IRC-Galleria

minä...?Tiistai 11.12.2007 01:30

Aiotko kokeilla tasapainoilua viehkeän, hymyilevän, iloisen ja terävä-älyisen Vaakanaisen kanssa. Kunhan et yritä istuttaa häntä perinteiseen naisen rooliin, niin naisellinen kuin hän osaakin olla, saattaa kaikki sujua paljon paremmin. Meissä kaikissa on feminiininen ja maskuliininen puolemme, mutta tuskin keneltäkään muulta sujuu roolin vaihtaminen yhtä luonnikkaasti kuin Vaakanaiselta. Kun hän tänään istahtaa syliisi hempeän silkkiseen yöpaitaan pukeutuneena, et ehkä osaa kuvitella häntä rasvainen haalari päällä autokorjaamolla, mutta hänelle se on aivan luonnollista. Enemmän kuin rasvamontussa Vaakanainen toteuttaa maskuliinisuuttaan ammatillisesti yritysmaailmassa tai muuten vaan älyllisen keskustelun merkeissä. Ethän kyllästy hänen oikeudenmukaisuuteensa, vaikka se saakin hänet ääneen puntaroimaan jonkun mitättömän asian eri puolia kyllästymiseen asti. Se nyt sattuu vain olemaan hänelle turvallinen ja hyväksi todettu tapa selvittää asioita johtuen hänen lapsuudestaan. Hän on nimittäin syntynyt perheeseen, jossa isällä ja äidillä oli jatkuvaa riitaa ja kinaa keskenään. Koska Vaakatytön nimi aina mainittiin näiden riitojen yhteydessä hän automaattisesti koki olevansa syyllinen vanhempiensa huonoon oloon. Ensimmäisten omatoimisuuden merkkien ilmaantuessa voitiin vain ihmetellä kuinka kiltti lapsi hän onkaan.

Kukaan ei tullut ajatelleeksi kuinka kovan hinnan Vaakatyttö lopulta joutuu maksamaan kiltteydestään. Alitajuinen katkeruus vanhempia kohtaan juurtuu yleensä syvälle aiheuttaen usein lähes elinikäisen vaikeuden seurata ja toteuttaa omia halujaan, tunteitaan ja mielitekojaan. Yleisimmin Vaakanainen johtavana maskuliisena merkkinä suuntaa energiansa työ- ja bisnesmaailmaan saadakseen menestymissensä kautta luvan korjata ja tasapainottaa ympäristöään paremmin itselleen sopivaksi. Sinulle ja ystävilleen hän kirkkain silmin väittää olevansa täysin tyytyväinen elämäänsä ja perustelee väitteensä vähintään tunnin mittaisella jaarittelulla puolesta ja vastaan niin ettei lopulta itsekään tiedä, mitä tuli todistaneeksi. Mutta tähän hän pyrkikin; jos hänellä ei ole lisättävää asian eri näkökulmiin, ei sinullakaan voi olla. Aviolliseen suhteeseen Vaakanainen lähtee aina sekavin tuntein, koska ei halua tulla tunnetuksi vain kotiäitinä. Hän haluaa älyllisiä suhteita ja kontakteja. Äidin ja isän alituisesta välienselvittelystä johtuen hän ei ole kovin vakuuttunut avioliiton onnellisuudesta ja pyrkii usein pysymään siitä erillään niin pitkään kuin mahdollista, joskus koko ikänsä.

Parisuhteensa hän kuitenkin sen siviilisäädystä riippumatta rinnastaa omiin vanhempiinsa ja on valmis tekemään kaikkensa hyväksesi, ettei siitä tulisi samanalainen kuin heillä. Näin hän edelleen asettaa sinun odotuksesi omiensa edelle ja arvaapa mitä tapahtuu hänen sisällään elävälle katkeruudelle. Arvasit oikein, se vain lisääntyy. Älä siis luota hänen vakuutteluihinsa sohvalla maatessasi hänen kiikuttaessaan kaljapulloa käteesi. Hänessä on hitunen masokistia ja sinun kannattaisi kieltäytyä kärsimyksen aiheuttajan kunniasta. Olemalla niin itsenäinen ja hänen tekemisistään riippumaton kuin mahdollista, pakotat hänet omaehtoisiin ratkaisuihin. Palkkoiksi näin löytämästään vapaudesta hän tulee hukuttamaan sinut todellisen rakkauden ja kauneuden valtamereen siihen astisen teeskentelyn sijasta. Kannattaa ainakin yrittää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.