IRC-Galleria

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Arvokas ihminenSunnuntai 23.11.2008 22:49

Luukkaan evankeliumin 15. luvussa Jeesus kertoo kuulijoilleen kolme kertomusta, joille on yhteistä se, että kaikissa katosi ja löytyi jotain.

Ensimmäisessä kertomuksessa katosi lammas, lammas oli yksi sadasta. Paimen etsi lammasta ja löysi sen. Hän toi lampaan kotiin ja järjesti juhlat. Toisessa kertomuksessa katosi raha. Taas etsittiin, raha löytyi ja pidettiin juhlat. Kadonnut oli etsijälleen arvokas. Kolmannessa kertomuksessa katosi poika. Tässäkin kertomuksessa poika löytyi ja taas juhlittiin.

Jeesus haluasi usein selventää opetustaan kertomuksilla. Mutta on harvinaista, että hän kertoo kolme kertomusta samasta asiasta. Ehkä hän halusi tehdä asian kuulijoilleen kertakaikkisesti selväksi.

Jeesus haluasi tuoda esille asian, että ihminen on arvokas. Olemme arvokkain asia Jumalalle Hänen luomassaan maailmassa.

Esineen arvon näkee siitä maksetusta hinnasta. Jumala loi maailman Sanallaan. Maailman luominen maksoi Jumalalle sanan sanomisen. Kadonneen ihmisen löytäminen maksoi Jumalan hengen - kun Jeesus kuoli ristillä ostaakseen kadonneet takaisin Isälle.

Jumalalla on suunnitelma jokaisen arvokkaalle elämälle. Yhdenkään ihmisen elämä ei tarvitse olla turha.

Jotain Jumalan suunnitelmasta näemme Jeesuksen sanoissa Matteuksen evankeliumin luvussa 22: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi … Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

Vietä nyt hetki aikaa miettien mitä tämä tarkoittaa minun elämässäni ja ratkaisuissani.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.