IRC-Galleria

Riivinrauta

Riivinrauta

sanoo sulle miau ^^

19.8.2009 9:55
A A AP–HS


KUALA LUMPUR. Musliminainen saa kepiniskuja rangaistukseksi ensimmäistä kertaa Malesiassa.

Islamilainen oikeus määräsi heinäkuussa, että osa-aikainen malli Kartika Sari Dewi Shukarno saa kuusi kepiniskua. Hän jäi kiinni oluen juomisesta hotellin yökerhoon tehdyssä ratsiassa viime vuonna.


Syyttäjän mukaan Kartika on ensimmäinen nainen, joka saa kepiniskuja islamilaisen lain mukaan Malesiassa, kun hän päätti olla valittamatta tuomiosta. Rangaistuksessa takapuolta hakataan rottinkikepillä, mikä rikkoo ihon ja aiheuttaa pysyvät arvet.

"Tämä on hyvä rangaistus, sillä islamilaisen lain mukaan alkoholin juonti on vakava rikkomus", syyttäjä Saiful Idham Sahimi toteaa.

Saifulin mukaan rangaistuksessa käytetty rottinkikeppi on pienempi, kuin miehiin käytetty keppi.
"Sen tarkoitus on pikemminkin antaa opetus kuin rangaista", hän kertoo.

Rangaistus pannaan toteen todennäköisesti ensi viikolla naisten vankilassa. Korteka kertoi aiemmin, että hän toivoo rangaistuksen toimeenpanoa mahdollisimman pian, että hän voi palata perheensä luo.

Jotkut poliitikot ja ihmisoikeusaktivistit ovat kritisoineet rangaistusta liian ankaraksi. Samassa ratsiassa, jossa Kartika pidätettiin, kiinni jäivät myös yksi nainen ja mies. Myös heidät on tuomittu kepiniskuihin, mutta he ovat valittaneet tuomiosta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.