IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Hyvää internetinpäivää!Maanantai 31.10.2016 09:53

Lokakuinen Kalifornia on varmaan vähän eri paikka kuin lokakuinen Suomi. Maailmakin oli varmaan vähän erilainen alkuyöstä 29.10.1969 kun ihmiset University of Californiasta ja Stanford Research Institutesta ottivat puhelinyhteden keskenään varmistaakseen ensimmäistä verkossa tapahtunutta tiedonsiirtoa.

Tarkoituksena oli lähettää kirjainsarja "L", "O", "G" ja homma alkoikin mukavasti. "G":n lähetyksen jälkeen verkko kaatui, se lienee edelleenkin jossain bittiavaruudessa. Tänä päivänä tuo kuulostaa mahdottoman vähäiseltä, mutta tuona päivänä se oli jotain ennen näkemätöntä. Tokkopa tuolloin osasivat ajatella kaikkea mihin kyseinen tietoverkko laajenee, osaa ehkä eivät edes halunneet kuvitella.

Internet, eli toisiinsa kytkettyjen tietoverkkojen järjestelmä, on meillä Suomessa liki kaikkialla ja suuri katastrofi vaanii heti, jos sattuu itsensä löytämään kolkasta mihin verkoston kattavuus ei yllä. Ulkomaanmatkojakin suunnitellessa kahvilaa etsiessä tai hotelliin kirjautuessa täytyy tarkastaa WiFin mahdollisuus. Pitää päivittää erilaiset sosiaaliset mediat heti, koska jos tapahtumasta ei ole kuvamateriaalia, sitä ei välttämättä ole tapahtunut.

Onhan Internet myös helpottanut elämistä. Tiedonhaku voi tapahtua käden käänteessä, samoin kuin ajanvaraus hammaslääkäriin tai passin hakeminen. Internetissä on myös mahdollista ostaa kaikki itselleen tarpeellinen kohtalaisen helposti. Valitettavasti tämä on luonut myös pohjan erilaisille nettihuijareille, mutta nämäkin sudenkuopat on helpohkosti vältetty säilyttämällä terve epäilys ihmisiä kohtaan ja muistamalla ikiaikainen viisaus: "Jos se on liian hyvää ollakseen totta, se on todennäköisesti valhe."

@Netard

Miten vietät aikaa netissä?Maanantai 31.10.2016 09:58, 70 vastaajaa

Kuinka monta tuntia päivästä vietät internetissä?
Mihin käytät Internetiä?
Jos olisit domain-pääte, mikä olisit?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.