IRC-Galleria

MrWright

MrWright

Wrongway Henry

seiska meni ja...Torstai 25.05.2006 16:23

...julkaisi siviilikuvan Mr. Lordista, eli Tomi Putaansuusta. Kovasti näyttää toimittajilla munaa olevan, tai ainakin oli.

Kuvan julkaisu aiheutti niin kovan vastalauseiden ryöpyn ettei seiskan nettisivujen palvelimet tahtoneet kestää sivuilla ollutta liikennettä. Kaikkien toimittajien yhteystiedot jouduttiin piilottamaan sivuilta ja kaikki keskustelupalstalle tullut palaute, MYÖS ASIALLINEN, poistettiin. Huomattuaan tästä läpi paistavan selkärangattomuuden, sivujen ylläpitäjä palautti keskustelufoorumin takaisin. Kansa alkoi vaatia boikottia lehdelle ja tähän hetkeen mennessä(eilis aamupäivästä alkaen) nettiadressiin on kirjoittanut nimensä 95221 ihmistä(joka muuten on noin 1/50 Suomen kansasta). Erään tiedon mukaan eilen peruttiin yli 5000 seiskan tilausta.

Naurettavaksi asian tekee myös se, että seiska-lehti oli maanantaina Lordin tiedotustilaisuudessa etunenässä antamassa bändille seiska-logoilla varustettuja lahjoja, onnittelemassa ja vakuuttamassa uskollisuuttaan ensimmäiselle suomalaiselle euroviisuvoittajalle. Samassa tiedotustilaisuudessa Lordi esitti asiallisen pyynnön toimittajille, jotta nämä eivät julkaisisi heidän oikeita kasvokuviaan. "Toivomme, että ette lähtisi tuhoamaan meidän duunia. Vaikka se tuntuu teistä pelleilyltä, niin se pelleily toi Euroviisut Suomeen.".

hämeen-sanomat ehti julkaista kuvan myöskin eilen aamulla. Kuva oli otsikoitu ovelasti jutun alle siitä, kuinka saksalainen bild-lehti oli julkaissut kuvan jo aikaisemmin viikolla. Eipä paljoa oveluus auttanut. hämeen-sanomat sai myös oman osansa palautteesta ja ainakin yksi lehden tilaus asian myötä eilen peruttiin.

Muut mediat, jotka alkoivat seurata adressin nimien määrää ja vastalauseiden ryöppyä, eivät uskaltaneet jutun yhteydessä näyttää seiskan ja bildin julkaisemaa kuvaa Putaansuusta, vaan tyytyivät Lordin kuvaan. Suoraselkäistä toimintaa ja siitä iso käsi mm. Helsingin Sanomille, MTV3:lle ja Kalevalle. Tähänkään mennessä YLE ei ole huomioinut koko asiaa mitenkään?! Kuinka monen ihmisen julkinen vastalause tarvitaan ylittämään YLE:n uutiskynnys? Parempi tietysti tämäkin kuin kuvien julkaiseminen, mutta mitähän YLE siihen sanoisi jos 100 000 ihmistä protestoisi julkisesti vaikkapa Tarja Halosta tai Matti Vanhasta vastaan?

Edes julkinen anteeksipyyntö ei voi pelastaa seiska-lehteä ja jutun kirjoittaneita toimittajia. Olisi silti mielenkiintoista nähdä seiskan päätoimittaja ja jutusta vastaavat toimittajat huomenna Kauppatorilla Lordin juhlissa. Heidän todennäköisesti buuattaisiin lavalta ja anteeksipyyntöä ei edes noteerattaisi mitenkään. Heitä varmasti myös heiteltäisiin kaikenlaisilla tavaroilla, kuten kaljapulloilla yms. Heidän julkisuuteen tuleminen voisi jopa olla vaarallista ja voisi aiheuttaa ketjureaktiona jopa vappu-mellakoiden tapaisia mielenilmauksia. Tällaiseen en kuitenkaan itse toivoisi asian laajenevan. Julkinen anteeksipyyntö on kuitenkin vähintä mitä ko. lehti voi enää tehdä.

Mielestäni seiska on osoittanut todella huonoa journalistietiikkaa ja näyttää sen, kuinka paljon ko. lehti ihmisen yksityisyyttä ja arvostaa. Rahanahneita paskoja, sanon minä. Lehtien nimet olen kirjoittanut pienellä alkukirjaimella osoittaakseni arvostukseni puutetta ko. lehtiä kohtaan.

Ja jos joku epäilee adressin(http://adressit.com/ansku69/) kirjoittaneiden todellista määrää, otan loppuun vielä lainauksen adressin vastuuhenkilöltä:

"Lupaukseni siitä, että nimilista menee eteenpäin pitää, mutta sellaisena, että itse kirjoitan viestin tästä adressista, ilmoitan määrän moniko allekirjoitti ja en anna nimiä eteenpäin, mutta säilytän ne jos epäilyksiä syntyy."


TORILLA TAVATAAN!


- Mr.Wright-


Last Update: 28.05.06 (Adressissa 220 543 nimeä / yli 100 000 eri ip-osoitetta[klo:14.00])
- Adressi suljettu. Jäämme odottamaan todellista allekirjoittaneiden määrää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.