IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Vlog-vlog-VloggausMaanantai 26.10.2015 12:51

Viime vuosien aikana vloggauksesta, eli videoblogin tekemisestä pääasiassa YouTubeen, on tullut hittiharrastus, joillekin jopa työ. Miksi vloggaus on niin suosittua? Jos ja kun vloggaajilta itseltään kysytään, erottuu yksi vastaus selkeästi – itseilmaisu!

Vloggaus on tapa tuoda esiin omia näkemyksiä, kokemuksia, kiinnostuksen kohteita ja taitoja. Vloggaus on myös tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Video esitysmuotona on nykyään pop. Erilaisia vlogikanavia on helppo löytää ja vaivatonta seurata. Parhaassa tapauksessa katsojista tulee uskollisia seuraajia, jotka ovat vuorovaikutuksessa vloggaajien kanssa. Vloggaaja voi tuntua ystävältä, jota lähdetään tapaamaan Tubeconiin tai pienempiin miitteihin. Ja kaikki tämä motivoi vloggauksen lähteneitä vloggaamaan lisää.

Vloggaus ei katso ikää, ja alkuun pääsee melko pienillä investoinneilla; vlogeja voi kuvata älypuhelimilla ja editoida niihin ladattavilla sovelluksilla. Suosituimpien (siis seuratuimpien) vloggaajien videoissa kuitenkin laatuun on satsattu hieman enemmän. Niissä panostetaan videoiden käsikirjoitukseen, kuvausvälineistöön (kamera, valot, mikit) ja editointiin.Mikä vloggaamisen koukku on katsojan kannalta? Joku saattaa seurata vlogeja rentoutuakseen, toinen taas hakeakseen ideoita ja inspiraatiota. Kolmatta taas vain kiinnostaa, mitä vloggaajalle kuuluu ja mitä hän on touhunnut. Syitä vlogien seuraamiselle on varmasti lähes yhtä monta kuin seuraajaakin.

Kuulostaako vloggaus sun jutulta? Olisiko se sulle luonteva tapa saada omaa ääntä kuuluviin? Lähde rohkeasti kokeilemaan. Mitään et häviä, mutta paljon saatat voittaa!

@_miisku

Seuraatko vloggaajia?Maanantai 26.10.2015 12:59, 229 vastaajaa

Mikä vloggaamisen koukku on katsojan kannalta? Joku saattaa seurata vlogeja rentoutuakseen, toinen taas hakeakseen ideoita ja inspiraatiota. Kolmatta taas vain kiinnostaa, mitä vloggaajalle kuuluu ja mitä hän on touhunnut. Syitä vlogien seuraamiselle on varmasti lähes yhtä monta kuin seuraajaakin.
Seuraatko säännöllisesti jotakin vlogikanavaa ja/tai vloggajaa?
Millaisista vlogiaiheista olet kiinnostunut
Ootko ite kokeillut vloggausta?
Oletko osallistunut ns. tubemiitteihin eli tapaamisiin, jossa vloggaajat ja yleisö kohtaavat?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.