IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Taas elukka testi elikkä olen sen mukaan:

Olet lumikko! Pieni ja pippurinen, ainakin henkisesti, kuvaa hyvin luonteenlaatuasi. Olet eläväinen ja vilkas, mutta suuttuessasi voit äityä väkivaltaiseksi.

Lumikko
Mustela nivalis
Pituus: 11 - 20 cm, häntä 1,9 - 4 cm
Paino: 24 - 80 g
Elinikä: 4 - 7 vuotta

Lumikko on Euroopan pienin petoeläin. Sen erottaa kärpästä mustan hännänpään perusteella. Talvella lumikko saa valkoisen karvapeitteen, kesäisin se on ruskea.

Vaikka lumikko onkin pienikokoinen, se on hurja peto. Lumikon metsästysvietti ei ole riippuvainen vatsan tyhjyydestä, vaan lumikko tappaa saaliseläimiä aina kun se saa mahdollisuuden. Häkkioloissa lumikon on todettu tappavan myyriä ja hiiriä kymmenittäin, kunnes se väsähtää. Lumikon ruokavalio on hyvin erikoistunut, se popsii lähes yksinomaan pikkujyrsijöitä ja erityisesti peltomyyriä

Lumikkoa voisi luonnehtia sanoilla vilkas ja väsymätön. Se on ketterä, utelias ja temperamenttinen eläin, joka kuitenkin viihtyy suhteellisen pienellä elinalueella.

Myös lumikon rakkauselämä on villiä. Kujerrusäänien, takaa-ajon ja painin jälkeen koiras nappaa naarasta niskavilloista. Jopa väkivaltaisen lemmenhetken seurauksena lumikkonaaras synnyttää noin kuusi poikasta.


Toi kuvaus oli kyll kaunista varsinkin toi rakkauselämä osuus ja hyvinkin osuva :DDD Paitti et osat vaa toisinpäin xDDD


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.