IRC-Galleria

Ron^

Ron^

kuokkaan maatilaani

Valaisinkalustoa pimeisiin iltoihinPerjantai 14.12.2007 00:07

Tähän aikaan vuodesta alkaa olla tarvetta erilaisille valaisimille. Ensiksi piti hakea kunnon alumiiniseen taskuledivalaisimeen uudet paristot. Noh, päätinkin hankkia samalla jonkun isomman lyhdyn. Tämän jälkeen mielessä olleeseen ostoslistaan tulikin myös myrskylyhty. Iso "taskulamppu" löytyikin melkein heti kun kioskiin asteli sisään. Verkkovirtalaturi ja kaikki, ostoskori kolahti samantien.

Myrskylyhdyn etsiminen eräästä halpasekatavaratalosta ei ollutkaan kovin helppoa. Pienen kiertelyn ja kaartelyn jälkeen silmiin ei vain osunut myrskylyhtyä. Kysympä siis myyjältä. Nuori hento myyjätyttönen tietäväisenä opastaa minut katsomaan kynttilälyhtyjä. Edelleenkään silmiin ei osu yhtäkään myrskylyhtyä, vaikka hyllyt notkuvat mitä erilaisimmista lyhdyistä. Jokainen silmään osuva lyhty syö sisäänsä isomman tai pienemmän tuikun. Myyjän mukaan tässä niitä myrskylyhtyjä nyt on.. yritän selittää että "minun lyhtyni ei käytä steariinia vaan valopetroolia", onhan asia niin että kynttilät ovat nynnyille, oikeat valaisimet käyttävät palavia nesteitä toimiakseen ja tuoksuvatkin lyhdylle eikä vanilialle. Myyjä parka vaan ei vieläkään ymmärtänyt mitä haen, hänen mukaansa tässä ovat "meidän myrskylyhdyt". Päätän siis itse jatkaa lyhtyjen etsimistä, ja kappas vähän matkan päässä huomaamattomassa paikassa olikin korillinen oikeita ja oikean kokoisia lyhtyjä. Nyt tyytyväisenä kohti kassaa.

Nyt ei pimeyskään häiritse enään, tai ei se ennenkään varsinaisesti ole häirinnyt mutta hankaloittanut ja hidastanut touhuamista ulkosalla.

Ja tietty, joulukinkut uuniin ja saunat lämpiämään, tervetuloa sähkökatkokset.

--

EDIT: naapurin kommentti oli hyvinkin osuva:
"onhan se totta että on todella homoa polttaa kynttilöitä, mutta harva asia on niin heteroa kuin toimia myrskylyhdyn valossa" Tämä siis koskien lähinnä miespuolisia :P

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.