IRC-Galleria

Kalmari

Kalmari

QuakeNet: Kalmari^ (Kalm4ri)

Selaa blogimerkintöjä

Turmion Kätilöt U.S.C.H!Torstai 12.06.2008 01:40

Loistavaa!

[Ei aihetta]Keskiviikko 11.06.2008 02:07

Minua on aina mietityttänyt yksi asia.

"Suomen puolustusvoimat on olennaisilta osiltaan koulutusorganisaatio, jossa pieni joukko ammattisotilaita kouluttaa asevelvollisia sen varalta, että maata joudutaan puolustamaan aseellisesti."

Tämä lainaus on suoraan Wikipediasta. Lause tavallaan kattaa sen, mikä minua on ihmetyttänyt aina.

Ennen kuin menin suorittamaan Niinisaloon omaa asevelvollisuuttani, vanhempani ja sukulaiseni muistuttivat aina pedin/punkan tekemisestä. Erityisesti kotona tästä tuli usein noottia, sillä pidin pedin petaamista turhana asiana. Aamuisin siinä heti säästi aikaa, kun pedin jätti tekemättä; samassa kunnossa se kuitenkin olisi illalla. Nyt yksin asuessani ei ole tästä asiasta tarvinnut murehtia, paitsi kun joku on tullut käymään. Tai ei välttämättä silloinkaan, olen vain heittänyt päälipeitteen peittojen päälle, jonka jälkeen on näyttänyt siltä, kuin vuoteessa olisi piilossa eläintarha.

Armeijassa punkan tekeminen oli ensimmäisiä juttuja, joka meille opetettiin Niinisalossa tammikuussa 2005. Mutta silti en edellenkään ymmärrä, miksi, MIKSI se on niin tärkeä asia armeijassa. Lainaamassani pätkässä mainitaan asevelvollisia koulutetaan sen varalta, että maata joudutaan puolustamaan aseellisesti.

Siispä, miten punkan tekeminen on aseellista puolustusta? Vai onko Suomi tehnyt sotien jälkeen sopimuksen, että ennen kuin aletaan pyssyillä paukuttamaan, kisaillaan punkan tekemisessä ja kisan voittaja saa etulyöntiaseman ampumiseen? Njoo.

Minun järkeni mukaan punkan tekeminen ei edesauta Suomen puolustamista.

Muistelisin armeijassa rautakaulojen sanoneen, että punkan tekeminen on osa kouluttamista "aikuiseksi" ja "yleiseen siistiyteen" ja näin tehtäisiin "pojista miehiä". Niin, tulisiko näin ollen armeijan toimenkuvaa muuttaa, ja asevelvollisten kouluttaminen puolustamiseen lisäksi koulutettaisiin tapasiisteyttä; kuinka syödä oikeaoppisesti, kuinka pukeutua siististi ja kuinka käyttäytyä kuin 1800-luvun loppupuolella hengaileet mursuviiksiset silinterihattuiset ja homppelimaiset herrat.
"PERKELE!! Vihollinen hyökkää!!!! ....mutta sitä ennen teemme punkkamme siististi, jotta antaisimme hyvän ja sivistyneen vaikutelman viholliselle, onhan se tärkeämpää kuin nallin ampuminen hyökkääjän otsaan."

Juu. Ja Suomi on turvattu näillä opein.

[Ei aihetta]Sunnuntai 08.06.2008 07:49

Kai se olisi fiksua mennä lääkäriin, kun selällään makoilusta menee vasen käsi tunnottomaksi.

Klustermus \,,/Lauantai 07.06.2008 21:37

[Ei aihetta]Maanantai 02.06.2008 02:41

Pääsin eilen taas jatkamaan erästä harrastustani: rekisterikilpien bongausta. Kertaheitolla löytyi 17 ja 18.

Jee.

[Ei aihetta]Torstai 29.05.2008 18:26

Jussi Kauttualta soitti tänään radio SuomiPOPpiin, ja kertoi turkulaisvitsin.

[Ei aihetta]Tiistai 27.05.2008 03:00

En tiennytkään, että polkupyörissä on samanlaista ongelmaa. Kune kerran kunnolla polkaisee, niin ketjut lähtee menemään.

Kaiken lisäksi pieni nuha on iskemässä. Sen siitä saa kun hilluu lauantaina terassilla kovan tuulen aikana. No, kai tämä on sen ilmaisen viinan arvoista.

HuiMaanantai 26.05.2008 13:42

Eilen melkein pamautin hirveä päin. Hirvi hyppäsi suoraan eteeni tiellä, mutta ko. elukka onneksi pelästyi yhtä pahasti kuin minäkin ja hyppäsi takaisin metsän puolelle odottamaan turvallista ylityshetkeä.