IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -
Tähän pyrimme tiivistämään järjestömme lukuisissa manifesteissa julkilausutut kannat jumalallisesta rakkaudesta ja syistä uskoa herraamme Jeesukseen.

Rakkauden jaloin ja suurin muoto agape-rakkaus on täysin epäitsekäs. Se ei vaadi vastakaikua. Agape-rakkaus sai herramme Jeesuksen tulemaan ihmiseksi maailmaan.

(Agape-rakkaudesta:)

Agape-rakkaus on pitkämielinen ja lempeä; agape-rakkaus ei kerskaile: "Jaak. 5:7: Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen.

Fil. 4:5: Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.

Jer. 9:24: ...joka kerskaa, kerskatkoon siitä, että hän on ymmärtäväinen ja tuntee minut: että minä, Herra, teen laupeuden, oikeuden ja vanhurskauden maan päällä. Sillä senkaltaisiin minä mielistyn, sanoo Herra."

Agape-rakkaus ei voi tehdä mitään väärää: "1. Joh. 3:9: Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

Fil. 4:8: Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä _kuuluvaa_, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;"

Agape-rakkaus kestää kaiken: "Hebr. 10:36: Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on."

Agape-rakkaus peittää kaiken . Jeesus ei halua, että juoruat toisten heikkouksista. Voit olla varma, että keskellä yötä, kärsiessäsi unettomuudesta kuin odottaisit jotain tapahtuvan, puhelimen soidessa ja tuntiessasi omituista pakottavaa tarvetta vastata, - kun riisun paljaaksi jokaisen heikon kohtasi, ystäväni, jotta osaisit tulla vahvaksi - ei kukaan kuuntele puhelua, ei vaikka kuinka toivoisit. Pitää salaisuutena... myös sinulta itseltäsi? Mikäli se on Jumalan tahto. Sillä Hyvä Paimen jättää lammaskatraan - lauman - oman onnensa varaan auttaessaan yksinäistä, laumasta erotettua.

Jeesus Kristus on heikkojen puolella. Kun Jeesus kutsuu alhaisia, Hän ei viittaa pahantekijöihin. Heikkoudella tarkoitamme sitä, millaisena se näyttäytyy lauman silmissä. Heikko on kuka tahansa, jonka yhteisö sellaiseksi määrittää. Heikko on kenties ulkopuolinen, joka ei yllä yhteisön arvohierarkiassa korkealle ja jonka ystävyyttä tai suosionosoituksia lauma ei pidä minään. Tällaisen ihmisen ystävyydellä ei monen silmissä ole arvoa, - on petosta ja vilppiä turvata heikkoihin ja antaa heikkojen turvata itseensä. Kuinka tasapainottomaksi yhteisö käykään huomatessaan, ettei sen osanen jaa yhteisön kyseenalaistamattomia arvoja ja pelkoja, kuinka tragikoomisiksi sen jäsenten pyrkimykset väenväkisin läksyttää. Kuinka suuren myönnytyksen herramme joutuikaan kielelle ja keskinäiselle ymmärrykselle tekemään nimittäessään heikkoudeksi sitä, minkä veljeskuntamme tunnustaa vain... varianssiksi.

Kun herramme Jeesuksen nähtiin todistettavasti saattavan pyrkimyksiään toteen, tarvitsi Hän miehiä, jotka eivät olleet vallitsevan väistämättä kaventuvan ja unohtavan ilmapiirin turmelemia - mielestään ikävät asiat unohtavan, samalla muistikuvaa siitä, kuinka sellainen saattoi nostaa päätään ja kuinka siitä pääsee eroon, terävöittävän - ne kutsuvat sitä kehitykseksi, me kutsumme sitä turtumiseksi ja mukavuudenhaluksi; ja Hän kääntyi heidän puoleen, joita yhteisö ei tuntenut tarpeeksi pitääkseen minään, koska he eivät tunteneet yhteisöä; ja niin Hän tervehti myös sokeita kuin ketä tahansa menneiden aikojen alati valppaana pysyttelevää tarkkailijaa, todellista miestä ja selviytyjää, eikä tässä tervehdyksessä, tässä katseiden vaihdossa ollut mitään siitä, mitä muut nimittivät tyhjyydeksi - ei-miksikään; ja hyvyydessään Hän teki sokeista näkeviä. Agape-rakkaus on pitkämielinen.

Kuinka ovat huvipuistot kehittyneet niistä ajoista, jolloin lapset iloitsivat kiertäessään ympyrää ratsaillaan karusellissa ilman kahleita, ilman turvamääräyksiä; teitä kiepotellaan jo pää alaspäin - kierrätte alati tihenevää kehää välillä kohoten, välillä syöksyen. Niin teidän huutonne - osoitettu niille, jotka jonottavat, vaikka kaipaisitte toista kierrosta ja rahoillenne vastinetta? - kuin huvipuistonjohtajien jännityksentäyteiset reportaasit liiketoimintansa taloudellisen kannattavuuden senhetkisestä kyseenalaisuudesta ovat korviasärkevää kuultavaa - mutta jaettu kiintymyksenne on pitkämielinen. Kuinka on sankaruus muuttunut sitten päivien, jolloin miehet vielä kiipesivät ratsun selkään ja näin kokivat vauhdin hurman. Kuinka helppoa on näinä päivinä kenen tahansa olla - tykinruokaa.

Me - järjestömme kova ydin tai veljeskuntamme menneet, nykyiset ja tulevat kastetut - saatamme viihtyä niissä saastaisissa taloissa, joissa palvelijattaret saavat elää vastineeksi siitä, että käytämme niitä kaikilla kuviteltavissa olevilla tavoilla, jotka vain paatuneimmat sallivat mielikuvituksensa tavoittaa. Me saatamme elää niissä taloissa, me pyyteettömät palvelijattaret - sukupuoleen katsomatta -, sankarten vastakohdat, mutta agape-rakkaus säilyy puhtaana kaikesta tästä. Agape-rakkaus ei palvele - siihen se on liian vahva.

Kun me nyt luomme silmäyksen yhteisön ylle, kun katsomme muutosta ja vihollistemme ahdinkoa hymyillen, kun kouristuksenomaisesti avonaisena ammottavaa suutamme kuivaa ja kurkkuamme kuristaa kaikki tämä näköalattomuus ja tuhannet kaunassaan ja kuuliaisuudessaan yhteen liittyneet sielut ja tiedämme: tämä on vielä vähemmän - silloin sallimme heidän kiittää Juudasta; ja tämän syntimme, todellisen heikkoutemme herramme Jeesus meitä varten sovitti ristillä - yhteisön perimmäistä rappiollisuutta ja eripuraa meidän ja niiden välillä ei koskaan. Annoimme niin kutsutun vapahtajamme mennä ja lainasimme kertomuksen ylösnousemuksesta juutalaisuudesta, jotta kaikki olisi kuten ennenkin ja sama kaikista korkein toive saisi tilaisuuden todellistua ja todellistua yhä uudelleen ja uudelleen, edeten tavoitteessaan aina vain lähemmäs ja lähemmäs, nakertaen sitä, mitä kutsumme toivoksi pala palalta tyhjiin, kunnes sen raunioita hyvästä syystä nimitettäisiin epätoivoksi.

Tätä merkitsevät taivaallinen trauma ja ikuinen toistopakko.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.