IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

”Mitkä ihmeen ulkonäköpaineet?”Maanantai 28.04.2014 18:41

Moni varmasti tunnistaa aamuahdistuksen, siitä kun ei ole mitään päälle laitettavaa ja kaikessa näyttää rumalta ja lihavalta. Johtuvatko tällaiset hetket ympäriltä tulevista ulkonäköpaineista ja kauneusihanteista vai siitä, että olemme vain heränneet väärällä jalalla?

Ulkonäköpaineilla tarkoitetaan meille ulkoapäin tulevia odotuksia ja paineita siitä, miltä meidän tulisi näyttää ja miten pukeutua. Nämä odotukset usein mukailevat vallitsevia kauneusihanteita. Meidän naisten tulisi olla laihoja, siroja ja kauniita ja miesten taas pitkiä ja lihaksikkaita. Miten nämä usein ympäriltä tulevat paineet vaikuttavat meihin? Tähtäämmekö itse samaan vai tiedostammeko sen, että esimerkiksi kuvia malleista ja näyttelijöistä on muokattu. Mallinmittoihinkin asettuu vain muutama prosentti kaikista maailman ihmisistä.

Tutkimusten mukaan tasapainoilemme kahden ihanteen välillä: pitäisi olla hoikka ja kaunis sekä toisaalta samanaikaisesti niin vahva yksilö, ettei anna ulkopuolelta tulevien ulkonäköpaineiden vaikuttaa. Ihailemme persoonallisia ja rohkeita ihmisiä, jotka eivät välitä näistä paineista, silti monesti tähtäämme itse median luomaan ihanteeseen.

Nuoruuteen kuuluu ulkonäön pohtiminen ja epävarmuus. Tärkeintä kuitenkin olisi oppia hyväksymään itsensä ja omat erityispiirteensä. Olisi tylsää, jos kaikki olisivat samannäköisiä ja kokoisia. Harva on täysin tyytyväinen omaan ulkonäköönsä. Eivätkä satunnaiset aamuahdistuksetkaan haittaa, jos suuren osan ajasta tuntee itsensä kauniiksi ja itsevarmaksi.

Ilona/Nuorten Exit

http://www.exithanke.fi/

Millaisia ajatuksia ulkonäköpaineet sinussa herättävät? Mitä ulkonäkö merkitsee sinulle? Onko sinulla paineita omasta ulkonäöstäsi? Mistä paineet tulevat?

Tule keskustelmaan siitä Mantelichattiin! Mukana chatissa on kaksi Nuorten Exitin työntekijää sekä tuttuun tapaan Pelastakaa Lasten aikuiset vapaaehtoistyöntekijät. Chatti on avoinna 6.5. klo 18-20 osoitteessa www.mantelichat.fi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.