei voi tulla riippuvaisiksi, kuten joskus luullaan, ja niillä on myös hyvin vähän sivuvaikutuksia.

Masennuksesta voi parantua. Hetkessä se ei välttämättä tapahdu, mutta elämänilon uudelleen löytäminen on mahdollista ja todennäköistäkin, jos vain osaat hakea masennukseesi apua. Ihan ensimmäinen askel on tunnustaa itselleen, että alakulo on ottanut elämässä ylivallan ja siihen on saatava apua.


Västöliiton sivulta:

http://www.vaestoliitto.fi/murkun_kanssa/mielenterveys/nuoren_masennus/

Nuoren masennus

Mielialanvaihtelut ja tilapäinen masentuneisuuskin kuuluu murrosikään. On myös luonnollista reagoida alakuloisuudella erilaisiin elämän vastoinkäymisiin.

Masennuksella tarkoitetaan pidempikestoista, voimakasta ja arkielämää haittaavaa alakuloisuutta. Vanhemmman on tärkeää tunnistaa ja erottaa sellaiset oireet, jotka vaikeuttavat nuoren arjesta selviytymistä ja haittaavat hänen elämänsä etenemistä.

Lapsen tai nuoren masennus voi ilmetä monin eri tavoin. Nuorille tyypillisiä ja hankalammin aikuisen tunnistettavia masennuksen oireita ovat aiemmin mainittujen lisäksi yli kaksi viikkoa jatkuva

Ärtyisyys ja ”lyhytpinnaisuus” – riitoja ja yhteenottoja perheessä ja ystävien kanssa tai toisten kiusaaminen esimerkiksi koulussa
Levottomuus – ”pakko” tehdä koko ajan jotain tai hakeutua toisten seuraan
Ilkivalta, irralliset seksisuhteet ja runsas päihteiden käyttö
Voimakas väsymys, joka ei riipu siitä, miten paljon nuori nukkuu
Jatkuvat fyysiset oireet, joille ei löydy muuta selitystä.
Masennus saattaa naamioitua monenlaiseen oireiluun tai häiriökäyttäytymiseen. Pojilla esiintyy tyttöjä tavallisemmin käytöshäiriöitä ja päihteiden ongelmakäyttöä. Usein ratkaisematta jää kysymys, hoitaako nuori päihteillä pahaa oloaan vai johtuuko paha olo päihteiden käytöstä. Pojille ovat tyypillisempiä myös laittomuudet ja väkivalta. Tyttöjen oireilu kääntyy usein omaan itseen; vakava masennus tai itsensä vahingoittaminen - syömishäiriöt ja viiltely – ovat yleisempiä tytöillä.

Nuoren masennusta kannattaa hoitaa – se paranee lähes aina. Se saattaa kuitenkin myös uusiutua myöhemmin. Mitä varhaisemmin hoitoon hakeudutaan sitä todennäköisemmin masennustilan kesto lyhenee ja myös uusiutumisriskiä pystytään vähentämään.

Tärkeää on saada riittävästi tukea myös oireiden helpottamisen jälkeen.

Itsemurhien määrä suhteessa asukaslukuun on viime vuosina vähentynyt Suomessa noin viidenneksen. Nuorten itsemurhakuolleisuus on kuitenkin huolestuttavan suuri: 15-24 -vuotiaiden suomalaisten tyttöjen itsemurhakuolleisuus on maailman toiseksi korkeinta, poikien kohdalla sijaluku on viides. Itsetuhoajatuksia on ollut noin 15 prosentilla poijista ja neljänneksellä tytöistä. ”Lievänkin” itsetuhoisen teon jälkeen nuorella on kahdeksankertainen riski uusia teko. Tämän vuoksi itsetuhoiseen käytökseen puuttuminen ja masennuksen hoito on äärimmäisen tärkeää. Vanhempien kannattaa mieluummin reagoida ”yli” kuin seurata tilannetta hetkeäkään liian kauan.

Kouluterveyskyselyjen mukaan keskivaikeaa tai vaikeaa masentuneisuutta oli yläluokkien tytöistä 17-18%:lla, pojista 8 %:lla sekä lukiolaistytöistä 14%:lla ja -pojista 7%:lla. Kyselyssä nuoret vastasivat itse kysymyksiin omasta mielialastaan. Vakavaa masennusta ilmenee useiden tutkimusten mukaan 5-10 %:lla nuorista.


