IRC-Galleria

Anssi salmelaTiistai 04.12.2007 18:22

Aamulehti

Tapparan Anssi Salmela joutui hyllylle nujakoituaan Tampereen yössä. Kuva: Mika Kanerva

Tapparan pelaaja Anssi Salmela pudotettiin Moskovan turnaukseen matkaavasta Suomen jääkiekkomaajoukkueesta maanantaina vain tunteja sen jälkeen, kun joukkue oli nimetty.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola myönsi Iltalehdelle, että Salmelan pudottaminen johtui viime perjantain vastaisen yön tapahtumista. Salmela vietiin putkaan tamperelaisen yökerhon ulkopuolella sattuneen nujakan jälkeen.

- Kun tällaista sattuu ja asian tutkinta on kesken, niin tällainen pelaaja ei kuulu Leijoniin, Kummola ärähti Iltalehden haastattelussa.

Tieto Salmelan osuudesta yöllisessä nujakassa tavoitti Jääkiekkoliiton vasta sen jälkeen, kun SM-liigan puolustajien pistepörssiä johtava Salmela oli ehditty nimetä joukkueeseen. Päävalmentaja Doug Shedden kertoi odottavansa Salmelan tuovan joukkueeseen lisää maalintekovoimaa.

Myöhemmin iltapäivällä Jääkiekkoliitto tiedotti, että Frölundan Toni Söderholm korvaa joukkueessa Salmelan.

Iltasanomat

Tampereen Tapparan SM-liigajoukkueen puolustaja Anssi Salmela, ei saa osallistua Leijonien mukana vajaan kahden viikon päästä Moskovassa pelattavaan Euro Hockey Tourin turnaukseen.

Alkuperäisessä joukkueessa mukana ollut Salmela, 23, suljettiin maajoukkueen ulkopuolelle, kun Leijonien valmennusjohdolle selvisi puolustajan olleen osallisena viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä Tampereella käydyssä tappelussa.

Torstaisen Tappara-Ässät-ottelun jälkeen riehakasta iltaa viettämässä ollut Salmela tappeli toisen miehen kanssa tamperelaisen yökerhon ulkopuolella ja nujakan jälkeen poliisipartio kävi korjaamassa kiekkoilijan talteen. Tappelun toinen osapuoli joutui poistumaan paikalta ambulanssilla.

IS Urheilun saamien silminnäkijähavaintojen mukaan parivaljakon nujakka alkoi yökerhon sulkemisajan jälkeen ensin huutamisella ja tönimisellä, jonka jälkeen nyrkit heiluivat.

Lopulta Salmelan riitapukari kaatui katuun. Tämän jälkeen Tappara-puolustaja haki myös toista tappelua lähtien juoksemaan toisen miehen perään.

Kun poliisipartio sai Salmelan lopulta kiinni, hän jatkoi raivoamistaan poliisimaijan sisällä.

Tampereen poliisin rikoskomisario Pauli Mäkelä kertoi perjantaina IS Urheilulle, että alustavien tietojen mukaan tappelun molemmat osapuolet ovat tapauksessa asianosaisia ja epäiltyjä pahoinpitelystä tai lievästä pahoinpitelystä.

Leijonien valmennusjohdolle Salmelan tappelu tuli tietoon vasta hyvin myöhään. Vielä eilen kello 13.04 Jääkiekkoliitolta tulleessa maajoukkuetiedotteessa Salmelan nimi oli leijonalistalla mukana, mutta 17.44 asiaan tuli korjaus. Maajoukkueen valmennusjohto oli valinnut Salmelan tilalle Toni Söderholmin.

- Saimme kuulla asiasta vasta tänään iltapäivällä, Leijonien päävalmentaja Doug Shedden suostui sanomaan eilen Jokerit-HPK-ottelun jälkeen.

Muutoin Shedden pysyi vaitonaisena Salmelan tapauksesta, eikä hän suostunut kommentoimaan millään tavalla esimerkiksi Salmelan tulevaisuutta maajoukkueessa.

Ainoastaan kysyttäessä, oliko uutinen Sheddenille itselleen suuri järkytys, kanadalaisluotsi katsoi silmiin ja nyökytti myöntävästi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.