IRC-Galleria

asia jota kukaan ei halua tietää...Perjantai 30.06.2006 18:04

Ote Professori Abdul Yöpöllön sanakirjasta, jossa selitetään selitystä vailla olevia ihmeita ja muita Zamonian ja sen ympäsristössä tapahtuvia asioita.

Bollog: bollog (cyclops stupidus) kuuluu jättiläiskyklooppien heimoon, jonka jäsenet ovat yli 25 metrin mittaisia ja yksisilmäisiä. Normaalit jättiläis kykloopit eivät ylitä 150 metriä, mutta bollog voi kasvaa kahdenkin kilometrin mittaiseksi ja siksi se lasketaan ainoana elävänä oliona myös Zamonian luonnon katastrofeihin (ks. myös ikuinen tornado tai --> Sharah il Allah). Luulöytöjen perusteella voidaan olettaa, että esihistoriallisina aikoina Zamoniassa eli jopa 20 kilometrin mittaisia bollogeja. Onneksi jäljellä on enää muutama, arviolta noin puolisen tusinaa.
Bollogilla on erkoinen kyky elää ilman päätä. Syntyessään sillä on pää, mutta kasvaessaan se kadottaa sosiaalisen tietoisuutensa ja kommunikatiiviset taitonsa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun boologin pituus ylittää 50 metriä, katkeavat myös inhimilliset kontaktit. Kyky puhua, joka alunperinkin heikoissa kantimissa, kuihtuu täysin, aivoja ei tarvita. Kun bollogin pituus ylittää 1500 metriä, se muuttuu niin mekaaniseksi, että aisteista myös näkö ja kuulo jäävät tarpeettomiksi.
Kun boollogin pituus kasvaa 1700, useimmilta bollogeilta häviää pää, joka on yleensäkin vain hyvin hennosti kapseloitu muuhun biojärjestelmään. Sen jälkeen ne pyydystävät ravintonsa ihohuokosillaan, jotka ovat niin suuria, että linnut, hiiret ja jopa pikkuporsaat ja karitsat imeytyvät niiden kautta suoraan bollogin verenkiertoon. Yhden viljapellon anti riittää bollogille kuukausiksi.
Hylätty pää jää yleensä siihen mihin se sattuu putoamaan(keskikokoinen bollogin pää saattaa olla läpimitaltaan yli 400 metriä), loppu osa ruumiista jatkaa matkaansa, ilmeisesti se lähtee etsimään omaa kalloaan.

-Walter Moers, Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää, 5. elämäni navigoijana, sivut 112 ja 113-

HUOM!!! HUOM!!! HUOM!!! HUOM!!!
Virheet ja muut jutut joita kirjoituksessa esiintyy, johtuu näppäimistäni lukihäiriösta, ei minusta!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.