Ja vielä muiden nuorten kirjoituksia masennuksesta:

https://www.secure-tukinet.net/keskustelu/viesti.tmpl?grp=59;mid=33972

Ihailija-viestistä...Torstai 06.11.2008 13:20

Postilaatikkoon oli tullut lappu, mikä oli osoitettu eräälle pojalle.

Koska tunnemme kyseisen pojan, nimetön ihailija-viesti toimitetaan perille.

Liitteeksi edelliseen Keskiviikko 05.11.2008 17:31

Täällä kerrotaan, miten raiskaustutkimus menee.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00880

Jos tapahtumasta on kauan, tutkimusta on turha tehdä.

Ainoa, mitä voit tehdä, on kertoa läheiselle aikuiselle tapahtumasta. Hän auttaa sinua eteenpäin.

Minut on raiskattu...Keskiviikko 05.11.2008 17:13

Kerro heti läheiselle aikuiselle asiasta.
Tässä lisätietoa:


Lähde:
http://www.tukinainen.fi/index.html


Jos olet kokenut seksuaalista väkivaltaa tai hyväksikäyttöä

Älä peseydy, älä vaihda vaatteita

Ota yhteyttä poliisiin

Mene lääkäriin, vaikkei näkyviä vammoja olisikaan

Älä jää yksin, hae apua


Seksuaalinen väkivalta ja hyväksikäyttö

Jokaisen ihmisen perusoikeuksiin kuuluu oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen. Tämä tarkoittaa myös seksuaalista itsemääräämisoikeutta eli oikeutta päättää omasta ruumistaan ja seksuaalisuudestaan.

Seksuaalirikokset loukkaavat jokaiselle ihmiselle kuuluvaa oikeutta määrätä omasta seksuaalisuudestaan. Seksuaalirikoksia ovat mm. raiskaus, pakottaminen seksuaalinen tekoon, lapsen tai aikuisen seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta.

Seksuaaliseen hyväksikäyttöön ei välttämättä liity fyysistä väkivaltaa vaan esimerkiksi toisen henkilön avuttomuuden tilan, kehittymättömyyden, sairauden tai tekijästä riippuvaisen aseman hyväksikäyttöä. Sukupuolisuhteet alle 16-vuotiaan henkilön kanssa ovat Suomen rikoslain mukaan rangaistavia tekoja. Samanikäisten henkilöiden vapaaehtoisia seksuaalisuhteita ei ole kriminalisoitu.

Seksuaalista väkivaltaa, pakottamista ja hyväksikäyttöä voi tapahtua myös parisuhteessa, jolloin ei ole kysymys seksistä, vaan vääristyneestä vallankäytöstä ja alistamisesta.

Seksuaalinen väkivalta ja hyväksikäyttö voivat pahimmillaan vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ja laajasti uhrin elämään kuten työkykyyn, mielenterveyteen, seksuaalisuuteen, parisuhteeseen, vanhemmuuteen ja elämänhallintataitoihin. Lapsuudessa koettu trauma voi aktivoitua aikuisiässä.

Seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön kohteeksi voi joutua kuka tahansa. Kohteeksi joutunut kantaa lähes poikkeuksetta syyllisyyttä ja häpeää tapahtuneesta, vaikka ne kuuluisivat pelkästään tekoon syyllistyneelle, ei uhrille.

Vaikeistakin kokemuksista voi kuitenkin toipua. Selviytymiseen tarvitaan useimmiten apua ja tukea. Tulevaisuus kuuluu Sinulle.



Rintaliiveistä on vastattu jo toiseen kysymykseen. Voit lukea vastauksia sieltä.
Jos et tunne itseäsi yksinäiseksi, et voi sitä olla.

Tässä määritelmä yksinäisyydestä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Yksin%C3%A4isyys

Useille ihmisille riittää muutama läheinen ihminen, joden kanssa jakaa surut ja ilot.

Ei se määrä - vaan laatu pätee ystävyydessäkin.