IRC-Galleria

Sammy_Dee

Sammy_Dee

Rakkauden Palomies

JeJeee :DKeskiviikko 09.01.2008 07:13

Taas on suomalaisten helppo hymyillä. Jo kolmannen kerran peräkkäin suomalaiset ovat PISA-tutkimuksen parhaimpia. Uusimmassa tutkimuksessa pääpaino oli luonnontieteissä, joissa suomalaiset koululaiset nakuttivat paperille tutkimuksen historian korkeimman pistemäärän.

Vuoden 2006 PISA-tutkimuksen tulokset julkaistiin 4.12.07 ja tulos on Suomen kannalta mairitteleva. Suomalaiset saivat luonnontieteistä merkittävästi paremman pistemäärän kuin mikään muu maa. Lukutaidossa suomalaiset olivat maailman toiseksi parhaita.

Aiempien vuosien tutkimuksissa Suomen etuna ja osittain heikkoutenakin on pidetty oppilaiden tasaisuutta: heikosti suoriutuvia ei ole juuri lainkaan, mutta myös hyvin menestyvien kärki puuttuu. Luonnontieteisiin keskittyvässä uusimmassa tutkimuksessa tilanne on kuitenkin suomalaisten osalta toinen; heikoimmat (tutkimuksessa taso 1) puuttuvat lähes kokonaan ja huippukategoriassakin (taso 6) suomalaiset ovat maailman huippuja Uuden-Seelannin koululaisten ohella. Suomalaisista tasolle 6 pääsi 3,6 % oppilaista OECD-maiden keskiarvon ollessa 1,3 %.

Kokonaisuudessaan Suomi sai testistä 563 pistettä. Kuusi maata tai erillisaluetta sai 530-542 pistettä: Kanada, Japani, Uusi-Seelanti, Hong Kong (Kiina), Taipei (Kiina/Taiwan) ja Viro. Australia sai tutkimuksessa hieman yli OECD-maiden 500 pisteen keskiarvon. Yllättävää on, että kaikki muut pohjoismaat jäivät alle keskiarvon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.