IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

J-u-s-t-i-i-n-A

J-u-s-t-i-i-n-A

Alma Pöly

Lasten suusta =o)))))Torstai 29.11.2007 00:01

Kolmevuotias poikani haluaa ruokakaupassa ottaa aina nämä lasten pienet kärrit. Hän ei osaa sanoa r-kirjainta ja näistä pikkukärreistä on tullutkin "pikku kännit". Hän ilmoittaa kirkkaalla lapsen äänellä kärririvistön edessä, että minä otan pikku kännit ja äiti ottaa isot kännit. Tämä herättää usein melkoista hilpeyttä.

Tämä ei varsinaisesti ole omien lapsieni sanomaa, vaan pikkuveljeni puheita vuosia sitten. Hän leikki Erikeper -liimapurkilla ja levitti liimaa käteensä. Kun liima oli kuivunut käteen, hän rupesi repimään sitä irti ja huusi isälle, "iskä tuu kahtoo kun miulta lähtee esinahka!".

Meillä oli sukulaisia remonttitalkoissa ja oli sitten tullut ruoka-aika ja kaikki kokoontuivat keittiöön. Vaari meinasi syödä nopeasti vain keittiöjakkaralla istuen apupöydän ääressä, johon silloin 3v. Teemu tokaisi hädissään: " Vaari älä siihen istu, se on vaimojen jakkara, ihmiset ja lapset istuvat täällä pöydässä!" Lause jäi perheeseemme elämään.

Olimme tässä taannoin koko perhe saunassa ja 4 vuotias poikamme Nico katseli ja pyöritteli kivespussiaan käsissä. Hetken aikaa niitä tutkittuaan hän tokaisi, että "katso äiti kun mulla on pienet aivot." Kyllä siinä oli äitillä ja isällä hetken naurussa pitelemistä.

Helmi 3 vuotta tulee usein yöllä äitin ja isän sänkyyn nukkumaan vaivihkaa ja oli eräänä yönä myös tullut jalkopäähän. Isä ja äiti ei huomanneet Helmiä ja aamulla isä siirsi jalkojaan ja tietysti Helmin päälle, jolloin jalkopäästä kuului kiivastuneella äänellä: "Kuinka kehtaa iso ihminen laittaa jalkansa pikkulapsen päälle!?"

Oli aikainen aamu. 3 vuotias poikani heräsi hämmästyneenä... juostessaan vessaan, huusi matkalla "Nyt taisi tulla aamukakka housuun...!!" Kesti tovin... suuri huokaus.. ja riemuisa kiljahdus "Heh.. se olikin vaan pippeli..."

Tyttäreni oli reilun 2v ikäinen, kun hän näki videolta suosikkielokuva Ötökän elämää. Siinä muurahaiset ja heinäsirkat taistelevat ruuasta, ja heinäsirkat varastavat muurahaisten keräämät ruuat. Yksi elokuvan lentävistä lauseista on heinäsirkan ruokaryöstön jälkeen sarkastisesti heittämä; "Pitäkää murkut kiva kesä!" Olimme metrossa viime kesänä ja juuri jäämässä pysäkillämme pois, kun rattaissa istuva tyttäreni kajautti kuuluvasti koko vaunun matkustajille; "Pitäkää mu*kut kiva kesä!" R-kirjainta ei oltu vielä meillä opittu. Äitiä punastutti aivan mahdottomasti.....

Odotan esikoistani ja työskentelen lasten parissa. Yksi 4,5v perhepäivähoitolapsi sanoi jokin aika sitten jalkapallopelin tiimellyksessä, että "tätin vattassa asuu mun uusi jalkkiskaveri" Kysyin, että mitä jos se onkin tyttö, pääseekö sekin pelaamaan? Poika vastasi "ei me täällä suomessa olla niin tarkkoja onko housuissa pilli vai rinkula" Kyllä nauratti

Äiti oli päässyt lihomaan, selkään oli tullut "jenkka-kahvat" ja 3-vuotias Emine huomasi sen saunassa. Hän taputteli äidin selkää ja sanoi: "Äiti, sun lihat tippuu täältä, mutta älä välitä, minä taputan ne takasin."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.